HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  9 april: Vliedpark Middelharnis per direct afgesloten

9 april: Vliedpark Middelharnis per direct afgesloten

Vliedpark Middelharnis

De gemeente Goeree-Overflakkee sluit het Vliedpark in Middelharnis af: het is per direct niet meer toegestaan om daar te zijn. Het Vliedpark ligt aan de rand van nieuwbouwwijk De Westplaat en bevat onder andere een klimheuvel (beter bekend als ‘de berg’), een groot grasveld, een skatepark en een beweegtoestel.

Het terrein is met bouwhekken afgezet. Er zijn bovendien borden geplaatst. Het park wordt opgenomen in het aanwijzingsbesluit bij de noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.  

Dit besluit is genomen nadat bleek dat in toenemende mate groepen jongeren zich ophouden op het terrein, en dan vooral rond het skatepark.  Daarbij worden de richtlijnen en maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus niet in acht genomen. “Dit besluit hadden wij liever niet genomen”, reageert burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman. “Het is ook heel vervelend voor de kinderen die hier spelen of de wandelaars, die zich wel goed aan de regels houden. Maar op dit moment is afsluiten de enige optie om hier groepsvorming te voorkomen.”

Verboden gebieden

Voor de gemeente Goeree-Overflakkee zijn er nu drie gebieden aangewezen: naast het Vliedpark in Middelharnis werden al eerder de eilanden Ossenhoek en Hompelvoet in het Grevelingenmeer aangewezen als gebieden waar het verboden is te komen.

De bijzondere opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente zijn bevoegd op te treden ter uitvoering van de noodverordening. Zij houden – samen met de politie en andere handhavingsinstanties – toezicht op de nieuwe noodverordening.

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis