HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  18 mei: Gezonde smoothie voor de gehandicaptenzorg

18 mei: Gezonde smoothie voor de gehandicaptenzorg

Dit item is verlopen op 09-07-2020.

De gemeente Goeree-Overflakkee heeft met een gezonde smoothie de gehandicaptenzorg op ons eiland verrast. Ruim 1600 flesjes werden namens het gemeentebestuur maandag 18 mei over het hele eiland verspreid voor zowel de cliënten als de zorgmedewerkers.

De bezorging vindt plaats op de locaties van Sjaloom Zorg,  Zuidwester, Gemiva SVG, de twee Thomashuizen en De Schaapskooij in Stellendam. Ook worden de sapjes van Van Kempen Fruitsappen uit Ouddorp bezorgd bij de cliënten en medewerkers van Pameijer (voor mensen met psychische problemen of een (licht) verstandelijke beperking). Vanuit de verschillende locaties worden de smoothies door de zorgmedewerkers verder verspreid.

Bij de smoothies zit een brief waarin burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman namens het gemeentebestuur haar waardering uitspreekt richting de cliënten en de zorgmedewerkers. Ook heeft ze een videoboodschap opgenomen, speciaal voor de cliënten.

Wethouder Berend Jan Bruggeman (sociaal domein) bezorgde ‘s middags de smoothies zelf bij woonlocatie Salem van Sjaloom Zorg. Hij sprak daar – in de tuin – kort met de zorgmedewerkers en de bewoners. “Op veel locaties is bezoek echt tot het minimum beperkt. Daarbij is voor veel cliënten ook hun dagbesteding of werk weggevallen. Deze periode heeft zowel van personeel als bewoners veel gevraagd. Het is een pittige tijd, maar met een vitamine-impuls proberen we weer een heel klein lichtpuntje binnen te brengen.

De zorgmedewerkers verspreiden de smoothies ook onder hun thuiswonende cliënten.  “Uit gesprekken met mantelzorgers wordt duidelijk dat de situatie voor velen zwaar is. Ouders of partners die in deze tijd altijd paraat moeten staan om voor hun kind of partner te zorgen, soms ook nog in combinatie met werk. Dat kan een enorme opgave zijn”, aldus wethouder Bruggeman. “We hebben helaas niet iedereen in beeld en zullen praktisch gezien met deze actie ook niet iedereen bereiken. Maar dat doet niets af aan de waardering die ik heb voor alle ‘zorgers’.” 

Wethouder Berend Jan Bruggeman bij Salem

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op
maandag t/m vrijdag
van 08.00 tot 17.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis