HOME  |  Overzicht nieuwsberichten

Overzicht nieuwsberichten

 • Buurtbemiddeling Goeree-Overflakkee zoekt bemiddelaars!

  (22-09-2017)

  Buurtbemiddeling Goeree-Overflakkee is een initiatief van de gemeente Goeree-Overflakkee. De gemeente heeft een samenwerking opgezet met FidesWonen, Woongoed GO, Woningbouwvereniging BeterWonen Goedereede, Woningbouwvereniging BeterWonen Ooltgensplaat en Politie Rotterdam-Rijnmond om buurtbemiddeling in Goeree-Overflakkee op te zetten.

  Lees verder
 • Openbare raadsvergadering donderdag 28 september 2017

  (22-09-2017)

  Op donderdag 28 september 2017 wordt in bestuurscentrum Het Rondeel (Dwarsweg 40 te Middelharnis) een openbare raadsvergadering gehouden. De vergadering zal live worden uitgezonden. Klik op videoverslagen om dit te volgen. Aanvang vergadering: 19.30 uur, belangstellenden zijn van harte welkom!

  Klik voor de agenda en vergaderstukken van deze raadsvergadering op onderstaande link.

 • Wethouder opent Verkeersveiligheidsdag Ouddorp

  (22-09-2017)

  Wethouder Peter Feller van de gemeente Goeree-Overflakkee opende op vrijdagochtend 22 september 2017 de Verkeersveiligheidsdag bij De Dorpstienden in Ouddorp. Ruim 260 leerlingen van basisscholen uit Ouddorp, Stellendam en Goedereede namen deel aan allerlei activiteiten om bewust te worden van de gevaren die zij kunnen lopen in het verkeer.

  Lees verder
 • Delegatie Goeree-Overflakkee vormt erehaag Prinsjesdag

  (21-09-2017)

  Een delegatie van Goeree-Overflakkee maakte op dinsdag 19 september 2017 deel uit van de erehaag tijdens Prinsjesdag. Elk jaar worden er uit één provincie tien gemeenten gekozen die een groep mensen mogen afvaardigen. Dit jaar kreeg de gemeente Goeree-Overflakkee de eer om met een afvaardiging deze rol te vervullen.

  Lees verder
 • Gratis EHBO-cursus voor vrijwilligers

  (20-09-2017)

  In oktober 2017 organiseert het Rode Kruis een EHBO-cursus (inclusief reanimatie) voor vrijwilligers op Goeree-Overflakkee. De cursus vindt plaats in Ouddorp en bestaat uit vier avonden.

  Lees verder
 • Gemeente biedt training voor nieuwe ambassadeurs van themaroutes op Goeree-Overflakkee

  (19-09-2017)

  De gemeente Goeree-Overflakkee zet met succes ambassadeurs in op themaroutes. Deze ambassadeurs lopen samen met bewoners en toeristen de ontwikkelde themaroutes over de Watersnoodramp en WaterbewustZijn en vertellen het verhaal.  Dit najaar wordt een nieuwe training ambassadeurschap aangeboden die past bij het beleefbaar maken van de havenkanalen van Dirksland, Goedereede-Havenhoofd, Ooltgensplaat en Middelharnis.

  Lees verder
 • Vervanging voegovergangen Haringvlietbrug (A29); 21 september - 12 oktober 2017

  (19-09-2017)

  In de periode van 21 september tot 12 oktober 2017 gaat Rijkswaterstaat de voegovergangen van de Haringvlietbrug vervangen. Vervanging is nodig gebleken na een intensieve inspectie naar aanleiding van een incident van juni dit jaar. Toen raakte bij harde wind een stalen plaat van een voegovergang los. Voor de werkzaamheden aan de voegovergangen zijn in totaal 11 nachtafsluitingen nodig: 3 nachten voor de parallelrijbaan, 5 nachten voor de hoofdrijbaan in zuidelijke richting en 3 nachten voor de hoofdrijbaan in noordelijke richting. Voor het wegverkeer wordt de brug steeds slechts in 1 rijrichting afgesloten. Kijk voor de data en de tijden van de afsluitingen op:

  https://www.rijkswaterstaat.nl/over-ons/nieuws/nieuwsarchief/p2017/09/vervanging-voegovergangen-haringvlietbrug-a29-21-september-12-oktober-2017.aspx

 • Hoorzitting over jeugdhulp op 2 november 2017

  (19-09-2017)

  Sinds 1 januari 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor jeugdhulp. Een aantal taken is hierbij overgenomen van de provincies. Deze taken kwamen bovenop de taken die al bij de gemeenten lagen. De gemeenteraad van Goeree-Overflakkee wil graag meer zicht krijgen op de wijze waarop jeugdhulp op dit moment door de gemeente wordt geleverd en de wijze waarop dit in de toekomst mogelijk beter zou kunnen. Om een goed beeld te kunnen vormen, organiseert de gemeenteraad op donderdag 2 november 2017 een hoorzitting.

  Lees verder
 • Rioolwerkzaamheden Goeree-Overflakkee

  (19-09-2017)

  Eind september en oktober 2017 vinden er in diverse dorpskernen op Goeree-Overflakkee rioolwerkzaamheden plaats..Om de overlast tot een minimum te beperken, is besloten om de leidingen van binnenuit te renoveren. Firma Insituform rioolrenovatietechnieken B.V. voert de werkzaamheden in opdracht van de gemeente uit.

  Lees verder
 • Kom zaterdag 23 september naar de WoonWijzerWinkel themadag: natuurlijke materialen & groen dak!

  (18-09-2017)

  De WoonWijzerWinkel is het regionale, onafhankelijke energieloket voor energiebesparing voor 24 gemeenten in de regio Rijnmond en Haaglanden en organiseert op zaterdag 23 september een themadag: natuurlijke materialen en groen dak.

  Lees verder
 • Brandweermannen Van Wezel, Van Brussel en Willemse Koninklijk onderscheiden

  (18-09-2017)

  Op vrijdagavond 15 september 2017 zijn de heren Rien van Wezel uit Herkingen, Leen van Brussel uit Dirksland en Eddy Willemse uit Dirksland benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De drie bandweermannen van de blusgroepen Herkingen en Dirksland kregen hun onderscheiding uitgereikt door burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman van de gemeente Goeree-Overflakkee.

  Lees verder
 • Kamerweg Sommelsdijk afgesloten voor verkeer

  (18-09-2017)

  In Sommelsdijk aan de Kamerweg is een zware kraanwagen van de weg geraakt. De bestuurder is in orde. Het gaat om een complexe berging, waardoor de weg naar verwachting tot vrijdag 22 september 2017 afgesloten is voor alle verkeer. Medewerkers van het waterschap zijn momenteel ter plaatse. De bestuurder heeft de kraanwagen zelfstandig kunnen verlaten.

  Actuele informatie wordt gedeeld via de website van het waterschap: https://www.wshd.nl/nieuws/2017/09/gekantelde-kraanwagen-sommelsdijk.html

 • Informatie- en inspraakavond ontwikkeling woningbouw Achthuizen

  (15-09-2017)

  De gemeente Goeree-Overflakkee is van plan om aan de H’Oranjeweg in Achthuizen woningbouw te realiseren, bestaande uit ongeveer negen woningen. Kroon en De Koning bv is voornemens om een woningbouwplan te ontwikkelen voor het gebied tussen de H’Oranjeweg en de Zandweg in Achthuizen. Om beide plannen toe te lichten, vindt er op woensdag 27 september 2017 een informatie- en inspraakavond plaats.

  Lees verder
 • Gemeente start met (thuis)bezorgen reisdocumenten

  (14-09-2017)

  Inwoners van de gemeente Goeree-Overflakkee kunnen vanaf maandag 2 oktober 2017 hun aangevraagde paspoort of identiteitskaart laten (thuis)bezorgen. Inwoners die van deze service gebruik willen maken, hoeven niet meer naar het gemeentehuis te komen om hun document op te halen.

  Lees verder
 • Geslaagde Dag van de democratie in Goeree-Overflakkee

  (14-09-2017)

  Tijdens de Dag van de democratie, zaterdag 9 september 2017, ontvingen raadsleden van de gemeente Goeree-Overflakkee tientallen inwoners in het Oude Raadhuis te Middelharnis. Ook is tijdens deze dag de heer J. Baks uit Goedereede uitgeroepen tot winnaar van de fotowedstrijd.

  Lees verder
 • De P10 zoekt vernieuwende projecten op het platteland

  (14-09-2017)

  Meld u aan voor de Henk Aalderink-prijs

  Het platteland leeft! Dat weet u als geen ander. Het bruist er van de energie, het is er spannend en er ontstaan vernieuwende initiatieven en ideeën. Dat is ontzettend mooi én ook hard nodig voor de toekomst. Wellicht is één van die initiatieven of projecten van u. Dan horen we dat graag. Stel uw project tussen 1 september en 15 oktober aan ons voor en maak kans op de Henk Aalderink-prijs. Die prijs bestaat uit een geldbedrag van 2.500 euro en publiciteit.

  Lees verder
 • Wrakbootjes Goedereede

  (13-09-2017)

  Langs het Havenkanaal in Goedereede lagen oude bootjes en ander materiaal. De objecten vormden een belemmering voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. Waterschap Hollandse Delta kondigde daarom in mei aan dat de rechtmatige eigenaren hun eigendommen tot 22 juni 2017 konden weghalen.

  Lees verder
 • Succesvolle scootmobielcursus in Den Bommel

  (13-09-2017)

  In de Bommelstee vond onlangs een scootmobielcursus plaats. Er namen dertien inwoners deel aan de cursus in Den Bommel. De cursus is bedoeld om de verkeerskennis en de rijvaardigheid van de gebruikers van een scootmobiel op te frissen.

  Lees verder
 • Gemeentebestuur Goeree-Overflakkee bezoekt brandweer

  (12-09-2017)

  Op donderdagavond 7 september 2017 had een delegatie van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders een werkbezoek met als onderwerp de gemeentelijke brandweer. Tijdens het werkbezoek bezochten de raads- en collegeleden twee brandweerkazernes in Oude-Tonge en Sommelsdijk. Daarnaast woonden zij een demonstratie van de brandweer Oude-Tonge bij.

  Lees verder
 • Opfriscursus rijvaardigheid senioren op donderdag 5 oktober 2017

  (12-09-2017)

  Om de rijvaardigheid van ‘65-plussers’, die zelf actief auto rijden, op te frissen organiseert de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Goeree-Overflakkee samen met Veilig Verkeer Nederland een opfrisdag (voorheen BROEM-cursus). De opfriscursus vindt plaats op donderdag 5 oktober 2017 in Nieuwe-Tonge. Er zijn nog plaatsen vrij in de ochtend van 09.30 uur tot 12.00 uur en in de middag van 13.00 uur tot 16.30 uur. Iedereen vanaf 65 jaar, die zelf auto rijdt, in het bezit is van een geldig rijbewijs en woont in de gemeente Goeree-Overflakkee kan, geheel vrijwillig, meedoen aan de cursus.

  Lees verder
 • Collegeleden brengen bedrijfsbezoek Landbouwmechanisatiebedrijf Van den Ende

  (12-09-2017)

  Het college bezoekt periodiek bedrijven in de gemeente om op die manier persoonlijk kennis te maken met de eigenaren en de wijze van bedrijfsvoering. Op dinsdag 5 september leidde directeur Kees van den Ende een afvaardiging van het college van burgemeester en wethouders rond in het nieuwe bedrijfspand aan de Staverseweg 30 in Sommelsdijk. Op deze locatie stond voorheen een zoutopslag van het Waterschap, die nu geïntegreerd is in de nieuwe loods. Hierdoor ontstond een grote werkplaats met voldoende ruimte voor de toekomst. Om volledig energieneutraal te kunnen gaan werken, wil Van den Ende in de toekomst ook zonnepanelen plaatsen. Het bedrijf heeft momenteel twee vaste monteurs in dienst en is op zoek naar versterking van hun team.

  Lees verder
 • Werkbezoek VVD Europarlementariër Cora van Nieuwenhuizen aan Goeree-Overflakkee

  (11-09-2017)

  Op uitnodiging van de gemeente Goeree-Overflakkee bracht VVD Europarlementariër Cora van Nieuwenhuizen op donderdag 7 september een werkbezoek aan de gemeente Goeree-Overflakkee. Het bezoek stond in het teken van de mogelijkheden om Goeree-Overflakkee op sociaal en economisch gebied naar een hoger niveau te brengen.

  Lees verder
 • Gemeente pakt verbeterpunten voor dienstverlening aan uitkeringsklanten met beide handen aan

  (11-09-2017)

  De gemeente Goeree-Overflakkee heeft de klanttevredenheid over de afdeling Sociale Zaken laten onderzoeken. Alle 590 inwoners van Goeree-Overflakkee die een bijstandsuitkering ontvangen, zijn in mei benaderd om deel te nemen aan een enquête.

  Lees verder
 • Gemeente en Youz organiseren gespreksgroep voor kinderen van ouders met psychische- en/of verslavingsproblemen

  (11-09-2017)

  De gemeente Goeree-Overflakkee en Youz organiseren voor kinderen van ouders met psychische en/of verslavingsproblemen een gespreksgroep voor lotgenoten. Hier kunnen zij terecht met allerlei vragen en voor een luisterend oor. Er zijn groepen voor jongeren van 12-24 jaar.

  Lees verder
 • Derde editie van de Fiets Telweek

  (08-09-2017)

  Maandag 18 september gaat de derde editie van de Nationale Fiets Telweek van start, het grootste fietsonderzoek van Nederland. Een week lang wordt weer gemeten hoe Nederland zich op de fiets verplaatst, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zitten. Dit jaar biedt de app ook de mogelijkheid om de fietsbeleving te registreren. Iedereen kan de vernieuwde Fiets Tel-app downloaden; de deelnemers tellen van 18 tot en met 24 september mee tijdens de Nationale Fiets Telweek.

  Lees verder
 • Gemeente beloont basisscholen project ‘Cycling4School’

  (08-09-2017)

  Meer mensen vaker op de fiets of te voet en daarmee het autogebruik rondom scholen terugdringen. Ofwel: Een schonere en veiligere schoolomgeving. Dat is het doel van het project ‘Cycling4School’ dat bij wijze van proef op vier basisscholen op Goeree-Overflakkee draaide. Uit de proef bleek dat het autogebruik rond de deelnemende scholen met ongeveer 25 procent afnam. De gemeente beloont hen daarom met een waardecheque voor het inkopen van verkeers(veiligheids)materialen.

  Lees verder
 • Goeree-Overflakkee wederom schoonste strand van Zuid-Holland

  (08-09-2017)

  Goeree-Overflakkee ontving donderdag 7 september bij de Brouwersdam vier sterren in de Schoonste Stranden Verkiezing. Het strand Brouwersdam bij Goeree-Overflakkee valt in de categorie zeer schoon en daarmee heeft het eiland voor het tweede jaar op rij het schoonste strand van de provincie Zuid-Holland.

  Lees verder
 • Gratis bijscholing voor trainers en coaches sportverenigingen

  (07-09-2017)

  Op maandagavond 9 oktober 2017 om 19:00 uur organiseert de ASK NOC*NSF (Academie voor Sportkader) de gratis bijscholing ‘Vier inzichten over trainerschap’. De bijscholing is bedoeld voor zowel gevorderde als startende coaches en trainers van sportverenigingen en is geschikt voor iedereen die openstaat voor persoonlijke groei. De bijeenkomst vindt plaats in bestuurscentrum het Rondeel, Dwarsweg 40 in Middelharnis. 

  Lees verder
 • Startsein Buurtbemiddeling Goeree-Overflakkee

  (07-09-2017)

  Op 6 september 2017 ondertekenden buurtbemiddelingspartners FidesWonen, Woongoed GO, Woningbouwvereniging BeterWonen Goedereede, Woningbouwvereniging BeterWonen Ooltgensplaat, Politie Eenheid Rotterdam, Coloured Consultancy en gemeente Goeree-Overflakkee het convenant Buurtbemiddeling Goeree-Overflakkee.

  Lees verder
 • Vraag een mantelzorgcompliment aan voor uw mantelzorger!

  (06-09-2017)

  Heeft u een mantelzorger die u trouw terzijde staat? Dan kunt u, zoals elk jaar, nu  weer een mantelzorgcompliment aanvragen bij de gemeente Goeree-Overflakkee.

  Lees verder
 • Grote belangstelling voor bijeenkomst ‘Vrouwen meer politiek actief’

  (06-09-2017)

  Vrijdagavond 1 september 2017 woonden ruim veertig vrouwen en mannen de bijeenkomst ‘Vrouwen meer politiek actief’ bij in de raadzaal van de gemeente Goeree-Overflakkee. Gastsprekers Ger van de Velde, burgemeester van Tholen en Lilian Janse, raadslid voor de SGP in Vlissingen vertelden hierbij over hun eigen ervaringen in de lokale politiek. De avond werd druk bezocht door voornamelijk vrouwen met een interesse om iets te betekenen voor de lokale samenleving.

  Lees verder
 • Werkzaamheden brug Stad aan ‘t Haringvliet

  (06-09-2017)

  Vanaf maandag 11 september 2017 vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan de brug nabij de Kolff van Oosterwijkstraat in Stad aan ‘t Haringvliet. Tijdens de werkzaamheden is de brug afgesloten. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met vrijdag 6 oktober 2017.

 • Hoezo……? Goeree-Overflakkee mijn eiland!

  (04-09-2017)

  Op maandagochtend 4 september is de campagne Hoezo…..? Goeree-Overflakkee mijn eiland! officieel van start gegaan. Goeree-Overflakkee kan zich meten met exotische en verre oorden. De boodschap daarbij is dat je niet naar Hawaii, Curaçao of Antarctica hoeft voor kilometers lange stranden, wilde flamingo’s en zeehonden. Goeree-Overflakkee heeft het allemaal!

  Lees verder
 • Verslag raadsvergadering 31 augustus 2017

  (01-09-2017)
  raadsvergadering

  Tijdens de raadsvergadering van 31 augustus jl. maakte één persoon gebruik van het spreekrecht. De heer Van den Doel sprak in over de Geurvisie en de geurverordening Boomvliet te Dirksland. Vervolgens maakten drie leden van de raad gebruik van de mogelijkheid om mondelinge vragen te stellen: de heer De Vos (VKGO) over de kwaliteit van het drinkwater op Goeree-Overflakkee, de heer Heintjes (VKGO) over een ingezonden brief door het college in lokale media en mevrouw ’t Hoen (PvdA) over de aanbesteding van de gemeentelijke bekendmakingen.

  Lees verder
 • Collegeleden brengen bedrijfsbezoek aan Ouddorp Duin

  (01-09-2017)
  college en gemeentesecretaris

  Het college bezoekt periodiek bedrijven in de gemeente om op die manier persoonlijk kennis te maken met de eigenaren en de wijze van bedrijfsvoering. Op dinsdag 29 augustus bracht een afvaardiging van het college van burgemeester en wethouders een bedrijfsbezoek aan Ouddorp Duin. De volledige tekst en foto vindt u op https://www.ouddorp-duin.nl/nieuws/college-bw-enthousiast-na-bezoek-aan-ouddorp-duin.


  Foto: www.ouddorp-duin.nl

 • Waterbus Haringvliet vaart weekenden én herfstvakantie

  (30-08-2017)
  waterbus

  Vanaf deze week vaart Waterbus Haringvliet Expeditie alleen in de weekenden én zes dagen in de herfstvakantie. Alle Waterbussen worden tijdens de Wereldhavendagen van 1 tot 3 september ingezet, waardoor er helaas geen afvaart richting Haringvliet mogelijk is.

  Lees verder
 • Blauwe papiercontainers voor heel Goeree-Overflakkee

  (10-08-2017)
  papiercontainers

  Vanaf november 2017 worden oud papier en karton overal op Goeree-Overflakkee met behulp van een blauwe papiercontainer ingezameld. De invoering van de papiercontainers op heel het eiland is één van de maatregelen uit het afvalbeleidsplan 2015-2020 van de gemeente. Met de uitvoering van het plan streeft de gemeente naar 75 procent hergebruik van huishoudelijk afval.

  Lees verder
 • Welkomstpakket nieuwe inwoners Goeree-Overflakkee

  (07-08-2017)

  De gemeente wil graag dat nieuwe inwoners zich snel thuis voelen op ons prachtige eiland Goeree-Overflakkee. Daarom startte de gemeente begin dit jaar met het overhandigen van een welkomstpakket aan nieuwe inwoners om hen van harte welkom te heten in onze gemeente. Het welkomstpakket bestaat uit (streek)producten van ondernemers op Goeree-Overflakkee.

  Lees verder
 • Natuuravontuur Haringvliet 2017 weer begonnen!

  (09-06-2017)

  In september en oktober is het weer zover: schoolkinderen van Goeree-Overflakkee kunnen op avontuur in de natuur van het Haringvliet, namelijk op de Menheerseplaat of in de Scheelhoek. Alle groepen 6, 7 en 8 zijn van harte welkom. Meer informatie hierover vindt u op: https://haringvliet.nu/nieuws/natuuravontuur-haringvliet-weer-begonnen

Archief

Gemeentehuis

Openingstijden

Maandag en vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Dinsdag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Donderdagavond:
18.00 tot 20.00 uur

Eerste zaterdag van de maand:
09.00 tot 11.00 uur

Naar het gemeentehuis?
Maak eerst een afspraak!

Contact

Contactformulier

Telefoon 14 0187

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12:00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40, Middelharnis

Meer contactinformatie