HOME  |  Overzicht nieuwsberichten

Overzicht nieuwsberichten

 • Dodenherdenking 4 mei 2021

  (13-04-2021)

  Dodenherdenking vindt in de gemeente Goeree-Overflakkee net als vorig jaar niet op de gebruikelijke manier plaats in verband met de coronamaatregelen. Op 4 mei leggen burgemeester, wethouders en een aantal raadsleden kransen bij de oorlogsmonumenten waar normaal gesproken een herdenking plaatsvindt. Stichting WO2GO legt de legboeketten bij de graven van de omgekomen vliegeniers en bij de Joodse en Armeense monumenten.  Daarbij zijn behalve een fotograaf geen andere personen aanwezig.

  Lees verder
 • Samen op weg naar een ‘Hartveilig Goeree-Overflakkee’

  (13-04-2021)

  Burgemeester Ada Grootenboer en Annelies van den Hoek, beheerder van verenigingsgebouw ‘Bij de Bron’, ondertekenden op vrijdag 8 april een bruikleenovereenkomst voor een AED in een buitenkast in Den Bommel.

  Lees verder
 • Koning bezoekt Het Van Weel-Bethesda ziekenhuis

  (13-04-2021)

  Zijne Majesteit de Koning heeft dinsdagochtend 13 april een werkbezoek gebracht aan Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland in het kader van de gevolgen van de coronapandemie op de ziekenhuiszorg. Ruim een jaar geleden werden de ziekenhuizen geconfronteerd met de opkomst van COVID-19.

  Lees verder
 • Online dialoogavond donderdag 15 april 2021

  (12-04-2021)

  Op 15 april om 19.30 uur start de volgende online dialoogavond. Deze avond is live te volgen via de raadsinformatiepagina. Het is ook mogelijk in te spreken of mee te spreken. De volgende onderwerpen worden deze avond toegelicht:

  Lees verder
 • Aanleg Glasvezel van start in Nieuwe-Tonge, Oude-Tonge en Ooltgensplaat

  (12-04-2021)

  Goed nieuws voor de inwoners van Nieuwe-Tonge, Oude-Tonge en Ooltgensplaat. Er komt glasvezel! Er is voldoende animo in deze dorpen, waardoor is besloten om over te gaan tot aanleg.

  Lees verder
 • Gemeenten Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland organiseren nieuwe cursus Politiek Actief

  (12-04-2021)

  Meedoen in de lokale politiek is misschien wel eenvoudiger en leuker dan men denkt! Daarom organiseren de gemeenten Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee opnieuw samen een gratis cursus voor inwoners die overwegen om zich met de lokale politiek te gaan bezighouden.

  Lees verder
 • Nationale Buitenlesdag op dinsdag 13 april

  (12-04-2021)

  Dinsdag 13 april is het de Nationale Buitenlesdag. Het belang van buitenlessen is in deze bijzondere tijd nog duidelijker. Zo’n buitenles kan van alles zijn: van een reken- of taalles tot een les over de natuur of verkeer.

  Lees verder
 • Online bijeenkomst ‘Wat doet mijn kind op social media?’

  (09-04-2021)

  De puberteit is een verwarrende en soms zelfs een stressvolle fase in het leven van zowel uw zoon of dochter als uzelf. Met de huidige corona-maatregelen wordt er steeds meer tijd online doorgebracht en is de balans soms zoek. De preventiedeskundigen van Youz verslavingszorg krijgen regelmatig vragen als: ‘hoe maak ik afspraken over schermtijd?’, ‘waarom zitten jongeren zo veel op hun telefoon?’, ‘wat zijn de gevaren van social media?’, ‘wanneer is het zorgelijk gedrag?’ en ‘waarom delen jongeren pikante foto’s van en met elkaar?’.

  Lees verder
 • Voortzetting raadsvergadering 8 april op dinsdag 13 april

  (09-04-2021)

  Door de flinke hoeveelheid punten op de agenda is de raadsvergadering van 8 april jl. geschorst om op een later tijdstip te hervatten. De online vergadering wordt voortgezet op dinsdag 13 april 2021, om 19.30 uur. Dit is live te volgen via http://goeree-overflakkee.raadsinformatie.nl. Ook de stukken en de agenda zijn hier te vinden, op de datum van 8 april 2021.

  Lees verder
 • Animatie over geldproblemen: Praat erover, maak overzicht en zoek hulp als je er niet alleen uitkomt

  (07-04-2021)

  Het kan ons allemaal gebeuren. Je raakt je baan kwijt, je wordt ziek of je relatie gaat uit. Opeens kom je in de financiële problemen.

  Lees verder
 • Vacatures gemeente Goeree-Overflakkee

  (31-03-2021)
  decoratie

  Op Goeree-Overflakkee is het goed wonen, werken en genieten van rust en ruimte. Werken bij de gemeente Goeree-Overflakkee is werken bij een inspirerende organisatie. Met circa 400 medewerkers streven we met elkaar naar een optimale dienstverlening, waarbij we aandacht hebben voor onze inwoners en het maatschappelijk middenveld. Wil jij een bijdrage leveren aan het waarmaken van onze ambities?

  Overzicht vacatures

 • RAD en wethouder Daan Markwat introduceren PMD-inzameling

  (31-03-2021)

  Bewoners kunnen voortaan PMD-zakken ophalen bij diverse afhaalpunten op Goeree-Overflakkee.

  De huis-aan-huis inzameling van PMD-afval gaat vanaf 1 april van start op Goeree-Overflakkee.
  Voor deze inzameling kunnen de bewoners voortaan hun verpakkingen van Plastic, Metaal en Drinkpakken aanbieden in speciale PMD-zakken. Deze zakken zijn gratis verkrijgbaar bij diverse afhaalpunten op Goeree-Overflakkee.

  Lees verder
 • Jan Arends voor jeugdhulp Goeree-Overflakkee

  (31-03-2021)

  De gemeente Goeree-Overflakkee heeft vandaag het contract ondertekend met organisatie Jan Arends, de nieuwe zorgaanbieder voor jeugdhulp. Na een zorgvuldig aanbestedingsproces kwam deze aanbieder als beste naar voren. Vanaf 1 juli 2021 gaat Jan Arends aan de slag voor kinderen, jongeren en gezinnen.

  Lees verder
 • Gemeente gaat op zoek naar andere leegstandsbeheerder voor de ‘Tech’

  (31-03-2021)

  De gemeente Goeree-Overflakkee heeft besloten een andere leegstandsbeheerder te zoeken voor de anti-kraakbewoning in de voormalige Technische school in Middelharnis. Door aanhoudende onrust rond leegstandsbeheerder Camelot heeft de gemeente geen vertrouwen meer in deze partij.

  Lees verder
 • Wethouder Feller feliciteert accommodaties met Zoover Award

  (30-03-2021)

  Zeven accommodaties op Goeree-Overflakkee ontvingen een Zoover Award Gold. Het gaat om: camping Elizabeth Hoeve, camping De Lage Werf, camping ’t Vogelnest, camping de Vlugtheuvel, camping de Vrijheid, Park Zeedijk en Qurios ECO Grevelingenstrand. “Een heel bijzondere prestatie”, zegt wethouder Peter Feller (Recreatie en Toerisme). Hij bezocht vrijdag 26 maart een aantal ondernemers die in de prijzen vielen om hen namens de gemeente te feliciteren en een boeket bloemen aan te bieden.

  Lees verder
 • Leerlingen planten heesters in Achthuizen

  (30-03-2021)

  Afgelopen vrijdag hielpen leerlingen van De Achtsprong uit Achthuizen mee met het planten van heesters aan de H’Oranjeweg. Dankzij de heesters loopt de bestaande groenstrook mooi door en vormt een natuurlijke grens tussen de sloot en de skatebaan.

  Lees verder
 • Ik heb een uitnodiging gehad voor vaccinatie, maar er is geen plek. Wat nu?

  (26-03-2021)

  Het kan soms voorkomen dat er op de vaccinatielocatie in Sommelsdijk geen vaccinatieafspraak gemaakt kan worden. Hoe komt dit? Wekelijks bekijkt de GGD hoeveel vaccins er geleverd worden, en op basis daarvan zetten zij de afspraken open. Doordat mensen buiten onze regio soms ook gevaccineerd worden op de locaties in onze regio, kan het zijn dat een locatie tijdelijk vol zit.

  Lees verder
 • Maatregelen tegen corona blijven gelden

  (24-03-2021)

  De besmettingen met het coronavirus nemen toe. Het aantal coronapatiënten op de intensive care (ic) stijgt. De derde golf begint zichtbaar te worden. Daarom wordt het huidige pakket maatregelen verlengd.

  Lees verder
 • Nieuwe website voor Zuid-Hollandse Delta: regiozhd.nl

  (24-03-2021)

  Vandaag presenteren we onze nieuwe website voor de regio Zuid-Hollandse Delta! Kijk hier hoe we als regio aan de slag gaan met de thema’s Duurzaamheid, Agrifood, Landschap & Toerisme en Onderwijs & Arbeidsmarkt.

  Lees verder
 • Column burgemeester: 'Keuzes'

  (23-03-2021)

  Een stemmal met soundbox. Hiermee konden onze blinde en slechtziende inwoners vorige week zelfstandig stemmen. Een stembureaulid legt dan eerst het stembiljet klaar in een speciaal ontwikkelde mal met gaatjes, braille en voelbare cijfers. Via de koptelefoon wordt vervolgens verteld welke partijen en kandidaten er zijn en wat hun nummers zijn. Dan is het een kwestie van gaatjes tellen en het vakje roodkleuren. Een mooie nieuwe ontwikkeling.

  Lees verder
 • Cliëntenraad PW & WSW zoekt leden

  (23-03-2021)

  Zowel in de Participatiewet (PW) als in de Wet Sociale Werkvoorziening (WSW) staat dat de gemeente een cliëntenraad moet hebben. Aan de hand van de gemeentewet stelt de gemeente een verordening op, waarin de rechten en plichten van de cliëntenraad is omschreven.

  Lees verder
 • Aanpak rijstrookindeling Hellegatsplein richting N59

  (23-03-2021)

  De wegmarkering op het knooppunt Hellegatsplein wordt in maart 2021 aangepast. Hier komt het verkeer van de A29 en A59 samen op één rijstrook: de N59 richting Goeree-Overflakkee en Zeeland.

  Lees verder
 • Werkzaamheden N215 Melissant-Dirksland

  (23-03-2021)

  De provincie Zuid-Holland heeft inmiddels de nieuwe N215 tussen Melissant en Dirksland opgeleverd. Maar van de oude N215 moet nog een parallelweg worden gemaakt. Die laatste werkzaamheden ter hoogte van Melissant worden door een nieuwe aannemer uitgevoerd.

  Lees verder
 • Ondernemersvragen aan de gemeente? Bel het Bedrijvencontactpunt!

  (22-03-2021)

  We willen er zijn voor onze ondernemers. Daarom is er het Bedrijvencontactpunt (BCP). Het BCP is het centrale aanspreekpunt van de gemeente voor gevestigde én startende ondernemers. U kunt er met al uw ondernemersvragen terecht. Het BCP helpt ondernemers bijvoorbeeld bij hun aanvraag voor de subsidieregeling steunfonds coronamaatregelen.

  Wilt u meer weten over de subsidieregeling of heeft u een andere ondernemersvraag? Het BCP helpt u graag! Bel 14 0187 en kies voor optie 2.

  Lees verder
 • Tussenvoorziening de Hobbemastraat voor dak-en thuislozen opent bijna haar deuren

  (18-03-2021)

  Vanmiddag ondertekenden de gemeenten Nissewaard en Goeree-Overflakkee, zorgorganisatie Pameijer en woningcorporatie Oost West Wonen de samenwerkingsovereenkomst die de tussenvoorziening voor dak- en thuislozen in Middelharnis mogelijk maakt. De ondertekening vond plaats in het pand aan de Hobbemastraat, dat binnenkort de deuren opent.

  Lees verder
 • Project Stad Aardgasvrij ontvangt steun vanuit Green Deal H2-Wijken

  (17-03-2021)

  Op 12 maart ondertekenden gemeente Goeree-Overflakkee en Stedin Netbeheer B.V. de Green Deal “H2-Wijken: Naar praktische toepassing van waterstof als warmtevoorziening in woonwijken.

  Lees verder
 • TONK-regeling open voor aanvragen

  (17-03-2021)

  Veel mensen hebben het op dit moment financieel moeilijk. Door de coronamaatregelen zijn er banen verdwenen. Veel ondernemers kunnen hun werk niet of maar deels uitoefenen. Hierdoor hebben veel mensen minder inkomen dan voorheen. Zij hebben daarom mogelijk moeite om hun woonkosten te betalen. Om hen tijdelijk te helpen is er de TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke kosten). De gemeente Goeree-Overflakkee voert die regeling voor haar inwoners uit.

  Meer informatie en het aanvraagformulier vindt u op de webpagina over de TONK (www.goeree-overflakkee.nl/tonk)

 • Groen van Prinstererschool ontvangt derde verkeersveiligheidslabel School op SEEF

  (17-03-2021)

  In oktober vorig jaar kreeg de Groen van Prinstererschool in Middelharnis voor de derde keer op rij het SCHOOL op SEEF Verkeersveiligheidslabel toegekend door de SCHOOL op SEEF labelcommissie van de provincie Zuid-Holland. Een keurmerk voor hun inzet op het gebied van verkeerseducatie en van verkeersveiligheid rondom school en op de school-thuisroutes.

  Lees verder
 • Kop van Goeree: balans tussen behoud en ontwikkeling

  (16-03-2021)

  Duinen, polders, zandwallen én dorp. De kop van Goeree, rondom Ouddorp/Oostdijk, is een bijzonder gebied mét een uniek karakter. De ruimtelijke kwaliteiten van de dorpen en die landschappen staan echter onder druk. Een spanningsveld tussen behoud en bescherming aan de ene kant en vernieuwing en ontwikkeling aan de andere kant. Daarom heeft de gemeente Goeree-Overflakkee samen met de Provincie Zuid-Holland de landschappelijke gebiedsvisie ‘Drie landschappen en een dorp op de Kop van Goeree’ ontwikkeld.

  Lees verder
 • StreetCareCompany brengt openbare verlichting in kaart

  (12-03-2021)

  Vanaf dit weekend (13 en 14 maart) brengt StreetCareCompany de openbare verlichting op Goeree-Overflakkee in kaart. Ze starten in Achthuizen en Stad aan ’t Haringvliet. Bij de inventarisatie maken zij gebruik van een voertuig met kenteken NS-741-V. Het kan zijn dat u het voertuig in uw straat ziet rijden. U hoeft dan geen actie te ondernemen. De hele inventarisatie duurt naar verwachting ongeveer vijf weken. Met de inventarisatie willen we nagaan of de informatie over lichtmasten en armaturen (lampen) in het beheersysteem nog steeds klopt.

 • Opening Glasvezel Informatiepunt Oude-Tonge

  (10-03-2021)

  Vrijdag 5 maart jl. is het Glasvezel Informatiepunt Oude-Tonge officieel geopend door Mevrouw Tea Both – Verhoeven, wethouder Goeree-Overflakkee en Piet Grootenboer, directeur DELTA Fiber Netwerk. 

  Lees verder
 • Slimme verkeerslichten voor N59

  (09-03-2021)

  De verkeersregelinstallaties (VRI’s) van drie kruisingen aan de N59 op Goeree-Overflakkee worden in maart 2021 vervangen door iVRI’s, oftewel ‘slimme verkeerslichten’. Ook worden er observatiecamera’s geplaatst, waardoor wegverkeersleiders sneller kunnen handelen bij incidenten en verstoringen. Het gaat om de kruisingen Oude-Tonge, De Tille en Schaapsweg. Deze maatregel komt de doorstroming en veiligheid op de N59 ten goede en is onderdeel van het volledige maatregelenpakket dat ervoor moeten zorgen dat de veiligheid, doorstroming, duurzaamheid en ecologie van de N59 verbeteren.

  Lees verder
 • MONO-campagne van start: ga ongestoord op weg en kom veilig thuis

  (09-03-2021)

  Dankzij social media zijn vrienden, familie en collega’s altijd dichtbij, altijd bereikbaar. Dat is fijn. En dat heeft ook negatieve effecten. Slingerende fietsers, bijna botsingen of echte ongelukken. Wist je bijvoorbeeld, dat het typen van berichtjes op je smartphone het risico op een ongeval minstens 25 keer vergroot? Daarom start deze maand de landelijke campagne MONO. MONO staat voor ongestoord onderweg zijn. Met je aandacht bij het verkeer, zonder afleiding van je mobiele telefoon.

  Lees verder
 • Gesprek met taxateur SVHW loont!

  (09-03-2021)

  Heeft u uw aanslag lokale belastingen van SVHW ontvangen en twijfelt u aan de juistheid van de WOZ-waarde? Maak dan (kosteloos) een afspraak met één van de taxateurs van SVHW. Meer dan 1.100 mensen gingen u voor.

  Lees verder
 • Is uw hond al aangemeld?

  (09-03-2021)

  De SVHW verzorgt de hondenbelasting voor onze gemeente. Jaarlijks controleert LEGITIEM BV hiervoor het hondenbezit. Dit jaar gaat de controle op 29 maart van start. De controleurs kunnen zich legitimeren als werknemer bij LEGITIEM BV. Treffen zij een hond aan waarvoor de eigenaar geen belasting betaalt, dan melden zij dat bij SVHW.

  Lees verder
 • Bijna 18? Of ouder van een kind dat bijna 18 wordt?

  (03-03-2021)

  Als je 18 wordt, verandert er veel. Je wordt financieel zelfstandig. En dan mag je ineens van alles. Je mag bijvoorbeeld contracten afsluiten. Maar je bent ook zelf verantwoordelijk voor eventuele boetes en schulden. Al voor je 18 wordt, is het goed om een aantal zaken te regelen.

  Lees verder
 • Jaaropgave Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers (Tozo)

  (26-02-2021)

  Bent u ondernemer op Goeree-Overflakkee en maakte u het afgelopen jaar gebruik van de Tozo-regeling? Dan heeft u een jaaropgave nodig voor de aangifte inkomstenbelasting bij de belastingdienst. U vindt de jaaropgave Tozo op mijninkomen.goeree-overflakkee.nl. U logt in met uw DigiD.

 • Aanslag lokale belastingen in uw (digitale) brievenbus

  (23-02-2021)

  In februari verstuurt SVHW namens deelnemende gemeenten en waterschap Hollandse Delta de jaarlijkse lokale belastingaanslagen via MijnOverheid en per post. Op het aanslagbiljet vindt u ook de beschikking van de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand. SVHW stelt namelijk voor een aantal gemeenten ook de hoogte van de WOZ-waarde vast.

  Lees verder
 • Reiniging afwateringsputten op Goeree-Overflakkee

  (22-02-2021)
  Schoonmaken afwateringsputten

  Firma Stoutjesdijk reinigt vanaf maandag 22 februari 2021 alle afwateringsputten op Goeree-Overflakkee. De afwateringsputten worden schoongemaakt, omdat een deel niet goed werkt door vervuiling van zand of bladeren. Na de schoonmaak stroomt het regenwater weer goed weg. De werkzaamheden duren naar verwachting ongeveer tien tot twaalf weken.

 • Is er iets niet in de haak? Meld het!

  (19-02-2021)

  Wat doet u als u een signaal krijgt dat er iets niet in de haak is? Dan onderneemt u daar actie op. Afhankelijk van de situatie meldt u het bij de gemeente, politie of een andere instantie. In dit bericht leest u waar u met welk onderwerp terecht kunt.

  Lees verder
 • Preventiegids 2021 voor Goeree-Overflakkee

  (19-02-2021)

  Iedereen vindt het belangrijk dat de inwoners van Goeree-Overflakkee gezond zijn én blijven. Welzijnsinstellingen, zorgorganisaties en de gemeente zetten daarom in op preventie. Dat is, in eenvoudige taal, voorkomen dat er problemen ontstaan door vooraf of zo vroeg mogelijk bij te sturen of in te grijpen. Om inzicht te geven in wat er allemaal gebeurt op het gebied van preventie is de Preventiegids 2021 gemaakt.

  Lees verder
 • SVHW versoepelt betaling voor ondernemers en ZZP-ers

  (19-02-2021)

  SVHW geeft ondernemers en ZZP-ers die in 2021 een aanslag lokale belastingen hebben ontvangen, meer ruimte om te betalen. Op deze manier hoopt SVHW enige financiële verlichting te creëren, aangezien de omzet van velen vanwege de coronacrisis onder druk staat.

  Lees verder
 • Huisarts en gemeente versterken samenwerking voor betere jeugdzorg

  (11-02-2021)

  Vier huisartspraktijken op Goeree-Overflakkee hebben vanaf 1 februari versterking gekregen van een praktijkondersteuner, die zich specifiek bezig houdt met de jeugd. Deze zorgprofessional is de verbindende schakel tussen huisarts en de (gemeentelijke) jeugdhulpverlening.

  Lees verder
 • Goeree-Overflakkee beschermd tegen Noordzee

  (10-02-2021)

  Rijkswaterstaat is op 10 februari gestart met de voorbereidingen voor de zandsuppletie op het strand van Ouddorp. Hierdoor is het strand niet toegankelijk op de plekken waar de suppleties plaats vinden vanaf volgende week. Met dit kustonderhoud houdt Rijkswaterstaat de kust van Goeree-Overflakkee op zijn plaats. Zo is het eiland de komende jaren weer goed beschermd tegen de zee.

  Lees verder
 • Telefonische spreekuren team Jeugd en Gezin

  (04-02-2021)

  Ons dagelijks leven bestaat uit wonen, werken, kinderen opvoeden, onderwijs volgen, zorgen voor familie en vrienden, sporten en leuke dingen doen. Soms gaat dit niet vanzelf en is hulp nodig. De medewerkers van het team Jeugd en Gezin van de gemeente zoeken samen met u naar de juiste ondersteuning.

  Lees verder
 • Langere proefperiode voor ‘Goed scheiden loont’

  (08-12-2020)

  In 2021 nog één vast tarief afvalstoffenheffing

  Inwoners van de gemeente Goeree-Overflakkee gaan in 2021 nog niet betalen per weggegooide vuilniszak of geleegde minicontainer met restafval. Wel gaat de invoering van ‘Goed scheiden loont’ door.

  Lees verder
Archief

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op
maandag t/m vrijdag
van 08.00 tot 17.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis