HOME  |  Overzicht nieuwsberichten

Overzicht nieuwsberichten

 • Voer geen brood aan de eenden

  (01-10-2020)

  Voer alstublieft geen oud brood aan eenden! Die oproep doet de gemeente Goeree-Overflakkee aan al haar inwoners. Vooral bij watertjes kan het dumpen van brood leiden tot rattenoverlast.

  Lees verder
 • Bijeenkomsten Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee uitgesteld

  (01-10-2020)

  De inloopbijeenkomsten Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee worden uitgesteld in verband met het toenemende aantal besmettingen en de aangescherpte coronamaatregelen. Ondanks alle geplande 1,5 meter maatregelen, vindt de gemeente het beter om deze bijeenkomst op een andere manier – digitaal – te laten plaatsvinden. De inwoners van de dorpen waar de bijeenkomsten zouden plaatsvinden, ontvangen hiervoor een nieuwe uitnodiging.  De inloopbijeenkomsten Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee worden uitgesteld in verband met het toenemende aantal besmettingen en de aangescherpte coronamaatregelen. Ondanks alle geplande 1,5 meter maatregelen, vindt de gemeente het beter om deze bijeenkomst op een andere manier – digitaal – te laten plaatsvinden. De inwoners van de dorpen waar de bijeenkomsten zouden plaatsvinden, ontvangen hiervoor een nieuwe uitnodiging. 

  Lees verder
 • Dringend advies tot dragen van mondkapjes

  (01-10-2020)

  Dringend advies: draag een niet-medisch mondkapje in publieke binnenruimtes zoals winkels, musea, gemeentehuis en benzinestations. Ook met mondkapje op houd je 1,5 meter afstand van elkaar. In het Openbaar Vervoer was een mondkapje al verplicht. 

  Meer informatie 

  https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/09/30/dringend-advies-tot-dragen-van-mondkapjes

 • Nieuwe noodverordening in regio per 29 september 2020

  (30-09-2020)

  Vanaf dinsdag 29 september 2020 18.00 uur geldt een nieuwe noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze noodverordening vervangt de voorgaande versie van 20 september. Hiermee wordt regionaal invulling gegeven aan de landelijk bepaalde maatregelen. De noodverordening is nodig om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden.

  Lees verder
 • Week van de Opvoeding op Goeree-Overflakkee

  (29-09-2020)
  Logo Week van de Opvoeding

  ‘Staan en opvallen’. Dat is het thema van de Week van de Opvoeding 2020. Want: opvoeden is hard werken, soms met vallen en opstaan. Maar het is ook genieten. Tijdens deze week – 5 t/m 11 oktober - besteden organisaties door het hele land extra aandacht aan het gewone dagelijkse opvoeden, het stellen van opvoedvragen en vragen rondom het ouderschap. Zo ook op Goeree-Overflakkee.

  Lees verder
 • Verslag raadsvergadering 24 september 2020

  (28-09-2020)

  De raadsleden hadden voor de zomervakantie aangegeven dat zij graag weer in de raadszaal zou willen vergaderen. Met de oude indeling was het echter niet mogelijk om de anderhalve meter onderlinge afstand te handhaven. Daarom is de raadszaal tijdens de vakantie ruimer ingedeeld met kleine bureaus, waarbij de collegeleden alleen de raadszaal betreden als een reactie nodig is. Tijdens de dialoogavond van 3 september jl. hadden de raadsleden al ‘geoefend’, waarna op donderdagavond 24 september jongstleden voor het eerst weer fysiek kon worden vergaderd met inachtneming van de richtlijnen. Aanwezigheid van publiek is helaas nog steeds niet mogelijk, maar via internet was de vergadering wel live te volgen.

  Lees verder
 • Week tegen Eenzaamheid van 1 tot en met 8 oktober

  (28-09-2020)
  Logo Week tegen Eenzaamheid

  Van 1 tot en met 8 oktober is het Week tegen Eenzaa­­­­mheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid, met als hoofdboodschap: ‘Kom erbij!’. In veel plaatsen zijn er speciale activiteiten, om mensen dichter bij elkaar te brengen, zelfs op 1,5 meter afstand.
   

  Lees verder
 • Aangescherpte maatregelen om de verspreiding van het virus terug te dringen

  (28-09-2020)

  Tijdens een landelijke persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge zijn nieuwe maatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De landelijke maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende 3 weken van kracht.

  Lees verder
 • Bijeenkomsten Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee van start

  (25-09-2020)
  Logo Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee

  Gemeente Goeree-Overflakkee werkt aan een klimaatbestendige toekomst. En dat is nodig: het klimaat verandert. Dat merken we aan hevige buien, periodes van extreem warm weer en langdurige droogte. Het is nodig om de uitstoot van CO2 te verminderen. Hierover zijn afspraken gemaakt in het Nationaal Klimaatakkoord. Hoe we dit gaan aanpakken op ons eiland, wil de gemeente samen bepalen met de inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. 

  Lees verder
 • Gemeenteraad bezoekt Goemaat in Goedereede

  (22-09-2020)

  Op donderdag 17 september bracht een delegatie van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders een bezoek aan Goemaat in Goedereede.

  Lees verder
 • Vacatures gemeente Goeree-Overflakkee

  (21-09-2020)
  decoratie

  Op Goeree-Overflakkee is het goed wonen, werken en genieten van rust en ruimte. Werken bij de gemeente Goeree-Overflakkee is werken bij een inspirerende organisatie. Met circa 400 medewerkers streven we met elkaar naar een optimale dienstverlening, waarbij we aandacht hebben voor onze inwoners en het maatschappelijk middenveld. Wil jij een bijdrage leveren aan het waarmaken van onze ambities?

  Overzicht vacatures

 • Nieuwe noodverordening in regio per 20 september 2020

  (21-09-2020)

  Vanaf zondag 20 september 2020 geldt een nieuwe noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze noodverordening vervangt de voorgaande versie van 15 september. Hiermee wordt regionaal invulling gegeven aan de landelijk bepaalde regels. De noodverordening is nodig om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden. Ten opzichte van de vorige noodverordening zijn er enkele aanpassingen opgenomen. Het uitgangspunt blijft: geef elkaar de ruimte, houd 1,5 meter afstand en mijd drukte. Zo proberen we verdere besmettingen en verspreiding van het virus te voorkomen.

  Lees verder
 • Nieuwe regionale maatregelen om het virus in te dammen

  (18-09-2020)

  Het kabinet heeft in nauwe samenwerking met 6 veiligheidsregio’s maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen zijn gebaseerd op advies van het Outbreak Management Team en gaan in op zondag 20 september 18:00 uur

  Lees verder
 • Nieuwe noodverordening in regio per 15 september

  (16-09-2020)

  Vanaf dinsdag 15 september 2020 geldt een nieuwe noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze noodverordening vervangt de voorgaande versie van 10 augustus. Hiermee wordt regionaal invulling gegeven aan de landelijk bepaalde regels en versoepelingen. De noodverordening is nodig om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden.

  Lees verder
 • Stemming inschrijvingen Proeftuin voor duurzame en innovatieve ontwikkeling Van Pallandtpolder

  (15-09-2020)

  “Schoon drinkwater, vruchtbare grond en een stabiel klimaat”

  Als ik over het eiland fiets, geniet ik enorm van de prachtige natuur en onze mooie agrarische bedrijven. Veel agrariërs op Goeree-Overflakkee zijn actief bezig met duurzaamheid en innovatie. Dat past goed bij de ambities van Goeree-Overflakkee. Ik vind het mooi om te zien dat deze ontwikkelingen samenkomen in de gebiedsontwikkeling ‘Proeftuin Van Pallandtpolder Middelharnis’.

  Lees verder
 • Koninklijke onderscheiding voor Teun Grinwis uit Ouddorp

  (14-09-2020)

  Op zaterdag 12 september werd de heer Teun Grinwis uit Ouddorp benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman reikte de Koninklijke onderscheiding uit in de kerk aan de Weststraat in Ouddorp.

  Lees verder
 • Geen sinterklaasintocht op Goeree-Overflakkee

  (13-09-2020)

  Er komt dit jaar geen traditionele intocht van Sinterklaas op Goeree-Overflakkee. Dit heeft het college van B&W deze week besloten. Corona gooit roet in het eten en zorgt ervoor dat Sinterklaas niet zijn jaarlijkse intocht in de dorpskernen maakt.

  Lees verder
 • Afspraak maken met de gemeente is gratis

  (11-09-2020)
  Maak nu online een afspraak

  Bij meerdere gemeenten komen klachten binnen van inwoners die een afspraak maken via de website afspraakloket.nl en hiervoor moeten betalen. De gemeente Goeree-Overflakkee werkt niet samen met deze website en geeft iedereen het advies om deze site niet te gebruiken. Afspraakloket.nl vraagt om gevoelige persoonlijke informatie en € 19,95 voor het maken van een afspraak bij een gemeente.

  Lees verder
 • Bedank uw mantelzorger met een mantelzorgcompliment!

  (10-09-2020)
  Mantelzorgcompliment

  De gemeente Goeree-Overflakkee wil ook in dit bijzondere jaar de mantelzorgers extra in het zonnetje zetten en zo haar waardering laten blijken. Heeft u een behulpzame, vriendelijke, ijverige en onmisbare mantelzorger en wilt u hem of haar bedanken?  Dan kunt u het mantelzorgcompliment aanvragen bij de gemeente Goeree-Overflakkee. Het aanvraagformulier staat van 15 september tot en met 1 november op de website.

  Lees verder
 • Kabinet staat stil bij maatregelen tegen verspreiding corona: persconferentie 1 september

  (02-09-2020)

  Minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge hebben gisterenavond in een persconferentie de stand van zaken over het coronavirus gedeeld.

  Lees verder
 • Aanscherpingen coronamaatregelen

  (19-08-2020)

  Het kabinet heeft vanavond aanscherpingen aangekondigd van de coronamaatregelen. Aanleiding is een toename van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen sinds de laatste persconferentie van 6 augustus.

  Lees verder
 • Maak een afspraak voor bezoek milieustraat

  (16-07-2020)

  Wilt u naar de milieustraat in Goedereede of Middelharnis? Maak dan een afspraak. Zonder afspraak krijgt u geen toegang tot de milieustraat.

  Lees verder
 • Per 1 juli: 1,5 meter afstand blijft de norm

  (25-06-2020)
  Houd 1,5 meter afstand

  Opnieuw kunnen we een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. We starten een nieuw hoofdstuk en gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen.

  Lees verder
 • Testlocatie corona in Middelharnis

  (04-06-2020)

  Ook in de gemeente Goeree-Overflakkee is vanaf maandag 8 juni een testlocatie geopend om mensen met klachten te testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar. Het gaat om een leegstaand bedrijfspand op het bedrijventerrein Oostplaat, aan de rand van Middelharnis (Zernikeweg 28).

  Lees verder
 • De gemeente Goeree-Overflakkee en Glasvezel buitenaf tekenen convenant aanleg glasvezel

  (29-05-2020)

  Goed nieuws voor de inwoners van het buitengebied van Goeree-Overflakkee en de kernen Achthuizen, Den Bommel en Stad aan ’t Haringvliet. Vandaag is het convenant met de gemeente Goeree-Overflakkee en Glasvezel buitenaf getekend. In dit convenant worden afspraken gemaakt over het (gezamenlijk) toezicht tijdens de aanleg, de ligging van het glasvezelnetwerk, de garantie en de leges & degeneratiekosten. Na de zomervakantie start de aanleg van het glasvezelnetwerk op het eiland.

  Lees verder
 • 9 april: Persoonlijke verslagen met betrekking tot de coronacrisis gezocht

  (09-04-2020)
  Coronacrisis - nieuwsberichten

  Net als archiefinstellingen in het hele land roept het Streekarchief Goeree-Overflakkee mensen op om hun ervaring van de huidige coronacrisis vast te leggen en naar het Streekarchief te brengen. Toekomstige generaties kunnen op die manier later kennis nemen van de wijze waarop burgers de huidige tijd ervaren hebben. 

  Lees verder
 • 1 april: Steffie legt het coronavirus eenvoudig uit

  (01-04-2020)
  banner Steffie

  De Rijksoverheid heeft de website https://corona.steffie.nl/nl/ gelanceerd. Op deze website legt uitleghulp Steffie moeilijke informatie over het coronavirus op een makkelijke manier uit. De website is speciaal bedoeld voor kwetsbare doelgroepen, zoals mensen met een licht verstandelijke beperking en laaggeletterden.

  Lees verder
Archief

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis