HOME  |  Overzicht nieuws permanent

Overzicht nieuws permanent

 • Hoe voorkom ik een rattenplaag?

  Eind januari is in China het Jaar van de Rat begonnen. Wij hebben jaar in, jaar uit te maken met ratten. De bruine rat houdt van vochtige omgevingen. Je vindt ze dan ook vaak in opslagplaatsen, schuurtjes en kelders. Ze zijn er niet vies van om ons vuilnis te doorzoeken op zoek naar restjes eten. Ratten zijn nachtdieren en eten alles wat zij te pakken kunnen krijgen, zoals bijvoorbeeld: graan, zaden, slakken, larven, kikkers en vogeleieren.

 • 'The making of' het reuzenei van het Haringvliet

  Vlakbij de Haringvlietdam realiseert Vogelbescherming Nederland namens het Droomfondsproject Haringvliet een heel bijzondere natuurbeleefplek. Een uniek vogelobservatorium in natuurgebied Scheelhoek in de vorm van een reuzenei. We gaan de leg van het ei op de voet volgen.

 • Overdracht laatste gronden van provincie Zuid-Holland voor gebiedsontwikkeling Noordrand

  Donderdag 29 november 2018 ondertekenden de gemeente Goeree-Overflakkee en de provincie Zuid-Holland het laatste gedeelte van de grondovereenkomst voor de aan- en verkoop van provinciegronden (voormalige Bureau Beheer Landbouwgronden). Met deze gronden kan de gebiedsontwikkeling Noordrand, met daarin de ambities op het gebied van natuur, wonen, wind, recreatie en agrarische structuurversterking, verder vorm krijgen.

 • Na 47 jaar weer haring in het Haringvliet

  Openen Haringvlietsluizen van internationaal belang

  Vanaf 15 november 2018 gaan de Haringvlietsluizen regelmatig op een kier. Daardoor herstelt na precies 47 jaar de verbinding van de grote Europese rivieren Rijn en Maas met de Noordzee. Dit is een belangrijke stap voor de natuur en het herstel van een dynamische delta met internationale impact. Zes natuurorganisaties hebben de handen ineen geslagen om de opening van de Haringvlietsluizen aan te grijpen voor het herstel van de unieke deltanatuur die het Haringvliet ooit rijk was. Dankzij een financiële impuls uit het Droomfonds van de Nationale Postcode Loterij hebben ze mens en natuur voorbereid op de terugkeer van dynamiek; met rust- en broedplekken voor vissen en vogels, en volop mogelijkheden voor mensen om van de unieke Haringvlietnatuur te genieten.

 • Werken aan nieuwe natuur Zuiderdiepgorzen

  Natuurmonumenten is gestart met werkzaamheden in de Zuiderdiepgorzen aan het Zuiderdiep bij Stellendam. 70 hectare voormalige landbouwgrond wordt omgevormd tot open waterrijke natuur. De komende tijd zijn graafmachines aan het werk om oude kreken open te graven. De grond wordt verplaatst naar plekken waar van nature een verhoogd reliëf is.

 • Geef trekvissen de ruimte!

  Het Haringvliet staat in aanloop naar en tijdens World Fish Migration Day (21 april) in het teken van ruimte voor trekvissen, zoals zalm, paling en steur. Op vrijdag 20 april zijn de Haringvlietsluizen geopend voor publiek. Tot 28 oktober laat het Natuurhistorisch Museum Rotterdam met de tentoonstelling ‘Swim, Fish, Swim!’ zien hoe de dynamische deltanatuur terugkeert, met gevolgen voor de kleinste bergbeekjes elders in Europa. Zelf het Haringvliet ontdekken? Op de Zuid-Hollandse eilanden zijn veel mooie fiets- en wandelroutes te vinden. En de steur? Die zwemt al in Rotterdam.

 • Nieuwe grondtransacties dragen bij aan ontwikkeling Noordrand Goeree-Overflakkee

  Maandag 5 februari ondertekenden drie partijen uit Sommelsdijk en wethouder Daan Markwat van de gemeente Goeree-Overflakkee een aantal grondtransacties in de meest westelijke punt van de polder Tweede Bekading bij Sommelsdijk. Deze transacties maken deel uit van de gebiedsontwikkeling van de Noordrand tussen Stellendam en Middelharnis en dragen bij aan een efficiëntere bedrijfsvoering in de landbouw en versterking van de recreatieve infrastructuur.

 • Gemeente en agrariërs ondertekenen wederom grondtransacties Noordrand

  Maandag 18 december ondertekenden drie agrariërs uit het deelgebied Eerste en Tweede Bekading in Sommelsdijk en wethouder Daan Markwat van de gemeente Goeree-Overflakkee (ver)koop- en ruilovereenkomsten voor het project Noordrand. De gemeente kocht voormalige BBL-gronden (Bureau Beheer Landbouwgronden) van de provincie en ruilde deze vervolgens met de agrariërs ten behoeve van locatieontwikkeling van de Eerste Bekading. Deze transacties dragen bij aan de gebiedsontwikkeling Noordrand, gelegen tussen Middelharnis en Stellendam. Hiermee worden de ambities voor dit gebied mogelijk gemaakt zoals; efficiëntere bedrijfsvoering in de landbouw, aanleg van nieuwe natuur met wandel- fiets- en vaarroutes en innovatieve woningbouw.

 • Wonen in de natuur bij Middelharnis:

  Welke ontwikkelaar geeft invulling aan een nieuwe stijl van wonen en natuurontwikkeling?

  De gemeente Goeree-Overflakkee start op 6 december 2017 een verkoopprocedure voor de locatieontwikkeling van de Eerste Bekading, direct gelegen aan het Haringvliet, dichtbij Middelharnis. Het gebied is een onderdeel van de gebiedsontwikkeling Noordrand Goeree-Overflakkee en is gericht op ontwikkeling van natuur, recreatie en een duurzaam woonconcept.

 • De Eerste Bekading; veel nieuwe (toegankelijke) natuur met kleinschalige woonvorm.

  Het Wereld Natuur Fonds, Natuurmonumenten, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Goeree-Overflakkee werken samen aan de ontwikkeling van de Eerste Bekading, een onderdeel van de gebiedsontwikkeling Noordrand Goeree-Overflakkee.

 • Terugblik open dag natuurgebied Scheelhoek

  Op zaterdag 28 oktober 2017 organiseerde Natuurmonumenten een inloopmiddag voor inwoners van Goeree-Overflakkee. Boswachters en vrijwilligers gaven uitleg over de geplande herinrichting van de natuur aan de zuidoostkant van Scheelhoek, een opmaat naar het gedeeltelijk openzetten van de Haringvlietsluizen in september 2018. Bezoekers kregen de kans om een kijkje te nemen in het gebied, dat normaal gesproken gesloten is voor publiek. Camilla neemt in haar vlog ook een kijkje in dit gebied: https://haringvliet.nu/kaart#11/51.6508/4.0533/183.

  BRON: Droomfondsproject Haringvliet

 • Realisatie gebiedsontwikkeling Noordrand weer een stap dichterbij!

  Woensdag 1 november tekenden agrariërs uit de Kraaijenissepolder en de gemeente Goeree-Overflakkee (ver)koopovereenkomsten waarbij de gemeente voormalige BBL-gronden (Bureau Beheer Landbouwgronden) aan de agrariërs verkocht. Deze transactie draagt bij aan de gebiedsontwikkeling Noordrand, gelegen tussen Middelharnis en Stellendam. Hiermee worden de ambities voor dit gebied mogelijk gemaakt zoals; efficiëntere bedrijfsvoering in de landbouw, opwekking van duurzame (wind)energie, aanleg van nieuwe natuur met wandel- fiets- en vaarroutes en innovatieve woningbouw.

 • Zaterdag 28 oktober - Open middag in natuurgebied Scheelhoek bij Stellendam

  Op zaterdag 28 oktober 2017 organiseert Natuurmonumenten een inloopmiddag voor inwoners van Goeree-Overflakkee. Boswachters en vrijwilligers geven dan uitleg over de geplande herinrichting van de natuur aan de zuidoostkant van Scheelhoek, een opmaat naar het gedeeltelijk openzetten van de Haringvlietsluizen in september 2018. Bezoekers krijgen de kans om een kijkje te nemen in het gebied, dat normaal gesproken gesloten is voor publiek. 

 • Werkzaamheden Haringvliet voor natuurherstel

  Om de natuur te herstellen en te verbeteren gaat Staatsbosbeheer dit najaar rondom het Haringvliet werkzaamheden uitvoeren bij de Menheerseplaat, de Stadse gorzen, het Spuigors en de buitengronden van de Westplaat. Het gebied wordt zo ingericht dat vissen geschikte paaiplaatsen kunnen vinden en vogels ongestoord kunnen broeden. De Noordse woelmuis krijgt een geschikt leefgebied.

  Het volledige artikel vindt u op: https://haringvliet.nu/nieuws/op-naar-een-optimaal-leefgebied-voor-broedvogels-en-vissen-en-de-noordse-woelmuis.

  Bron: Droomfondsproject Haringvliet

 • Energieneutrale woonterp op Goeree-Overflakkee

  Aan de noordzijde van Goeree-Overflakkee kun je straks letterlijk wonen in de natuur. Natuur, wonen, recreatie, landbouw en het opwekken van windenergie gaan daar straks hand in hand. In vlog #25 schildert Camilla een beeld van de verrijzende energieneutrale woonterp: https://www.youtube.com/watch?v=QHwmfj2NbZU

  Bron: Droomfondsproject Haringvliet

 • Een brandveilige woning

 • Pas op voor koolmonoxidevergiftiging

  Nog elk jaar overlijdt een aantal mensen in Nederland door koolmonoxidevergiftiging. Ook in de regio Rotterdam-Rijnmond doen zich incidenten voor met het kleur- en geurloze gas. De brandweer en ambulance rukken regelmatig uit voor een incident met koolmonoxide.

 • Pas op voor koolmonoxidevergiftiging

  Nog elk jaar overlijdt een aantal mensen in Nederland door koolmonoxidevergiftiging. Ook in de regio Rotterdam-Rijnmond doen zich incidenten voor met het kleur- en geurloze gas. De brandweer en ambulance rukken regelmatig uit voor een incident met koolmonoxide.

 • Ziet u iets verdachts? Bel de Politie!

  Uit cijfers blijkt dat het aantal woningbraken tijdens de donkere wintermaanden toeneemt. De politie surveilleert daarom extra op inbraakgevoelig gebleken locaties en houdt voormalig woninginbrekers nauwlettend in de gaten. Daarnaast doet de Forensische Opsporing uitgebreid sporenonderzoek naar daders en hun gereedschap. Tenslotte pleiten politie en OM voor hogere straffen voor inbrekers.

 • Gratis boekje om meer mensen de deltanatuur van het Haringvliet te laten ontdekken

  Rond het Haringvliet kun je de Nederlandse delta in al haar facetten beleven. In het Haringvliet monden de grote West-Europese rivieren Rijn en Maas uit in de Noordzee. Van oudsher een rijk en dynamisch natuurgebied. Gelegen op steenworp afstand van Rotterdam. Een gratis boekje boordevol tips voor een echte deltanatuur ervaring ligt vanaf zaterdag 8 juli bij VVV’s en andere drukbezochte toeristische locaties in de regio om meer mensen het Haringvliet te laten ontdekken

 • Samenwerking Haringvliet in een stroomversnelling

  De partners van de Landschapstafel Haringvliet ondertekenen 30 juni het ‘Manifest natuur en recreatie Landschapstafel Haringvliet’. Met dit manifest onderstrepen de partners de gezamenlijke ambitie om natuur en recreatie in het Haringvliet naar een hoger plan te tillen. Tegelijkertijd vieren de partners op feestelijke wijze een van de eerste concrete resultaten van de Landschapstafel: de ingebruikname van het speeltoestel ‘Speelsteur Haringvliet’.

 • Staatssecretaris van Dam bezoekt Tiengemeten in NLDelta

  NLDelta Biesbosch-Haringvliet, waar Tiengemeten deel van uitmaakt, won vorig jaar de juryprijs tijdens de verkiezing 'Mooiste Natuurgebied van Nederland'. Maandag 19 juni bezocht Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken het eiland Tiengemeten.
  Het volledige artikel vindt u op: http://bit.ly/2teKp5R.

 • Recreatiemogelijkheden Haringvliet

  In aflevering 5 van de serie STROOM over het Haringvliet brengt presentatrice Jamaine van der Vegt een bezoek aan Sommelsdijk en aan de zeehondenopvang A Seal in Stellendam.  Het filmpje van 5 juni  is te zien op: http://www.rijnmond.nl/tv/programma/113/Stroom/aflevering/7852.

  In het programma STROOM van RTV Rijnmond onderzoekt de presentatrice wat er gebeurt als in 2018 gaan de Haringvlietsluizen op een kier gaan en het zoute water uit de Noordzee het Haringvliet binnen stroomt. Tegelijkertijd laat ze de schoonheid van het gebied zien. Ondertussen gaan Frédérique Spigt en Kees Moeliker, op zoek naar bijzondere fauna.

 • Verwerking resultaten enquête voormalig gemeentehuis Goedereede

 • Zeearenden op Tiengemeten

 • Vogelsoorten Haringvliet

  In vlog 16 gaat Camilla op stap met vogelaar @ArjanDwarshuis. In 2016 reisde Arjan de hele wereld over om zoveel mogelijk vogelsoorten in 1 jaar te zien. In totaal zag hij 6.848 vogelsoorten. Een wereldrecord! Toch gaat hij nog graag vogels kijken in Nederland, zoals bij het Haringvliet. Hoeveel vogelsoorten zouden Camilla en Arjan in 1 dag bij het Haringvliet kunnen zien? http://www.haringvliet.nu/vlog/16-op-stap-met-vogelaar-arjan-dwarshuis#11/51.6354/4.0675

 • Inloopavond windparken Blaakweg en Suyderlandt

  Vanaf donderdag 2 maart tot en met 12 april 2017 liggen het ontwerp bestemmingsplan ‘Windlocatie Battenoord’, de ontwerp omgevingsvergunning voor de bouw van drie windmolens aan de kant van Nieuwe-Tonge (windpark Blaakweg) en de ontwerp omgevingsvergunning voor de bouw van drie windmolens aan de kant van Oude-Tonge (windpark Suyderlandt) ter inzage. De gemeente Goeree-Overflakkee organiseert op dinsdag 14 maart 2017 een inloopavond over de twee windparken. Tijdens deze avond kunnen belangstellenden kennis nemen van de stukken die ter inzage liggen en vragen stellen aan de adviseurs van de gemeente, DCMR en de initiatiefnemers.

 • Drie molens minder in plaatsingsgebied Battenoert

  De afgelopen maanden heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee uitvoerig overleg gevoerd met de initiatiefnemers van de twee nieuwe windparken in plaatsingsgebied Battenoert. Dit naar aanleiding van reacties van de inwoners uit de kernen Nieuwe-Tonge en Oude-Tonge en een motie van de gemeenteraad. Insteek van de gesprekken was om minder windmolens te plaatsen binnen het plaatsingsgebied Battenoert, om zo de omwonenden van het park te ontlasten. Het resultaat van deze gesprekken is, dat er nu drie windmolens minder worden geplaatst; twee windmolens minder aan de kant van Nieuwe-Tonge (windpark Blaakweg) en één windmolen minder aan de kant van Oude-Tonge (windpark Suyderlandt).

 • Vogels Haringvliet snakken naar ‘de Kier’

  Het afsluiten van het Haringvliet in 1970 was een dreun voor de kustbroedvogels van dit gebied. Nu de Haringvlietsluizen in 2018 op een kier gaan is het is dit een geweldige kans om het Haringvliet in oude glorie te herstellen en opnieuw een vogelparadijs te laten worden: http://www.haringvliet.nu/nieuws/vogels-haringvliet-snakken-naar-de-kier

 • Gemeente, provincie en Natuurmonumenten zetten vervolgstappen in de gebiedsontwikkeling Noordrand Goeree-Overflakkee

  Woensdag 21 december tekenden de provincie Zuid-Holland en de gemeente Goeree-Overflakkee elf (ver)koopovereenkomsten waarbij de gemeente voormalige BBL-gronden (Bureau Beheer Landbouwgronden) van de provincie kocht. Aansluitend tekenden de gemeente en Natuurmomenten de (ver)koopovereenkomst van de gronden en opstallen van voormalig Blok de Wit. Deze transacties dragen bij aan de gebiedsontwikkeling Noordrand, gelegen tussen Middelharnis en Stellendam. Hiermee worden de ambities voor dit gebied mogelijk gemaakt zoals; efficiëntere bedrijfsvoering in de landbouw (kavelruil), opwekking van duurzame (wind)energie, aanleg van nieuwe natuur met wandel- fiets- en vaarroutes en innovatieve woningbouw.

 • Basisscholen verkennen deltanatuur Haringvliet

  Afgelopen najaar hebben zo’n 150 kinderen en 30 volwassenen van Voorne-Putten en Goeree Overflakkee aan een bijzondere natuurles langs de oevers van het Haringvliet meegedaan. Op uitnodiging van het Droomfondsproject Haringvliet trokken ze de Scheelhoek, het Quackstrand, de Menheerseplaat of de Korendijkse Slikken in. Via allerlei opdrachten ontdekten de kinderen wat natuur in een delta kan inhouden. Hoe de bouw van de Haringvlietsluizen die deltanatuur beïnvloed heeft en hoe de Kier vanaf 2018 meer ruimte geeft aan zout water en trekvissen. In het voorjaar van 2017 kunnen scholen uit Hellevoetsluis aan een dergelijke buitenles aan het Quackstrand meedoen.

 • Eerste stakeholdersbijeenkomst gebiedsontwikkeling Middelharnis

  Om een gedragen toekomstbeeld van Middelharnis te creëren, organiseerde de gemeente Goeree-Overflakkee op 7 december een stakeholdersbijeenkomst in het Diekhuus in Middelharnis. De gebiedsontwikkeling Middelharnis heeft betrekking op het Havenhoofd, het Kanaal, de Havenkom, winkelcentrum D’n Diek en het Diekhuus.

 • Gemeente en agrariërs ondertekenen grondovereenkomsten Noordrand

  Woensdag 23 november 2016 ondertekenden zes agrariërs uit het deelgebied Zuiderdiep- en Halspolder en wethouder Daan Markwat van de gemeente Goeree-Overflakkee de grondkoopovereenkomsten voor het project Noordrand. Daarnaast tekenden agrariërs onderling grondruilovereenkomsten en wordt een opstallocatie verkocht aan een agrariër die deelneemt aan het grondplan. De ondertekende overeenkomsten zorgen voor een agrarische structuurverbetering. Verder zijn er gezamenlijke afspraken gemaakt om op de gronden windenergie te realiseren.

 • Gemeente continueert regierol over windenergie op Goeree-Overflakkee

  Wethouder Frans Tollenaar ondertekende op donderdag 27 oktober een aangepaste overeenkomst met de provincie Zuid-Holland, waarin is vastgelegd dat de gemeente haar bevoegdheid behoudt om omgevingsvergunningen te verlenen aan exploitanten van windturbines.

 • Heerlijk uitwaaien in de Kwade Hoek

 • Impuls voor economie en natuur Haringvliet-regio

  Provincie stelt 2 miljoen euro cofinanciering ter beschikking voor 2016

  De regio Haringvliet wordt de komende jaren flink aangepakt en versterkt zodat het weer een trekpleister wordt voor mens, dier en plant. Dit komt ten goede aan de leefbaarheid en lokale economie op de Zuid-Hollandse eilanden en versterkt de relatie met Rotterdam en Drechtstreden. In een unieke samenwerking slaan de gemeenten van Voorne-Putten, Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard, het Natuur- en recreatieschap Zuidwestelijke Delta en de zes natuurorganisaties van het Droomfondsproject Haringvliet* de handen ineen. Samen vormen zij de Landschapstafel Haringvliet die de komende jaren ruim 25 miljoen euro in de regio gaat investeren. Met 2 miljoen euro ondersteunt de provincie Zuid-Holland in 2016 de veelbelovende plannen om het Haringvliet in een stroomversnelling te brengen.

 • Goeree-Overflakkee eerste gemeente in Europa met Sheerwind Invelox windinstallatie

  De gemeente Goeree-Overflakkee en NedPower Green Energy ondertekenden vrijdag 24 juni 2016 een intentieovereenkomst voor het realiseren van een Sheerwind Invelox windinstallatie op Goeree-Overflakkee. Het gaat om een pilot van vijf jaar in een aangewezen plaatsingsgebied voor windenergie op grond in eigendom van de gemeente. Met de realisatie van de Sheerwind Invelox windinstallatie is de gemeente Goeree-Overflakkee de eerste gemeente in Europa en de tweede gemeente wereldwijd, die deze technologie toepast.

 • Ontwikkelingen Zuiderdiep- en Halspolder Goeree-Overflakkee

  Op donderdag 2 juni tekenden de agrariërs van de Zuiderdiep- en Halspolder, Natuurmonumenten en de gemeente Goeree-Overflakkee een intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van deze polders als onderdeel van de gebiedsontwikkeling Noordrand van Goeree-Overflakkee.

 • Informatieavond Windpark Haringvliet

  Op dinsdag 24 mei 2016 organiseert Nuon een informatieavond over Windpark Haringvliet. De avond vindt plaats in Recreatiecentrum De Staver in Sommelsdijk en de inloop is van 19.00 tot 21.00 uur. De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de stand van zaken rond Windpark Haringvliet. Aanmelden voor de avond is niet nodig.

 • Onderzoeken randvoorwaarden windlocaties Goeree-Overflakkee vastgesteld

  Vorig jaar lagen de Notities Reikwijdte en Detailniveau voor de plaatsingsgebieden Haringvliet GO (voorheen Polder van Pallandt), Battenoert en Anna Wilhelminapolder ter inzage. In deze periode konden belanghebbenden een zienswijze indienen op de voorgenomen onderzoeken naar de haalbaarheid van deze windlocaties op Goeree-Overflakkee. Inmiddels zijn de zienswijzen beantwoord en heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee de notities vastgesteld. Hiermee is de volgende stap in het proces gezet en kunnen de initiatiefnemers verder met het opstellen van de milieueffectrapportages.

 • Gebiedsontwikkeling Noordrand Goeree-Overflakkee in volgende fase

  De gemeenteraad stemde donderdag 7 april in met de vaststellingsovereenkomst voormalige BBL-gronden (Bureau Beheer Landbouwgronden) Noordrand Goeree-Overflakkee. In deze overeenkomst staan de voorwaarden en bepalingen waaronder de voormalige BBL-gronden van de provincie Zuid-Holland in de Noordrand en de Van Pallandtpolder gefaseerd voor 1 januari 2019 aan de gemeente verkocht worden. Deze grondoverdracht draagt bij aan de realisatie van de ambities van de gemeente op het gebied van natuur, wind, wonen, agrarische structuurversterking en recreatie

 • Gebiedsontwikkeling Noordrand Goeree-Overflakkee in volgende fase

  De gemeenteraad stemde donderdag 7 april in met de vaststellingsovereenkomst voormalige BBL-gronden (Bureau Beheer Landbouwgronden) Noordrand Goeree-Overflakkee. In deze overeenkomst staan de voorwaarden en bepalingen waaronder de voormalige BBL-gronden van de provincie Zuid-Holland in de Noordrand en de Van Pallandtpolder gefaseerd voor 1 januari 2019 aan de gemeente verkocht worden. Deze grondoverdracht draagt bij aan de realisatie van de ambities van de gemeente op het gebied van natuur, wind, wonen, agrarische structuurversterking en recreatie.

 • Unieke samenwerking voor een natuurlijke en aantrekkelijke Noordrand Goeree-Overflakkee

  In het natuurgebied de Scheelhoek in Stellendam ondertekenden donderdag 17 maart de gemeente Goeree-Overflakkee, de provincie Zuid-Holland, het Wereld Natuur Fonds en Natuurmonumenten de overeenkomst Gebiedsontwikkeling Noordrand Goeree-Overflakkee. De vier partijen werken samen aan de gebiedsontwikkeling tussen Middelharnis en Stellendam voor efficiëntere bedrijfsvoering in de landbouw door kavelruil, opwekking van duurzame (wind)energie, aanleg van nieuwe natuur met wandel- fiets- en vaarroutes en innovatieve woningbouw.

 • Unieke samenwerking voor een natuurlijke en aantrekkelijke Noordrand Goeree-Overflakkee

  In het natuurgebied de Scheelhoek in Stellendam ondertekenden donderdag 17 maart de gemeente Goeree-Overflakkee, de provincie Zuid-Holland, het Wereld Natuur Fonds en Natuurmonumenten de overeenkomst Gebiedsontwikkeling Noordrand Goeree-Overflakkee. De vier partijen werken samen aan de gebiedsontwikkeling tussen Middelharnis en Stellendam voor efficiëntere bedrijfsvoering in de landbouw door kavelruil, opwekking van duurzame (wind)energie, aanleg van nieuwe natuur met wandel- fiets- en vaarroutes en innovatieve woningbouw.

 • Wethouder Tollenaar opent windpark Hellegatsplein

  Donderdag 28 januari 2016 was wethouder Frans Tollenaar van de gemeente Goeree-Overflakkee aanwezig bij de officiële opening van het Windpark Hellegatsplein in Ooltgensplaat. Samen met Richard Klatten, directeur van Qurrent, en enkele leden van het windpark drukte wethouder Tollenaar als officiële handeling op een knop, waarna de windmolens gingen draaien.

 • Laat natuureffect windparken Goeree-Overflakkee zien

  De Commissie m.e.r. heeft geadviseerd over de gewenste inhoud van milieueffectrapporten voor drie windparken op Goeree-Overflakkee. Zij vindt het belangrijk dat de rapporten het natuureffect per windpark beschrijven én ook het totaaleffect van alle parken op en rondom het eiland.

 • Onderzoeken randvoorwaarden windlocaties Goeree-Overflakkee ter inzage

  Van woensdag 10 juni tot en met dinsdag 21 juli liggen de Notities Reikwijdte en Detailniveau (NRD’s) voor de plaatsingsgebieden Anna Wilhelminapolder, Battenoord en Polder van Pallandt ter inzage. In deze periode kunnen belanghebbenden een zienswijze indienen op de voorgenomen onderzoeken naar de haalbaarheid van deze windlocaties op Goeree-Overflakkee. Eind juni vinden hiervoor twee informatiebijeenkomsten plaats.

 • Wethouder Tollenaar slaat eerste paal windpark Hellegatsplein

  Met het slaan van de eerste paal gaf wethouder Tollenaar van de gemeente Goeree-Overflakkee vandaag het officiële startsein voor de bouw van windpark Hellegatsplein. De windmolens gaan begin 2016 draaien, maar aanmelden voor Windtegoed is nu al mogelijk. Windtegoed is een initiatief vanuit Qurrent waarbij de afnemers participeren in een windmolen. Met de komst van het park komt voldoende groene stroom beschikbaar voor ruim 10.000 huishoudens. Qurrent bouwt het nieuwe windpark in samenwerking met de gemeente bij de kruising tussen de A29 en de N59, ter hoogte van het recreatiestrand en strandpaviljoen Hellegat “De Banaan”.

 • Schenking van Droomfonds voor Haringvliet biedt kansen voor Goeree-Overflakkee

  De schenking van het Droomfonds aan diverse samenwerkende natuurorganisaties voor hun projectplan Met de Stroom Mee biedt kansen voor Goeree-Overflakkee. De natuurorganisaties willen samen met betrokken overheden en andere partijen nieuwe natuur in en rond het Haringvliet, het Spui en in de Voordelta realiseren.

Archief

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op
maandag t/m vrijdag
van 08.00 tot 17.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis