HOME  |  Nieuwsbrieven  |  Nieuwsbrief Bedrijvencontactpunt  |  NIEUWSBRIEF ONDERNEMERS februari 2021

NIEUWSBRIEF ONDERNEMERS februari 2021

Editie 2021 - 01

Inhoudsopgave

Subsidie steunfonds ondernemers

Wist u dat?

Enkele voorbeelden uit de praktijk

Ondernemers aan het woord

Bestellen en afhalen bij winkels per 10 februari

Kijk welke regelingen voor u van toepassingen zijn

Ondernemersvragen aan de gemeente?

Steunfonds coronamaatregelen ondernemers Goeree-Overflakkee (SCOGO)

De gemeenteraad Goeree-Overflakkee heeft een steunfonds in het leven geroepen om ondernemers te helpen tijdens en na de coronacrisis. Met dit steunfonds, dat voor ondernemers 1,5 miljoen bedraagt, Euro wil de gemeente een bijdrage leveren aan het behoud van werkgelegenheid en voorkomen dat bedrijven hun deuren moeten sluiten.

De subsidieregeling Steunfonds coronamaatregelen ondernemers Goeree-Overflakkee (SCOGO) is bedoeld als aanvulling op de bestaande landelijke regelingen en is op basis van cofinanciering. Het bestaat uit twee delen. Eén deel (maximaal € 5.000) is bedoeld voor advisering en ondersteuning, om ondernemers te helpen bij het zoeken van een nieuwe koers. Een ander deel (maximaal € 20.000) is voor scholing en/of fysieke maatregelen, zodat ondernemers hun onderneming toekomstbestendig aan kunnen passen. Overigens geldt de regeling met terugwerkende kracht vanaf 1 september 2020. Voor meer informatie, voorwaarden en het aanvraagformulier: www.goeree-overflakkee.nl/steunfonds

Wist u dat?

De regeling nog steeds kan worden aangevraagd?

De regeling met terugwerkende kracht vanaf 1 september 2020 is?

U dus subsidie kunt aanvragen voor advisering en/of scholing/fysieke investeringen die u heeft gedaan op of na 1 september?

Of bij gewenste toekomstige investeringen?

De regelingen onlangs is bijgewerkt?

De bijgewerkte versie van de regeling hier kunt vinden?

De belangrijkste wijziging is: dat u de regeling nu meerdere keren kan aanvragen tot het maximale bedrag van subsidie is bereikt?

Enkele voorbeelden uit de praktijk:

Een opleidingsinstituut heeft geïnvesteerd in tussenschotten zodat de cursisten veilig in dezelfde ruimte kunnen zitten. Een voorbeeld van een fysieke maatregel.

Een ondernemer die zich naast audioverzorging nu ook toe gaat leggen op videoverzorging. Er wordt dus een nieuwe markt aangeboord.

Een horecaondernemer die een winterterras aan gaat leggen en onderzoek gaat doen naar het realiseren van een hotelfaciliteit. Naast een fysieke maatregel dus ook een stukje advisering.

Een onderneming die een speciale luchtzuiveringsinstallatie gaat toepassen zodat zuivere en bacterievrije lucht kan worden gegarandeerd. Wederom een fysieke maatregel.

Een ondernemer die een showroom bouwt voor het aanprijzen van zijn nieuwe producten en een opleiding bekostigd voor zijn personeel. Een fysieke maatregel en scholing.

Ondernemers aan het woord

Ooltgensplaat, Proeverij 13 Gerald en Heleen:

'Nooit gedacht dat we pizza’s zouden gaan bakken…'

Proeverij13 is een leuke gezellige horecagelegenheid. Door de kleinschaligheid van het toerisme, van ons dorp en van ons, hebben we altijd verschillende activiteiten georganiseerd. De laatste jaren is de nadruk komen te liggen op café -dagschotel-vergadergelegenheid-3 gangen menu en de -B&B. 

Al deze activiteiten moesten stoppen door COVID19 met als gevolg geen inkomsten. Afhaal was onze enige uitvlucht en Proeverij13 Pizza&Pasta ontstond. Toevallig kreeg ik rond die tijd een mail van de gemeente die ons op het Subsidie Steunfonds wees. Wat een geluk! Ons plan digitaal ingediend, heel snel antwoord gekregen dat we in aanmerking kwamen. En na het insturen van de nota’s van de aanschaf van de oven en andere pizza benodigdheden, kregen we subsidie.

We draaien nu alweer 2 maanden met de afhaal en het is onze redding geworden. De inkomsten zijn zeer welkom en we hebben er ook plezier in.

Ciao van Gerald en Heleen
Proeverij 13, Ooltgensplaat

Oude-Tonge, R Promotions is gespecialiseerd in merchandise op grotere evenementen

Wij zagen onze omzet vanaf februari direct dalen, de agenda was leeg, wat nu? Ik heb mezelf een paar dagen “opgesloten” op de zaak om een plan te bedenken. HET ROER MOEST OM!

Vanaf dat moment zijn we ons gaan focussen op meubels en corona bescherming. Dit konden we doen met ons huidige machinepark. Na een Facebook actie kwamen de eerste orders binnen. Uiteraard een heel ander verdien model, maar de mannen waren aan het werk. Ook met het oog op onze andere werkzaamheden, personeelsbemanning op festivals, verlegden wij onze focus volledig op maatwerk meubels. Door het wegvallen van de helft van ons personeelbestand, waaronder een aantal interieurbouwers hebben we besloten om in een machine te investeren om deze vakmensen op te vangen. Deze machine, een CNC gestuurde zaagmachine, is in staat om alles fijnloos om de mm nauwkeurig te zagen. Een echte aanwinst. Snellere productie, en nog meer maatvast. Sprong in het diepe, maar wat moet je anders?

Al snel merkten we dat er vanuit de consument behoefte was aan persoonlijk contact waarbij ze de kwaliteit van het meubel konden zien. Het idee van de showroom was geboren!! Met de business to business die we hadden was dit niet nodig. Een bar beneden in ons pand zou voldoende zijn. Om op de vraag van de particuliere klant in te spelen, bedacht ik mij dat de voorruimte van ons pand een ideale ruimte zou zijn om een showroom te realiseren.

Voor het mogelijk maken van de showroom hebben wij een beroep gedaan op het steunfonds. We hebben de laatste periode veel geïnvesteerd in de toekomst! Een andere toekomst. Een toekomst die in het teken staat van interieurbouw en verkoop van banken.

Ramon Rhijnen, R Promotions BV

Contikiholland gebruikt subsidie steunfonds om Pure Air Technology in de touringcars te installeren: innovatie in COVID-19-tijdperk

In het COVID-19-tijdperk is, meer dan ooit, de gezondheid van de chauffeur en de passagiers de topprioriteit van touringcarbedrijven. De luchtkwaliteit in een touringcar is altijd al zeer goed geweest met name omdat elke paar minuten de gehele luchtinhoud van de touringcar vervangen wordt door een mix van buitenlucht (tot 80%) en gefilterde lucht. Om de luchtkwaliteit nog verder te verbeteren heeft Contikiholland voor zijn vloot touringcars VDL Pure Air Technology aangeschaft. Deze technologie behelst het actief ioniseren van de lucht met behulp van plasma cluster ionisatoren. De geïoniseerde lucht die vanuit het luchtkanaal het passagierscompartiment instroomt, heeft een dermate hoge ionenwaarde dat niet alleen virussen, maar bijvoorbeeld ook fijnstof en bacteriën onschadelijk worden gemaakt. De Pure Air Technology modules worden onzichtbaar in het luchtkanaal van het voertuig geplaatst. Het Pure Air-systeem wordt bij het opstarten van de touringcar automatisch geactiveerd. Dit garandeert een constante reiniging van de lucht. Het ionisatieproces is onschadelijk voor mens en milieu.

Gerco Don, directeur van Contikiholland, is blij met het initiatief van gemeente Goeree-Overflakkee om een subsidie beschikbaar te stellen.  De Pure Air technology is een extra maatregel die wij nemen om nog veiliger vervoer te bewerkstelligen en ook na de Covid-19 pandemie zal dit systeem bijdragen aan een nog schonere lucht in onze bussen. 

Innovaties als deze zullen het vertrouwen van onze klanten versterken, zodat er straks weer veilig en met veel plezier gereisd kan worden. Contikiholland waardeert het enorm dat de gemeente deze forse investering ondersteunt door middel van een subsidietoewijzing vanuit het steunfonds Coronacrisis/Covid-19.

Gerco Don, ContikiHolland

Faunapark Flakkee

'Nieuwe markt aanboren, wilde katten en educatie'

Een onderdeel in het beleidsprotocol van Faunapark Flakkee is het klimaat. Hier hebben we een koppeling gemaakt naar het uitsterven van dieren in het wild. Een belangrijk onderdeel van de dierentuin vergunning is educatie. Wij laten graag dieren zien die niet overal te zien zijn, dit is de kracht van de kleine dierentuin tegenover de grote die allen een bijna gelijke collectie hebben. Juist in deze moeilijke tijd is het belangrijk nieuwe dieren te laten zien, uit onderzoek is gebleken dat naast onze reguliere doelgroep er diverse groepen zijn die juist deze bijzondere dieren opzoeken.

Wij hebben nu gekozen om onze katten collectie uit te breiden met in elk geval een tweetal soorten die in Nederland niet in andere tuinen te zien zijn. Beide soorten worden met uitsterven bedreigd, dus belangrijk deel te nemen aan een conservatie programma. Hier hoort uiteraard goede educatie bij, hoe komt dit, hoe erg is het en wat kunnen we eraan doen. Uiteraard moet o.a. de huisvesting voor deze dieren aan heel veel eisen voldoen. Onze plannen zijn goedgekeurd door het RVO en dus konden we aan de slag.

Halverwege de voorbereidingen sloeg corona toe, het project moest worden stopgezet. Dit betekende voor de inmiddels gevonden dieren dat zij achter de schermen zouden moeten blijven totdat er weer gebouwd zou kunnen worden. Doormiddel van het subsidie steunfonds zagen wij de mogelijkheden om het project weer in gang te zetten. Concreet betekent dit voor de dieren op korte termijn de huisvesting die zij nodig hebben, voor ons een manier om een nieuwe doelgroep aan te boren en het Faunapark op de kaart te zetten. Nieuwe dieren en een nieuw verblijf om meer bezoeker te trekken en educatie te geven.

Bestellen en afhalen bij winkels per 10 februari

Niet-essentiële winkels blijven voorlopig gesloten. Toch wil het kabinet consumenten en ondernemers tegemoetkomen met een kleine aanpassing om de lockdown iets draaglijker te maken. Daarom maakt het kabinet per 10 februari bestellen en afhalen bij niet-essentiële winkels mogelijk. Klanten bestellen minimaal 4 uur van tevoren hun producten (online of telefonisch) en halen dit op afspraak af bij de winkel. Daarbij blijven natuurlijk de basisregels gelden zoals de 1,5 meter afstand, hygiënemaatregelen en thuisblijven bij klachten. Bekijk de regels voor bestellen en afhalen.

Kijk welke regelingen voor u van toepassingen zijn

Er zijn door de overheid diverse regelingen beschikbaar gesteld voor ondernemers. 

U vindt hier een overzicht van alle regelingen zoals NOW, TOZO en TVL

Er zijn vele diverse regelingen. Belangrijk om dit goed door te nemen en te kijken welke regelingen voor u van toepassing kunnen zijn. 

Ziet u door de bomen het bos niet meer, doe de regelingencheck via de Kamer van Koophandel.

Ondernemersvragen aan de gemeente?

BEL HET BEDRIJVENCONTACTPUNT!

Als gemeente Goeree-Overflakkee willen we er zijn voor onze ondernemers. Daarom is er het Bedrijvencontactpunt (BCP). Het BCP is het centrale aanspreekpunt van de gemeente Goeree-Overflakkee voor gevestigde én voor startende ondernemers. U kunt er met al uw ondernemersvragen terecht: van regelgeving, nodige vergunningen, mogelijke locaties, ontwikkelingen tot financiële steun.

Stel uw vraag, wij denken mee en wijzen u de weg binnen de gemeentelijke organisatie.
Medewerkers Ellen van der Linde en Debby Pennings van het BCP zijn telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op woensdag van 9.00 tot 13.00 via 14 0187 (keuze 2). U kunt ook mailen naar bedrijvencontactpunt@goeree-overflakkee.nl.

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op
maandag t/m vrijdag
van 08.00 tot 17.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis