HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  ‘Co’ helpt inwoner bij aanvragen hulp of ondersteuning

‘Co’ helpt inwoner bij aanvragen hulp of ondersteuning

Dit item is verlopen op 29-03-2020.
Co, uw persoonlijke gids in de zorg

Landelijk is recent de ‘Co’-campagne van start gegaan om de bekendheid en vindbaarheid van cliëntondersteuning te verbeteren. Co staat voor ‘cliëntondersteuner’ en hij of zij helpt – gratis en onafhankelijk - mensen hun weg te vinden op het gebied van zorg en ondersteuning, jeugdhulp, participatie, onderwijs, welzijn, wonen, werk en inkomen.

De campagne ‘Co, uw persoonlijke gids in de zorg’ is een initiatief van zorgkantoren (ZN), organisaties voor cliëntondersteuning en gemeenten (VNG) en wordt gefinancierd door het ministerie van VWS. Ook de gemeente Goeree-Overflakkee omarmt de campagne. 
Cliëntondersteuning wordt hier geboden door MEE Plus Zuid-Hollandse Eilanden (0181-333507, servicebureau@meeplus.nl, www.meeplus.nl).

Wat doet een cliëntondersteuner? 

Cliëntondersteuners bieden een luisterend oor. Zij staan naast u, denken met u mee en gaan mee naar (keukentafel)gesprekken. Zij snappen welke zorg, hulp of middelen u nodig heeft – soms ook uit eigen ervaring – en waar u die kunt vinden. Ze geven zelf geen zorg of langdurige hulp; ze geven het goede duwtje in de rug.

Klik voor meer informatie op: onafhankelijke cliëntondersteuning.

Clientondersteuning is gratis, onafhankelijk, voor iedereen en is in de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) en de Wlz (Wet langdurige zorg) geregeld.  Bij de campagne hoort de website www.clientondersteuning.co.nl met ervaringsverhalen en uitleg.

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis