HOME  |  Nieuwsbrieven  |  Nieuwsbrief gemeente  |  Nieuwsbrief 2021 - 14

Nieuwsbrief 2021 - 14

Wethouder Bruggeman zwaait bus Heppie Zomertour uit

Net als vorig jaar zwaaide wethouder Berend Jan Bruggeman maandagochtend 26 juli, vanuit Middelharnis, de bus van de Heppie Zomertour uit. In deze bus zaten kinderen (met hun ouders/verzorgers) die meegingen naar de Efteling om daar een leuke dag te beleven.

Lees verder

Maatregelen Haringvlietbrug 2 weken uitgesteld

De maatregelen aan de Haringvlietbrug worden 2 weken uitgesteld. Rijkswaterstaat heeft hier een persbericht over verstuurd.

Lees verder

Goeree-Overflakkee verdubbelt TONK-tegemoetkoming 

De gemeente Goeree-Overflakkee verdubbelt met terugwerkende kracht de maximale bedragen van de tegemoetkoming Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). Ook worden de regels versoepeld: bij een inkomensdaling van 15% of meer (was 25%) kunnen mensen aanspraak maken op de regeling.

Lees verder

Nieuw laagje verf voor antieke lantaarnpalen Goeree-Overflakkee 

Alle antieke lantaarnpalen in onze gemeente worden deze zomer opnieuw geverfd.

Lees verder

Tweede cursus Politiek Actief op Goeree-Overflakkee

Meedoen in de lokale politiek is misschien wel eenvoudiger en leuker dan men denkt! Daarom organiseert de gemeente Goeree-Overflakkee voor de tweede keer dit jaar een gratis cursus Politiek Actief.

Lees verder

Minder maaien zorgt voor meer biodiversiteit

Zie je in de bermen van Goeree-Overflakkee steeds meer bloemen die je niet eerder zag? Dat komt omdat de provincie, het waterschap en de gemeente steeds minder en anders gaan maaien. En dat is nodig, onder meer voor het behoud van insecten. Afgelopen 30 jaar verdween maar liefst 76% van de insecten. 

Lees verder

Nieuw model Nederlandse identiteitskaart

Vanaf 2 augustus 2021 komt er een nieuw model van de Nederlandse identiteitskaart. Deze ID-kaart bevat 2 vingerafdrukken van de kaarthouder en een QR-code met het burgerservicenummer (BSN).

Lees verder

Kansen verbetering kwaliteit dorpskern Oude-Tonge 

Met een aantal enthousiaste bewoners verkent de gemeente Goeree-Overflakkee momenteel de mogelijkheden voor kwaliteitsverbetering van de historische kern van Oude-Tonge. Er liggen kansen om de uitstraling, het gebruik en de samenhang van het gebied te verbeteren.

Lees verder

In gesprek met Rijkswaterstaat over maatregelen Haringvlietbrug

Rijkswaterstaat heeft een persbericht verstuurd over de maatregelen aan de Haringvlietbrug.

Lees verder

Gratis scootmobieltraining voor senioren op 15 september in Sommelsdijk

Gemeente Goeree-Overflakkee nodigt (toekomstige) scootmobielgebruikers van 60 jaar en ouder uit voor een gratis rijvaardigheidstraining op woensdag 15 september. De training vindt plaats in De Staver in Sommelsdijk (Olympiaweg 32), van 10.00 tot 15.00 uur.

Lees verder

Park Zeedijk in Herkingen officieel geopend

De kracht van samenwerking met lokale ondernemers op Goeree-Overflakkee, die zie je op een prachtige manier terug in de realisatie van Park Zeedijk”. Woorden van wethouder recreatie en toerisme, Peter Feller, bij de opening van dit nieuwe recreatiepark bij Herkingen.

Lees verder

‘Welzijn op recept’ bij huisartsen Goeree-Overflakkee 

Bijna iedereen voelt zich weleens een periode minder lekker. Dat kan zijn door financiële perikelen, zorgen om een ziek familielid, werk- of relatiestress, een heftige gebeurtenis of juist langdurige eenzaamheid. Het zijn enkele voorbeelden die kunnen leiden tot klachten als somberheid, stress, angst, vermoeidheid of hoofdpijn.

Lees verder

Zeven leerlingen ontvangen oorkonde voor afleggen van foutloos verkeersexamen

Wethouder Peter Feller zette woensdag 14 juli zeven leerlingen van groep 7 en 8 van CBS de Bosseschool in Middelharnis en CBS Prins Maurits in Dirksland digitaal in het zonnetje. Zij legden namelijk een foutloos theoretisch en praktisch verkeersexamen af. 


Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op
maandag t/m vrijdag
van 08.00 tot 17.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis