HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  27 mei: Verblijf op Ossenhoek in de Grevelingen weer mogelijk

27 mei: Verblijf op Ossenhoek in de Grevelingen weer mogelijk

Dit item is verlopen op 27-06-2020.

Het is weer toegestaan om op het eiland Ossenhoek in de Grevelingen te verblijven. De gemeente Goeree-Overflakkee heeft dit in overleg met Staatsbosbeheer (beheerder en eigenaar) besloten.

Ook bij het andere eilandje – Hompelvoet – in het Zuid-Hollandse deel van het Grevelingenmeer geldt niet meer op basis van de noodverordening een verblijfsverbod. Maar dat eiland is – zoals elk jaar - vanwege het broedseizoen tot 15 augustus niet toegankelijk voor publiek.

De eilanden Ossenhoek en de Hompelvoet worden drukbezocht door toeristen en inwoners (vaarrecreatie). Op de eilanden zijn faciliteiten om te recreëren. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en de gemeente Goeree-Overflakkee besloten eind maart deze locaties aan te wijzen als gebieden waar je niet mag verblijven. Dit om grote toestroom naar deze eilanden te voorkomen en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 

Aanwijzingsbesluit

Nu het weer mogelijk is om te verblijven op de eilanden in het Grevelingenmeer zijn er binnen de gemeente Goeree-Overflakkee geen gebieden meer aangewezen waar het niet is toegestaan om te verblijven. Deze staan dan ook niet meer genoemd in het aanwijzingsbesluit van 26 mei. Meer informatie leest u op de website van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis