HOME  |  Overzicht nieuwsberichten

Overzicht nieuwsberichten

 • Kabelstoring openbare verlichting omgeving Rembrandtlaan en Paulus Potterhof te Middelharnis

  (17-07-2018)

  Er is al enkele weken sprake van een kabelstoring aan de openbare verlichting in de omgeving van Rembrandtlaan en Paulus Potterhof te Middelharnis. Hierbij is ’s avonds en ’s nachts de verlichting uit. Door noodoplossingen brandt ook een deel overdag.

  Lees verder
 • Vacatures gemeente Goeree-Overflakkee

  (16-07-2018)

  Op Goeree-Overflakkee is het goed wonen, werken en genieten van rust en ruimte. Werken bij de gemeente Goeree-Overflakkee is werken bij een inspirerende organisatie. Met circa 400 medewerkers streven we met elkaar naar een optimale dienstverlening, waarbij we aandacht hebben voor onze inwoners en het maatschappelijk middenveld. Wil jij een bijdrage leveren aan het waarmaken van onze ambities?

  Wij zoeken:

 • Gemeentegids Goeree-Overflakkee op aanvraag

  (16-07-2018)

  De nieuwe gemeentegids van Goeree-Overflakkee is weer uitgegeven door Akse Media uit Den Helder. Evenals vorig jaar, is de huis-aan-huis verspreiding van de gemeentegids vervallen. De gids is in beperkte oplage gedrukt, voor degenen die toch een papieren gids willen ontvangen.

  Lees verder
 • De Rijnmond Zomertoer op Goeree-Overflakkee

  (13-07-2018)

  Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli staan alle kanalen van RTV Rijnmond in het teken van Goeree-Overflakkee! Gedurende de week worden de meest uiteenlopende facetten van Goeree-Overflakkee onder de aandacht gebracht bij de kijkers, luisteraars en volgers van RTV Rijnmond.

  Lees verder
 • Verslag openbare raadsvergadering 12 juli 2018

  (13-07-2018)

  Op donderdag 12 juli was de laatste raadsvergadering voor het zomerreces. Tijdens deze raadsvergadering waren er vier insprekers: mevrouw Van Enthoven, de heer Bandhoesingh en mevrouw Van der Tang spraken in over de opschaling van Windpark Piet de Wit en mevrouw Dijkhuizen sprak in over het aanvullend budget voor Fort Prins Frederik.

  Lees verder
 • Goeree-Overflakkee startpunt voor Elfwegentocht Zuid-Holland

  (13-07-2018)

  Op vrijdagochtend 13 juli kwam de Elfwegentocht naar Goeree-Overflakkee. Bij het zonnepark in Ooltgensplaat gaf wethouder Arend-Jan van der Vlugt het startsein voor de duurzame tocht door Zuid-Holland. De Elfwegentocht doet elke provincie in Nederland aan. Het doel is om mensen bewust te maken van de mogelijkheden van fossielvrij reizen en om de overstap naar schone energie te versnellen.

  Lees verder
 • Inwerkbijeenkomst gemeenteraad en dorpsraden

  (12-07-2018)

  Kennismaken, wederzijdse verwachtingen, de onderlinge relatie en rolinvulling, onderwerpen die aan bod kwamen tijdens de bijeenkomst vanuit het inwerkprogramma van de raad, onlangs in de raadzaal. Hierbij waren vertegenwoordigers van de eilandelijke dorpsraden en de raadsfracties aanwezig om met elkaar informatie uit te wisselen en in gesprek te gaan.

  Lees verder
 • Rondwandelingen Dirksland

  (10-07-2018)

  Op zaterdag 21 juli en zaterdag 18 augustus worden er weer rondwandelingen in het Dorp Dirksland georganiseerd. Gedurende twee uur wordt de ontstaansgeschiedenis van het dorp en de oude historische kerk uitgelegd. Het ontstaan van het dorp en de kerk zijn nauw aan elkaar verbonden. De rondwandeling start om 13.30 in de Hervormde Kerk aan de ring in Dirksland. Na het bezoek aan de kerk is er een korte wandeling door het dorp waarbij, naast het bezichtigen van beeldbepalende panden, ook de Joodse begraafplaats wordt aangedaan.

  Lees verder
 • Goeree-Overflakkee heeft het schoonste strand van Nederland!

  (06-07-2018)

  Het is Goeree-Overflakkee gelukt, op donderdag 5 juli 2018 ontving het op Vlieland de hoogste waardering in de Schoonste Stranden Verkiezing. Het strand in Ouddorp op Goeree-Overflakkee valt in de categorie zeer schoon. Een primeur, want Goeree-Overflakkee heeft daarmee voor de eerste maal het schoonste strand van heel Nederland! In 2016 en 2017 werden het strand van Ouddorp al uitgeroepen tot schoonste strand van Zuid-Holland.

  Lees verder
 • Zwemmen in de haven? Levensgevaarlijk!

  (06-07-2018)

  Bij warm weer zoeken veel mensen verkoeling in het water. Het is te begrijpen dat de kades en sluizen bij de havens op deze dagen uitnodigen om vanaf te springen om in het water te zwemmen. Het is alleen in de havens, net als in de rest van Nederland, verboden om te zwemmen. Dit is niet zomaar, het kan levensgevaarlijk zijn. Bovendien riskeer je een boete van 140 euro of een doorverwijzing naar bureau Halt, als je zwemt in en rond havens en in de buurt van een brug of sluis.

  Lees verder
 • Gemeentebestuur Katwijk bezoekt Kop van Goeree

  (05-07-2018)

  Vrijdagmiddag 29 juni 2018 brachten de gemeenteraad en het college van B en W van de gemeente Katwijk een werkbezoek aan de gemeente Goeree-Overflakkee. Hierbij bezocht de groep zowel het visserij innovatiecentrum in Stellendam als het Landal Strand Resort Ouddorp Duin in Ouddorp.

  Lees verder
 • Vijftien niet-mobiele ouderen die met GoOV-app gratis willen leren reizen met het Openbaar Vervoer

  (05-07-2018)

  Gezocht op Goeree-Overflakkee

  U blijft vaak thuis terwijl u ergens heen wilt? Omdat zelf rijden niet meer gaat en het Openbaar Vervoer soms moeilijk is? Dan is De Reiskoffer er voor u. Met de producten uit De Reiskoffer kunnen volwassenen (en kinderen) leren om op een veilige manier zelfstandig(er) te reizen. En op die manier hun zelfredzaamheid en deelname aan de maatschappij vergroten. Voor het product GoOV is de gemeente Goeree-Overflakkee op zoek naar vijftien niet-mobiele ouderen die willen deelnemen aan een proefproject.

  Lees verder
 • Smaak aan Zee behaalt duurzaam doel!

  (04-07-2018)

  Tijdens het foodtruckfestival ‘Smaak aan Zee’ op de Brouwersdam dat is gehouden op 15, 16 en 17 juni is samen met de gemeente Goeree-Overflakkee en hun bezoekers ingezet op volledige afvalinzameling. Deze doelstelling is voor een belangrijk deel gehaald!

  Lees verder
 • Wethouder Feller feliciteert cum laude leerlingen verkeersexamen

  (03-07-2018)

  Op donderdag 28 juni ontvingen Marith van Barneveld, Stijn Mol en Willemijn Verburg een cadeaubon uit handen van wethouder Peter Feller. Deze leerlingen uit groep 7 van de Prins Mauritsschool in Dirksland slaagden cum laude voor zowel het theoretisch als het praktisch gedeelte van het verkeersexamen. De wethouder feliciteerde hen met dit heuglijke feit.

  Lees verder
 • Op een fietsvrije markt is het prettig winkelen

  (03-07-2018)

  Onlangs is het rondje markt in Ouddorp gerealiseerd. Dit betekent dat er op dinsdag in de straten rondom de kerk marktkramen en terrasjes staan opgesteld. Om voldoende ruimte te creëren voor (winkelend) publiek, vraagt de gemeente bezoekers om de fiets op marktdagen buiten het marktterrein te plaatsen en de markt te voet te betreden. Zo houden we de markt samen veilig en toegankelijk!

 • Brandweerman Marinus van Loon uit Oude-Tonge ontvangt Koninklijke Onderscheiding

  (02-07-2018)

  Op vrijdagavond 29 juni 2018 is de heer Marinus van Loon benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg zijn onderscheiding uitgereikt door locoburgemeester Berend Jan Bruggeman van de gemeente Goeree-Overflakkee.

  Lees verder
 • Dorpsraad Den Bommel wint eerste Dorpskrachtprijs 2018 voor Bommel Beach

  (02-07-2018)

  De Zuid-Hollandse Vereniging van Kleine Kernen (ZHVKK) heeft op dinsdag 19 juni tijdens de jaarbijeenkomst ook dit jaar weer de drie Dorpskrachtprijzen toegekend. Dat gebeurde in aansluiting op de jaarvergadering van de ZHVKK. Er waren drie geldprijzen te winnen van respectievelijk 600,-  300,- en 150 euro. De eerste Dorpskrachtprijs is in Giessenburg (gemeente Giessenlanden) uitgereikt aan het project Bommel Beach in Den Bommel.

  Lees verder
 • Geslaagd openingsconcert beiaard Goedereede

  (02-07-2018)

  Dit jaar is het 40 jaar geleden dat er bij de twee grote luidklokken een carillon met 37 klokken werd geplaatst in de Catharinatoren in Goedereede. Ter ere van dit jubileum vond er zaterdag 30 juni een openingsconcert plaats in de luistertuin bij de toren.

  Lees verder
 • Beperk de kans op natuurbrand

  (02-07-2018)

  Het is al langere tijd droog in de natuur. De kans is dan ook aanwezig dat er natuurbrand ontstaat. Een natuurbrand kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen. Terreineigenaren, natuurbeheerders en hulpdiensten zijn in deze periode extra alert, maar vragen ook uw medewerking om de gevolgen van natuurbrand te voorkomen of te beperken.

  Lees verder
 • Gemeente start weer met extra dienstverlening aan strandgasten

  (02-07-2018)

  Nu het zomerseizoen is begonnen en het drukker wordt op de stranden, start de gemeente Goeree-Overflakkee weer met de extra dienstverlening aan strandgasten. Gedurende ongeveer twee maanden (negen weken, acht weekenden) zijn mensen die vallen onder de Participatiewet en bezig zijn met een re-integratietraject én mensen met een Wsw-indicatie aanwezig op de Noordzeestranden van Goeree-Overflakkee, als aanspreekpunt, parkeerwacht en schoonmaker.

  Lees verder
 • Collecterooster Goeree-Overflakkee juli 2018

  (01-07-2018)
  logo CDF

  Om inwoners te informeren en voor te bereiden op collectes, publiceert de gemeente maandelijks collecterende stichtingen/instellingen op Goeree-Overflakkee. Op de website van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF), www.cbf.nl, vindt u het jaarlijkse collecterooster van de gemeente Goeree-Overflakkee.

  Lees verder
 • Eerste officiële dierentuin op Goeree-Overflakkee

  (29-06-2018)

  Sinds donderdag 21 juni 2018 heeft de gemeente Goeree-Overflakkee officieel een dierentuin op haar grondgebied. Op deze dag ontving Faunapark Flakkee in Nieuwe-Tonge namelijk de dierentuinlicentie. Met deze licentie kan het Faunapark zich verder uitbreiden met nieuwe diersoorten. Wethouder Arend-Jan van der Vlugt bezocht eigenaresse Petra Blokker om haar te feliciteren met de nieuwe dierentuinstatus.

  Lees verder
 • Inwoners en gemeente ruimen samen zwerfafval in Middelharnis

  (28-06-2018)

  Zaterdagochtend 23 juni heeft het burgerinitiatief ‘Doe mee, samen voor een schoon Goeree-Overflakkee’ een actie gehouden om zwerfafval te ruimen in Middelharnis. Aan deze actie werkten wethouder Daan Markwat, raadslid Mariëlle van den Berg-Mostert, medewerkers van de gemeente en vrijwilligers mee.

  Lees verder
 • Zinderende opening natuurspeelplaats Atlantia in Middelharnis

  (28-06-2018)

  Op 27 juni 2018 is de avontuurlijke getijdenspeelplaats op het strandje naast het Havenhoofd van Middelharnis officieel geopend. Het was warm, druk en vooral feestelijk. De negenjarige Bart Visser uit Middelharnis heeft de naam bedacht voor deze speelplek: ‘Atlantia’. Samen met wethouder Daan Markwat (ruimtelijke ontwikkeling en volkshuisvesting) heeft Bart de naam op het informatiepaneel geschilderd. En daarmee was de natuurspeelplaats voor geopend verklaard.

  Lees verder
 • Broedsucces sternen op eilanden Scheelhoek

  (27-06-2018)

  Grote sterns zijn echte zeevogels. Ze leven op een menu van zandspiering, sprot, jonge haring en smelt; stuk voor stuk vissen van het zoute water. Met hun lange, smalle vleugels zijn de vogels perfect uitgerust voor een leven lang vliegen boven het zeewater.

  Lees verder
 • Inzendingen Rabobank Cultuurprijs Literatuur overhandigd aan de jury

  (27-06-2018)

  Vrijdag 22 juni kreeg juryvoorzitter Peter van der Graaf uit handen van projectleider Ada Overwater, de inzendingen overhandigd voor de Rabobank Cultuurprijs Literatuur. De jury heeft tot donderdag 13 september de tijd om de inzendingen te lezen en te beoordelen. Daarna wordt na juryberaad een shortlist opgesteld en voor de genomineerde inzendingen een juryrapport.

  Lees verder
 • Idee 'OnderwaterKabinet' wint NLDelta Challenge Deel de Delta!

  (27-06-2018)

  Mirte van Laarhoven uit Amsterdam heeft met haar idee 'OnderwaterKabinet' de finale van de NLDelta Challenge Deel de Delta gewonnen. NLDelta gaat het plan samen met de winnaar realiseren. Hiervoor is € 40.000 beschikbaar.

  Lees verder
 • Rondleidingen over de Watersnoodramp in Oude-Tonge

  (25-06-2018)

  De Watersnoodramp staat vooral bekend als een ramp die Zeeland trof. Echter, ook grote delen van Zuid-Holland zijn overstroomd. Goeree-Overflakkee behoort tot de zwaarst getroffen gebieden. Om het verhaal levend te houden, zijn ambassadeurs opgeleid die het verhaal van de Watersnood vertellen.

  Lees verder
 • Nieuwe web-app biedt nog overzichtelijker beeld van de gemeentelijke financiën!

  (19-06-2018)

  In 2014 was de gemeente Goeree-Overflakkee de tweede gemeente in Nederland met een begrotingsapp. De begrotingsapp is voortdurend in ontwikkeling geweest en steeds aangepast aan de wensen van de gebruikers en uitgebreid op het gebied van inhoud en functionaliteiten. Er is nu een nieuwe applicatie, de P&C Insight App, waarmee de gemeente Goeree-Overflakkee inwoners, raadsleden, medewerkers en andere geïnteresseerden op een nog overzichtelijkere en gebruiksvriendelijkere manier inzicht geeft in de financiële beleidsdocumenten.

  Lees verder
 • Samen beschermen we de natuur

  (30-05-2018)

  Het zomerseizoen begint weer! Veel mensen trekken naar het strand of de duinen. Daar gelden regels, waardoor iedereen van de mooie kust kan blijven genieten. Omgevingsdiensten, terreinbeherende organisaties (zoals Staasbosbeheer, Natuurmonumenten en provinciale landschappen), gemeenten, politie en waterbedrijven houden samen toezicht. Houdt iemand zich niet aan de regels? Dan delen de BOA's boetes uit. Dat is makkelijk te voorkomen. Wees u in elk natuurgebied bewust van wat wel en niet mag.

  Lees verder
 • Expeditie Haringvliet gaat weer varen!

  (16-05-2018)

  Op zaterdag 2 juni gaat Expeditie Haringvliet weer van start! Na succesvolle expedities in 2016 en 2017 wordt, in opdracht van de omliggende gemeenten, ook in 2018 door de Waterbus gevaren naar het Haringvliet. Van 2 juni tot en met 30 september vaart de Waterbus een gevarieerde dienstregeling op verschillende dagen vanuit Rotterdam, Oud-Beijerland, Spijkenisse en Dordrecht. Stap op en vaar naar Tiengemeten, Middelharnis, Hellevoetsluis, Stellendam en Willemstad.

  Lees verder
 • Inleveractie kleine elektrische apparaten op de milieustraat

  (10-04-2018)

  De gemeente Goeree-Overflakkee doet mee aan de Wecycle-inleveractie voor afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste). Inwoners die vanaf zaterdag 21 april 2018 e-waste inleveren op de milieustraat in Goedereede of Middelharnis, kunnen punten sparen. Hiermee maakt het Repair Café in Middelharnis kans op een sponsorcheque van € 1.000,- van Wecycle. Bovendien maken inleveraars zelf kans op mooie prijzen. De actie loopt tot en met vrijdag 31 augustus 2018.

  Lees verder
Archief

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12:00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40, Middelharnis