HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  Aan de slag met Werkstap!

Aan de slag met Werkstap!

ondertekening contract

Veel werkgevers zijn op zoek naar personeel, maar desondanks vindt niet iedereen vanzelf de weg naar een baan. Sommige mensen willen wel, maar hebben daar door bijvoorbeeld een beperking of opleidingsachterstand moeite mee.

Team Passend Werk heeft als doel deze mensen te ontwikkelen en te helpen doorstromen naar de reguliere arbeidsmarkt. Mens-ontwikkelbedrijf Webego geeft hier uitvoering aan en werkt hiervoor samen met onderwijs en ondernemers. Ontwikkelmethodiek

De weg van iedere werkzoekende is verschillend. Binnen mens-ontwikkelbedrijf Webego wordt gekeken op welke punten mensen ontwikkeld moeten worden om (weer) op een succesvolle wijze aan het werk te kunnen. Dit kunnen werknemersvaardigheden zijn zoals op tijd komen, maar ook vakvaardigheden zoals interieuronderhoud. Webego doet dit graag op een professionele en gestructureerde wijze. Daarom is gekozen om aan de slag te gaan met de methodiek Werkstap! Werkstap wordt geleverd door PTC-groep in Wezep.

Werkstap Werkstap is een platform voor doelgerichte ontwikkeling naar werk. Het platform bevat een ontwikkelstructuur voor werkzoekenden, trajectbegeleiders en praktijkopleiders om deelnemers te ontwikkelen naar werk. De deelnemers ontwikkelen zich via het uitvoeren van werkopdrachten, waarmee zij precies dié (werknemers)competenties ontwikkelen die de volgende stap richting werk mogelijk maken. De leermethode met werkopdrachten is met Werkstap geïntegreerd in één proces waarbij deelnemers, coaches, leerbedrijven, ondernemers en onderwijsinstellingen betrokken zijn.

Op 20 januari is officieel gestart met Werkstap.

Op de foto Arianda Phaff (directeur Webego) en Mark Verstegen (PTC-groep) bij de contractondertekening.

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis