HOME  |  Overzicht nieuwsberichten

Overzicht nieuwsberichten

 • Gemeente investeert in (binnen)stranden

  (29-07-2021)

  Sinds kort kunnen bezoekers van de binnenstranden Stad aan ’t Haringvliet en Havenhoofd Middelharnis gebruik maken van een prachtig nieuw zwemvlot. De zwemvlotten maken deel uit van de investeringen die de gemeente doet om de (binnen)stranden op Goeree-Overflakkee aantrekkelijker te maken voor inwoners en bezoekers.

  Lees verder
 • Ouddorp heeft schoonste strand van Zuid-Holland

  (29-07-2021)
  strand

  Het schoonste strand van Zuid-Holland is te vinden in Ouddorp. Het uitgestrekte strand in de gemeente Goeree-Overflakkee is de provinciewinnaar van de Schoonste Strand-verkiezing 2021.

  Lees verder
 • Vervolgstap voor Gebiedsvisie/Landschapsprofiel Kop van Goeree

  (28-07-2021)

  De gemeente Goeree-Overflakkee wil iedereen bedanken voor het meedenken over de landschappelijke gebiedsvisie Kop van Goeree. In het gebied is er een spanningsveld tussen aan de ene kant behoud en bescherming en aan de andere kant vernieuwing en ontwikkeling. Is de grens bereikt? Wat kan wel en wat kan niet in dit bijzondere, maar kwetsbare gebied? Wat verbetert de kwaliteit?

  Lees verder
 • Gemeenten Zuid-Hollandse Delta slaan handen inéén om het midden- en kleinbedrijf (mkb) te helpen met digitalisering

  (27-07-2021)

  De gemeenten Brielle, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Hoeksche Waard, Nissewaard, Westvoorne, MKB Rotterdam Rijnmond en lokale ondernemersverenigingen hebben samen met de provincie Zuid-Holland de MKB-Deal Digitalisering Zuid-Hollandse Delta gesloten om mkb-ondernemers vraaggericht te helpen bij hun digitaliseringsvraagstukken. Met behulp van o.a. digitaliseringsvouchers, digitaliseringscoaches en het organiseren van masterclasses worden ondernemers hierin ondersteund. Deze publiek/private samenwerking heeft een looptijd van twee jaar en zal in oktober 2021 van start gaan.

  Lees verder
 • Wethouder Bruggeman zwaait bus Heppie Zomertour uit

  (26-07-2021)

  Net als vorig jaar zwaaide wethouder Berend Jan Bruggeman maandagochtend 26 juli, vanuit Middelharnis, de bus van de Heppie Zomertour uit. In deze bus zaten kinderen (met hun ouders/verzorgers) die meegingen naar de Efteling om daar een leuke dag te beleven.

  Lees verder
 • Maatregelen Haringvlietbrug 2 weken uitgesteld

  (24-07-2021)
  Haringvlietbrug

  De maatregelen aan de Haringvlietbrug worden 2 weken uitgesteld. Rijkswaterstaat heeft hier een persbericht over verstuurd.

  Lees verder
 • Goeree-Overflakkee verdubbelt TONK-tegemoetkoming

  (23-07-2021)

  De gemeente Goeree-Overflakkee verdubbelt met terugwerkende kracht de maximale bedragen van de tegemoetkoming Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). Ook worden de regels versoepeld: bij een inkomensdaling van 15% of meer (was 25%) kunnen mensen aanspraak maken op de regeling.

  Lees verder
 • Nieuw laagje verf voor antieke lantaarnpalen Goeree-Overflakkee

  (22-07-2021)

  Alle antieke lantaarnpalen in onze gemeente worden deze zomer opnieuw geverfd.

  Lees verder
 • Tweede cursus Politiek Actief op Goeree-Overflakkee

  (22-07-2021)

  Meedoen in de lokale politiek is misschien wel eenvoudiger en leuker dan men denkt! Daarom organiseert de gemeente Goeree-Overflakkee voor de tweede keer dit jaar een gratis cursus Politiek Actief.

