HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  8 april: Makkelijker een afspraak maken bij de milieustraat in Middelharnis

8 april: Makkelijker een afspraak maken bij de milieustraat in Middelharnis

Afval brengen bij de milieustraat

Een afspraak maken bij de milieustraat in Middelharnis is makkelijker gemaakt. U kunt zelf via de website een afspraak maken.

Afspraak maken

Let op! Afspraken worden niet meer gemaakt door het sturen van een e-mail. E-mails die zijn binnengekomen tot en met woensdag 8 april worden nog wel gewoon verwerkt.

De milieustraat in Middelharnis is na een korte sluiting vanaf 2 april weer open voor de situaties dat mensen écht niet kunnen wachten met het wegbrengen van het afval.  Om drukte te voorkomen en de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus optimaal na te kunnen leven, zijn er wel strikte regels.

Wat vragen wij van u?

  • Maak via ‘online afspraak maken’ minimaal 24 uur van te voren een afspraak. We vragen onder andere uw naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en kenteken van uw voertuig. U krijgt een bevestiging én een herinnering via de e-mail.
  • We laten binnen de openingstijden voor nu één auto per vijf minuten toe. De afspraak betekent niet dat u binnen vijf minuten weer weg moet zijn, maar wel dat u zich binnen dat tijdsbestek moet melden.
  • Verwacht u meerdere keren naar de milieustraat te gaan? Maak dan meerdere afspraken. Elke afspraak is voor één voertuig één storting.
  • De milieustraat is open van dinsdag tot en met vrijdag van 8.30 tot 11.30 en van 12.30 tot 16.30 uur. Op zaterdag van 8.30 tot 11.30 uur.
  • Komt u zonder afspraak of bent u véél te vroeg of te laat, dan krijgt u geen toegang. Voor de poort wordt de afspraak gecontroleerd.
  • Kom met maximaal twee personen in het voertuig.
  • Volg de aanwijzingen van de medewerkers op.
  • Houd de afstand van 1,5 meter tussen personen goed in de gaten en kom niet als u gezondheidsklachten heeft.

“De gemeente vindt het belangrijk dat mensen de gelegenheid krijgen om hun afval in te leveren. Maar de veiligheid van onze medewerkers en onze inwoners staat altijd voorop”, benadrukt een woordvoerder van de gemeente. “De milieustraat in Middelharnis kan op deze manier open, maar we blijven goed monitoren hoe het loopt.”

De milieustraat is alleen toegankelijk voor particulieren, die afvalstoffenheffing betalen aan de gemeente en voor eigenaren van recreatiewoningen en stacaravans die in de gemeente staan. Zij kunnen hun afval gratis inleveren.

De milieustraat in Goedereede blijft voorlopig nog dicht.

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis