HOME  |  Overzicht nieuwsberichten

Overzicht nieuwsberichten

 • DigiTaalhuis Goeree-Overflakkee in bibliotheek Middelharnis

  (23-04-2019)
  ondertekening alliantieverklaring

  Donderdag 18 april was het startschot van de oprichting van het DigiTaalhuis Goeree-Overflakkee met de ondertekening van de Alliantieverklaring. Twaalf partijen gaan de samenwerking aan met als doel laaggeletterdheid terug te dringen en participatie en zelfredzaamheid van inwoners te vergroten.

  Lees verder
 • Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman aanbevolen voor herbenoeming

  (19-04-2019)
  Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman

  Tijdens een extra raadsvergadering op woensdag 17 april besloot de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee om burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman aan te bevelen voor een tweede ambtstermijn van zes jaar.

  Lees verder
 • Verkeersveiligheidsmarkt voor brugklasleerlingen Goeree-Overflakkee

  (18-04-2019)
  Brugklassers op de verkeersveiligheidsmarkt

  Brugklasleerlingen van de RGO Scholengemeenschap (locatie Langeweg en Schoolstraat) en PRO-leerlingen van CSG Prins Maurits bezochten op dinsdag 16 april 2019 de Verkeersveiligheidsmarkt. In en rondom recreatiecentrum De Staver in Sommelsdijk vonden de hele ochtend verschillende verkeersveiligheidsactiviteiten plaats. Leerlingen werden bewust gemaakt van de gevaren die zij kunnen lopen in het verkeer, maar het ging vooral over het eigen verkeersgedrag en het “zelf ervaren”.

  Lees verder
 • Welke maatschappelijk initiatieven laat u ondersteunen door een projectsubsidie?

  (18-04-2019)
  Projectsubsidie

  Dien uw subsidieaanvraag in voor 1 mei 2019!

  Verenigingen, stichtingen en dorpsraden kunnen bij de gemeente Goeree-Overflakkee projectsubsidie aanvragen op het gebied van sport, cultuur, preventieve volksgezondheid, toerisme & recreatie of preventie & vroegsignalering. Voor een activiteit die plaatsvindt ná 1 juli 2019 dient de aanvraag vóór woensdag 1 mei  2019  bij de gemeente te zijn ingediend.

  Lees verder
 • Collegeleden op bezoek bij KIBO Accountants en Belastingadviseurs

  (18-04-2019)
  Wethouder Both overhandigt een attentie

  Het college van B&W bezoekt periodiek bedrijven in de gemeente om op die manier persoonlijk kennis te maken met de directie en de wijze van bedrijfsvoering. Op dinsdagmiddag 16 april 2019 bracht het college van B&W een bedrijfsbezoek aan KIBO Accountants en Belastingadviseurs in Middelharnis.

  Lees verder
 • Afslagstrook kruising N215 richting Dorpsweg verwijderd

  (17-04-2019)
  Bord N215

  In de week van 7 tot 12 april zijn werkzaamheden uitgevoerd aan de kruising N215-Dorpsweg te Sommelsdijk. Tijdens de werkzaamheden is de afslagstrook op de N215 richting de Dorpsweg (komende vanaf de N215 Middelharnis) verwijderd.

  Lees verder
 • Promotieteam verkeersveiligheid tijdens Flakkeese Dagen

  (17-04-2019)
  Promotieteam

  Tijdens de Flakkeese Dagen is op zaterdagavond 13 april 2019 een promotieteam van de verkeersveiligheidsorganisatie Responsible Young Drivers ingezet. Het team maakte  bezoekers bewust van de risico’s in het verkeer bij het gebruik van alcohol en drugs.

  Lees verder
 • Nationale Dodenherdenking 4 mei 2019

  (17-04-2019)
  Dodenherking

  Oranjeverenigingen, stichtingen en andere partijen organiseren op zaterdag 4 mei 2019 acht herdenkingsbijeenkomsten op Goeree-Overflakkee. Tijdens deze bijeenkomsten worden burgers en militairen herdacht die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties of bij vredesoperaties omkwamen. U bent van harte welkom om één van deze herdenkingen bij te wonen.

  Lees verder
 • Informatieplicht energiebesparing voor bedrijven

  (16-04-2019)
  Wet informatieplicht energiebesparing

  Ondernemers die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of meer dan 25.000 m³ aardgas verbruiken, zijn sinds 2008 verplicht om ook energie te besparen. Valt u onder die energiebesparingsverplichting? Dan bent u verplicht om de Rijksoverheid uiterlijk 1 juli 2019 te informeren over de energiebesparende maatregelen die u heeft getroffen.

  Lees verder
 • Geslaagde kijkdag gevonden fietsen

  (16-04-2019)
  Kijkdag gevonden fietsen

  Op zaterdag 13 april 2019 vond er een kijkdag gevonden fietsen plaats in Middelharnis. Inwoners konden een kijkje nemen of hun fiets er tussen stond. Een deel van de fietsen is zo terug bij de rechtmatige eigenaar. Een ander deel van de fietsen verkocht de gemeente tijdens een aansluitende veiling. De kijkdag bracht een bedrag van € 547,50 op. We schenken dit mooie bedrag aan de Voedselbank Goeree-Overflakkee.

  Lees verder
 • Geslaagd vrijwilligersevenement 2019

  (16-04-2019)
  Vrijwilliger bedankt!

  Vrijdagavond 12 april vond in het Prieel van de Staver in Sommelsdijk hét vrijwilligersevenement plaats. Op Goeree-Overflakkee zijn veel vrijwilligers actief. Dit evenement is het jaarlijkse bedankje van de gemeente aan alle vrijwilligers op Goeree-Overflakkee die zich met hart en ziel inzetten voor een ander. Wethouder Bruggeman sprak zijn dank uit aan alle vrijwilligers op Goeree-Overflakkee.

  Lees verder
 • Kom dit voorjaar spelen in Atlantia

  (15-04-2019)
  Luchtfoto natuurspeelplaats Atlantia

  Kom jij lekker rennen, klimmen en klauteren bij natuurspeelplaats Atlantia naast het Havenhoofd in Middelharnis? Bedwing de spannende touwbrug, glij van de modderglijbaan, trotseer de boombrug en speel met de waterpomp. Ook kun je hier van alles leren over dieren en planten, zwemmen in het frisse natuurwater of verstoppertje spelen met je vrienden!

  Lees verder
 • Verslag raadsvergadering 11 april 2019

  (12-04-2019)
  Gemeenteraad in het Rondeel

  Bij de vaststelling van de agenda van deze raadsvergadering kondigde de heer Zwerus (Groep Jan Zwerus) een motie over een niet op de agenda opgenomen onderwerp aan.

  Lees verder
 • Kunstwereld (Zuidwester) ontwerpt en maakt relatiegeschenk voor gemeente Goeree-Overflakkee

  (12-04-2019)
  Overhandiging theedoos

  Donderdag 11 april nam burgemeester Ada Grootenboer het eerste exemplaar in ontvangst van de theedozen die door cliënten van Kunstwereld (onderdeel van Stichting Zuidwester) speciaal voor de gemeente zijn ontworpen en gemaakt.

  Lees verder
 • Snelbalie tijdelijk niet beschikbaar

  (12-04-2019)
  Snelbalie tijdelijk offline

  Door een technische oorzaak is de Snelbalie voor het aanvragen van bijzondere bijstand op dit moment niet beschikbaar. De Snelbalie is een onderdeel van het Zorgloket. Bijzondere bijstand kan momenteel alleen via een webformulier worden aangevraagd.

 • Commissaris van de Koning Zuid-Holland en Zeeland bezoeken Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland

  (11-04-2019)
  Presentatie

  Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman van Goeree-Overflakkee en burgemeester Gerard Rabelink van Schouwen-Duiveland ontvingen op 10 april twee commissarissen van de Koning. Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland en Han Polman, commissaris van de Koning in Zeeland bezochten de beide eilanden om zich te laten informeren over de mobiliteit en leefbaarheid in dit deel van de Zuidwestelijke Delta.

  Lees verder
 • In mei tweede informatiebijeenkomst zandwallen- en schurvelingengebied

  (11-04-2019)
  Zandwallengebied

  Woensdagavond 10 april, vond in Zalencentrum Dorpstienden in Ouddorp een informatiebijeenkomst voor genodigden (bewoners en eigenaren van een zandwal of schurveling) plaats. De uitnodigingen, die op 2 april zijn verzonden, zijn helaas (nog) niet bij alle genodigden bezorgd.

  De gemeente heeft daarom besloten om in de tweede helft van mei (datum wordt nog bepaald) een tweede informatiebijeenkomst te organiseren. De afwezigen op 10 april ontvangen binnenkort (opnieuw) een uitnodiging. 

 • Vacatures gemeente Goeree-Overflakkee

  (09-04-2019)
  decoratie

  Op Goeree-Overflakkee is het goed wonen, werken en genieten van rust en ruimte. Werken bij de gemeente Goeree-Overflakkee is werken bij een inspirerende organisatie. Met circa 400 medewerkers streven we met elkaar naar een optimale dienstverlening, waarbij we aandacht hebben voor onze inwoners en het maatschappelijk middenveld. Wil jij een bijdrage leveren aan het waarmaken van onze ambities?

  Overzicht vacatures

 • Collecterooster Goeree-Overflakkee april 2019

  (09-04-2019)
  logo CDF

  Om inwoners te informeren en voor te bereiden op collectes, publiceert de gemeente maandelijks collecterende stichtingen/instellingen op Goeree-Overflakkee. Op de website van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF), www.cbf.nl, vindt u het jaarlijkse collecterooster van de gemeente Goeree-Overflakkee.

  Lees verder
 • Tweede opruimactie Kwade Hoek

  (09-04-2019)
  opruimactie Kwade Hoek

  Zaterdag 6 april was er een tweede opruimactie op de Kwade Hoek. Zo'n dertig vrijwilligers, waaronder wethouder Tea Both-Verhoeven, liepen langs de vloedlijn om blikjes, flesjes, plastic bekertjes, visnetten en andere rommel op te ruimen.

  Lees verder
 • Onkruidbestrijding op verharding weer van start

  (08-04-2019)
  Onkruidbestrijding

  Nu de buitentemperatuur stijgt en alles langzaam groen kleurt, schiet ook het onkruid weer uit de grond. De gemeente Goeree-Overflakkee start deze week met de bestrijding van onkruid op stoepen, straten en pleinen. Doel is een veilige en schone woon- en leefomgeving.

  De gemeente is trots op haar groen, maar niet als het gaat om onkruid op verharding. Dit is niet mooi en kan leiden tot gladheid en verstopping van het riool. Het is een taak van de gemeente om overmatig onkruid te verwijderen en samen met inwoners voor een veilige en schone woonomgeving te zorgen.

  Lees verder
 • Naturalisatie twee inwoners Goeree-Overflakkee

  (08-04-2019)
  De nieuwe Nederlanders in het zonnetje gezet

  Twee inwoners van de gemeente Goeree-Overflakkee ontvingen op maandag 8 april 2019 het Bewijs van Nederlanderschap nadat zij de eed of de belofte hadden afgelegd.

  Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman verwelkomde de inwoners en hun familieleden in het gemeentehuis. Onder het genot van een kopje koffie maakten de aanwezigen kennis. Na een gesprek over rechten en plichten die aan het Nederlanderschap verbonden zijn, legden de twee inwoners de verplichte verklaring van verbondenheid af.

  Lees verder
 • André Kastelein tijdelijk lid gemeenteraad Goeree-Overflakkee

  (08-04-2019)
  Installatie raadslid André Kastelein

  Tijdens de raadsvergadering van donderdag 28 maart 2019 is de heer André Kastelein geïnstalleerd als tijdelijk raadslid voor de VVD. Hij vervangt raadslid mevrouw Nynke Zwaga, die tijdelijk met ziekteverlof is.

  Lees verder
 • Ophalen oud papier

  (08-04-2019)
  Ophalen oud papier (blauwe container)

  Rondom Pasen en Koningsdag zijn er enkele wijzigingen in de gemeentelijke dienstverlening, waaronder het inzamelen van huishoudelijk van oud papier.

  De ophaalroute voor oud papier (blauwe container) in Goedereede van zaterdag 20 april (3e zaterdag van de maand) is vervroegd naar zaterdag 13 april. De ophaalroute voor oud papier (blauwe container) van zaterdag 27 april (Koningsdag, 4e zaterdag van de maand) is verplaatst naar zaterdag 4 mei.

  De gemeente vraagt inwoners om de container vóór 07.30 uur aan de straat te zetten. Neem voor vragen over niet geleegde containers contact op met Renewi via e-mailadres goeree.overflakkee@renewi.eu of telefoonnummer 0800 354 50 00.

 • Schateiland Goeree-Overflakkee

  (08-04-2019)
  Logo met munten

  Zaterdag 6 april werd in de grote kerk van Sommelsdijk het eiland Goeree-Overflakkee als het Schateiland van Nederland gepresenteerd. De NOS,  het ANP en het Jeugdjournaal waren speciaal hiervoor naar het Zuid-Hollandse eiland afgereisd voor de verslaglegging ervan. Aangekomen in Sommelsdijk was men verrast van de hoeveelheid Sommelsdijkse vlaggen die de dorpsbewoners ter verhoging van de feestvreugde hadden uitgehangen.

  Lees verder
 • Vier plattelandsgemeenten sluiten zich aan bij het samenwerkingsverband

  (02-04-2019)
  Logo P10

  De P10 telt twintig leden!

  De P10 bestaat sinds deze maand uit 20 leden; een verdubbeling van het aantal plattelandsgemeenten die in 2008 aan de wieg stonden van het samenwerkingsverband. De vier nieuwe leden zijn de gemeenten Twenterand, Horst aan de Maas, De Fryske Marren en Het Hogeland. P10-gemeenten kenmerken zich door veel grondoppervlak, kleine kernen en een lage bevolkingsdichtheid, waar bijna 700.000 mensen wonen. Met twintig leden kan de P10 zich als expert van het platteland nog steviger inzetten om de schoonheid, dynamiek en vraagstukken van het platteland onder de aandacht te brengen.

  Lees verder
 • Wijzigingen dienstverlening Pasen en Koningsdag

  (01-04-2019)
  Wijzigingen dienstverlening komende feestdagen

  Rondom Pasen en Koningsdag zijn er enkele wijzigingen in de gemeentelijke dienstverlening. Er zijn veranderingen in de openingstijden en de inzameldagen van huishoudelijk afval wijzigen in deze periode.

  Lees verder
 • Nieuwe raadsgriffier gemeente Goeree-Overflakkee benoemd

  (29-03-2019)
  Felicitatie voor Bert en zijn echtgenote

  In de vergadering van donderdagavond 28 maart heeft de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee ingestemd met de benoeming van de nieuwe griffier: de heer Bert Brand. De officiële beëdiging heeft in dezelfde vergadering plaatsgevonden. De griffier is de eerste adviseur voor de gemeenteraad en geeft leiding aan de raadsgriffie. Dit team adviseert en ondersteunt de gemeenteraad bij zijn werkzaamheden.

  Lees verder
 • Wethouder Tea Both-Verhoeven verrast Faunapark Flakkee met bloemen

  (29-03-2019)
  Grijswangneushoornvogel

  Faunapark Flakkee is uitgeroepen tot een van de leukste 10 uitjes in Zuid-Holland. Het Faunapark werd met maar liefst een 8.9 beoordeeld door leden van de ANWB. Vanwege dit goede nieuws, bracht Tea Both op donderdag 28 maart een bloemetje bij Petra Blokker van het Faunapark.

  Lees verder
 • Gemeente start samenwerking met Goed voor Goed

  (29-03-2019)
  Logo Goed voor Goed

  De gemeente Goeree-Overflakkee start een samenwerking met kringloop Goed voor Goed. Bezoekers kunnen vanaf dinsdag 9 april 2019 op de milieustraat in Middelharnis hun bruikbare spullen inleveren bij personeel van Goed voor Goed. Doel van de samenwerking is om meer spullen een tweede leven te geven. De samenwerking betreft een proef voor een periode van twee maanden.

  Lees verder
 • Gemeente en Youz organiseren training Open & Alert

  (29-03-2019)
  waarschuwing tegen drugs e alcohol

  De gemeente Goeree-Overflakkee en Youz organiseren voor professionals op het gebied van alcohol- en drugspreventie in de jeugdhulpverlening, LVB-settings (licht verstandelijke beperking en verslaving), Jeugd-GGZ en Jongerenwelzijn een training Open & Alert.

  Lees verder
 • Parkeerterrein Goudsmiene officieel geopend

  (29-03-2019)
  Officiële opening parkeerterrein

  Op vrijdag 29 maart vond de officiële openingshandeling plaats van parkeerterrein Goudsmiene in Ouddorp. Uitgerust met goed gereedschap en in beschermende kleding hebben wethouder Peter Feller en Arjan van der Hoek (namens de BIZ-Ouddorp) de laatste stenen aangebracht in de bestrating van het parkeerterrein.

  Lees verder
 • Theatervoorstellingen verkeersveiligheid geslaagd

  (29-03-2019)

  Op donderdag 21 maart 2019 werd door Cabaretier Wannes Zeegers van het Johan Cahuzak Theater een voorstelling “Zeven Sloten” voor de tweedejaars leerlingen gespeeld  op de RGO Middelharnis, locatie Langeweg. Aansluitend werd een forumgesprek met een aantal leerkrachten en een leerling gehouden. “Zeven Sloten” is een cabaretvoorstelling vol humor én emotie en gaat over het eigen (risico) gedrag in het verkeer. Waar in het begin de leerlingen nog wat onrustig op de bankjes zaten te schuifelen, was het aan het eind van de voorstelling muisstil!

  Lees verder
 • Reiniging afwateringsputten op Goeree-Overflakkee

  (28-03-2019)
  Schoonmaken afwateringsputten

  Firma Stoutjesdijk reinigt vanaf maandag 1 april 2019 alle afwateringsputten op Goeree-Overflakkee. De afwateringsputten worden schoongemaakt, omdat een deel niet goed werkt door vervuiling van zand of bladeren. Na de schoonmaak stroomt het regenwater weer goed weg. De werkzaamheden duren naar verwachting ongeveer tien tot twaalf weken.

 • Gemeente en Onderwijs starten een nieuwe onderwijs-behandelgroep en observatiegroep op Goeree-Overflakkee

  (27-03-2019)
  Officiële opening Kleuteronderwijs Zoorgarrangement

  Gericht op onderwijs en zorg voor de jongste leerlingen

  Op 7 januari jl. is in samenwerking met verschillende scholen in D’n Tuun in Middelharnis een nieuwe groep gestart met opvang van jonge kinderen die naast onderwijs extra begeleiding nodig hebben.  Daarmee is het voor deze  jonge leerlingen nu ook mogelijk om onderwijs met passende begeleiding te volgen op Goeree-Overflakkee, terwijl zij voorheen (met een indicatie vanuit de gemeente) aangewezen waren op de Behandel- en Onderwijsgroep in Hellevoetsluis.

  Lees verder
 • Gratis parkeren op Brouwersdam en Grevelingendam

  (21-03-2019)
  exit parkeermeter

  Bezoekers kunnen binnenkort het hele jaar door gratis parkeren op de Brouwersdam en de Grevelingendam. Het Bestuurlijk Overleg Grevelingen (BOG) heeft besloten om het betaald parkeren in de laatste zones langs de Grevelingen per 1 april 2019 af te schaffen.

  Lees verder
 • Milieustraat Goedereede tijdelijk gesloten op woensdag en vrijdag

  (15-03-2019)
  Afval naar de milieustraat

  Door een uitbreiding van een pand naast de milieustraat in Goedereede, wordt de milieustraat van woensdag 3 april tot en met vrijdag 28 juni 2019 tijdelijk gesloten op woensdag en vrijdag. Dit in verband met het waarborgen van de veiligheid van medewerkers en bezoekers tijdens de werkzaamheden. Om de sluiting te compenseren is de milieustraat in deze periode op zaterdagen langer geopend. De openingstijden op zaterdag zijn dan van 08.30 tot 13.00 uur.

  Lees verder
Archief

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12:00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40, Middelharnis