HOME  |  Overzicht nieuwsberichten

Overzicht nieuwsberichten

 • Goeree-Overflakkee ‘The Beauty of Home’

  (17-11-2017)

  De reisbloggers Hannah en Nick – geboren en getogen op Goeree-Overflakkee – reizen de wereld over voor hun reisblog Salt in our Hair. In samenwerking met EilandMarketing Goeree-Overflakkee en de VVV maakten zij een blog, vlog en sfeerfilm over het eiland waar ze zijn opgegroeid. Onder de titel ‘Goeree-Overflakkee The Beauty of Home’ ging vorige week het eerste filmpje viral. In slechts een week tijd werden met de filmpjes, blogs en posts meer dan 394.000 mensen bereikt.

  Lees verder
 • Landelijke aandacht voor de Week tegen Kindermishandeling

  (17-11-2017)

  Van 20 tot en met 26 november vraagt Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond (VTRR) aandacht voor de Week tegen Kindermishandeling. VTRR is het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling voor vijftien gemeenten in de regio Rotterdam Rijnmond. Kindermishandeling komt vaak voor.  Jaarlijks worden 118.000 kinderen in Nederland mishandeld. Gemiddeld in elke schoolklas één kind! Helaas krijgt maar de helft van de kinderen hulp. Om dit geweld te stoppen is het belangrijk dat er een persoon in actie komt en het meldt.

  Lees verder
 • Dag van de Ondernemer

  (17-11-2017)

  Vrijdag 17 november is het in Nederland de ‘Dag van de Ondernemer’, een speciale dag om ondernemers in het zonnetje te zetten.

  Lees verder
 • Deel uw ervaringen met de gemeente op het gebied van zorg en ondersteuning

  (17-11-2017)

  Uitnodiging

  Vanaf 2013 is de gemeente Goeree-Overflakkee verantwoordelijk voor extra taken op het gebied van jeugd, zorg en werk. Dit betekende niet alleen een verandering in het takenpakket en de werkwijze van de gemeente. Het is een verandering geweest waar vrijwel iedere inwoner van Goeree-Overflakkee (in grote of kleine mate) mee te maken heeft gekregen. Hoe heeft u dit ervaren? Wat gaat er goed? Waarop wilt u de gemeente aanspreken? De gemeente hoort graag uw persoonlijke ervaringen!

  Lees verder
 • Openbare raadsvergadering donderdag 23 november 2017

  (16-11-2017)

  Op donderdag 23 november 2017 wordt in het bestuurscentrum Het Rondeel (Dwarsweg 40 te Middelharnis) een openbare raadsvergadering gehouden. De vergadering zal live worden uitgezonden. Klik op videoverslagen om dit te volgen. Aanvang vergadering: 19.30 uur, belangstellenden zijn van harte welkom!

 • Mevrouw Troost uit Middelharnis ontvangt mantelzorgcompliment persoonlijk van wethouder De Jong

  (16-11-2017)

  Veel mantelzorgers doen hun werk in stilte, maar de zorg die zij bieden wordt wel zeer gewaardeerd. Ook door de gemeente Goeree-Overflakkee. De gemeente reikt daarom jaarlijks op of rond 10 november (de Dag van de Mantelzorg) het mantelzorgcompliment uit.

  Lees verder
 • Slik op de weg? Pas rijgedrag aan!

  (13-11-2017)

  Tijdens de oogstperiode is er verhoogde kans op slik op de weg. De modder blijft tussen de banden van landbouwvoertuigen kleven en komt vervolgens op de weg terecht. De polderwegen kunnen dan verraderlijk glad worden. Vooral bij regen kan een droge modderlaag het wegdek snel veranderen in een spiegelgladde glijbaan. Agrariërs moeten zorgen dat de achtergebleven modder wordt opgeruimd en de weg schoon blijft. De wegbeheerders controleren of dit ook gebeurt. Het is belangrijk dat agrariërs ervoor zorgen dat de weg wordt schoongemaakt, maar ook dat weggebruikers hun snelheid aanpassen aan de situatie.

  Lees verder
 • Kom zaterdag 18 november naar de WoonWijzerswinkel themadag: Isoleren? Zo gedaan!

  (10-11-2017)

  Isoleren kan op verschillende manieren en is vaak gemakkelijk uitvoerbaar. Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden op het gebied van vloer-, gevel- of dakisolatie en wilt u hier uitgebreid over geïnformeerd worden? Kom dan op zaterdag 18 november naar de themadag over isoleren van de WoonWijzerWinkel . De Woonwijzerwinkel is het regionale, onafhankelijke energieloket voor energiebesparing voor 24 gemeenten in de regio Rijnmond en Haaglanden.

  Lees verder
 • Verslag raadsvergadering 9 november 2017

  (10-11-2017)

  Tijdens de raadsvergadering van 9 november jl. was er één inspreker: de heer Swaneveld sprak in over de verkiezingen. Vervolgens maakten twee raadsleden gebruik van de mogelijkheid om mondelinge vragen te stellen: de heer Van Gurp (SGP) stelde mondelinge vragen over de verkeersveiligheid van de Langeweg van en naar Ooltgensplaat en de heer Maliepaard (Fractie Maliepaard) over het voormalig gemeentehuis van Oostflakkee.

  Lees verder
 • Gemeenteraad stelt begroting voor 2018 vast

  (10-11-2017)

  Donderdagavond 9 november is de begroting voor 2018 door de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee vastgesteld. Het college van burgemeester en wethouders heeft, door middel van keuzes, een structureel sluitende begroting gemaakt.

  Lees verder
 • Collegeleden brengen bezoek aan Maître André B.V.

  (10-11-2017)

  Het college bezoekt periodiek bedrijven in de gemeente om op die manier persoonlijk kennis te maken met de eigenaren en de wijze van bedrijfsvoering. Op dinsdag 7 november leidde Niels Vaartjes, Hilde Hendrix, Jacco Steenhoek en Walter Chaudron een afvaardiging van het college van burgemeester en wethouders rond in het bedrijfspand van Maître André aan de Zonnekracht 5 in Oude-Tonge.

  Lees verder
 • Terugblik open dag natuurgebied Scheelhoek

  (09-11-2017)

  Op zaterdag 28 oktober 2017 organiseerde Natuurmonumenten een inloopmiddag voor inwoners van Goeree-Overflakkee. Boswachters en vrijwilligers gaven uitleg over de geplande herinrichting van de natuur aan de zuidoostkant van Scheelhoek, een opmaat naar het gedeeltelijk openzetten van de Haringvlietsluizen in september 2018. Bezoekers kregen de kans om een kijkje te nemen in het gebied, dat normaal gesproken gesloten is voor publiek. Camilla neemt in haar vlog ook een kijkje in dit gebied: https://haringvliet.nu/kaart#11/51.6508/4.0533/183.

  BRON: Droomfondsproject Haringvliet

 • Realisatie gebiedsontwikkeling Noordrand weer een stap dichterbij!

  (08-11-2017)

  Woensdag 1 november tekenden agrariërs uit de Kraaijenissepolder en de gemeente Goeree-Overflakkee (ver)koopovereenkomsten waarbij de gemeente voormalige BBL-gronden (Bureau Beheer Landbouwgronden) aan de agrariërs verkocht. Deze transactie draagt bij aan de gebiedsontwikkeling Noordrand, gelegen tussen Middelharnis en Stellendam. Hiermee worden de ambities voor dit gebied mogelijk gemaakt zoals; efficiëntere bedrijfsvoering in de landbouw, opwekking van duurzame (wind)energie, aanleg van nieuwe natuur met wandel- fiets- en vaarroutes en innovatieve woningbouw.

  Lees verder
 • Kent u vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden?

  (08-11-2017)

  Movisie organiseert Meer dan handen vrijwilligersprijzen

  Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol, en talloze mensen doen het met veel inzet en plezier. Ook in de gemeente Goeree-Overflakkee. Hiervoor verdienen zij erkenning en waardering. De Meer dan handen vrijwilligersprijzen zijn een manier om  vrijwilligersorganisaties en hun vrijwilligers in het zonnetje te zetten. De gemeente Goeree-Overflakkee nodigt haar inwoners uit om namen van kanshebbers (organisaties en personen) uiterlijk maandag 20 november door te geven.

  Lees verder
 • Collecterooster Goeree-Overflakkee november

  (02-11-2017)

  Om inwoners te informeren en voor te bereiden op collectes, publiceert de gemeente maandelijks collecterende stichtingen/instellingen op Goeree-Overflakkee. Op de website van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF), vindt u het jaarlijkse collecterooster van de gemeente Goeree-Overflakkee.

  Lees verder
 • Natuur- en Recreatieschap Zuidwestelijke Delta besluit tot opheffing en draagt gronden over

  (02-11-2017)
  runderen op slikken

  Natuur- en Recreatieschap Zuidwestelijke Delta beheert natuur- en recreatiegebieden in de Grevelingen en het Haringvliet. Het bestuur heeft voorgesteld het recreatieschap op te heffen na het uittreden van de provincie Zuid-Holland en de provincie Zeeland op 1 januari 2018.

  Lees verder
 • Gemeente Goeree-Overflakkee; klaar voor de winter!

  (31-10-2017)
  winters tafereel

  De herfst is nog maar net begonnen, toch zijn de voorbereidingen voor een nieuw winterseizoen op Goeree-Overflakkee al in volle gang. Op 1 november 2017 begint namelijk de gladheidbestrijdingsperiode. De gemeente Goeree-Overflakkee staat tot en met 31 maart 2018 vierentwintig uur per dag en zeven dagen per week paraat voor begaanbare en veilige wegen. Het strooimaterieel heeft een onderhoudsbeurt gekregen, personeel is geïnstrueerd, strooiroutes zijn gereden en de zoutvoorraad is gecontroleerd. Goeree-Overflakkee is klaar voor de winter!

  Lees verder
 • Geslaagde bijeenkomst over dementie en een (dementie)vriendelijke samenleving op Goeree-Overflakkee

  (31-10-2017)
  Kees Loenen draagt gedicht voor

  De Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, Ketenzorg Dementie Goeree-Overflakkee en de gemeente Goeree-Overflakkee organiseerden op dinsdag 24 oktober een bijeenkomst over dementie en het streven om van Goeree-Overflakkee een (dementie)vriendelijke samenleving te maken.

  Lees verder
 • Stoere ontwerpsessie Natuurspeelplaats Middelharnis

  (30-10-2017)
  Spelen in en aan het Haringvliet

  Op 1 november gebeurt het: kinderen uit Middelharnis en Sommelsdijk denken ter plekke mee over het ontwerp van een stoere natuurspeelplaats in Middelharnis, aan de oever van het Haringvliet - pal naast het recreatiestrand.

  Lees verder
 • Derde Groene Vlag voor basisschool De Achtsprong

  (27-10-2017)

  Basisschool De Achtsprong in Achthuizen ontving op 25 oktober 2017 opnieuw een Groene Vlag, dit keer uit handen van wethouder Arend-Jan van der Vlugt. Het is voor de school inmiddels de derde Groene Vlag op rij! Al sinds 2010 doet De Achtsprong namelijk mee aan Eco-Schools, een internationaal programma voor duurzaamheid binnen het onderwijs. Om de twee jaar krijgt de school een audit waarbij wordt gekeken wat er allemaal op het gebied van duurzaamheid, milieuzorg en omgevingsonderwijs is gebeurd.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Streekarchief

  (26-10-2017)

  Het Streekarchief wil graag meer naar buiten treden en belangstellenden informeren over het archief, de archiefcollecties en activiteiten van het archief. In dit verband presenteren wij met  plezier de eerste editie van onze nieuwsbrief. Via deze nieuwsbrief willen wij belangstellenden voortaan periodiek op de hoogte houden van de ontwikkelingen bij en rond het Streekarchief. Via www.streekarchiefgo.nl is het mogelijk om in te schrijven voor de nieuwsbrief, zodat u deze voortaan automatisch ontvangt. Wij hopen dat u deze nieuwsbrief met plezier zult lezen en deze inspireert tot een bezoek aan onze studiezaal.

  Lees verder
 • Vervanging armaturen op Goeree-Overflakkee

  (26-10-2017)

  CityTec vervangt binnenkort het armatuur (bovenste deel) van een groot aantal lantaarnpalen op Goeree-Overflakkee door een energiezuinig en onderhoudsarm LED-armatuur. CityTec voert de werkzaamheden uit in opdracht van de gemeente Goeree-Overflakkee.

  Lees verder
 • Overeenkomst inzameling oud papier getekend

  (25-10-2017)

  Vanaf november 2017 leegt firma Renewi in samenwerking met vrijwilligers de blauwe papiercontainers op Goeree-Overflakkee. Op maandag 23 oktober 2017 ondertekenden wethouder Daan Markwat van de gemeente Goeree-Overflakkee en directeur Maurice Geelen van Renewi officieel de overeenkomst voor de inzameling van oud papier en karton.

  Lees verder
 • Zonnedak Goedereede in ontwikkeling

  (25-10-2017)

  Het collectieve zonnedak op de gemeenteschuur in Goedereede gaat er komen. Alle 256 panelen zijn verkocht en zullen naar verwachting eind dit jaar worden geplaatst.  

  Lees verder
 • Werkzaamheden Haringvliet voor natuurherstel

  (23-10-2017)

  Om de natuur te herstellen en te verbeteren gaat Staatsbosbeheer dit najaar rondom het Haringvliet werkzaamheden uitvoeren bij de Menheerseplaat, de Stadse gorzen, het Spuigors en de buitengronden van de Westplaat. Het gebied wordt zo ingericht dat vissen geschikte paaiplaatsen kunnen vinden en vogels ongestoord kunnen broeden. De Noordse woelmuis krijgt een geschikt leefgebied.

  Het volledige artikel vindt u op: https://haringvliet.nu/nieuws/op-naar-een-optimaal-leefgebied-voor-broedvogels-en-vissen-en-de-noordse-woelmuis.

  Bron: Droomfondsproject Haringvliet

 • Energieneutrale woonterp op Goeree-Overflakkee

  (23-10-2017)

  Aan de noordzijde van Goeree-Overflakkee kun je straks letterlijk wonen in de natuur. Natuur, wonen, recreatie, landbouw en het opwekken van windenergie gaan daar straks hand in hand. In vlog #25 schildert Camilla een beeld van de verrijzende energieneutrale woonterp: https://youtu.be/QHwmfj2NbZU.

 • Voorkom overlast door overhangend groen

  (23-10-2017)

  De gemeente vraagt inwoners om bij het onderhoud van de tuin het overhangende groen weg te snoeien. Overhangend groen zijn bomen, struiken en takken die over de erfafscheiding op het trottoir of de openbare weg hangen. Het kan onveilige (verkeers)situaties opleveren doordat het de doorgang belemmert of doordat het zicht wordt beperkt.

  Lees verder
 • Voorbereidingen renovatie Grevelingenbrug van start

  (12-10-2017)

  Rijkswaterstaat start in de week van 16 oktober met voorbereidende werkzaamheden voor de renovatie van de Grevelingenbrug. Er wordt begonnen met het verleggen van kabels en leidingen langs de N59 ter hoogte van de Grevelingenbrug. Hiervoor zal tijdelijk een lagere maximumsnelheid op de weg gelden.

  Lees verder
 • Goeree-Overflakkee staat op 8 en 9 december in teken van duurzaamheid en innovatie

  (11-10-2017)

  Op Goeree-Overflakkee vinden op 8 en 9 december het congres en de beurs Energy Island 2017 plaats. Goeree-Overflakkee loopt voorop als het gaat om duurzaamheid en innovatie. Het eiland is in 2020 energieneutraal en produceert tegen die tijd meer energie dan het verbruikt.

  Lees verder
 • Wijkagenten lenen camper gemeente Goeree-Overflakkee voor spreekuur

  (03-10-2017)

  In de maanden oktober en november lenen de wijkagenten van Goeree-Overflakkee een camper van de gemeente om spreekuren te kunnen houden in hun gebied. Ze hopen zo met meer bewoners in hun wijk in gesprek te komen. Deze maanden worden gebruikt om te kijken of het spreekuur op locatie de drempel voor burgers verlaagd om het gesprek over veiligheid in hun eigen woonomgeving te voeren met de wijkagent.

  Lees verder
 • Blauwe papiercontainers voor heel Goeree-Overflakkee

  (10-08-2017)
  papiercontainers

  Vanaf november 2017 worden oud papier en karton overal op Goeree-Overflakkee met behulp van een blauwe papiercontainer ingezameld. De invoering van de papiercontainers op heel het eiland is één van de maatregelen uit het afvalbeleidsplan 2015-2020 van de gemeente. Met de uitvoering van het plan streeft de gemeente naar 75 procent hergebruik van huishoudelijk afval.

  Lees verder
Archief

Gemeentehuis

Openingstijden

Maandag en vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Dinsdag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Donderdagavond:
18.00 tot 20.00 uur

Eerste zaterdag van de maand:
09.00 tot 11.00 uur

Naar het gemeentehuis?
Maak eerst een afspraak!

Contact

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (geen extra nul of netnummer ervoor)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12:00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40, Middelharnis

Meer contactinformatie