HOME  |  Overzicht nieuwsberichten

Overzicht nieuwsberichten

 • Verslag raadsvergadering 14 november 2019

  (18-11-2019)
  Raadsvergadering in het Rondeel

  De vergadering begon zoals gebruikelijk met het vaststellen van de agenda. Er was één wijziging: Op verzoek van de VKGO-fractie ging het raadsvoorstel “Kansen voor duurzame investeringen in Nieuwe- en Oude-Tonge” terug van de oordeelsvormende naar de beeldvormende fase.

  Lees verder
 • Collectieve zorgverzekering minima

  (18-11-2019)
  Collectieve zorgverzekering

  De gemeente Goeree-Overflakkee biedt aan inwoners met een laag inkomen de mogelijkheid een collectieve zorgverzekering af te sluiten. Daarvoor is een overeenkomst afgesloten met zorgverzekeraar CZ. Voor 2020 is het nu voor inwoners met een minimuminkomen mogelijk om over te stappen.

  Lees verder
 • Integrale bedrijvencontrole in Stellendam

  (14-11-2019)
  Integrale toezicht

  Samen met politie, Belastingdienst, Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en DCMR Milieudienst Rijnmond heeft gemeente Goeree-Overflakkee onaangekondigd een zestal bedrijven aan de Binnenhaven en op het bedrijventerrein Korteweg in Stellendam gecontroleerd.

  Lees verder
 • Kinderen brengen burgemeester ontbijt

  (14-11-2019)
  De leerlingen met de burgemeester aan het ontbijt

  Vrijdag 8 november brachten 21 kinderen van OBS Buten de Poorte uit Goedereede een ontbijtje bij burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman in het gemeentehuis. Met dit gezamenlijke Burgemeestersontbijt gaven ze het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt. Dit jaar met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt!

  Lees verder
 • Bent u uw fiets kwijt?

  (13-11-2019)
  Kijkdag gevonden fietsen

  Bent u uw fiets kwijt? Mogelijk staat uw vermiste fiets in opslag bij de gemeente Goeree-Overflakkee. Kijk op de website verloren of gevonden of uw fiets er bij staat. Als u uw fiets herkent, dan kunt u een afspraak maken om de fiets op te halen. Neem hiervoor contact op met het Klant Contact Centrum van de gemeente via het telefoonnummer 14 0187 optie 3.

  Lees verder
 • Goed voor Goed: “Een prachtig voorbeeld van sociale activatie”

  (12-11-2019)
  kringloopwinkel Goed voor Goed

  Kringloopwinkel Goed voor Goed zet belangrijke stappen vooruit in de groei van traditionele kringloop naar circulaire ambachtsplaats waar hergebruik van goederen en grondstoffen de boventoon voert. Een gewonnen geldbedrag van 75.000 euro helpt bij het verwezenlijken van dat doel.

  Lees verder
 • Verslag raadsvergadering 31 oktober 2019

  (08-11-2019)
  Raadsvergadering in het Rondeel

  De vergadering begon zoals gebruikelijk met het vaststellen van de agenda. Er was één wijziging: Op verzoek van de VKGO-fractie ging het raadsvoorstel “Kansen voor duurzame investeringen in Nieuwe- en Oude-Tonge” terug van de oordeelsvormende naar de beeldvormende fase.

  Lees verder
 • Award gebiedsontwikkeling naar Goeree-Overflakkee

  (08-11-2019)
  Overhandiging SKG Award

  De gebiedsontwikkeling Noordrand in de gemeente Goeree-Overflakkee is de winnaar van de SKG Award voor duurzame gebiedsontwikkeling. De juryprijs werd gisteren uitgereikt bij het jaarcongres van de Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling in Den Haag.

  Lees verder
 • College ondertekent manifest ter ondersteuning van de visserij

  (07-11-2019)
  Ondertekening manifest

  Op vrijdag 18 oktober ondertekende wethouder Tea Both-Verhoeven samen met Geert Post, wethouder van Urk, namens Bestuurlijk Platform Visserij een manifest ter ondersteuning van de visserij. Hiermee laat het college van burgemeester en wethouders zien dat zij gezamenlijk achter de visserij staan.

  Lees verder
 • Goeree-Overflakkee zet volgende stap met waterstof

  (07-11-2019)
  Overhandiging vervolgstrategie H2GO

  Meer dan dertig Nederlandse en internationale partijen, die waterstof zien als een belangrijke brandstof voor de toekomst, zijn sinds eind 2017 samen aan de slag om zich in te zetten voor ontwikkeling van waterstofprojecten op Goeree-Overflakkee. Deelnemers aan dit programma presenteerden tijdens een partnerdag op 7 november de vervolgstrategie aan wethouder Tea Both van de gemeente Goeree-Overflakkee en gedeputeerde Berend Potjer van de provincie Zuid-Holland.

  Lees verder
 • Pleegouders in het zonnetje gezet

  (07-11-2019)
  Pleegouders Daniël en Marije Don met wethouder Bruggeman

  Wij willen een kind liefde geven én laten zien hoe het er in een normaal gezin aan toegaat.” Daniël en Marije Don zien het als hun roeping om kinderen die dat nodig hebben een stabiele omgeving te bieden. Alle pleegouders op Goeree-Overflakkee ontvingen eind oktober een pluim van het college van burgemeester en wethouders. Wethouder Berend Jan Bruggeman bracht een bezoek aan Daniël en Marije om hen persoonlijk de pluim te overhandigen.

  Lees verder
 • Nieuwe woningen op locatie voormalig gemeentehuis in Goedereede

  (04-11-2019)
  Wethouder Peter Feller en Tomas van den Berg ondertekenen overeenkomst

  Op maandag 4 november 2019 ondertekenden Tomas van den Berg (projectontwikkelaar De Langen & Van den Berg Vastgoed B.V.) en Peter Feller (wethouder gemeente Goeree-Overflakkee) een overeenkomst voor de verkoop en ontwikkeling van 23 woningen die op de plek van het oude gemeentehuis in Goedereede worden gebouwd.

  Lees verder
 • Goeree-Overflakkee verwelkomt 50.000ste inwoner

  (02-11-2019)
  familie Gerritsen met burgemeester

  Nicolaas Hendrik Gerritsen – roepnaam Nick – is nog maar een paar weken oud, maar nu al een bijzondere inwoner van Goeree-Overflakkee. Met zijn geboorte is de gemeente Goeree-Overflakkee de grens van 50.000 inwoners gepasseerd. Reden voor burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman om Nick en zijn ouders in het zonnetje te zetten.

  Lees verder
 • De GO-bus komt naar je toe

  (01-11-2019)
  Go-bus met medewerkers gemeente

  De gemeente Goeree-Overflakkee heeft een nieuw mobiel gemeentehuis. Met deze nieuwe, volledig elektrische GO-bus zal de gemeente alle dorpskernen op Goeree-Overflakkee bezoeken. De bus gaat vanaf 4 november aanstaande rijden.

  Lees verder
 • Voor 't Zelfde Geld

  (29-10-2019)
  DigiTaalhuis

  Maandagavond 25 november start de cursus Voor t Zelfde Geld. Het is een laagdrempelige cursus die in samenwerking met Digi Taalhuis Goeree-Overflakkee wordt aangeboden. Iedereen die graag wat meer financieel inzicht krijgt kan zich aanmelden. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

  Lees verder
 • Goeree-Overflakkee krijgt snel internet: Glasvezel buitenaf start met aanleg van glasvezel!

  (28-10-2019)
  taart aansnijden

  Goed nieuws voor de inwoners van het buitengebied van Goeree-Overflakkee en van de kernen Achthuizen, Den Bommel en Stad aan ‘t Haringvliet. Glasvezel buitenaf gaat starten met de aanleg van glasvezel. Ondanks dat het benodigde percentage niet is behaald, is het dankzij de garantstelling van Franzen Landbouw / Comgoed B.V. en TTW Systeem B.V. alsnog gelukt om de inwoners zekerheid te geven op de komst van het supersnelle netwerk.

  Lees verder
 • Nieuwe aanpak van Social Return gepresenteerd

  (22-10-2019)
  Wethouder Berend Jan Bruggeman tweede van rechts

  Meer kans op een opleiding of werk voor mensen die al lang in de bijstand zitten, mensen langer in dienst houden en minder administratieve rompslomp voor werkgevers: dat staat onder andere in de vernieuwde aanpak van Social Return.
  Namens gemeente Goeree-Overflakkee waren wethouder Berend Jan Bruggeman, arbeidsmakelaar Desirée Megens en SROI coördinator Bas van Putten aanwezig bij de presentatie op 9 oktober.   

  Lees verder
 • Naturalisatie vijf inwoners Goeree-Overflakkee

  (21-10-2019)
  De vijf nieuwe Nederlanders met de burgemeester op de foto

  Vijf inwoners van de gemeente Goeree-Overflakkee kregen op maandag 21 oktober  2019 officieel het Nederlandse staatburgerschap, nadat zij de eed of de belofte hadden afgelegd.

  Lees verder
 • Gebiedsgericht samenwerken in Waterpoort voortgezet

  (18-10-2019)
  Schip Waterpoort

  Wethouder Tea Both-Verhoeven ondertekende donderdag 10 oktober namens gemeente Goeree-Overflakkee de overeenkomst ‘Gebiedsgericht werken in Waterpoort 2020 – 2023’. Hiermee besluiten de 34 partners uit bedrijfsleven, (semi-)overheid en onderwijs op de grens van West-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland tot een voortzetting van de in 2012 gestarte samenwerking. Waterpoort is het gebied rondom het Volkerak-Zoommeer in de gemeenten Bergen op Zoom, Goeree-Overflakkee, Halderberge, Moerdijk, Steenbergen en Tholen.

  Lees verder
 • ‘Vrijheidsconcert 75 jaar’ een succes!

  (18-10-2019)
  Toespraak burgemeester op Vrijheidsconcert

  Op vrijdagavond 11 oktober vond het 'Vrijheidsconcert 75 jaar' plaats. Ruim 300 mensen hadden een kaartje gekocht. Zij genoten in Recreatiecentrum De Staver van een indrukwekkend optreden van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

  Lees verder
 • Stooktips voor de houtkachel of open haard

  (18-10-2019)
  Gezellig voor de open haard

  Knapperend hout in de open haard of houtkachel is gezellig en heerlijk warm. Toch is het ook goed, als tegenwicht voor al die romantiek, bewust te zijn van de risico’s die het stoken op hout met zich meebrengt. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van u en uw buren. Geniet ervan en voorkom overlast door op de goede manier te stoken. Als u bijvoorbeeld stookt bij windstil, mistig en koud weer, blijft de rook in de omgeving hangen. De hoeveelheid fijnstof en schadelijke rookdeeltjes kan daardoor te hoog worden. Vooral ouderen, kinderen en mensen met longziekten zijn hiervoor gevoelig en kunnen er last van krijgen. Voorkom overlast door ‘goed' te stoken. Hieronder geven wij u een aantal tips.

  Lees verder
 • Basisscholen Ooltgensplaat maken kennis met restauratiewerkzaamheden op Fort Prins Frederik

  (17-10-2019)
  Basisscholen bezoeken het fort

  Woensdag 16 en donderdag 17 oktober bezochten leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen OBS de Regenboog en CBS De Hoeksteen uit Ooltgensplaat Fort Prins Frederik. Zij leerden op de bouwplaats alles over de restauratie van de geschutstoren en mochten daarna zelf met het metselgereedschap aan de slag. 

  Lees verder
 • Uitbreiding duurzaam wagenpark gemeente Goeree-Overflakkee

  (17-10-2019)
  Wagenpark

  Het wagenpark van de gemeente Goeree-Overflakkee wordt de komende jaren verduurzaamd. Het huidige wagenpark wordt in fasen vervangen door elektrische auto’s. De opzichters van de buitendienst rijden nu ook volledig elektrisch. Zij hebben op 8 oktober zes nieuwe elektrische auto’s in gebruik genomen.

  Lees verder
 • Het Krekenstelsel van Goeree-Overflakkee

  (09-10-2019)
  Watergang op Goeree-Overflakkee

  Het landschap van Goeree-Overflakkee kent een rijk krekenstelsel, wat ontstaan is sinds de 3e eeuw voor Christus. Door de eeuwen heen heeft het krekenstelsel onderdeel uitgemaakt van de ontwikkelingsgeschiedenis van het eiland. De kreken hadden hierbij niet alleen een functie in de waterhuishouding of als vaargeul, maar waren ook van directe invloed op de landbouw en de dorpsontwikkeling.

  Lees verder
 • De Reiskoffer is een flinke stap naar zelfstandigheid

  (04-10-2019)
  GoOV telefoon

  Met de bus naar school of naar huis. Veel mensen hoeven er niet eens bij na te denken. Maar het is niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid om zelfstandig met het openbaar vervoer te reizen. Gelukkig kun je het leren. Met De Reiskoffer, die de gemeente Goeree-Overflakkee aanbiedt in samenwerking met vervoersbedrijf Connexxion en GoOV, een sociale onderneming die zich inzet om mensen zelfstandig te laten reizen.

  Lees verder
 • Begroting 2020

  (26-09-2019)
  Papieren geld

  De begroting 2020 is op 25 september 2019 aangeboden aan de gemeenteraad. De begroting wordt behandeld in de raadsvergaderingen van 31 oktober (beeldvormend) en 14 november (oordeelsvormend en besluitvormend).

  De begroting is digitaal te raadplegen op: www.goeree-overflakkee.nl/begroting2020 of te downloaden via de bijlage.

  Lees verder
 • Terugblik op informatieavond over aanpak Havenkom Middelharnis

  (18-09-2019)
  belangstellenden bewonersavond

  Op dinsdagavond 17 september 2019 organiseerde de gemeente Goeree-Overflakkee in het Rondeel een derde bijeenkomst over het project ‘Aanpak Havenkom Middelharnis’.

  Lees verder
Archief

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis