HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  Afvalkalender oud papier tot 1 juni geactualiseerd

Afvalkalender oud papier tot 1 juni geactualiseerd

Dit item is verlopen op 01-07-2020.
Bruine, groene en blauwe container

Begin april lieten we weten dat het oud papier op Goeree-Overflakkee weer wordt opgehaald. Met Renewi maakten we in eerste instantie afspraken tot en met 1 mei. We stelden deze week de planning op tot 1 juni. De afvalkalender is tot die datum geactualiseerd.

Vrijwilligers

De maatregel om verenigingen en vrijwilligers gedurende die periode niet betrekken, blijft van kracht. Dit om de veiligheid van de vrijwilligers, de medewerkers van Renewi en de inwoners van Goeree-Overflakkee te waarborgen. Renewi zamelt het  oud papier in. Zij zien toe op naleving van de veiligheidsmaatregelen. Let op: alleen de containers met oud papier worden geleegd. Dozen en oud papier dat u naast de container zet, worden niet meegenomen. Renewi kan vanuit de bedrijfsvoering niet het papier meenemen, omdat dit ook een grote belasting is voor de capaciteit van het voertuig en de inzet van de medewerkers.

Begrip

Een woordvoerder van de gemeente licht toe: “Door de coronacrisis wordt het oud papier nu doordeweeks opgehaald. U kunt zich voorstellen dat het een grote operatie is om een planning op te stellen voor de 23.500 huishoudens op Goeree-Overflakkee. Voor veruit de meeste huishoudens is dat in april gelukkig goed verlopen. Helaas, en dat vinden we heel vervelend, ging het niet overal meteen goed. Daarnaast bleek ook dat sommige inwoners de afvalkalender niet konden raadplegen. Zowel afvalverwerker Renewi als de gemeente hebben geprobeerd mensen zo goed mogelijk te informeren én zo snel mogelijk problemen op te lossen, maar vragen ook op begrip in deze uitzonderlijke situatie.”

Gemeenteapp

Wanneer Renewi de blauwe container leegt, kunt u zien in de afvalkalender. Ga hiervoor naar www.goeree-overflakkee.nl/afvalkalender. Tip: Download de gemeenteapp van de App Store Apple of de Google Play Store. De afvalkalender is daarin opgenomen. De app is te vinden onder de naam Goeree-Overflakkee en herkenbaar aan het logo van de gemeente.

BIJ DE AFVALKALENDER VULT U UW POSTCODE (4 CIJFERS EN 2 LETTERS) IN ZONDER SPATIE EN IN HET ANDERE VAK UW HUISNUMMER!

Als u dan op de entertoets drukt (of het op het pijltje om verder te gaan, klikt), krijgt u het overzicht van de ophaaldata voor het ingevoerde adres te zien. Vragen ten aanzien van de afvalkalender kunt u bij de gemeente indienen via het contactformulier.

De kalender is up-to-date tot 1 juni. De kalender wordt later aangepast voor de periode daarna.

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis