HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  27 maart: Campings op Goeree-Overflakkee (en de regio Rotterdam-Rijnmond) gesloten

27 maart: Campings op Goeree-Overflakkee (en de regio Rotterdam-Rijnmond) gesloten

Dit item is verlopen op 09-07-2020.
camping

In de regio Rotterdam-Rijnmond waar ook Goeree-Overflakkee onder valt worden de campings gesloten om recreatief gebruik tegen te gaan. Dit heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond vandaag besloten en is opgenomen in de noodverordening van vrijdag 27 maart.

Let op! Inmiddels is er een algeheel verbod op recreatief verblijf op campings, recreatieparken en jachthavens Goeree-Overflakkee. Lees het nieuwsbericht.

Kampeerplaatsen, camperplaatsen en seizoensplaatsen

Vanwege het risico op onderlinge besmetting is besloten om toeristisch kamperen niet meer toe te staan. Het gaat hierbij om kampeerplaatsen, camperplaatsen en seizoensplaatsen. Voor jachthavens geldt dat deze niet meer toegankelijk zijn voor passanten, maar wel voor vaste ligplaatshouders.

Deze regels gaan per direct in, maar om de verschillende partijen de tijd te geven om ze toe te passen zal er binnen onze gemeente voor maandag 30 maart 12:00 uur geen handhaving plaatsvinden op deze onderwerpen. De maatregelen gelden in principe tot en met 6 april, maar met mogelijke verlenging.

Uitzondering

Als er sprake is van permante bewoning of bewoning door arbeidsmigranten wordt er een uitzondering gemaakt, om te voorkomen dat mensen op straat komen te staan. Het gebruik van jaarplaatsen en andere vormen van recreatief nachtverblijf is niet verboden, maar iedereen wordt wel met klem verzocht om thuis te blijven en deze niet te gebruiken.

Gemeenschappelijk sanitair sluiten

Het openhouden van gemeenschappelijk sanitair is vanwege de hygiënemaatregelen niet meer toegestaan, deze dienen te worden gesloten. Dit geldt voor campings en jachthavens, maar ook voor vakantieparken, parken, stranden en natuurgebieden.

Gezondheid hoogste prioriteit

Burgemeester Ada Grootenboer: “Om de continuïteit van de zorg niet in gevaar te brengen en de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan heeft de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond dit besluit genomen. Het geeft meer duidelijkheid aan de campinghouders en bezoekers van ons eiland. Ik begrijp ook dat dit besluit grote impact heeft, zowel op campingeigenaren als op de mensen die hun vakantie wilden vieren op ons eiland. Maar deze maatregel is écht nodig. Daarnaast blijf ik mensen oproepen om nu niet naar ons eiland te komen. De gezondheid van onze inwoners en de mensen die ons eiland wilden bezoeken heeft de hoogste prioriteit. Daar hebben we een gezamenlijke verantwoordelijkheid in.”

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis