HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  13 maart: Inwoner Goeree-Overflakkee besmet met het coronavirus

13 maart: Inwoner Goeree-Overflakkee besmet met het coronavirus

Dit item is verlopen op 29-03-2020.
Het coronavirus

In het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland is gisterenavond het coronavirus vastgesteld bij een inwoner van Goeree-Overflakkee.

Burgemeester Ada Grootenboer laat in een reactie weten mee te leven: “Mijn gedachten gaan uit naar de patiënt en ik wens de patiënt een spoedig herstel toe. Ook de naasten wens ik veel sterkte toe".

Een woordvoerder van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis heeft ons het volgende laten weten: de patiënt is sinds donderdag 12 maart 2020 opgenomen in het ziekenhuis. De patiënt meldde zich met luchtwegklachten en is volgens het landelijk protocol opgenomen in isolatie en getest. Deze test bleek positief, de patiënt is besmet met het coronavirus. De familie van de patiënt en andere betrokkenen zijn geïnformeerd door de arts van het ziekenhuis. Het ziekenhuispersoneel dat met de patiënt in aanraking is geweest, is ingelicht. Hierin volgt het ziekenhuis de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Ziekenhuismedewerkers van de desbetreffende afdeling kunnen hun werk doen zolang zij geen klachten hebben. Zodra zij klachten krijgen, gaan zij thuis in isolatie en worden zij getest. De zorg in het ziekenhuis gaat gewoon door.

In het kader van de privacy wordt er – zolang hier geen reden toe is – niet gecommuniceerd over verdere persoonlijke informatie. Als er meer relevante informatie bij ons bekend is, laten we dit weten via onze website. Voor meer informatie verwijzen we naar de website van het RIVM.


Naar overzichtspagina informatie coronavirus

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis