HOME  |  Overzicht nieuwsberichten

Overzicht nieuwsberichten

 • Pas op! Blauwalg geconstateerd!

  (22-08-2019)
  blauwalg Galathese haven

  De komende dagen wordt het waarschijnlijk mooi zomerweer. In het weekend kan het zelfs 30 graden worden. Kortom: mooi weer om te zwemmen. Daarom vragen wij je aandacht voor het volgende. In de Galathese Haven, bij het strand en de jachthaven van Ooltgensplaat is blauwalg geconstateerd. De gemeente heeft waarschuwingsborden bij het water geplaatst

  Lees verder
 • Hoe kan ik als 75-plusser mijn rijbewijs verlengen?

  (15-08-2019)
  decoratie

  Verloopt uw rijbewijs op of na uw 75ste en wilt u dit verlengen, dan moet u medisch gekeurd worden. Hiervoor moet u een Gezondheidsverklaring invullen.

  Lees verder
 • Terug van vakantie? Spoel de kranen direct door!

  (13-08-2019)
  kraan doorpspoelen

  Wanneer kraanwater langere tijd stilstaat in uw leidingen, loopt de kwaliteit wat terug. Komt u thuis van vakantie, spoel dan direct bij thuiskomst uw drinkwaterleidingen goed door. Doe dit 1 minuut en u krijgt weer lekker, vers drinkwater van goede kwaliteit! Vang het water op in bijvoorbeeld een emmer en gebruik het in en om het huis.

  Lees verder
 • Buurtbemiddeling GO helpt waar het kan!

  (12-08-2019)
  Burenruzie over heg

  De grootste kunst is luisteren

  Het komt regelmatig voor; een woordenwisseling of akkefietje met de buren. Vaak wordt dat onderling ook weer opgelost. Wanneer buren er samen niet uitkomen dan kan de buurtbemiddeling in actie komen. 

  Lees verder
 • Kom gratis naar Middelharnis met de RTM-bus!

  (02-08-2019)
  pendelbus

  Goeree-Overflakkee trekt jaarlijks veel toeristen uit binnen- en buitenland. Vooral de kop van het eiland is populair bij bezoekers. Om hen kennis te laten maken met Middelharnis, rijdt er in augustus een pendelbus tussen Ouddorp en Middelharnis. Toeristen kunnen zo bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het gezellige winkelcentrum, het museum of plaatsnemen op een van de gezellige terrasjes in Middelharnis, kijk voor meer info op www.middelharniscentrum.nl.

  Lees verder
 • Collecterooster Goeree-Overflakkee augustus

  (30-07-2019)
  logo CDF

  Om inwoners te informeren en voor te bereiden op collectes, publiceert de gemeente maandelijks collecterende stichtingen/instellingen op Goeree-Overflakkee. Op de website van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF), www.cbf.nl, vindt u het jaarlijkse collecterooster van de gemeente Goeree-Overflakkee.

  Vanwege de zomerperiode staan er in augustus geen collectes gepland.

  Lees verder
 • Documentaire over natuur Westvoorne en Goeree-Overflakkee

  (30-07-2019)
  De Kwade Hoek

  Jaar na jaar valt de kustlijn van Westvoorne en Goeree-Overflakkee in de prijzen; nationaal, Europees en zelfs wereldwijd. Op de ITB Beurs in Berlijn werd het Nederlandse Zuidwestelijke deltagebied uitgeroepen tot beste duurzame natuurbestemming ter wereld. Hiermee liet het Lake Tahoe in de VS en San Isla in Ecuador achter zich. 

  Lees verder
 • Aanmeldperiode Glasvezel buitenaf verlengd

  (27-07-2019)
  Glasvezel in de buitengebieden

  Eind mei startte Glasvezel buitenaf een campagne in het buitengebied van Goeree-Overflakkee en de kernen Achthuizen, Den Bommel en Stad aan ‘t Haringvliet. Om tot aanleg van snel internet over te gaan, werd voor 22 juli 45 procent deelname vereist. Hoewel het enthousiasme groot is, is deze doelstelling niet gehaald. De organisatie gelooft nog steeds in het project en heeft de inschrijftermijn daarom verlengd tot 23 september.

  Lees verder
 • Verkeerscirculatieplan Middelharnis in september onderwerp van gesprek

  (26-07-2019)
  Verkeerscirculatie

  De gemeente Goeree-Overflakkee is heel blij met de betrokkenheid van inwoners en ondernemers bij het project ‘Aanpak Havenkom Middelharnis’ en het Verkeerscirculatieplan Middelharnis. De gemeente wil echter benadrukken dat er in het dossier ‘Verkeerscirculatieplan Middelharnis’ nog geen enkele beslissing is genomen. We willen namelijk eerst graag met inwoners en ondernemers over dit onderwerp in gesprek.

  Lees verder
 • Maak eenvoudig online een afspraak!

  (26-07-2019)
  Regel uw zaken makkelijk en snel via Goeree-Overflakkee.nl

  Met de slogan ‘Regel uw zaken makkelijk en snel via Goeree-Overflakkee.nl’ stimuleert de gemeente inwoners en ondernemers om digitaal zaken te doen met de gemeente via de website www.goeree-overflakkee.nl.

  Lees verder
 • Beperk de kans op natuurbrand

  (24-07-2019)
  Blussen natuurbrand

  Het is al langere tijd droog in de natuur. De kans is dan ook aanwezig dat er natuurbrand ontstaat. Een natuurbrand kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen. Terreineigenaren, natuurbeheerders en hulpdiensten zijn in deze periode extra alert, maar vragen ook uw medewerking om de gevolgen van natuurbrand te voorkomen of te beperken.

  Lees verder
 • Open Monumentendag 2019 onthult GO-plekken van plezier!

  (19-07-2019)
  De speeltuin

  Het thema van de Open Monumentendag 2019 is plekken van plezier. Monumenten zijn er niet alleen om naar te kijken, in te wonen of in te werken, maar kunnen ook een plek zijn waar men zich vermaakt. Naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor hun plezier op Goeree-Overflakkee? Er zijn er genoeg! Denk aan plekken van plezier als de speeltuin de Flipjes in Ouddorp, Het Wapen Van Stellendam, café de Kok in Sommelsdijk, het Meijer Theater in Middelharnis of het Radiomuseum De Stove in Achthuizen.

  Lees verder
 • Subsidiebedrag deelnemers aanleg glasvezel buitengebied verhoogd

  (19-07-2019)
  Aanleg glasvezel

  Glasvezel Buitenaf is bezig met haar vraagbundelingscampagne om te komen tot snel internet in het buitengebied van de gemeente Goeree-Overflakkee en de kernen Achthuizen, Den Bommel en Stad aan ’t Haringvliet. Het is de bedoeling van Glasvezel Buitenaf om het buitengebied en de genoemde kernen te voorzien van glasvezel.

  Lees verder
 • SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek

  (16-07-2019)
  SCHOOL op SEEF

  Inmiddels hebben ruim 230 basisscholen zich aangemeld voor de SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek. Dit betekent dat één op de vijf scholen al meedoet! In de Schoolbrengweek roepen we ouders en leerlingen op om zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school te gaan.

  Lees verder
 • Welke maatschappelijk initiatieven laat u ondersteunen door een projectsubsidie?

  (16-07-2019)
  Projectsubsidie Maatschappelijk initiatieven Goeree-Overflakkee

  Dien uw subsidieaanvraag in voor 1 september 2019!

  Verenigingen, stichtingen en dorpsraden kunnen bij de gemeente Goeree-Overflakkee projectsubsidie aanvragen op het gebied van sport, cultuur, preventieve volksgezondheid, toerisme & recreatie of preventie & vroegsignalering. Voor een activiteit die plaatsvindt ná 1 november 2019 dient de aanvraag vóór 1 september  2019  bij de gemeente te zijn ingediend.

  Lees verder
 • Open Monumentendag 2019 in het teken van ‘Plekken van plezier’

  (15-07-2019)
  Schommelen in de speeltuin

  Op Goeree-Overflakkee wordt op zaterdag 14 september 2019 Open Monumentendag gevierd. We sluiten daarbij weer aan bij het landelijke thema. Het thema voor 2019 is ‘Plekken van plezier’. Op dit moment wordt gewerkt aan de samenstelling van het programma en de opening van Open Monumentendag. Daarvoor vragen we de hulp van monumenteigenaren.

  Lees verder
 • Gemeente start weer met extra dienstverlening aan strandgasten

  (01-07-2019)
  Toespraak wethouder Peter Feller

  Nu het zomerseizoen is begonnen en het drukker wordt op de stranden, start de gemeente Goeree-Overflakkee weer met de extra dienstverlening aan strandgasten. Gedurende ongeveer twee maanden (negen weken, acht weekenden) zijn mensen die vallen onder de Participatiewet en bezig zijn met een re-integratietraject én mensen met een Wsw-indicatie aanwezig op de Noordzeestranden van Goeree-Overflakkee, als aanspreekpunt, parkeerwacht en schoonmaker.

  Lees verder
 • Parkeren campers, caravans en aanhangwagens

  (15-05-2019)
  Campers op parkeerplaatsen

  Met de zomer in aantocht heeft menige bezitter zijn caravan, kampeerwagen, camper, aanhangwagen of een ander voertuig dat voor recreatie is bedoeld weer uit de schuur gehaald.

  Lees verder
Archief

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40, Middelharnis