HOME  |  Overzicht nieuwsberichten

Overzicht nieuwsberichten

 • Inloopavond: Geldersedijk en Zuiddijk duurzaam veilig

  (24-04-2018)

  Waterschap Hollandse Delta gaat dit najaar de Geldersedijk en Zuiddijk in Dirksland en Herkingen duurzaam veilig herinrichten.

  Lees verder
 • Gemeente Goeree-Overflakkee start met inventarisatie van uniek, karakteristiek en veelzijdig gebied op de Kop van het eiland

  (24-04-2018)

  Van Punt-West tot aan Havenhoofd, op de Kop van Goeree-Overflakkee, ligt in de binnenduinrand een (inter)nationaal zeer fraai en uniek zandwallen- en schurvelingenlandschap. Actief beheer en onderhoud zijn belangrijk om dit cultuurhistorisch waardevolle landschap in stand te houden.

  Lees verder
 • Het college van burgemeester en wethouders op bezoek bij WebNL

  (23-04-2018)

  Het college van burgemeester en wethouders bezoekt periodiek bedrijven in de gemeente om op die manier persoonlijk kennis te maken met de directie en de wijze van bedrijfsvoering. Op dinsdagmiddag 17 april bracht het college een bedrijfsbezoek aan WebNL in Stellendam.

  Lees verder
 • Gewijzigde afvalinzameling vanwege Koningsdag

  (23-04-2018)

  Rondom Koningsdag en Bevrijdingsdag zijn er enkele wijzigingen in de gemeentelijke dienstverlening en de afvalinzameling.

  Lees verder
 • Nationale Dodenherdenking 4 mei 2018

  (20-04-2018)
  Dodenherking

  Oranjeverenigingen, stichtingen en andere partijen organiseren op vrijdag 4 mei 2018 acht herdenkingsbijeenkomsten op Goeree-Overflakkee. Tijdens deze bijeenkomsten worden burgers en militairen herdacht die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties of bij vredesoperaties omkwamen. U bent van harte welkom om deze herdenkingen bij te wonen.

  Lees verder
 • Openbare raadsvergadering donderdag 26 april 2018

  (20-04-2018)

  Donderdag 26 april a.s. wordt in het bestuurscentrum Het Rondeel (Dwarsweg 40 te Middelharnis) een openbare raadsvergadering gehouden. De vergadering zal live worden uitgezonden. Klik op videoverslagen om dit te volgen. Aanvang vergadering: 19.30 uur, belangstellenden zijn van harte welkom!

 • Plaatsing eerste zonnepaneel op zonnepark Ooltgensplaat

  (19-04-2018)

  Zonnig Goeree-Overflakkee op weg naar energieneutraal 2020!

  Onder toepasselijke (zonnige) weersomstandigheden plaatsten wethouder Arend-Jan van der Vlugt en Lennard Seriese, gebiedsmanager bij Stedin, op woensdag 18 april gezamenlijk het eerste zonnepaneel in de Adriaanpolder in Ooltgensplaat. De realisatie van het zonnepark in Ooltgensplaat is in handen van Sunstroom; op 37 hectare grond worden 132.000 panelen gelegd. Tegelijkertijd realiseert Sunstroom nog een zonnepark in de Roxenissepolder bij Melissant. Hier komen nog eens 36.000 panelen op 19,5 hectare grond te liggen.

  Lees verder
 • Samen met ouders aan de toetstafel op Goeree-Overflakkee

  (19-04-2018)

  “Kunnen we nu concluderen dat de maatregel er af kan?” vraagt de voorzitter en kijkt de tafel rond. Iedereen knikt en de Raad voor de Kinderbescherming zegt: “Ja dat kan inderdaad. Met deze afspraken hebben wij er vertrouwen in dat dit gezin prima verder kan zonder Onder Toezicht Stelling”.

  Lees verder
 • Zeer geslaagd Vrijwilligersevenement!

  (18-04-2018)

  Om de vrijwilligers op Goeree-Overflakkee in het zonnetje te zetten, organiseerde de gemeente Goeree-Overflakkee op vrijdag 13 april een Vrijwilligersevenement in het Prieel van De Staver in Sommelsdijk.

  Lees verder
 • Gemeente organiseert cursus Omgaan met Geld

  (18-04-2018)

  Donderdag 17 mei start de cursus Omgaan met Geld. Het is een laagdrempelige cursus voor iedereen die graag wat meer inzicht in zijn financiën heeft en hier wat ondersteuning bij kan gebruiken. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

  Lees verder
 • Vacatures

  (16-04-2018)

  Op Goeree-Overflakkee is het goed wonen, werken en genieten van rust en ruimte. Werken bij de gemeente Goeree-Overflakkee is werken bij een inspirerende organisatie. Met circa 400 medewerkers streven we met elkaar naar een optimale dienstverlening, waarbij we aandacht hebben voor onze inwoners en het maatschappelijk middenveld. Wil jij een bijdrage leveren aan het waarmaken van onze ambities?

  Wij zoeken:

 • Aangepaste dienstverlening gemeente op Koningsdag en Bevrijdingsdag

  (16-04-2018)

  Rondom Koningsdag en Bevrijdingsdag zijn er enkele wijzigingen in de gemeentelijke dienstverlening en de afvalinzameling.

  Lees verder
 • Inzameling oud papier Oude-Tonge op 21 april in plaats van 28 april

  (16-04-2018)

  De ophaalroute in april voor oud papier in Oude-Tonge die normaal op de vierde zaterdag van de maand (28 april) wordt gereden, is eenmalig verplaatst naar de derde zaterdag van de maand (21 april). Renewi vraagt inwoners om de blauwe containers voor 07.30 uur aan de straat te zetten.

  Voor vragen over niet geleegde containers kunt u contact opnemen met Renewi via telefoonnummer 0800 354 50 00.

 • Inloopavond beroepscampus Goeree-Overflakkee op 23 april 2018

  (16-04-2018)

  De gemeente Goeree-Overflakkee organiseert op maandag 23 april 2018 een inloopavond over de beroepscampus aan de Langeweg 107-111 in Sommelsdijk. De inloopavond is van 19.00 tot 20.30 uur en vindt plaats in Bestuurscentrum Het Rondeel, Dwarsweg 40 in Middelharnis.

  Lees verder
 • Verslag openbare raadsvergadering 12 april 2018

  (13-04-2018)

  Op donderdag 12 april 2018 was de eerste reguliere raadsvergadering van de nieuwe raadsperiode. Tijdens deze raadsvergadering waren er geen insprekers, werden er geen mondelinge vragen gesteld en was er geen beeldvormende fase.

  Lees verder
 • Kom alles te weten over vismigratie en bezoek de Haringvlietsluizen op 20 april!

  (13-04-2018)

  Wereld vismigratiedag in Stellendam

  Op 20 april nemen Rijkswaterstaat en Sportvisserij Nederland deel aan de Wereld Vismigratiedag. Op deze dag is het kantoor van Rijkswaterstaat in Stellendam open. Sportvisserij Nederland en Rijkswaterstaat organiseren dan van 10.00 uur tot 16.00 uur allerlei activiteiten, zoals een informatiemarkt en een gratis rondleiding in de Haringvlietdam.

  Lees verder
 • Naturalisatie twee inwoners Goeree-Overflakkee

  (12-04-2018)

  De Nederlandse nationaliteit was op donderdag 12 april 2018  voor twee inwoners van de gemeente Goeree-Overflakkee een feit. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman overhandigde hen tijdens een naturalisatieceremonie in het gemeentehuis de besluiten van Nederlanderschap.

  Lees verder
 • ‘t Kompas in Den Bommel is weer ‘SEEF’

  (10-04-2018)

  Wethouder verkeer van de gemeente Goeree-Overflakkee en ambassadeur SCHOOL op SEEF, Peter Feller overhandigde onlangs het SCHOOL op SEEF verkeersveiligheidslabel aan basisschool ‘t Kompas in Den Bommel.

  Lees verder
 • Hoe en wanneer word ik gealarmeerd in de regio Rijnmond?

  (10-04-2018)

  De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) heeft een korte animatie ontwikkeld over hoe inwoners van de regio Rijnmond worden gealarmeerd en geïnformeerd bij incidenten en crises: https://www.youtube.com/watch?v=LTSAT7RWCPU . Bekijk deze animatie voor uw eigen veiligheid!

  Lees verder
 • Inleveractie kleine elektrische apparaten op de milieustraat

  (10-04-2018)

  De gemeente Goeree-Overflakkee doet mee aan de Wecycle-inleveractie voor afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste). Inwoners die vanaf zaterdag 21 april 2018 e-waste inleveren op de milieustraat in Goedereede of Middelharnis, kunnen punten sparen. Hiermee maakt het Repair Café in Middelharnis kans op een sponsorcheque van € 1.000,- van Wecycle. Bovendien maken inleveraars zelf kans op mooie prijzen. De actie loopt tot en met vrijdag 31 augustus 2018.

  Lees verder
 • Proefproject helpt deelnemers dagbesteding en beschut werk aan meer uitdaging in het werk

  (09-04-2018)

  De gemeente Goeree-Overflakkee start, met ondersteuning van JSO (kennis en advies voor een krachtige samenleving), een proefproject voor een groep van tien tot veertien inwoners, die nu vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zijn aangewezen op dagbesteding of vanuit de Participatiewet meer uitdagend werk kunnen doen. Het doel van het project is om deze doelgroep meer kansen te bieden en meer zelfredzaam te zijn in onze maatschappij, op zowel Goeree-Overflakkee als daarbuiten.

  Lees verder
 • Hou ’t Schoon 5minuten-show op Goeree-Overflakkee

  (09-04-2018)

  Iedereen wil graag wonen, spelen, recreëren en werken in een schone leefomgeving. Daar past zwerfafval niet bij. Om bewust te worden van zwerfafval , afvalscheiding, duurzaamheid en het milieu neemt de gemeente Goeree-Overflakkee deel aan het tv-programma Hou ’t Schoon 5minuten-show van RTL en BazarMedia.

  Lees verder
 • Inloopavond windlocatie Noordrand op 25 april 2018

  (09-04-2018)

  Van 11 april tot en met 22 mei 2018 liggen het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp omgevingsvergunning en de bijbehorende milieueffectrapportage (MER) voor windpark Kroningswind (plaatsingsgebied Noordrand) ter inzage. De gemeente Goeree-Overflakkee organiseert op woensdag 25 april 2018 een inloopavond over het windpark. Tijdens deze avond kunnen belangstellenden kennis nemen van deze stukken en vragen stellen aan de adviseurs van de gemeente, DCMR en de initiatiefnemers

  Lees verder
 • Lessen blijven doorgaan aan Langeweg en Schoolstraat

  (09-04-2018)

  Onderwijs Edudelta onder vlag RGO

  Het huidige voortgezet onderwijs van het Edudelta College blijft vanaf 1 augustus 2018 onder de vlag van de RGO plaatsvinden aan de Langeweg en de Schoolstraat in Middelharnis. De lessen aan de leerlingen worden verzorgd door de eigen, vertrouwde docenten. Bovendien gaat de nieuwbouw van de Beroepscampus door zoals gepland.

  Lees verder
 • Bent u uw fiets kwijt?

  (06-04-2018)

  Bent u uw fiets kwijt? Mogelijk staat uw vermiste fiets in opslag bij de gemeente Goeree-Overflakkee. Kijk op de website verloren of gevonden of uw fiets er tussen staat. Als u uw fiets herkent, dan kunt u een afspraak maken met de gemeente om de fiets op te halen. Neem hiervoor contact op met het Klant Contact Centrum via het telefoonnummer 14 0187.

  Lees verder
 • Fotowedstrijd P10: € 2.500 voor beste plattelandsfoto

  (05-04-2018)

  De P10 daagt fotografen uit te laten zien hoe levendig en bruisend het platteland is. Het netwerk van grote plattelandsgemeenten bestaat 10 jaar en geeft met deze fotowedstrijd een bijzondere invulling aan de jaarlijkse Henk Aalderink-prijs. De fotograaf die het energieke platteland het best vastlegt, wint de prijs en krijgt € 2.500. Met de mooiste inzendingen stelt de P10 een tentoonstelling samen. Inzenden kan tot 1 mei.

  P10-voorzitter en burgemeester van de gemeente Opsterland Ellen van Selm: “De P10 zet zich al tien jaar in voor een vitaal en levendig platteland. De uitdaging van deze wedstrijd is de schoonheid vast te leggen op een foto.”

  Lees verder
 • Nachtelijke en weekendafsluitingen N57

  (04-04-2018)

  Rijkswaterstaat voert groot onderhoud uit aan de N57 tussen Rotterdam en Stellendam. Tijdens de weekend- en nachtafsluitingen vervangt Rijkswaterstaat het asfalt en de voegovergangen op de N57 tussen Rotterdam en Stellendam. Ook vervangt zij de betonconstructies van de Harmsenbrug. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het onderhoudsprogramma dat Rijkswaterstaat in de provincie Zuid-Holland in 2018 uitvoert. Meer informatie over de werkzaamheden is te vonden op: www.rijkswaterstaat.nl/N57-Rotterdam-Stellendam.

  Lees verder
 • Reiniging afwateringsputten op Goeree-Overflakkee

  (04-04-2018)

  Firma Stoutjesdijk reinigt vanaf begin april alle afwateringsputten op Goeree-Overflakkee. De afwateringsputten worden schoongemaakt, omdat een deel niet goed werkt door vervuiling van zand of bladeren. De werkzaamheden duren naar verwachting ongeveer acht tot tien weken.

 • Goeree-Overflakkee steunt ‘Missie Oeganda’

  (03-04-2018)

  De gemeente Goeree-Overflakkee doet mee met ‘Missie Oeganda’. Op Goeree-Overflakkee worden zes gezinnen uit de missiegroep Oeganda opgevangen. In totaal gaat het om 27 personen (volwassenen en kinderen), afkomstig uit de Democratische republiek Congo (DRC) en Soedan.

  Lees verder
 • Aanleg rotonde Oosterweg Ouddorp

  (30-03-2018)

  Uit het Verkeerscirculatieplan Ouddorp 2015 is naar voren gekomen dat het kruispunt Bredeweg/Oosterweg als verkeersonveilig wordt ervaren. Bovendien neemt de verkeersintensiteit tot 2030 zodanig toe, dat de mogelijkheid om de Bredeweg over te steken problematisch is en er wachtrijen ontstaan. Dit hangt mede samen met het continue verkeersaanbod van de rotonde op de N57 en het samenvoegen van de rijstroken tussen de N57 en de Bredeweg. Door het realiseren van een rotonde vergroot de verkeersveiligheid en de doorstroming.

  Lees verder
 • Drie scheidende raadsleden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

  (29-03-2018)

  Op woensdagavond 28 maart 2018 zijn tijdens een bijzondere vergadering van de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee, de heren raadsleden Peter Keuker, Robert van Papeveld en Adrie van Gurp, Koninklijk onderscheiden voor hun langdurige inzet als gemeenteraadslid. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman reikte de Koninklijke Onderscheidingen uit.

  Lees verder
 • Ring Ouddorp komende periode regelmatig autovrij

  (29-03-2018)

  Het centrum van Ouddorp beschikt over een steeds uitgebreider winkelaanbod en gezellige terrassen. Om winkel- en terrasbezoekers in Ouddorp nog gastvrijer te kunnen ontvangen, is besloten om de Ring in Ouddorp op de volgende data in 2018 tussen 10.00 en 22.00 uur autovrij te maken:

  Lees verder
 • Vijf gecertificeerde buurtbemiddelaars voor Goeree-Overflakkee

  (29-03-2018)

  Op woensdag 28 maart 2018 heeft de heer Bert Brand, teamleider Veiligheid en Handhaving, namens burgemeester Ada Grootenboer-Dubbeldam, aan de eerste buurtbemiddelaars op Goeree-Overflakkee hun certificaat Buurtbemiddeling uitgereikt. Zij hebben succesvol de basistraining Buurtbemiddeling afgerond en zijn inmiddels volop aan het bemiddelen.

  Lees verder
 • Werkzaamheden aanleg begraafplaats Ouddorp

  (27-03-2018)

  De gemeente voert vanaf eind maart tot half juli 2018 werkzaamheden uit voor de aanleg van de nieuwe begraafplaats aan de Dirkdoensweg in Ouddorp. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het aanleggen van riolering, drainage, zandwallen, paden, toegangsweg, parkeerplaats en een deel natuur. Het aankleden met bomen en beplanting zal dan de komende winterperiode plaats kunnen vinden. De werkzaamheden betekenen wel dat de toegang vanaf de Dirkdoensweg naar het natuurgebied de Kleistee met enige regelmaat wordt afgesloten. De Kleistee is dan alleen vanaf de toegang Kelderweg bereikbaar. Wij vragen bezoekers om hier rekening mee te houden.

 • Werkzaamheden Molendijk en Nieuweweg Melissant

  (27-03-2018)

  Op dinsdag 3 april 2018 start KWS Infra, in opdracht van de gemeente, met werkzaamheden op de Molendijk en in de Nieuweweg in Melissant. Als gevolg van de werkzaamheden zijn gedeelten van de Molendijk en de Nieuweweg tijdelijk afgesloten voor verkeer. 

  Lees verder
 • Tentoonstelling Swim, Fish, Swim!

  (23-03-2018)

  Tot 28 oktober kun je in het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam zien hoe Harry de haring, Steve de steur en Sam de zalm, door het Haringvliet zwommen voor de aanleg van de Haringvlietdam.

  Lees verder
 • Rabobank en gemeente Goeree-Overflakkee zetten lokaal schrijverstalent in de schijnwerpers!

  (12-03-2018)

  Inschrijving Rabobank Cultuurprijs Literatuur geopend

  Iedere inwoner van Goeree-Overflakkee, jong of oud, ervaren poëet of beginnend schrijver, kan meedingen naar de Rabobank Cultuurprijs Literatuur. Een jury van taal- en literatuurprofessionals beoordeelt de teksten en op donderdag 11 oktober worden de prijzen uitgereikt in de Rabobankzaal van het Diekhuus in Middelharnis. Er zijn twee categorieën (12 tot 18 jaar en 18 jaar en ouder) waarbinnen proza en poëzie kan worden ingeleverd dat past bij het door de jury gekozen thema ‘LICHT’. 

  Lees verder
 • Gemeentelijke website biedt verenigingen en ondernemers toegang tot gratis subsidiedatabanken

  (27-02-2018)

  Verenigingen, sportclubs, vrijwilligersorganisaties en ondernemers zijn vaak op zoek naar financiering voor projecten en investeringen. Via de subsidieportal www.goeree-overflakkee.nl/subsidieloketten, zoeken alle inwoners gratis naar subsidies, fondsen en fiscale regelingen voor hun bedrijf of vereniging. De gemeente Goeree-Overflakkee biedt hiermee inwoners die actief zijn binnen de lokale economie of het verenigingsleven een mooie kosteloze faciliteit om extra geld te vinden.

  Lees verder
 • Bronckhorst, Goeree-Overflakkee en Hilvarenbeek genomineerd voor Wandelgemeente van het Jaar 2018

  (26-02-2018)

  De gemeenten Bronckhorst, Goeree-Overflakkee en Hilvarenbeek zijn genomineerd voor de Wandelgemeente van het Jaar 2018. Deze gemeenten springen er op een bijzondere manier uit voor wandelaars. De jaarlijkse verkiezing wordt georganiseerd door ‘te voet’, de wandelkrant van Nederland.

  Lees verder
 • Wedstrijd: 'NLDelta Challenge: Deel de Delta!'

  (08-02-2018)

  Om Nationaal Park NLDelta sterker, bekender en zichtbaarder te maken organiseren de initiatiefnemers van NLDelta een wedstrijd voor studenten en pas afgestudeerden. Wie heeft het beste vernieuwende idee, ontwerp of plan om mensen NLDelta te laten beleven? Voor de uitvoering van het winnende concept is € 40.000 beschikbaar.

  Lees verder
Archief

Gemeentehuis

Openingstijden

Maandag en vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Dinsdag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Donderdagavond:
18.00 tot 20.00 uur

Eerste zaterdag van de maand:
09.00 tot 11.00 uur

Naar het gemeentehuis?
Maak eerst een afspraak!

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12:00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40, Middelharnis

Meer contactinformatie