  Lees verder
 • Minder maaien zorgt voor meer biodiversiteit

  (21-07-2021)
  akkerrand

  Zie je in de bermen van Goeree-Overflakkee steeds meer bloemen die je niet eerder zag? Dat komt omdat de provincie, het waterschap en de gemeente steeds minder en anders gaan maaien. En dat is nodig, onder meer voor het behoud van insecten. Afgelopen 30 jaar verdween maar liefst 76% van de insecten. Ook in de mooie, groene gemeente Goeree-Overflakkee dreigen soorten te verdwijnen of ze staan ernstig onder druk. Dit heeft impact op de natuur en de kwaliteit van leven.

  Lees verder
 • Nieuw model Nederlandse identiteitskaart

  (20-07-2021)

  Vanaf 2 augustus 2021 komt er een nieuw model van de Nederlandse identiteitskaart. Deze ID-kaart bevat 2 vingerafdrukken van de kaarthouder en een QR-code met het burgerservicenummer (BSN).

  Lees verder
 • Kansen verbetering kwaliteit dorpskern Oude-Tonge

  (20-07-2021)

  Met een aantal enthousiaste bewoners verkent de gemeente Goeree-Overflakkee momenteel de mogelijkheden voor kwaliteitsverbetering van de historische kern van Oude-Tonge. Er liggen kansen om de uitstraling, het gebruik en de samenhang van het gebied te verbeteren.

  Lees verder
 • Waarschuwing voor onveilige zwemwaterlocaties

  (20-07-2021) Lees verder
 • In gesprek met Rijkswaterstaat over maatregelen Haringvlietbrug

  (20-07-2021)
  Haringvlietbrug

  Rijkswaterstaat heeft een persbericht verstuurd over de maatregelen aan de Haringvlietbrug.

  Lees verder
 • Gratis scootmobieltraining voor senioren op 15 september in Sommelsdijk

  (16-07-2021)

  Gemeente Goeree-Overflakkee nodigt (toekomstige) scootmobielgebruikers van 60 jaar en ouder uit voor een gratis rijvaardigheidstraining op woensdag 15 september. De training vindt plaats in De Staver in Sommelsdijk (Olympiaweg 32), van 10.00 tot 15.00 uur.
  In de middag is er een leverancier van scootmobielen aanwezig die ter plekke kleine ongemakken aan uw scootmobiel kan verhelpen. Ook kunt u een proefmodel scootmobiel uitproberen. Tijdens de training wordt voor koffie/thee en een lunch gezorgd.

  Lees verder
 • Park Zeedijk in Herkingen officieel geopend

  (16-07-2021)

  De kracht van samenwerking met lokale ondernemers op Goeree-Overflakkee, die zie je op een prachtige manier terug in de realisatie van Park Zeedijk”. Woorden van wethouder recreatie en toerisme, Peter Feller, bij de opening van dit nieuwe recreatiepark bij Herkingen.

  Lees verder
 • ‘Welzijn op recept’ bij huisartsen Goeree-Overflakkee

  (16-07-2021)

  Bijna iedereen voelt zich weleens een periode minder lekker. Dat kan zijn door financiële perikelen, zorgen om een ziek familielid, werk- of relatiestress, een heftige gebeurtenis of juist langdurige eenzaamheid. Het zijn enkele voorbeelden die kunnen leiden tot klachten als somberheid, stress, angst, vermoeidheid of hoofdpijn.

  Lees verder
 • Zeven leerlingen ontvangen oorkonde voor afleggen van foutloos verkeersexamen

  (15-07-2021)
  Geslaagd!

  Wethouder Peter Feller zette woensdag 14 juli zeven leerlingen van groep 7 en 8 van CBS de Bosseschool in Middelharnis en CBS Prins Maurits in Dirksland digitaal in het zonnetje. Zij legden namelijk een foutloos theoretisch en praktisch verkeersexamen af. Een knappe prestatie! Via een livestream overhandigde de wethouder een speciale oorkonde. Ook ontvingen de leerlingen een cadeaubon, die met de vakantie voor de deur vast een mooie bestemming krijgt.

  Lees verder
 • Verzanding monding Haringvliet zet door in de toekomst

  (13-07-2021)

  In februari is een uitgebreid onderzoek gestart naar de verzanding van het kustgebied bij de monding van het Haringvliet. De eerste resultaten hiervan zijn vandaag aan betrokken organisaties en ondernemers gepresenteerd tijdens een goed bezochte bijeenkomst. Uit het onderzoek blijkt dat de grootschalige verzanding van het gebied inderdaad doorzet en de belangrijkste oorzaak de afsluiting van het Haringvliet is. Ook vertellen de resultaten meer over de mogelijke gevolgen voor de recreatie, scheepvaart, waterveiligheid en natuur.

  Lees verder
 • Bouwstart tweede fase Beroepscampus: ‘Wij gaan het doen’

  (13-07-2021)

  De bouw van Beroepscampus Noord in Sommelsdijk is maandagmiddag 12 juli officieel van start gegaan. In aanwezigheid van bestuurders en andere betrokkenen werd de bouwstart ingeluid door leerlingen en studenten die met letters op hun shirts samen de slogan van de Beroepscampus ‘Wij gaan het doen’ vormden.

  Lees verder
 • Veel goede ideeën voor centrum Middelharnis/Sommelsdijk

  (13-07-2021)

  Denk met ons mee over de toekomst van het centrum van Middelharnis/Sommelsdijk! Die oproep deden we kortgeleden. Naast digitale sessies met verschillende partijen, kwamen er ook ruim 100 reacties binnen op de speciale projectwebsite. Daaruit kwamen vijf thema’s naar voren: gezellig en groen, het centrum voor iedereen, het Diekhuusplein als ontmoetingsplek, toegankelijk en bereikbaar en met een rijke historie. Met alle opgehaalde ingrediënten wordt deze zomer verder gewerkt aan een herijking van de gebiedsvisie. Meer lezen over alle uitkomsten en het vervolg? Kijk op de projectwebsite: middelharnis-sommelsdijk.dtnp.nl

 • Hoe zit het met de bloembakken aan de Oosterweg in Ouddorp?

  (13-07-2021)

  De afgelopen periode kwamen er bij ons vragen binnen over de bloembakken op de Oosterweg in Ouddorp. Deze bakken zijn geplaatst om het te snel rijdende (vakantie)verkeer af te remmen en zo de verkeersveiligheid te verbeteren. Daardoor kan het verkeer niet meer ‘zomaar’ doorrijden, maar zal het soms even moeten wachten. Dat kan als storend worden ervaren, maar uiteindelijk komt het uw veiligheid en de veiligheid van andere weggebruikers ten goede. Later dit jaar wordt de bewegwijzering van de N57 richting de vakantieparken aangepast, zodat het verkeer richting de parken niet meer over de Oosterweg wordt geleid.

  Lees verder
 • E-bike-/fietsinformatiedag op 7 en 9 september in Stellendam en Oude-Tonge

  (09-07-2021)

  Dinsdag 7 en donderdag 9 september organiseert Veilig Verkeer Nederland, samen met de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) en gemeente Goeree-Overflakkee, een e-bike-/fietsinformatiedag. De theorie over de belangrijkste verkeersregels en borden voor fietsers wordt besproken. Er is een fietscheck, een fietsparcours en u krijgt tips van een fysio. Tijdens alle onderdelen worden de RIVM-richtlijnen voor corona in acht genomen. De informatiedagen vinden plaats in Stellendam en Oude-Tonge:

  Lees verder
 • Expeditie Haringvliet gooit de trossen los!

  (06-07-2021)

  Een dagje ontspannen op stap met het gezin of samen de rust opzoeken? Ga deze zomer het water op met Expeditie Haringvliet. Nieuw dit jaar zijn rondvaarten vanuit verschillende dorpshavens. Een extra mogelijkheid om ontspannen het Haringvliet te beleven.

  Lees verder
 • Gemeenten: voorgestelde maatregelen Haringvlietbrug onaanvaardbaar

  (01-07-2021)

  De gemeentebesturen van Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee zijn gisteren volledig verrast door de berichtgeving van Rijkswaterstaat over langdurige en ingrijpende maatregelen voor het verkeer over de Haringvlietbrug. Het voorstel zoals dat nu voorligt, het voor een periode van meer dan 2 jaar verlagen van de maximum snelheid naar 50 km per uur en het afsluiten van een rijbaan per rijrichting, is voor beide gemeentebesturen onaanvaardbaar. De bereikbaarheid van de eilanden wordt hierdoor te sterk aangetast en de economische schade zal enorm zijn.

  Lees verder
 • Regiotaxi rijdt per 1 juli weer tot 23.00 uur

  (30-06-2021)

  In lijn met de landelijke versoepelingen van coronamaatregelen, versoepelt ook de Regiotaxi haar maatregelen. Dit betekent dat de Regiotaxi vanaf donderdag 1 juli 2021 weer dagelijks van 07.00 uur ’s ochtends tot 23.00 uur ’s avonds beschikbaar is. De andere regels blijven voorlopig gelden.

  Lees verder
 • Bezoekersonderzoek Zuid-Hollandse Delta

  (30-06-2021)

  Wat vinden recreanten en toeristen van Goeree-Overflakkee en de Zuid-Hollandse Delta, waar onze gemeente deel van uitmaakt? Deze zomer en herfst spreken enquêteurs van I&O Research op verschillende plekken in onze gemeente bezoekers aan om hen enkele vragen te stellen.

  Lees verder
 • Tijdelijk extra testlocatie in Ouddorp

  (29-06-2021)

  Update: Vrijdag 30 juli is de laatste dag dat de tijdelijke testlocatie in Ouddorp te vinden is.  

  Het gaat goed met de coronacijfers. Steeds minder besmettingen en steeds meer mensen die zich laten vaccineren. Nu er meer mogelijk is, blijft het nog steeds van belang om je te houden aan de maatregelen: houd afstand, laat je testen bij klachten en plan die afspraak voor een vaccinatie. Want corona is nog niet weg.

  Lees verder
 • StreetCareCompany brengt openbare verlichting in kaart

  (23-06-2021)

  Sinds maart brengt StreetCareCompany de openbare verlichting op Goeree-Overflakkee in kaart. Bij de inventarisatie maken zij gebruik van twee voertuigen met kentekens NS-741-V en 92-FJ-NL. Het kan zijn dat u de voertuigen in uw straat ziet rijden. U hoeft dan geen actie te ondernemen. De hele inventarisatie duurt naar verwachting tot en met augustus. Met de inventarisatie willen we nagaan of de informatie over lichtmasten en armaturen (lampen) in het beheersysteem nog steeds klopt.

 • Alternatieve parkeergelegenheid Galathese Haven Ooltgensplaat

  (22-06-2021)

  Windpark De Plaet begon afgelopen september met het vervangen van de windmolens aan de Mariadijk in Ooltgensplaat. Inmiddels zijn de twaalf oude molens afgebroken. Daarvoor in de plek komen zeven nieuwe windmolens.

  Lees verder
 • Wie helpt ons uit de brand?

  (18-06-2021)

  De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR), waar de brandweer onderdeel van is, zoekt vrouwen en mannen tussen de 18 en 45 jaar die zich willen inzetten voor de veiligheid van alle inwoners. Brandweervrijwilligers krijgen een opleiding en een vergoeding. Een vrijwilliger is in het bezit van een goede conditie en gezondheid.

  Lees verder
 • Binnenbaden ’t Zuiderdiep tijdelijk dicht vanwege noodzakelijke werkzaamheden

  (11-06-2021)
  Buitenbad zwembad (foto SGRO)

  Zwemcomplex ‘t Zuiderdiep in Stellendam sluit vanaf 21 juni voor ongeveer tien weken de binnenbaden vanwege noodzakelijke werkzaamheden. 

  Lees verder
 • N215 Omleiding Melissant - Dirksland

  (31-05-2021)

  Op het weggedeelte bij Melissant en Dirksland is de verkeerssituatie niet optimaal. Dit heeft meerdere oorzaken. Op de kruisingen bij de Staakweg en de Oudelandsedijk gebeuren regelmatig ongevallen. Daarnaast rijdt op een groot gedeelte van de weg naast het doorgaande verkeer ook langzaam rijdend landbouwverkeer.

  Lees verder
 • Ontdek de Sint Elisabethsvloed in ons online belevingscentrum!

  (29-05-2021)

  600 jaar geleden, op 19 november 1421, vond de Sint Elisabethsvloed plaats in de graafschappen Zeeland en Holland. Een hoge stormvloed brak door de verzwakte dijken en daardoor stroomde het zoute zeewater ver het binnenland in. De vloed had desastreuze gevolgen op de regio. Tot op de dag van vandaag zijn de sporen hiervan nog zichtbaar.

  Lees verder
 • Het aanvraagformulier leerlingenvervoer 2021/2022 staat online

  (21-05-2021)

  Iedere dag gaan kinderen naar school: te voet, met de fiets, met de bus of met de auto. Wanneer de school te ver weg is, kan een kind onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van het leerlingenvervoer. Het aanvraagformulier voor het leerlingenvervoer voor het komende schooljaar (2021/2022) staat online. U vindt het formulier en meer informatie op www.goeree-overflakkee.nl/leerlingenvervoer

  Lees verder
 • Zomerse activiteiten op het Havenhoofd Middelharnis

  (21-04-2021)

  Een fijne en gezellige plek voor jong en oud. Overdag én ’s avonds. Dat is wat het strandje van het Havenhoofd in Middelharnis hoort te zijn. Daarom worden er vanaf 30 april bijna wekelijks activiteiten voor jongeren georganiseerd op en rond het strand.

  Lees verder
 • TONK-regeling open voor aanvragen

  (17-03-2021)

  Veel mensen hebben het op dit moment financieel moeilijk. Door de coronamaatregelen zijn er banen verdwenen. Veel ondernemers kunnen hun werk niet of maar deels uitoefenen. Hierdoor hebben veel mensen minder inkomen dan voorheen. Zij hebben daarom mogelijk moeite om hun woonkosten te betalen. Om hen tijdelijk te helpen is er de TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke kosten). De gemeente Goeree-Overflakkee voert die regeling voor haar inwoners uit.

  Meer informatie en het aanvraagformulier vindt u op de webpagina over de TONK (www.goeree-overflakkee.nl/tonk)

 • Telefonische spreekuren team Jeugd en Gezin

  (04-02-2021)

  Ons dagelijks leven bestaat uit wonen, werken, kinderen opvoeden, onderwijs volgen, zorgen voor familie en vrienden, sporten en leuke dingen doen. Soms gaat dit niet vanzelf en is hulp nodig. De medewerkers van het team Jeugd en Gezin van de gemeente zoeken samen met u naar de juiste ondersteuning.

  Lees verder
 • Langere proefperiode voor ‘Goed scheiden loont’

  (08-12-2020)

  In 2021 nog één vast tarief afvalstoffenheffing

  Inwoners van de gemeente Goeree-Overflakkee gaan in 2021 nog niet betalen per weggegooide vuilniszak of geleegde minicontainer met restafval. Wel gaat de invoering van ‘Goed scheiden loont’ door.

  Lees verder
Archief

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op
maandag t/m vrijdag
van 08.00 tot 17.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis