HOME  |  Overzicht nieuwsberichten

Overzicht nieuwsberichten

 • Burgemeester Ada Grootenboer leest online voor het Prentenboek van het jaar.

  (15-01-2021)

  Op donderdag 21 januari om 9.00 uur leest burgemeester Ada Grootenboer via een livestream van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta voor uit Coco kan het! Dit boek is verkozen tot Prentenboek van het jaar en staat centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen van 20 t/m 30 januari. Elk jaar wordt tijdens de Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek aandacht geschonken aan het belang van voorlezen aan baby’s, peuters en kleuters.

  Lees verder
 • Column van de burgemeester: 'We zijn er nog niet!'

  (12-01-2021)

  ‘We stropen onze mouwen op.’ Kent u de advertentie van de Rijksoverheid met deze tekst? Waarschijnlijk wel, van alle kanten kregen we de afgelopen weken informatie over de vaccinatiestrategie van ons land. De eerste duizenden mensen hebben hun eerste prik met het BioNTech/Pfizer-vaccin inmiddels gehad!

  Lees verder
 • Nederland blijft tot en met ten minste 9 februari in lockdown

  (12-01-2021)

  Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft.

  Lees verder
 • Voetpad nabij sportvelden Stellendam voorlopig dicht vanwege verzakking

  (12-01-2021)

  De gemeente sluit het voetpad tussen de sportvelden en Het Spui in Stellendam voorlopig af. Door toedoen van een bever is het voetpad namelijk deels verzakt.

  Lees verder
 • Warme winterjassen voor de vrijwilligers van de Voedselbank

  (08-01-2021)

  Wethouder Berend Jan Bruggeman (Sociaal Domein) heeft donderdag 7 januari namens de gemeente tien warme winterjassen overhandigd aan de Voedselbank Goeree-Overflakkee. De jassen zijn voor de vrijwilligers die door weer en wind buiten hun werk doen.

  Lees verder
 • Meer weten over coronavaccinatie?

  (08-01-2021)

  Iedereen verlangt naar een leven zonder coronaregels. Vaccineren is hierin de belangrijkste stap. Als we ons laten vaccineren, kan corona niet meer zomaar om zich heen grijpen en krijgen we stapje voor stapje meer vrijheid terug.

  Lees verder
 • Nieuwjaarstoespraak van de burgemeester

  (07-01-2021)

  Vanwege het coronavirus ging de nieuwjaarsbijeenkomst van gemeente Goeree-Overflakkee in januari 2021 helaas niet door. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman gaf op woensdag 6 januari om 19.30 uur een digitale toespraak voor alle inwoners, met als afsluiting een nieuwjaarswens door de collegeleden. De nieuwjaarstoespraak bekijkt u op ons YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/watch?v=Nb1j43afXrA.

 • Online bijeenkomst ‘Als dat maar goed gaat?!

  (05-01-2021)

  De puberteit is een verwarrende en soms zelfs een stressvolle fase in het leven van zowel u als uw zoon of dochter. De preventiewerkers van Youz krijgen regelmatig vragen als: ‘hoe maak ik afspraken over gamen/schermtijd?’, ‘waarom gedraagt mijn puber zich ineens zo anders?’, ‘hoe schadelijk is cannabis nou echt?’ en ‘waarom is alcohol zo schadelijk voor jongeren?’.

  Lees verder
 • Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties van start

  (05-01-2021)

  Sinds gisteren, maandag 4 januari, kunnen burgers, bedrijven en overheidsorganisaties terecht bij het Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties (MFO) voor het corrigeren van een fout in een overheidsregistratie.

  Lees verder
 • Buurtsport weer verder in januari 2021

  (04-01-2021)

  Sportteam GO biedt vanaf januari in alle dorpskernen weer buurtsport aan. Buurtsport is een naschoolse activiteit van Sportteam GO voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8, waarbij bewegen, plezier maken en een leuke omgang met elkaar centraal staan.

  Lees verder
 • Column van de burgemeester: 'Veilig'

  (30-12-2020)

  Bij 75 oorlogsgraven op Goeree-Overflakkee brandde deze kerst een lichtje. Bij de graven van omgekomen geallieerde militairen, bij Flakkeese militairen, bij verzetsstrijders en bij omgekomen inwoners. Op ruim 350 locaties in Nederland werden kaarsjes aangestoken om oorlogsslachtoffers te herdenken. In onze gemeente nam stichting WO2GO het initiatief.

  Lees verder
 • Start glasvezelcampagne in Nieuwe-Tonge, Oude-Tonge en Ooltgensplaat

  (30-12-2020)

  DELTA Fiber Netwerk wil alle dorpskernen een glasvezelaanbod doen. In de eerste fase start een glasvezelcampagne in Nieuwe-Tonge, Oude-Tonge en Ooltgensplaat.

  Lees verder
 • Stemmen voor mensen met een visuele beperking

  (29-12-2020)

  Heeft u een visuele beperking? Dan kunt u in de gemeente Goeree-Overflakkee met hulp van een mal en audio-ondersteuning bij één stembureau zelfstandig stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021. 

  Lees verder
 • Bent u uw fiets kwijt?

  (29-12-2020)

  Bent u uw fiets kwijt? Mogelijk staat uw vermiste fiets in opslag bij de gemeente Goeree-Overflakkee. Kijk op de website verloren of gevonden of uw fiets er tussen staat

  Lees verder
 • Mondkapjes voor minima en cliënten Voedselbank

  (23-12-2020)

  De gemeente Goeree-Overflakkee heeft de afgelopen weken duizenden herbruikbare mondkapjes verspreid onder gezinnen met een laag inkomen en cliënten van de Voedselbank.

  Lees verder
 • Kinderopvangtoeslagaffaire: gemeente biedt hulp bij problemen

  (22-12-2020)

  Door de kinderopvangtoeslagaffaire zijn veel ouders de afgelopen jaren ernstig in de problemen gekomen. Dit komt omdat de Belastingdienst onterecht de kinderopvangtoeslag stopzette en eiste dat het geld werd terugbetaald. Om deze gezinnen te helpen, heeft de gemeente Goeree-Overflakkee het steunpunt Kinderopvangtoeslagaffaire opgericht. Zo wil de gemeente de betrokken ouders bereiken en helpen.

  Lees verder
 • Aangepaste Watersnoodherdenkingen op 1 februari 2021

  (22-12-2020)

  In verband met de coronamaatregelen verlopen de Watersnoodherdenkingen op maandag 1 februari 2021 anders dan gebruikelijk. De organisatoren in de dorpen Oude-Tonge, Nieuwe-Tonge, Den Bommel en Stellendam zorgen voor een alternatieve wijze van de herdenkingen. 

  Meer informatie volgt in januari van het nieuwe jaar.

 • RAD staat voor u klaar

  (22-12-2020)

  Voor alle vragen en meldingen over afvalinzameling en -verwerking kunt u vanaf 1 januari 2021 terecht bij de klantenservice van de RAD. Tot nu toe was de gemeente het contact voor alle vragen en meldingen over het afval, maar dat verandert.

  Lees verder
 • Openbaar toilet Diekhuus Middelharnis sluit tijdelijk

  (22-12-2020)

  Vanaf morgen, woensdag 23 december, is het openbaar toilet in het Diekhuus in Middelharnis gesloten. Vanwege de tijdelijke sluiting van een groot aantal winkels, wordt er nauwelijks meer gebruik gemaakt van het toilet. Vanzelfsprekend wordt het openbaar toilet weer geopend als de lockdown voorbij is!

 • Zuid-Hollandse wethouders: verdergaande steun van de horeca is noodzakelijk

  (19-12-2020)

  De bestuurscommissie Economisch Vestigingsklimaat van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), en de wethouders economie van Hoeksche Waard en Goeree Overflakkee willen steviger steunmaatregelen voor de horeca. In een brandbrief vragen de wethouders het kabinet om een ruimhartiger toepassing van de NOW-3 regeling en een hogere tegemoetkoming voor de vaste lasten (TVL) binnen de horeca.

  Lees verder
 • Prestatieafspraken woonambitie 2021

  (19-12-2020)

  De gemeente Goeree-Overflakkee, woningcorporatie Oost West Wonen en vertegenwoordigers van de huurdersverenigingen hebben hun handtekening gezet onder de jaarlijkse prestatieafspraken. In de afspraken staat de gezamenlijke woonambitie voor 2021 verwoord. 

  Lees verder
 • Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo 3)

  (18-12-2020)

  De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo 3) is een van de maatregelen van het kabinet om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. De regeling is voor zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers. Het voorziet in een aanvullende uitkering voor levensonderhoud als het inkomen door de coronacrisis tot onder het sociaal minimum daalt. En in een lening voor bedrijfskapitaal om liquiditeitsproblemen als gevolg van de coronacrisis op te vangen.

  Lees verder
 • Subsidie voor minder tegels en meer groen in de tuin

  (18-12-2020)

  Gemeente Goeree-Overflakkee wil inwoners stimuleren de stenen in hun tuin om te ruilen voor groen. Daarom kunnen inwoners vanaf 1 januari 2021 subsidie aanvragen voor een groenere en toekomstbestendigere inrichting van hun tuin. Het college van burgemeester en wethouders heeft op dinsdag 15 december de subsidieregeling hiervoor vastgesteld.

  Lees verder
 • Vervolgstap na sleuteloverdracht Beroepscampus Zuid

  (18-12-2020)
  sleuteloverdracht

  Ondertekening intentieovereenkomst Beroepscampus Noord

  Het is zover! Na een jaar lang bouwen aan de Beroepscampus Zuid in Sommelsdijk werd op vrijdag 18 december de sleutel overgedragen door aannemer Vaessen aan de onderwijsinstellingen en de gemeente Goeree-Overflakkee. Tegelijkertijd werd de intentieovereenkomst getekend voor de nieuwbouw van Beroepscampus Noord, op de huidige locatie van RGO Groen.

  Lees verder
 • Vacatures gemeente Goeree-Overflakkee

  (17-12-2020)
  decoratie

  Op Goeree-Overflakkee is het goed wonen, werken en genieten van rust en ruimte. Werken bij de gemeente Goeree-Overflakkee is werken bij een inspirerende organisatie. Met circa 400 medewerkers streven we met elkaar naar een optimale dienstverlening, waarbij we aandacht hebben voor onze inwoners en het maatschappelijk middenveld. Wil jij een bijdrage leveren aan het waarmaken van onze ambities?

  Overzicht vacatures

 • Zwemdiploma A opgenomen in Kindpakket Goeree-Overflakkee

  (17-12-2020)

  De gemeente Goeree-Overflakkee vindt het belangrijk dat alle kinderen leren zwemmen. Daarom is vanaf 1 januari 2021 het behalen van zwemdiploma A opgenomen in het zogeheten Kindpakket, de extra ondersteuning voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen.

  Lees verder
 • N215: Oude provinciale weg bij Melissant langer afgesloten

  (15-12-2020)

  De provincie Zuid-Holland houdt de oude provinciale weg bij Melissant (N215) langer afgesloten dan gepland. De werkzaamheden lopen uit door verschillende omstandigheden. Het verkeer kan nog steeds via de Julianaweg en de Noorddijk.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Beroepscampus december 2020

  (11-12-2020)

  De eerste fase van de nieuwbouw van de Beroepscampus is bijna voltooid. Op 18 december vindt de sleuteloverdracht plaats van de aannemer naar de opdrachtgever. Een feestelijk moment. Voor de verschillende onderwijsorganisaties en de gemeente was de sleuteloverdracht wel een mooi moment om een nieuwsbrief uit te brengen.

  Veel leesplezier!

  Lees verder
 • Een juiste WOZ-waarde voor iedereen belangrijk

  (11-12-2020)

  Ieder jaar ontvangt u een aanslagbiljet lokale belastingen. SVHW heft en int deze lokale belastingen namens de gemeente en waterschap Hollandse Delta. Op het aanslagbiljet vindt u ook de beschikking van de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand. SVHW stelt namelijk voor de gemeente ook de hoogte van de WOZ-waarde vast.

  Lees verder
 • Eén miljoen euro voor behoud sociaal aanbod op Goeree-Overflakkee

  (09-12-2020)

  Het corona-steunfonds Behoud Sociaal Aanbod van de gemeente Goeree-Overflakkee is vanaf nu open voor aanvragen. Voor culturele instellingen, sportverenigingen én verenigingsgebouwen binnen de gemeente is er in totaal één miljoen euro beschikbaar. Het geld is bedoeld als extra ondersteuning voor organisaties zonder winstoogmerk om in deze lastige tijd het sociaal aanbod in stand te houden.

  Lees verder
 • Langere proefperiode voor ‘Goed scheiden loont’

  (08-12-2020)

  In 2021 nog één vast tarief afvalstoffenheffing

  Inwoners van de gemeente Goeree-Overflakkee gaan in 2021 nog niet betalen per weggegooide vuilniszak of geleegde minicontainer met restafval. Wel gaat de invoering van ‘Goed scheiden loont’ door.

  Lees verder
 • Stembureauleden gezocht

  (04-12-2020)

  Op 17 maart 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Door de coronamaatregelen zijn meer mensen op het stembureau nodig om de verkiezingen in goede banen te leiden. Iedereen van 18 jaar of ouder kan zich aanmelden als lid van het stembureau.

  Lees verder
 • Nieuwe training SchuldHulpMaatje

  (01-12-2020)

  SchuldHulpMaatje Goeree-Overflakkee start in januari 2021 met een cursus voor nieuwe maatjes. Tijdens deze cursus leer je om hulpvragers in hun schuldenproblematiek bij te staan en/of hun financiële situatie op orde te brengen.

  Lees verder
 • Gemeente op huisbezoek bij betalingsproblemen

  (24-11-2020)

  De gemeente Goeree-Overflakkee is begonnen met het project ‘Betalingsproblemen? Wat nu?’. Het doel hiervan is dat schulden bij inwoners vroeg opgemerkt worden én dat deze schulden op een passende manier worden aangepakt. Daarom gaat de gemeente op huisbezoek bij inwoners met betalingsachterstanden, om ze te wijzen op het belang van tijdig betalen en om hulp aan te bieden.

  Lees verder
 • Paulina.nu presenteert rapport toekomstbestendige leefomgeving ouderen

  (20-11-2020)

  Programmamanager Ilze Timmers van Paulina.nu heeft op dinsdag 17 november het rapport 'Toekomstbestendig leven voor ouderen op Goeree-Overflakkee' gepresenteerd aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee. Het rapport is een belangrijke stap in het komen tot een concrete uitvoeringsagenda voor een toekomstbestendige leefomgeving voor de ouderen op het eiland.

  Lees verder
 • Gemeente Goeree-Overflakkee is klaar voor de winter

  (27-10-2020)

  Nu de dagen korter worden en de winter voor de deur staat, breekt de periode van gladheidsbestrijding aan. De gemeente Goeree-Overflakkee staat tot eind maart 2021 vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week paraat voor begaanbare en veilige wegen binnen de bebouwde kom.

  Lees verder
 • Aanmelden voor studie- en beroepenmarkt

  (09-10-2020)

  Wilt u de medewerkers van de toekomst kennis laten maken met uw bedrijf?
  Dit is uw kans! Meld uw bedrijf aan voor de digitale studie- en beroepenmarkt Goeree-Overflakkee 2021.

  Lees verder
Archief

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op
maandag t/m vrijdag
van 08.00 tot 17.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis