HOME  |  Overzicht nieuwsberichten

Overzicht nieuwsberichten

 • Tea Both wethouder gemeente Goeree-Overflakkee

  (14-12-2018)
  Nieuwe wethouder Tea Both

  Tijdens de raadsvergadering van donderdag 13 december 2018 benoemde de gemeenteraad unaniem Tea Both-Verhoeven als wethouder van de gemeente Goeree-Overflakkee. Both (CDA) volgt daarmee Arend-Jan van der Vlugt op, die in oktober van dit jaar zijn vertrek aankondigde.

  Lees verder
 • Verslag openbare raadsvergadering 13 december 2018

  (14-12-2018)
  Gemeenteraad

  De laatste raadsvergadering van het jaar begon met het afscheid van wethouder Van der Vlugt. Hij werd toegesproken door de burgemeester en de heer D. Pijl (CDA). Daarna werd een nieuwe wethouder benoemd: Mevrouw Both-Verhoeven (CDA) werd unaniem benoemd door de gemeenteraad en werd geïnstalleerd door het afleggen van de eed. De vrijgevallen raadszetel werd ingenomen door mevrouw Keijzer-Westhoeve (CDA). Ook zij werd geïnstalleerd door het afleggen van de eed. Na deze plechtigheden werd de vergadering geschorst om de betrokkenen de hand te kunnen schudden. Na hervatting van de vergadering maakte de heer Van der Weide gebruik van het spreekrecht over het onderwerp onrecht. Daarna werden er mondelinge vragen gesteld door de heer Van der Meer (Eiland van Vrijheid) over het Fort Prins Frederik.

  Lees verder
 • Openingstijden gemeentehuis, streekarchief en milieustraten rondom feestdagen

  (14-12-2018)
  Aangepaste openingstijden

  Rondom de feestdagen gelden afwijkende openingstijden voor het gemeentehuis, het streekarchief en de milieustraten.

  Lees verder
 • Gewijzigde afvalinzameling rondom de feestdagen

  (14-12-2018)
  Afvalinzamelig

  Wijzigingen ophaaldag bruine gft-container

  In Middelharnis en Sommelsdijk (noord) wordt de bruine gft-container vanwege eerste kerstdag op zaterdag 22 december 2018 geleegd. In Dirksland, Herkingen en Melissant wordt de bruine gft-container vanwege tweede kerstdag op donderdag 27 december 2018 geleegd.

  Lees verder
 • Verkeersveilige en duurzame N59 stap dichterbij

  (13-12-2018)
  Luchtfoto N59

  Ideeën gevraagd voor oplossing fileprobleem Hellegatsplein

  Rijkswaterstaat, de provincies Zuid-Holland en Zeeland en de gemeenten Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland hebben de eerste concrete maatregelen uitgewerkt om de verkeersveiligheid en de doorstroming op de N59 te verbeteren en de weg duurzamer te maken. Zo wordt er onderzoek gedaan naar het scheiden van de rijbanen op het traject Hellegatsplein – Schaapsweg met een geleiderail en naar het aanpassen van de kruising N59 / Schaapsweg. Ook roepen de samenwerkende overheden weggebruikers op om mee te denken over een betere verkeersdoorstroming op het Hellegatsplein.

  Lees verder
 • SCHOOL op SEEF-labels uitgereikt op Goeree-Overflakkee

  (10-12-2018)

  Twee scholen op Goeree-Overflakkee ontvingen onlangs het SCHOOL op SEEF Verkeersveiligheidslabel uit handen van Peter Feller; wethouder Onderwijs en Mobiliteit en ambassadeur verkeersveiligheid voor Goeree-Overflakkee. Zowel De Eben-Haëzerschool uit Goedereede-Havenhoofd als CBS Het Kompas uit Stelledam ontvingen het label voor de tweede keer.

  Lees verder
 • Groene Vlag voor basisschool Albert Schweitzer uit Stad aan ‘t Haringvliet

  (07-12-2018)
  Wethouder Feller reikt het certificaat uit

  Woensdag 5 december 2018 was de Sinterklaasviering op christelijke basisschool Albert Schweitzer uit Stad aan ’t Haringvliet wel heel bijzonder. Sint en zijn Pieten kwamen namelijk de Groene Vlag van Eco-Schools uitreiken.

  Lees verder
 • Hou ’t Schoon 5minuten-show op Goeree-Overflakkee

  (06-12-2018)
  Hou 't schoon

  Iedereen wil graag wonen, spelen, recreëren en werken in een schone leefomgeving. Daar past zwerfafval niet bij. Om bewust te worden van zwerfafval , afvalscheiding, duurzaamheid en het milieu neemt de gemeente Goeree-Overflakkee deel aan het tv-programma Hou ’t Schoon 5minuten-show van RTL en BazarMedia.

  Lees verder
 • Bouwteam voor aanpak kademuur havenkom Middelharnis

  (05-12-2018)
  Ondertekening contract

  Op dinsdag 4 december 2018 ondertekenden wethouder Daan Markwat van de gemeente Goeree-Overflakkee en Fransie van de Tonnekreek van Ooms Construction BV (Strukton Civiel West per 1 januari 2019) een bouwteamovereenkomst voor het project ‘Aanpak kademuur havenkom Middelharnis’. Het is de eerste keer dat de gemeente een project in bouwteamverband gaat uitvoeren. Kenmerkend voor een bouwteam is het samen met een aannemer een project ontwikkelen en realiseren vanaf het eerste idee tot en met de realisatie.

  Lees verder
 • Waterschapsbelasting verhoogd met 3,69%

  (04-12-2018)
  Kantoor Waterschap

  Op 29 november heeft het algemeen bestuur van waterschap Hollandse Delta, de Verenigde Vergadering, ingestemd met de begroting 2019. Ook werd het tarief van de waterschapsbelasting in 2019 vastgesteld.

  Lees verder
 • Repair Café ontvangt sponsorcheque Wecycle-actie van gemeente Goeree-Overflakkee

  (03-12-2018)
  Uitreiking cheque door wethouder Markwat

  Zaterdag 1 december 2018 overhandigde wethouder Daan Markwat van de gemeente Goeree-Overflakkee een sponsorcheque ter waarde van duizend euro aan het Repair Café Middelharnis. De cheque is het resultaat van de Wecycle-inleveractie waaraan de gemeente dit voorjaar deelnam. Inwoners leverden massaal hun afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen in op de milieustraten Goedereede en Middelharnis.

  Lees verder
 • Overdracht laatste gronden van provincie Zuid-Holland voor gebiedsontwikkeling Noordrand

  (30-11-2018)
  Ondertekening door wethouder Daan Markwat en gedeputeerde Han Weber

  Donderdag 29 november 2018 ondertekenden de gemeente Goeree-Overflakkee en de provincie Zuid-Holland het laatste gedeelte van de grondovereenkomst voor de aan- en verkoop van provinciegronden (voormalige Bureau Beheer Landbouwgronden). Met deze gronden kan de gebiedsontwikkeling Noordrand, met daarin de ambities op het gebied van natuur, wonen, wind, recreatie en agrarische structuurversterking, verder vorm krijgen.

  Lees verder
 • Investeringsbesluit Vattenfall voor Windpark Haringvliet

  (29-11-2018)
  Windparken

  Amsterdam 29 november 2018. Vattenfall (Nuon) heeft een investeringsbesluit van 26 miljoen euro genomen voor windpark Haringvliet op Goeree-Overflakkee (Zuid Holland). Een belangrijke mijlpaal voor het energiebedrijf dat de ambitie heeft om binnen één generatie fossielvrij leven mogelijk te maken. Een nieuwe fase is nu aangebroken voor dit windpark want ook de contracten met de aannemers zijn getekend.

  Lees verder
 • Leerlingen zijn PEER Drive Clean!

  (28-11-2018)
  Leerlingen in het klaslokaal

  Vijfentwintig leerlingen van het voortgezet onderwijs, die graag hun bromfietsrijbewijs willen halen, stonden tijdens een extra theorieles stil bij de effecten van alcohol en drugs in het verkeer. Deze theorieles valt onder het project ‘PEER Drive Clean!’. In dit project gaan jongeren van Responsible Young Drivers (RYD) in gesprek met de leerlingen om hen op een gelijkwaardige en niet belerende manier bewust te maken van de gevaren die op de loer liggen in het verkeer. De theorieles vond plaats in het Albeda College in Middelharnis.

  Lees verder
 • Mobiel gemeentehuis tijdelijk niet beschikbaar

  (28-11-2018)
  Mobiele gemeentehuis - camper

  Het huidige mobiele gemeentehuis (GO-bus) is in de periode van 1 december 2018 tot 1 april 2019 tijdelijk niet beschikbaar, omdat de huidige camper niet geschikt is om te gebruiken tijdens de wintermaanden. De camper doet in de genoemde periode de dorpskernen Dirksland, Ouddorp en Oude-Tonge dus niet aan. In het voorjaar van 2019 wil de gemeente dan met een nieuw mobiele gemeentehuis en een uitgebreid producten- en dienstenaanbod alle kernen gaan bezoeken.

  Lees verder
 • De heer Wim Soeters uit Nieuwe-Tonge Koninklijk onderscheiden

  (26-11-2018)
  Jubilaris op de foto

  Vrijdag 23 november 2018 werd de heer Wim Soeters uit Nieuwe-Tonge benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Loco-burgemeester Berend Jan Bruggeman van de gemeente Goeree-Overflakkee reikte de Koninklijke Onderscheiding uit in De Baerne in Barendrecht, waar de heer Soeters zijn 40-jarig jubileum bij de muziekschool Barendrecht vierde.

  Lees verder
 • Facebookpagina Goeree-Overflakkee ruim 16.000 volgers

  (23-11-2018)
  Iconen van social media

  De Facebookpagina van Goeree-Overflakkee heeft inmiddels meer dan 16.000 volgers. De pagina, die eind 2014 is opgezet, is de laatste jaren uitgegroeid tot de grootste Facebookpagina over Goeree-Overflakkee. Ook doet de pagina het erg goed ten opzichte van Facebookpagina’s van gebieden in de regio.

  Lees verder
 • Het college van burgemeesters en wethouders op bezoek bij CuraMare

  (22-11-2018)
  RvB Curemare en college op de foto

  Het college van burgemeester en wethouders bracht op 20 november een werkbezoek aan CuraMare, locatie Nieuw Rijsenburgh. CuraMare is een belangrijke partner voor de gemeente Goeree-Overflakkee en de grootste werkgever op het eiland. In de afgelopen jaren is het aantal werknemers gestaag gegroeid naar 2600 mensen in 2018.

  Lees verder
 • Burgemeester loopt mee met woningcheck Achthuizen

  (21-11-2018)
  Burgemeester checkt het brandalarm

  Jaarlijks vinden er ongeveer 6.000 woningbranden plaats in Nederland. Daarbij vallen jaarlijks veertig dodelijke slachtoffers. Om inwoners van de gemeente Goeree-Overflakkee bewust te maken van brandveiligheid en de zelfredzaamheid te bevorderen, startte de gemeente deze zomer samen met de brandweer Rotterdam-Rijnmond het project ‘Veilig leven’.

  Lees verder
 • Gemeente biedt minima en uitkeringsgerechtigden collectieve zorgverzekering

  (21-11-2018)
  Zorgverzekering

  De gemeente Goeree-Overflakkee biedt aan inwoners met een laag inkomen de mogelijkheid om een collectieve zorgverzekering af te sluiten. Een goede zorgverzekering biedt de basis voor toegankelijke zorg. Daardoor wordt de kans op participatie in de samenleving vergroot. De gemeente heeft hiervoor een overeenkomst afgesloten met zorgverzekeraar CZ.

  Lees verder
 • Lokale bedrijven en opleidingen presenteren zich op Studie- en beroepenmarkt Goeree-Overflakkee

  (20-11-2018)
  Studie- en Beroepenmarkt

  Op dinsdagavond 12 februari 2019 organiseert de gemeente Goeree-Overflakkee weer een studie- en beroepenmarkt voor leerlingen en ouders. Dit jaar is de avond voor het eerst bedoeld voor leerlingen van vmbo en mavo 2-klassen, havo 4-klassen en vwo 5-klassen van de CSG Prins Maurits en de RGO Middelharnis. De breed opgezette voorlichtingsavond over beroeps- en studiekeuze vindt daarom plaats op twee locaties, de beide schoolgebouwen.

  Lees verder
 • Afschaffing rijksmonumentenaftrek en vervangende subsidieregeling

  (16-11-2018)
  Rijksmonumenten in Goedereede

  Eigenaren Rijksmonumenten opgelet!

  Op dinsdag 16 oktober 2018 heeft de Tweede Kamer ingestemd met het wetsvoorstel Wet fiscale maatregel rijksmonumenten, dat gaat over de afschaffing van de fiscale aftrek voor eigenaren van rijksmonumenten.

  Lees verder
 • Gemeente maakt gebruik van de Verwijsindex en Meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling

  (08-11-2018)
  Verwijsindex

  Het komt vaak voor dat meerdere beroepskrachten betrokken zijn bij hetzelfde kind of gezin. De verwijsindex (VIR) helpt beroepskrachten elkaar dan snel en makkelijk te vinden, zodat zij kunnen samenwerken en kinderen en jongeren beter kunnen helpen. Iedere professional binnen het team Jeugd en Gezin van de gemeente Goeree-Overflakkee werkt met de Verwijsindex (VIR).

  Lees verder
 • Samen goed voorbereid op een veranderend klimaat

  (06-11-2018)
  Fietsers door de stromende regen

  Wat gebeurt er op Goeree-Overflakkee als het klimaat verandert? Als de zeespiegel stijgt, als het nog droger wordt, als er vaker grote plensbuien vallen en als we nog vaker echt warm weer krijgen? Dat zijn vragen die de gemeente de komende tijd wil en moet beantwoorden. Want hoewel de gemeente werk maakt van duurzaamheid, kunnen we de gevolgen van de CO2 uitstoot van de afgelopen tientallen jaren niet voorkomen. Dus kunnen we maar beter goed voorbereid zijn.

  Lees verder
 • Gemeente Goeree-Overflakkee is klaar voor de winter

  (29-10-2018)
  Winterplaatje

  De herfst is nog maar net begonnen, toch zijn de voorbereidingen voor een nieuw winterseizoen op Goeree-Overflakkee al in volle gang. Op 1 november 2018 begint namelijk de gladheidbestrijdingsperiode.

  Lees verder
Archief

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12:00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40, Middelharnis