HOME  |  Overzicht nieuws permanent  |  Ziet u iets verdachts? Bel de Politie!

Ziet u iets verdachts? Bel de Politie!

Uit cijfers blijkt dat het aantal woningbraken tijdens de donkere wintermaanden toeneemt. De politie surveilleert daarom extra op inbraakgevoelig gebleken locaties en houdt voormalig woninginbrekers nauwlettend in de gaten. Daarnaast doet de Forensische Opsporing uitgebreid sporenonderzoek naar daders en hun gereedschap. Tenslotte pleiten politie en OM voor hogere straffen voor inbrekers.

Uw hulp om inbraak te voorkomen en daders te pakken is ook nodig. Met de volgende maatregelen verkleint u de kans op inbraak:

 • Doe de voor- en achterdeur op het nachtslot voordat u gaat slapen, maar ook als u even weg gaat. Sluit ramen (ook het wc-raam) en deuren goed af. Installeer goede sloten (eventueel met het keurmerk ‘Veilig Wonen’). Vergeet niet het schuurtje in de tuin ook te voorzien van goede sloten!
   
 • Controleer de woning op inbraakgevoelige plaatsen zoals de tuin, de achterdeur, ramen aan de achterzijde, de voordeur en ramen aan de voorzijde. Een schuifpui is inbraakgevoelig. Breng een speciaal hiervoor geschikt slot aan.
   
 • Zorg dat inklimmen door tuinspullen onmogelijk is.
   
 • Houd uw sleutels bij u. Laat ze niet aan de binnenzijde van het slot zitten. Ook via de brievenbus kunnen inbrekers bij uw sleutel komen. Doe ook geen labels met naam en adres aan uw sleutelbos en leg ze niet op een ‘geheime’ plaats zoals onder de deurmat of in de bloembak.
   
 • Overweeg het aanbrengen van een lamp met een sensor bij de voordeur of in de tuin. Dieven staan niet graag in het licht.
   
 • Stel een tijdschakelaar in voor uw binnenverlichting en laat meerdere lampen branden als u even weg bent. Zorg voor een bewoonde indruk.
   
 • Social media; vermeld niet op Facebook, Twitter of een andere vorm van sociale media, dat u een avondje weg bent of op vakantie gaat. Ook inbrekers maken gebruik van internet.
   
 • Zet waardevolle spullen uit het zicht. Berg waardevolle papieren en sieraden goed op. Huur bijvoorbeeld een bankkluisje.
   
 • Maak foto’s van antiek, schilderijen en sieraden en noteer merk, type, serienummers, et cetera van apparatuur

Ziet u iets verdachts? Bel 112!

U bent onze ogen en oren in de wijk. Ziet u iets wat niet in de haak is… of lijkt?
Bijvoorbeeld, iemand gedraagt zich verdacht rond een woning. Bel dan het alarmnummer 112.
Het vooral op kenmerken als geslacht, lengte, leeftijd, postuur, kleding, huidskleur, tatoeages, sieraden, bril, baard of snor. Een goed signalement helpt de politie bij het zoeken naar de dader(s).

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op
maandag t/m vrijdag
van 08.00 tot 17.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis