HOME  |  Coronacrisis  |  7 april: Column burgemeester: 'Houd vol!'

7 april: Column burgemeester: 'Houd vol!'

Ada Grootenboer

We zijn een gastvrij eiland’. Maar we kunnen nu even niet meer zo gastvrij zijn en vragen toeristen om weg te blijven. En dat voelt heel dubbel. Aan de ene kant wil ik niets liever dan onze vakantiegangers verwelkomen. Ze zijn goed voor ons eiland. We hebben ook veel moois hier: de prachtige stranden, mooie natuurgebieden en de gezellige sfeer op onze vakantieparken en campings. Maar de realiteit is dat er nu geen ruimte is voor een ontspannen vakantiegevoel. We leven met een noodverordening, strikte maatregelen en ‘social distancing’. Thuisblijven is het advies. En dat geldt zowel voor toeristen als voor ons als inwoners.

Vanaf 1 april zijn daarom de vakantieparken verplicht dicht voor recreatief nachtverblijf. Een maatregel die vooralsnog, net als andere maatregelen, tot en met 28 april duurt. Ik ervaar veel begrip uit onze samenleving. Maar natuurlijk begrijp ik ook dat er vragen zijn. Hoe lang gaat dit duren? Wat mag wel, wat mag niet? Hoor ik bij de uitzonderingen? Ook voor onze medewerkers is het soms zoeken naar de juiste antwoorden. Deze situatie is voor ons allemaal nieuw. Op onze gemeentelijke website vindt u veel informatie, onder meer over de getroffen maatregelen: www.goeree-overflakkee.nl/coronavirus

Mooi weer

Het mooie weer komt eraan, we hebben er afgelopen weekend al een voorproefje van gehad. Ik kijk er, net als heel veel andere mensen, altijd weer naar uit. Maar het is nu ook spannend. Blijven mensen wel thuis? Ontstaat er drukte op de stranden, in de natuurgebieden, in de speeltuinen of op pleinen? Houdt iedereen die minimale afstand van 1,5 meter in acht? We zien als gemeente dat mensen echt hun best doen om zich aan de maatregelen te houden. Dat waardeer ik zeer. Maar helaas zijn er ook op Goeree-Overflakkee al wel bekeuringen uitgedeeld voor groepsvorming, afgelopen week aan een aantal jongeren die toch nog steeds de situatie bagatelliseerden. Dat vind ik onvoorstelbaar en onacceptabel. Het is echt van het allergrootste belang dat we ons allemaal aan de maatregelen houden! Het aantal besmettingen met het coronavirus is hier hoog en de druk op het ziekenhuis en onze zorgfaciliteiten neemt toe. Dus vraag ik u met klem, ondanks het mooie weer, houd vol.

Zorg

Ik heb ontzettend veel respect en waardering voor alle mensen die in de zorg werken. Al weken werken zij onder zeer moeilijke omstandigheden. Laten wij onze waardering aan hen uiten door ons aan de maatregelen te houden. Zo zorgen we er samen voor dat de mensen in de zorg het vol kunnen blijven houden. En laten we ook zelf volhouden voor elkaar te zorgen en naar elkaar om te zien. Naast de ouderen, de mensen met een zwakke gezondheid en de zieken, zijn er nu ook mensen die veel verdriet hebben en rouwen.

Onderwijs

Ook met dit mooie weer zal het moeilijker zijn je te concentreren op je digitale les en huiswerk. De digitale lessen gaan in elk geval nog tot aan de meivakantie door, dus ook tegen de leerlingen en leerkrachten zou ik willen zeggen houd vol! Jullie zijn goed bezig!

Lieve mensen, laten we elkaar steunen en stimuleren in het naleven van de maatregelen. Want alleen samen kunnen we het coronavirus bestrijden.

Met vriendelijke groet,

Ada Grootenboer-Dubbelman.

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis