HOME  |  Overzicht nieuwsberichten

Overzicht nieuwsberichten

 • Herdenking Watersnoodramp: tijdelijke wegafzetting Nieuwe-Tonge, Oude-Tonge en Stellendam

  (22-01-2018)

  Op donderdag 1 februari 2018 zijn er op Goeree-Overflakkee zes herdenkingen van de Watersnoodramp. In Nieuwe-Tonge, Oude-Tonge en Stellendam worden enkele straten (gedeeltelijk) afgezet vanwege een stille tocht.

  Lees verder
 • Collegeleden brengen bezoek aan Wetec

  (22-01-2018)

  Het college bezoekt periodiek bedrijven in de gemeente om op die manier persoonlijk kennis te maken met de eigenaren en de wijze van bedrijfsvoering. Op dinsdag 16 januari 2018 leidden Marcel Santifort en Kees Koese een afvaardiging van het college van burgemeester en wethouders rond in hun bedrijf Wetec, sinds vorig jaar gevestigd aan de Nijverheidsweg 34 in Stellendam.

  Lees verder
 • Openbare raadsvergadering donderdag 25 januari 2018

  (19-01-2018)

  Donderdag 25 januari a.s. wordt in het bestuurscentrum Het Rondeel (Dwarsweg 40 te Middelharnis) een openbare raadsvergadering gehouden. De vergadering zal live worden uitgezonden. Klik op videoverslagen om dit te volgen. Aanvang vergadering: 19.30 uur, belangstellenden zijn van harte welkom!

 • Staton Bouw gaat niet verder met ontwikkeling plannen voormalig gemeentehuis Oude-Tonge

  (19-01-2018)

  Gemeente in gesprek met andere geïnteresseerde partij

  Na uitgebreide studie van de plannen heeft Staton Bouw, in goed overleg met de gemeente Goeree-Overflakkee, besloten om de ontwikkeling van het oude gemeentehuis in Oude-Tonge niet verder voort te zetten. Deze beslissing is mede ingegeven door de veranderende bouw- en marktomstandigheden.

  Lees verder
 • Streekarchief werkte opnieuw mee aan uitzending ‘Verborgen verleden’

  (18-01-2018)

  Na eerder al betrokken te zijn geweest bij de uitzending rond presentatrice Dieuwertje Blok, heeft het Streekarchief vorige week opnieuw meegewerkt aan opnames van het tv-programma ‘Verborgen verleden’. In dit tv-programma van de NTR gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun familiegeschiedenis.

  Lees verder
 • Buurtbemiddeling zoekt enthousiaste bemiddelaars!

  (18-01-2018)

  In september 2017 is Buurtbemiddeling Goeree-Overflakkee van start gegaan. Al snel daarna kwamen de aanmeldingen voor bemiddeling binnen en is er een aantal bemiddelaars getraind. Buurtbemiddeling zoekt nog enthousiaste vrijwilligers! Eind januari biedt Buurtbemiddeling weer een basistraining Buurtbemiddeling aan. Er is nog plek. Heeft u interesse? Neem dan snel contact op.

  Lees verder
 • Gemeente Goeree-Overflakkee: “Financiële positie Sopogo is gezond”

  (18-01-2018)

  Bij de behandeling van de gemeentelijke Programmabegroting, op donderdag 9 november, is verwarring ontstaan rond de vermogenspositie van de schoolstichtingen Sopogo (Stichting Openbaar Primair Onderwijs Goeree-Overflakkee) en Sovogo (Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Goeree-Overflakkee. Ten onrechte is het beeld ontstaan dat de genoemde terugloop van het vermogen betrekking heeft op Sopogo.

  Lees verder
 • Gratis inloopavonden ‘Moedige Moeders Goeree-Overflakkee'

  (18-01-2018)

  Moedige Moeders GO is een samenwerking aangegaan met Arina de Groot van !k-Fullness. Zij is zelf ervaringsdeskundige op het gebied van verslaving en gaat de maandelijkse inloopavonden begeleiden.

  Lees verder
 • Vrijwilligster Ammy van der Weide – van Wezel is genomineerd voor de VriendenLoterij Passieprijs

  (18-01-2018)

  U kunt nog steeds stemmen!

  De gemeente Goeree-Overflakkee waardeert de inzet van alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties die het eiland rijk is. Op 2 februari worden de Meer dan handen vrijwilligersprijzen - een initiatief van het ministerie van VWS - uitgereikt. Per gemeente mochten hiervoor drie vrijwilligersorganisaties en één vrijwilliger worden voorgedragen. U kunt nog stemmen tot en met 30 januari via www.vrijwilligersprijzen.nl/gemeente/gemeente-goeree-overflakkee.

  Lees verder
 • Foto prijswinnaars

  (17-01-2018)

  Tijdens de 5e editie van de GO-Classic 2017 heeft de gemeente Goeree-Overflakkee een leuke ‘selfie- wedstrijd’ georganiseerd. Iedereen die meedeed aan de GO-Classic 2017 werd uitgenodigd om de leukste trainingsfoto op de facebookpagina van de GO-Classic ((@GoereeOverflakkeeClassic) te plaatsen.

  Lees verder
 • Herdenkingsbijeenkomsten Watersnoodramp op Goeree-Overflakkee 2018

  (17-01-2018)

  Op donderdag 1 februari 2018 vinden er zes herdenkingsbijeenkomsten van de Watersnoodramp plaats in de gemeente Goeree-Overflakkee.

  Dit jaar is het 65 jaar geleden dat de Watersnoodramp plaatsvond. De herdenkingen zijn een goed moment om stil te staan bij de enorme gevolgen die de ramp op Goeree-Overflakkee teweeg bracht.

  U bent van harte welkom om een van deze bijeenkomsten bij te wonen.

  Lees verder
 • Kabelstoring in Nieuwe-Tonge: update 17 januari

  (17-01-2018)

  De afgelopen dagen heeft Stedin gewerkt aan de kabelstoring in Nieuwe-Tonge. Stedin heeft laten weten dat de kabelstoring is verholpen, met uitzondering van het Korteweegje. Het kost iets meer tijd om het probleem daar op te lossen. De verlichting in het Korteweegje brandt daarom nu even permanent.

 • Brandweerman Frans Ohmstede uit Herkingen ontvangt Koninklijke Onderscheiding

  (15-01-2018)

  Op zaterdagmiddag 13 januari 2018 werd de heer Frans Ohmstede benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg zijn onderscheiding uitgereikt door loco-burgemeester Peter Feller van de gemeente Goeree-Overflakkee.

  Lees verder
 • Johan Jansen uit Stellendam benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

  (15-01-2018)

  Zaterdag 13 januari 2018 werd de heer Jansen uit Stellendam benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van fanfareorkest De Hoop reikte burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman van de gemeente Goeree-Overflakkee de Koninklijke Onderscheiding uit.

  Lees verder
 • Gedeelte carpoolplaats Schaapsweg Den Bommel tijdelijk afgezet

  (15-01-2018)

  Rijkswaterstaat voert binnenkort reparatie- en verstevigingswerkzaamheden uit aan de Haringvlietbrug (A29). Voor deze werkzaamheden wordt de Haringvlietbrug in januari en februari vier weekenden afgesloten voor zowel weg- als scheepvaartverkeer. Als gevolg van de weekendafsluitingen wordt een gedeelte van de carpoolplaats aan de Schaapsweg bij Den Bommel tijdelijk ingericht als landingsplaats voor een helikopter.

  Lees verder
 • Verslag raadsvergadering 11 januari 2018

  (12-01-2018)

  Tijdens de raadsvergadering van 11 januari jl. waren er geen insprekers. Wel maakten twee raadsleden gebruik van de mogelijkheid om mondelinge vragen te stellen: de heer De Vos (VKGO) stelde vragen over het oud- en nieuwfeest in De Staver en mevrouw ’t Hoen (PvdA) stelde vragen over de armoedemiddelen van Klijnsma.

  Lees verder
 • Vraagbundeling internet buitengebied succesvol afgerond!

  (12-01-2018)

  In oktober 2017 vonden meerdere informatieavonden plaats over internet in het buitengebied. Hierbij werd een  vraagbundelingstraject georganiseerd voor de aanleg van een breedbandnetwerk in het buitengebied van de gemeente.  Deze vraagbundeling is succesvol verlopen. Binnenkort zal Greenet daarom starten met de aanleg van het netwerk voor het buitengebied.

  Lees verder
 • Geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst gemeente Goeree-Overflakkee

  (10-01-2018)

  Dinsdagavond 9 januari vond de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Goeree-Overflakkee plaats in zalen- en sportcomplex Dorpstienden in Ouddorp. Veel belangstellenden maakten van deze gelegenheid gebruik om het college en de raadsleden de hand te schudden.

  Lees verder
 • Gemeente zoekt leden voor cliëntenraad jeugd

  (08-01-2018)

  De gemeente Goeree-Overflakkee zoekt voor de cliëntenraad jeugd geïnteresseerde jeugdigen of ouders/verzorgers van jeugdigen die momenteel jeugdhulp ontvangen. Zij kunnen bij uitstek vanuit eigen ervaringen een bijdrage leveren aan het jeugdbeleid op Goeree-Overflakkee.

  Lees verder
 • Uitnodiging inwonersbijeenkomst 7 februari 2018 in Den Bommel

  (04-01-2018)

  Op woensdag 7 februari 2018 wordt een inwonersbijeenkomst gehouden in verenigingsgebouw De Bommelstee aan de Schaapsweg 34 in Den Bommel. De inwoners van Den Bommel ontvangen hiervoor huis-aan-huis een uitnodiging.

  Lees verder
 • Nieuw digitaal gezondheidsplatform maakt informatie over zorg en welzijn op Goeree-Overflakkee snel vindbaar

  (04-01-2018)

  Vanaf 1 januari 2018 kunnen inwoners en (zorg)professionals van Goeree-Overflakkee terecht op de website www.GezondGO.nl voor alle informatie over zorg en welzijn in de regio.

  Lees verder
 • Werkzaamheden Haringvlietbrug (A29)

  (03-01-2018)

  Rijkswaterstaat voert begin 2018 reparatie- en verstevigingswerkzaamheden uit aan de Haringvlietbrug (A29). Voor deze werkzaamheden wordt de Haringvlietbrug in januari en februari vier weekenden afgesloten voor zowel  wegverkeer als scheepvaart.

  Lees verder
 • Milieustraten Goeree-Overflakkee per 1 januari 2018 gratis

  (27-12-2017)
  Milieustraat

  Inwoners van de gemeente Goeree-Overflakkee kunnen vanaf 1 januari 2018 als particulier afvalstoffen gratis inleveren op de milieustraten in Goedereede en Middelharnis. Als gevolg van de maatregel haalt de gemeente grof huishoudelijk afval op afroep, vanaf 1 april 2018, eens per maand aan huis op. Oude metalen en wit- en bruingoed blijft de gemeente wekelijks ophalen.

  Lees verder
 • Werkgroepleden gevraagd voor fairtrade Goeree-Overflakkee

  (23-12-2017)

  Fairtrade betekent eerlijke handel; boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden ontvangen een eerlijke prijs voor hun producten en werken onder menswaardige omstandigheden. Ook de gemeente Goeree-Overflakkee wil hieraan bijdragen. Bij een ‘Fairtrade Gemeente’ werken horeca, winkels, bedrijven, maatschappelijke organisaties en inwoners samen aan bewustwording én het gebruik van fairtrade.

  Lees verder
 • Vogels spotten in De Kwade Hoek

  (23-12-2017)

  Camilla Dreef gaat vogels spotten op één van haar lievelingsplekken in Nederland: de Kwade Hoek en deelt een paar handige tips : https://www.youtube.com/watch?v=obszjQsqFv8

 • Stand van zaken brand Achterweg Melissant

  (22-12-2017)

  In de ochtend van 16 december brak er brand uit in een caravan en later in een schuur aan de Achterweg in Melissant, waar caravans en boten gestald stonden. In het dak van de schuur was asbest verwerkt dat is vrijgekomen.

  De politie heeft inmiddels een onderzoek ingesteld naar de twee branden. Zij komen graag in contact met mensen die meer informatie of beelden hebben, die van belang kunnen zijn bij het onderzoek. Het volledige bericht kunt u lezen op de website van de politie: http://bit.ly/2j8WNy3.

  Updates

  Schoonmaken begraafplaats (27dec17, 15.30 uur)

  Zoals vrijdag 22 december is aangegeven, zijn er asbestdeeltjes aangetroffen op de begraafplaats. Vandaag (woensdag 27 december) is het saneringsbedrijf gestart met de voorbereidingen voor de opruimwerkzaamheden. Deze werkzaamheden starten morgen (donderdag 28 december). Om de asbestdeeltjes goed te kunnen opruimen, is het mogelijk nodig om een deel van de openbare beplanting op de begraafplaats te verwijderen. De verwijderde beplanting wordt dan later vervangen.

  Asbestdeeltjes aangetroffen op begraafplaats (22dec17, 16.30 uur)

  Uit aanvullend onderzoek is vastgesteld dat er ook asbestdeeltjes zijn aangetroffen op de begraafplaats. Uit voorzorg is de begraafplaats tot nader order afgesloten. Zodra er meer informatie bekend is over de opruimwerkzaamheden wordt hierover bericht.

  Lees verder
 • Breng geen grond meer naar de milieustraat

  (08-12-2017)

  Grond, zand en graszoden mogen niet meer worden ingeleverd bij de milieustraten in Goedereede en Middelharnis. De gemeente heeft dit besluit genomen als gevolg van landelijke regelgeving conform het Besluit bodemkwaliteit.

  Lees verder
 • Kanshebbers voor Meer dan handen vrijwilligersprijzen bekend

  (08-12-2017)

  Gemeente en inwoners dragen vrijwilligers en -organisaties voor

  De gemeente Goeree-Overflakkee waardeert de inzet van alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties die het eiland rijk is. Begin 2018 worden de Meer dan handen vrijwilligersprijzen - een initiatief van het ministerie van VWS - uitgereikt. Per gemeente mogen hiervoor drie vrijwilligersorganisaties en één vrijwilliger worden voorgedragen.

  Lees verder
 • Slik op de weg? Pas rijgedrag aan!

  (13-11-2017)

  Tijdens de oogstperiode is er verhoogde kans op slik op de weg. De modder blijft tussen de banden van landbouwvoertuigen kleven en komt vervolgens op de weg terecht. De polderwegen kunnen dan verraderlijk glad worden. Vooral bij regen kan een droge modderlaag het wegdek snel veranderen in een spiegelgladde glijbaan. Agrariërs moeten zorgen dat de achtergebleven modder wordt opgeruimd en de weg schoon blijft. De wegbeheerders controleren of dit ook gebeurt. Het is belangrijk dat agrariërs ervoor zorgen dat de weg wordt schoongemaakt, maar ook dat weggebruikers hun snelheid aanpassen aan de situatie.

  Lees verder
 • Gemeente Goeree-Overflakkee; klaar voor de winter!

  (31-10-2017)
  winters tafereel

  De herfst is nog maar net begonnen, toch zijn de voorbereidingen voor een nieuw winterseizoen op Goeree-Overflakkee al in volle gang. Op 1 november 2017 begint namelijk de gladheidbestrijdingsperiode. De gemeente Goeree-Overflakkee staat tot en met 31 maart 2018 vierentwintig uur per dag en zeven dagen per week paraat voor begaanbare en veilige wegen. Het strooimaterieel heeft een onderhoudsbeurt gekregen, personeel is geïnstrueerd, strooiroutes zijn gereden en de zoutvoorraad is gecontroleerd. Goeree-Overflakkee is klaar voor de winter!

  Lees verder
 • Vervanging armaturen op Goeree-Overflakkee

  (26-10-2017)

  CityTec vervangt binnenkort het armatuur (bovenste deel) van een groot aantal lantaarnpalen op Goeree-Overflakkee door een energiezuinig en onderhoudsarm LED-armatuur. CityTec voert de werkzaamheden uit in opdracht van de gemeente Goeree-Overflakkee.

  Lees verder
Archief

Gemeentehuis

Openingstijden

Maandag en vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Dinsdag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Donderdagavond:
18.00 tot 20.00 uur

Eerste zaterdag van de maand:
09.00 tot 11.00 uur

Naar het gemeentehuis?
Maak eerst een afspraak!

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (geen extra nul of netnummer ervoor)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12:00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40, Middelharnis

Meer contactinformatie