HOME  |  Overzicht nieuwsberichten

Overzicht nieuwsberichten

 • Monument Levenslicht onthuld op Goeree-Overflakkee

  (22-01-2020)
  Toespraak burgemeester bij onthulling monument

  Holocaustmonument Levenslicht is vanaf nu te zien bij het gemeentehuis in Middelharnis. Vooral in het donker is goed te zien hoe de stenen blauw oplichten en weer uitdoven, als een ademhaling in licht en een symbool van leven.

  Lees verder
 • Tijdelijke wegafsluitingen door herdenking Watersnoodramp 1953

  (20-01-2020)
  Wegfsluiting

  Op zaterdag 1 februari 2020 zijn er op Goeree-Overflakkee vier herdenkingen van de Watersnoodramp. Voor Nieuwe-Tonge, Stellendam en Oude-Tonge wordt een aantal straten afgezet, in verband met een stille tocht. In de bijlage staan de betreffende straten vermeld.

  Lees verder
 • Herdenkingsbijeenkomsten watersnoodramp op Goeree-Overflakkee 2020

  (20-01-2020)

  Op zaterdag 1 februari 2020 vinden er vier herdenkingsbijeenkomsten van de Watersnoodramp plaats in de gemeente Goeree-Overflakkee.

  Dit jaar is het 67 jaar geleden dat de Watersnoodramp plaatsvond. De herdenkingen zijn een goed moment om stil te staan bij de enorme gevolgen die de ramp op Goeree-Overflakkee teweeg bracht.

  U bent van harte welkom om een van deze bijeenkomsten bij te wonen.

  Lees verder
 • 50.000 euro subsidie voor onderhoud zandwallen en schurvelingen

  (17-01-2020)
  Uitreiking cheque

  Maatschap Aleman in Ouddorp heeft een subsidie van 50.000 euro van de gemeente Goeree-Overflakkee gekregen voor beheer en onderhoud van de waardevolle en unieke zandwallen en schurvelingen. Het bedrijf voert namens 25 eigenaren het werk uit. Wethouder Daan Markwat (Ruimte) reikte woensdagmiddag de subsidie uit en sprak zijn waardering uit voor de inzet van het bedrijf. 

  Lees verder
 • Vacatures gemeente Goeree-Overflakkee

  (17-01-2020)
  decoratie

  Op Goeree-Overflakkee is het goed wonen, werken en genieten van rust en ruimte. Werken bij de gemeente Goeree-Overflakkee is werken bij een inspirerende organisatie. Met circa 400 medewerkers streven we met elkaar naar een optimale dienstverlening, waarbij we aandacht hebben voor onze inwoners en het maatschappelijk middenveld. Wil jij een bijdrage leveren aan het waarmaken van onze ambities?

  Overzicht vacatures

 • Leveringsprobleem bruine minicontainers

  (14-01-2020)
  bruine container (gft-afval)

  De levering van bruine minicontainers is vertraagd. Hierdoor is het op dit moment niet mogelijk een vervangende (nieuwe) container aan de bewoners aan te bieden. Voor gevallen waar de container is gestolen / in de vuilniswagen is gevallen kan een gebruikte container geleverd worden.  Al de aanvragen voor een nieuwe container worden geregistreerd.
  De leverancier heeft toegezegd dat in week 5 de bestelling bij de gemeente afgeleverd wordt. In week 6 worden de containers bij de aanvragers afgeleverd.

 • Donderdag 23 januari 2020 raadsvergadering in Rondeel

  (14-01-2020)

  Donderdag 23 januari is de volgende vergadering van de gemeenteraad. De vergadering wordt gehouden in Bestuurscentrum het Rondeel, Dwarsweg 40 in Middelharnis. Belangstellenden zijn van harte welkom! Aanvang van de vergadering is 19.30 uur.

  Lees verder
 • Holocaustmonument Levenslicht op Goeree-Overflakkee

  (14-01-2020)
  Levenslicht - herdenkingssteen

  Oplichtende én weer uitdovende stenen, als een ademhaling van licht. Dat is waar het Holocaustmonument ‘Levenslicht’ uit bestaat. In meer dan 150 gemeenten in Nederland is eind januari het tijdelijke monument te vinden. Ook op Goeree-Overflakkee.

  Lees verder
 • Wilhelminabrug in Middelharnis buiten gebruik

  (13-01-2020)
  Tijdelijke brug

  De Wilhelminabrug, de verbinding tussen de Vissersdijk en de Westhavendijk, is buiten gebruik gesteld. Naast de oude brug ligt nu een mobiel exemplaar, waar wandelaars en fietsers gebruik van kunnen maken.

  Lees verder
 • Delegatie Flevoland bezoekt Goeree-Overflakkee

  (13-01-2020)
  Delegatie bezoekt innovathuis Stad aan 'Haringvliet

  Op donderdag 9 januari verwelkomde burgemeester Ada Grootenboer bestuurders, directieleden en ambtenaren uit Flevoland. Het gezelschap was twee dagen op Goeree-Overflakkee om zich te laten informeren en inspireren op het gebied van duurzaamheid en de energietransitie.

  Lees verder
 • Wethouder geeft startsein computercursus Middelharnis

  (09-01-2020)
  Staand: de heren Kloet, Van Balen en wethouder Bruggeman Zittend: de heren Stolk, Nauta, Poortvliet en Jongejan

  Geld overmaken via de computer, een brief typen in Word of een foto bewerken op de tablet. Niet voor iedereen vanzelfsprekend, daarom organiseert Stichting SeniorWeb-Middelharnis regelmatig 9-wekelijkse cursussen om inwoners digitaal vaardiger te maken. Op woensdag 8 januari gaf wethouder Berend Jan Bruggeman het startsein voor de eerste cursusmiddag voor gevorderden van 2020.

  Lees verder
 • Geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst gemeente Goeree-Overflakkee

  (08-01-2020)
  burgemeester Grootenboer

  Dinsdagavond 7 januari vond de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Goeree-Overflakkee plaats in De Grutterswei in Oude-Tonge. Veel belangstellenden maakten van deze gelegenheid gebruik om het college en elkaar de hand te schudden.

  Lees verder
 • Speciale klemmen tegen bruine ratten

  (08-01-2020)
  bruine rat

  Een bruine rat gezien? Op Goeree-Overflakkee kunt u hiervan melding doen bij het waterschapsloket van Hollandse Delta via 0900-2005 005.

  Lees verder
 • Eerste laadlantaarn op Goeree-Overflakkee

  (06-01-2020)
  Goeree-Overflakkee gaat voor duurzaamheid

  Duurzaamheid zit inmiddels in het DNA van de gemeente Goeree-Overflakkee. Onderdeel daarvan is duurzame mobiliteit. De gemeente geeft het goede voorbeeld door haar wagenpark stapsgewijs te verduurzamen. Ook het aantal particuliere elektrische auto’s groeit en daarmee ook de vraag naar oplaadpunten. Het elektrisch oplaadnetwerk van de gemeente bestaat inmiddels uit zo’n 50 punten, verspreidt over het hele eiland.

  Lees verder
 • Wethouder opent Springdagen

  (02-01-2020)
  Logo JOGG

  Dat is nog eens een sportief begin van het nieuwe jaar! Wethouder Berend Jan Bruggeman (Sport) opende vanochtend de Springdagen in recreatiecentrum De Staver. Tot en met zaterdag komen er in totaal 1500 kinderen van gymverenigingen uit het hele land naar Sommelsdijk om daar een dag lang onder andere te springen, zwemmen, klimmen en boogschieten.

  Lees verder
 • Nieuwe website Kindpakket Goeree-Overflakkee

  (24-12-2019)
  Kindpakket

  De gemeente Goeree-Overflakkee heeft de website voor het Kindpakket vernieuwd. Met de nieuwe ‘webshop’ is het voor gezinnen met een laag inkomen in één oogopslag duidelijk wat de mogelijkheden zijn. De nieuwe website wordt op 30 december gelanceerd. Dit betekent dat op die dag een paar uur geen gebruik kan worden gemaakt van de website van het Kindpakket.

  Lees verder
 • Gemeente Goeree-Overflakkee is klaar voor de winter

  (26-11-2019)
  Sneeuwval belemmering voor automobilisten

  Nu de winter voor de deur staat, is de periode van gladheidsbestrijding begonnen. De gemeente Goeree-Overflakkee staat tot en met 31 maart 2020 vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week paraat voor begaanbare en veilige wegen.

  Lees verder
 • Gemeente Goeree-Overflakkee lanceert eigen app

  (21-11-2019)
  smartphone met gemeenteapp

  Losliggende stoeptegel, verkeersoverlast of uitgevallen straatverlichting melden bij de gemeente? Of benieuwd wanneer de groene, bruine of blauwe afvalcontainer aan de weg moet? De gemeente Goeree-Overflakkee wil haar dienstverlening richting de inwoners verder verbeteren en lanceert daarom een app voor de smartphone. 

  Lees verder
 • Stooktips voor de houtkachel of open haard

  (18-10-2019)
  Gezellig voor de open haard

  Knapperend hout in de open haard of houtkachel is gezellig en heerlijk warm. Toch is het ook goed, als tegenwicht voor al die romantiek, bewust te zijn van de risico’s die het stoken op hout met zich meebrengt. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van u en uw buren. Geniet ervan en voorkom overlast door op de goede manier te stoken. Als u bijvoorbeeld stookt bij windstil, mistig en koud weer, blijft de rook in de omgeving hangen. De hoeveelheid fijnstof en schadelijke rookdeeltjes kan daardoor te hoog worden. Vooral ouderen, kinderen en mensen met longziekten zijn hiervoor gevoelig en kunnen er last van krijgen. Voorkom overlast door ‘goed' te stoken. Hieronder geven wij u een aantal tips.

  Lees verder
Archief

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis