HOME  |  Overzicht nieuwsberichten

Overzicht nieuwsberichten

 • Openbare raadsvergadering donderdag 20 juni 2019

  (14-06-2019)

  Op donderdag 20 juni 2019  wordt in het bestuurscentrum Het Rondeel (Dwarsweg 40 te Middelharnis) een openbare raadsvergadering gehouden. De vergadering zal live worden uitgezonden. Klik op videoverslagen om dit te volgen. De openbare vergadering begint om 19.30 uur, belangstellenden zijn van harte welkom!

 • Horecabedrijf De Kreek in Ouddorp tijdelijk gesloten door burgemeester

  (14-06-2019)
  decoratie

  De burgemeester van de gemeente Goeree-Overflakkee, mevrouw Grootenboer-Dubbelman, heeft besloten om horecabedrijf De Kreek van vrijdag 14 juni tot en met donderdag 20 juni 2019 te sluiten. Dit betekent dat De Kreek dus ook op zaterdagavond 15 juni niet open is voor publiek.

  Lees verder
 • Thema-avond Moedige Moeders: NIX 18 op vakantie en feestjes

  (13-06-2019)
  Logo Moedige Moeders Goeree-Overflakkee

  De Moedige Moeders Goeree-Overflakkee organiseert in samenwerking met Youz een thema met als onderwerp "NIX 18 op vakantie en feestjes".  Tijdens deze avond zullen u handvatten, tips en tricks aangereikt worden over hoe het gesprek aan te gaan met onze pubers over het gebruik van alcohol. Hoe afspraken te maken en voor uzelf en de jongeren grenzen te stellen en aan te geven. 

  Lees verder
 • Ondertekening zorgcontracten Wmo, Jeugdhulp en Hulp bij het huishouden

  (13-06-2019)
  Contract Zorg

  Op dinsdag 11 juni zijn in de raadzaal van Bestuurscentrum Het Rondeel in Middelharnis de contracten ondertekend voor Wmo, Jeugdhulp en Hulp bij het huishouden. Het gaat in totaal om 27 partijen waarmee een zorgcontract is afgesloten; veertien bestaande aanbieders en dertien voor de gemeente Goeree-Overflakkee nieuwe organisaties voor deze werkzaamheden.

  Lees verder
 • Start campagne Glasvezel buitenaf in de gemeente Goeree-Overflakkee

  (12-06-2019)
  Logo Glasvezel buitenaf Goeree-Overflakkee

  Op 28 mei jl. plaatste de gemeente Goeree-Overflakkee het volgende bericht op Facebook, over de start van de campagne van Glasvezel buitenaf:

  Lees verder
 • Congres ‘Vitaliteit next level’ op 18 en 19 juni

  (11-06-2019)
  Logo P10

  Plattelandsgemeenten in Nederland staan voor grote uitdagingen. Diverse ontwikkelingen bedreigen de leefbaarheid en vitaliteit van kleine kernen. Goeree-Overflakkee heeft enkele jaren geleden stevig de schouders onder deze opgave gezet. In goede samenwerking met de provincie Zuid-Holland zijn aansprekende resultaten geboekt. Best practices die ook andere plattelandsgemeenten kunnen inspireren en uitdagen tot een nieuwe aanpak.

  Lees verder
 • Negatief zwemadvies strand Herkingen en Ouddorpse haven

  (08-06-2019)
  Ouddorp en Herkingen

  Voor het strand bij Herkingen en in de Ouddorpse Haven, bij het zwemvlot, geldt vanaf nu een negatief zwemadvies. Er is op deze plaatsen in het Grevelingenmeer een toenemende groei van waterplanten geconstateerd. Hierdoor bestaat het risico dat zwemmers verstrikt raken. De gemeente raadt daarom af om het water in te gaan. Er zijn ter plekke waarschuwingsborden geplaatst. De gemeente gaat in gesprek met de waterbeheerder om ervoor te zorgen dat er passende maatregelen getroffen worden.

  Lees verder
 • Vacatures gemeente Goeree-Overflakkee

  (07-06-2019)
  decoratie

  Op Goeree-Overflakkee is het goed wonen, werken en genieten van rust en ruimte. Werken bij de gemeente Goeree-Overflakkee is werken bij een inspirerende organisatie. Met circa 400 medewerkers streven we met elkaar naar een optimale dienstverlening, waarbij we aandacht hebben voor onze inwoners en het maatschappelijk middenveld. Wil jij een bijdrage leveren aan het waarmaken van onze ambities?

  Overzicht vacatures

 • De heer Piet van Putten uit Ooltgensplaat Koninklijk onderscheiden

  (07-06-2019)
  Onderscheiding wordt opgespeld

  Donderdag 6 juni 2019 werd de heer Piet van Putten benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman van de gemeente Goeree-Overflakkee reikte de Koninklijke onderscheiding uit in de Melishof in Melissant, waar de heer Van Putten zijn 30-jarig jubileum vierde en tevens afscheid nam.

  Lees verder
 • CBS Prins Maurits uit Dirksland ontvangt derde label School op SEEF

  (07-06-2019)
  Uitreiking certificaat

  Donderdagochtend 6 juni 2019 reikte wethouder Peter Feller het School op SEEF Verkeersveiligheidslabel uit aan Christelijke Basisschool Prins Maurits in Dirksland. Het is voor de school het derde label op rij. Van harte gefeliciteerd!

  Lees verder
 • Verslag raadsvergadering 6 juni 2019

  (07-06-2019)
  De gemeenteraad in het Rondeel

  Nadat de volle agenda en de besluitenlijst waren vastgesteld, werden de afdoeningsvoorstellen van ingekomen stukken en de mededelingen behandeld. Er waren enkele inhoudelijke vragen van verschillende raadsleden over de ingekomen stukken, die in de beeldvormende fase geagendeerd werden.

  Lees verder
 • Scootmobiel-training senioren Goeree-Overflakkee

  (06-06-2019)
  Scootmobieltraining

  De gemeente Goeree-Overflakkee nodigt inwoners van 65 jaar en ouder die een scootmobiel (gaan) gebruiken uit voor een gratis rijvaardigheidstraining. De training wordt dit jaar tweemaal gegeven, op donderdag 18 juli in Goedereede en op donderdag 12 september in Dirksland. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mail werkgroepsenioren@kpnmail.nl of via telefoonnummer (0184) 68 53 17.

  Lees verder
 • Waardevolle nadere kennismaking met LTO Noord

  (04-06-2019)
  Wethouder Tea Both met de werkgroep LTO Noord

  Onlangs maakte wethouder Tea Both-Verhoeven nader kennis met het bestuur van Land- en Tuinbouw Organisatie Noord (LTO). Het bezoek vond plaats bij Maatschap Buth in Dirksland. 

  Lees verder
 • Naturalisatie acht inwoners Goeree-Overflakkee

  (03-06-2019)
  Naturalisatie acht inwoners

  Acht inwoners van de gemeente Goeree-Overflakkee ontvingen op maandag 3 juni 2019 het Bewijs van Nederlanderschap nadat zij de eed of de belofte hadden afgelegd.

  Lees verder
 • Collecterooster Goeree-Overflakkee juni

  (01-06-2019)
  logo CDF

  Om inwoners te informeren en voor te bereiden op collectes, publiceert de gemeente maandelijks collecterende stichtingen/instellingen op Goeree-Overflakkee. Op de website van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF), www.cbf.nl, vindt u het jaarlijkse collecterooster van de gemeente Goeree-Overflakkee.

  Lees verder
 • Voorlopige uitslag Europese verkiezingen Goeree-Overflakkee

  (27-05-2019)
  stempotlood

  Op donderdag 23 mei 2019 vonden de verkiezingen voor de leden van het Europees Parlement in heel Nederland plaats. Ook dit jaar was het opkomstpercentage in de gemeente Goeree-Overflakkee met 46% hoger dan het landelijk gemiddelde (in 2014 was het opkomstpercentage in onze gemeente 45%).

  Lees verder
 • CNS Zomerland uit Stellendam ontvangt label SCHOOL op SEEF

  (24-05-2019)
  Seef op School

  Op een zonnige donderdagochtend reikte wethouder Peter Feller het SCHOOL op SEEF Verkeersveiligheidslabel uit aan CNS Zomerland in Stellendam. Het is voor de school het eerste label voor verkeersveiligheid.

  Lees verder
 • Staalslakken bedrijventerrein Oostflakkee

  (24-05-2019)
  Staalslakken

  Op bedrijventerrein Oostflakkee in Oude-Tonge worden momenteel staalslakken toegepast bij de fundering van een bedrijfshal en onder de toegangswegen (op eigen terrein van de ondernemer) die daarvoor worden aangelegd.

  Lees verder
 • Enquête Adviesraad Sociaal Domein Goeree-Overflakkee

  (24-05-2019)
  Logo Adviesraad Sociaal Domein

  Wat vindt u van de zorg op het eiland? Ziet u bepaalde zaken graag anders? De Adviesraad Sociaal Domein brengt met behulp van een enquête in kaart hoe inwoners denken over onderwerpen die gaan over het sociaal domein op het eiland Goeree-Overflakkee.

  Lees verder
 • Collegeleden brengen bezoek aan Faunapark Flakkee

  (24-05-2019)
  Flamingo's in faunapark

  Het college van B&W bezoekt periodiek bedrijven en voorzieningen in de gemeente om op die manier persoonlijk kennis te maken met de eigenaar en de wijze van bedrijfsvoering. Afgelopen dinsdag bracht het college van B&W een bezoek aan Faunapark Flakkee in Nieuwe-Tonge.

  Lees verder
 • Veteranenmiddag Goeree-Overflakkee 2019

  (22-05-2019)
  Gert de Geus

  Op zaterdag 15 juni 2019 vindt de jaarlijkse veteranenmiddag op het eiland Goeree-Overflakkee plaats. De bijeenkomst is bedoeld om respect, erkenning en waardering tot uitdrukking te brengen voor alle veteranen en leden van de VOMI die op Goeree-Overflakkee wonen.

  Lees verder
 • Geldkrant geeft tips en trucs

  (22-05-2019)
  Omgaan met geld

  Maakt geld gelukkig? Die vraag is lastig te beantwoorden, maar uit onderzoek van het Nibud blijkt in elk geval dat géén grip op geld hebben mensen ongelukkig en onrustig maakt. En vaak kan dat leuke en mooie dingen in de weg staan. De gemeente Goeree-Overflakkee biedt haar inwoners in een zo vroeg mogelijk stadium ondersteuning rondom geldzaken. Zo zijn er bijvoorbeeld de Geldplannen waar u kosteloos en anoniem gebruik van kunt maken én treft u deze week (dinsdag 21 mei) als bijlage bij Groot Goeree-Overflakkee de Geldkrant aan.

  Lees verder
 • Opfriscursus rijvaardigheid senioren Goeree-Overflakkee

  (20-05-2019)
  Opfriscursus rijvaardigheid senioren

  De gemeente Goeree-Overflakkee nodigt inwoners van 65 jaar en ouder uit om deel te nemen aan een opfriscursus rijvaardigheid. De cursus wordt dit jaar tweemaal gegeven, op dinsdag 25 juni in Goedereede en op dinsdag 1 oktober in Oude-Tonge. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mail werkgroepsenioren@kpnmail.nl of via telefoonnummer (0184) 68 53 17.

  Lees verder
 • Parkeren campers, caravans en aanhangwagens

  (15-05-2019)
  Campers op parkeerplaatsen

  Met de zomer in aantocht heeft menige bezitter zijn caravan, kampeerwagen, camper, aanhangwagen of een ander voertuig dat voor recreatie is bedoeld weer uit de schuur gehaald.

  Lees verder
 • Goeree-Overflakkee krijgt dagdienst-kazerne

  (14-05-2019)
  Brandweerwagen den Bommel

  In aanvulling op de vijf vrijwillige kazernes in het oosten van de gemeente Goeree-Overflakkee, zal vanaf 1 juli 2019 tijdens kantooruren (07.00 tot 17.00 uur, op maandag tot en met vrijdag) de brandweerkazerne bij Den Bommel naast de vrijwilligers ook door beroepsbrandweerpersoneel worden bemenst. Vier brandweermensen worden gekazerneerd om in het geval van incidenten de brandweerzorg te borgen.

  Lees verder
 • Asfalteren hoofdpaden begraafplaatsen

  (14-05-2019)
  Begraafplaats Ooltgensplaat

  De gemeente start vanaf woensdag 22 mei met het asfalteren van de hoofdpaden op de gemeentelijke begraafplaatsen in Herkingen, Oude-Tonge, Den Bommel en Ooltgensplaat. We gaan de hoofdpaden asfalteren om onkruidgroei tegen te gaan en de begraafplaatsen beter toegankelijk te maken voor bezoekers. De zijpaden blijven voorzien van grind.

  Lees verder
 • Nieuwe subsidieregeling voor uniek zandwallengebied Ouddorp

  (11-05-2019)
  Zandwallengebied

  De gemeente Goeree-Overflakkee is betrokken bij de toekomst van het zandwallen- en schurvelingengebied op de Kop van Goeree. Voor bewoners en eigenaren van een zandwal of schurveling is in april een informatiebijeenkomst gehouden in Zalencentrum Dorpstienden over de nieuwe (tijdelijke) subsidieregeling.

  Lees verder
 • Goeree-Overflakkee ontvangt Platina QualityCoast Award en acht Blauwe Vlaggen

  (10-05-2019)
  uitreiking blauwe vlaggen

  Goeree-Overflakkee ontving op donderdag 9 mei 2019 een Platina QualityCoast Award en acht Blauwe Vlaggen. Goeree-Overflakkee ontvangt de award vanwege haar uitzonderlijke prestaties op het gebied van duurzaamheid. Het eiland behoudt daarmee haar behaalde status van twee jaar geleden. De Blauwe Vlag wordt jaarlijks toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn.

  Lees verder
 • Gratis spel en kans op sponsorcheque tijdens inleveractie milieustraten Goeree-Overflakkee

  (29-04-2019)
  Wecycle

  De gemeente Goeree-Overflakkee doet mee aan de Wecycle-inleveractie voor afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) op de milieustraten in Middelharnis en Goedereede. Inwoners die e-waste inleveren na Koningsdag, ontvangen een gratis Wecycle Recycle Memo-spel (op = op). Bovendien maken zij van 29 april tot en met 9 juni kans op een Wecycle Sponsorcheque van duizend euro voor een zelf opgegeven vereniging of goed doel.

  Lees verder
 • Informatieplicht energiebesparing voor bedrijven

  (16-04-2019)
  Wet informatieplicht energiebesparing

  Ondernemers die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of meer dan 25.000 m³ aardgas verbruiken, zijn sinds 2008 verplicht om ook energie te besparen. Valt u onder die energiebesparingsverplichting? Dan bent u verplicht om de Rijksoverheid uiterlijk 1 juli 2019 te informeren over de energiebesparende maatregelen die u heeft getroffen.

  Lees verder
 • Kom dit voorjaar spelen in Atlantia

  (15-04-2019)
  Luchtfoto natuurspeelplaats Atlantia

  Kom jij lekker rennen, klimmen en klauteren bij natuurspeelplaats Atlantia naast het Havenhoofd in Middelharnis? Bedwing de spannende touwbrug, glij van de modderglijbaan, trotseer de boombrug en speel met de waterpomp. Ook kun je hier van alles leren over dieren en planten, zwemmen in het frisse natuurwater of verstoppertje spelen met je vrienden!

  Lees verder
 • Snelbalie tijdelijk niet beschikbaar

  (12-04-2019)
  Snelbalie tijdelijk offline

  Door een technische oorzaak is de Snelbalie voor het aanvragen van bijzondere bijstand op dit moment niet beschikbaar. De Snelbalie is een onderdeel van het Zorgloket. Bijzondere bijstand kan momenteel alleen via een webformulier worden aangevraagd.

 • Reiniging afwateringsputten op Goeree-Overflakkee

  (28-03-2019)
  Schoonmaken afwateringsputten

  Firma Stoutjesdijk reinigt vanaf maandag 1 april 2019 alle afwateringsputten op Goeree-Overflakkee. De afwateringsputten worden schoongemaakt, omdat een deel niet goed werkt door vervuiling van zand of bladeren. Na de schoonmaak stroomt het regenwater weer goed weg. De werkzaamheden duren naar verwachting ongeveer tien tot twaalf weken.

 • Gratis parkeren op Brouwersdam en Grevelingendam

  (21-03-2019)
  exit parkeermeter

  Bezoekers kunnen binnenkort het hele jaar door gratis parkeren op de Brouwersdam en de Grevelingendam. Het Bestuurlijk Overleg Grevelingen (BOG) heeft besloten om het betaald parkeren in de laatste zones langs de Grevelingen per 1 april 2019 af te schaffen.

  Lees verder
 • Milieustraat Goedereede tijdelijk gesloten op woensdag en vrijdag

  (15-03-2019)
  Afval naar de milieustraat

  Door een uitbreiding van een pand naast de milieustraat in Goedereede, wordt de milieustraat van woensdag 3 april tot en met vrijdag 28 juni 2019 tijdelijk gesloten op woensdag en vrijdag. Dit in verband met het waarborgen van de veiligheid van medewerkers en bezoekers tijdens de werkzaamheden. Om de sluiting te compenseren is de milieustraat in deze periode op zaterdagen langer geopend. De openingstijden op zaterdag zijn dan van 08.30 tot 13.00 uur.

  Lees verder
 • Restauratie Fort Prins Frederik in Ooltgensplaat van start

  (08-02-2019)
  Herplanten kastanjeboom

  Op donderdag 7 februari 2019 vond met het (her)planten van een kastanjeboom de officiële start plaats van de restauratie van het Fort Prins Frederik in Ooltgensplaat. De symbolische starthandeling werd verricht door Rik Janssen, gedeputeerde voor de provincie Zuid-Holland en Daan Markwat, wethouder van de gemeente Goeree-Overflakkee en tevens voorzitter van de erfgoedlijn Goeree-Overflakkee.

  Lees verder
Archief

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12:00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40, Middelharnis