HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  Aangepaste vorm van Dodenherdenking 4 mei 2021

Aangepaste vorm van Dodenherdenking 4 mei 2021 (04-05-2021)

Ook dit jaar vond Dodenherdenking vanwege coronamaatregelen op een andere manier plaats dan gebruikelijk. Binnen de gemeente Goeree-Overflakkee legden bestuurders een krans bij de oorlogsmonumenten waar normaal gesproken een herdenkingsmoment wordt georganiseerd. 

 Stichting WO2GO legde de bloemen bij de graven van de omgekomen vliegeniers en bij de Joodse en Armeense monumenten. Ook werden er bloemen gelegd bij de monumenten voor de gevallenen van voormalig Nederlands-IndiĆ« en Nieuw-Guinea. Daarbij waren, behalve een fotograaf, geen andere personen aanwezig.

Toespraak burgemeester

Als alternatief voor de toespraken van alle bestuurders, was een toespraak van burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman online te zien via diverse media. Deze toespraak is ook nu nog te bekijken.

Nationale Dodenherdenking

Op 4 mei, de dag van de Nationale Dodenherdenking, worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, oorlogssituaties en vredesmissies nadien herdacht. Het gemeentebestuur hecht er veel waarde aan om deze dag stil te staan bij de slachtoffers en hun nabestaanden.

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op
maandag t/m vrijdag
van 08.00 tot 17.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis