HOME  |  Coronacrisis  |  24 maart: Column van onze burgemeester

24 maart: Column van onze burgemeester

Ada Grootenboer

Wat lang ver weg leek, is plots heel dichtbij gekomen. Het coronavirus houdt het dagelijks leven volkomen in zijn greep. Afgelopen week maakte ik samen met mijn man ’s avonds een wandeling door Sommelsdijk en Middelharnis. We kwamen wel mensen tegen op straat, maar je voelt dat de sfeer anders is. Bedrukt. Het is stil op straat.

Trots

Het is een onwerkelijke en vooral moeilijke tijd. Ik heb ontzettend veel respect en waardering voor hoe wij als gemeenschap omgaan met deze situatie. Overal op het eiland ontstaan initiatieven om elkaar te helpen. Dat geeft een gevoel van saamhorigheid en dat maakt me dankbaar en trots.

Adviezen

Ik merk dat er onder u best nog veel vragen leven over de getroffen maatregelen en de richtlijnen van het RIVM. Ik wil u op het hart drukken om hier echt serieus mee om te gaan. Waar u ook bent, het is zo belangrijk om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Voor uw eigen gezondheid en de gezondheid van anderen. Ik kan u daarnaast de volgende concrete adviezen meegeven:

  • Het is goed om te blijven bewegen. Maar ook buiten geldt: houd 1,5 meter afstand. Vermijd grote groepen. Bent u verkouden of heeft u gezondheidsklachten? Blijf dan binnen. Informeer ook uw kinderen over het belang van deze maatregelen.
  • Voor jongeren. Even buiten ‘chillen’ met je vrienden kan, maar maak de groep niet te groot en sta niet te dicht op elkaar. Op die manier heb je minder kans om besmet te worden of anderen te besmetten. Ook hier geldt: blijf thuis als je je niet lekker voelt, verkouden bent of andere gezondheidsklachten hebt. 

Hart onder de riem

In het bijzonder richt ik mij tot onze oudere inwoners. Een van de getroffen maatregelen die mij het meest aan het hart gaat, is het sluiten van de woonzorgcentra voor bezoek. Bezoekjes van kinderen, kleinkinderen en andere dierbaren. Het kan niet meer. Weet dat ik, de wethouders en de raadsleden ontzettend met u meeleven. Ik wil dan ook iedereen oproepen om onze ouderen wat vaker te bellen of een appje te sturen. Of stuur een mooi kaartje of maak een mooie tekening. Zo zijn we ondanks de noodzakelijke afstand, toch samen.

Ik reken op u

Ik sluit me volledig aan bij premier Rutte, die in zijn TV-toespraak opriep tot saamhorigheid. “Bij alle onzekerheden die er zijn, is één ding volstrekt duidelijk: we moeten dit echt met zeventien miljoen mensen doen. Samen komen we deze moeilijke periode te boven.”

We komen hier doorheen, als we samen onze verantwoordelijkheid nemen en naar elkaar blijven omkijken. Ik reken op u en wens u veel sterkte voor de komende tijd.

Met vriendelijke groet,

Ada Grootenboer-Dubbelman.


Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis