HOME  |  Coronacrisis  |  18 maart: Brief aan ondernemers

18 maart: Brief aan ondernemers

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman

Beste ondernemer,
‘Samen staan we voor een opgave van enorme omvang’. Woorden van premier Rutte in zijn toespraak van afgelopen maandagavond. Het coronavirus heeft inmiddels een gigantische impact op ons dagelijks leven. Dat geldt voor onze inwoners, maar ook onze ondernemers op Goeree-Overflakkee worden hiermee keihard geraakt.

Samen 

We gaan een lastige tijd tegemoet. Ik leef mee met organisatoren van evenementen en met ondernemers die tijdelijk hun bedrijf moeten sluiten. Dat is zeer ingrijpend. Ik wil u op het hart drukken dat we als gemeente de uitspraak van onze premier ook letterlijk nemen: ‘Samen staan we voor een opgave van enorme omvang’. Daar waar mogelijk ondersteunen wij u. Dat begint met heldere informatievoorziening. Op onze gemeentelijke website vindt u alle informatie met betrekking tot het coronavirus: www.goeree-overflakkee.nl/coronavirus

Steun 

De Rijksoverheid treft regelingen om u te helpen. Zo kunt u bijvoorbeeld werktijdverkorting en uitstel van belastingbetaling aanvragen. Op dinsdag 17 maart maakte het Kabinet een pakket aan extra maatregelen bekend om de gevolgen voor gevestigde ondernemers (onder andere zzp’ers), mkb-ondernemers en grootbedrijven op te vangen. Een overzicht van alle landelijke en lokale hulpmaatregelen vindt u in de rubriek ‘Werkgevers en ondernemers’ op onze website: www.goeree-overflakkee.nl/coronavirus.  

Advies 

Er komt ontzettend veel op u af. Sommige vraagstukken zijn nieuw voor u. Mogelijk heeft u behoefte aan nader advies. De Kamer van Koophandel heeft een adviesteam ingeschakeld dat bereikbaar is op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur, via telefoonnummer (0800) 21 17. Daarnaast vindt u op de website van de Kamer van Koophandel een lijst met veelgestelde vragen door ondernemers: www.kvk.nl/corona.
Ook wij staan voor u klaar. Heeft u vragen over de uitvoering van de maatregelen binnen de gemeente Goeree-Overflakkee? Neem dan contact op met onze medewerkers van het bedrijvencontactpunt, via bedrijvencontactpunt@goeree-overflakkee.nl. 

Inzet   

Van ons allemaal wordt de komende tijd inzet gevraagd om de strijd tegen het coronavirus te winnen. Ik doe daarom een dringend beroep op iedereen om zich te houden aan de nieuwe maatregelen, zodat het virus zo min mogelijk kans krijgt zich te verspreiden. We hebben hier een gezamenlijke verantwoordelijkheid in.

Innovatief, daadkrachtig, gepassioneerd en enorm creatief. Zo heb ik de ondernemers op Goeree-Overflakkee in de afgelopen jaren leren kennen. Deze tijd doet een groot beroep op deze eigenschappen. Maar ik ben ervan overtuigd dat we samen deze crisis doorkomen. We doen dit met elkaar!

Voor nu wens ik u veel sterkte, wijsheid en een goede gezondheid voor u en uw dierbaren.

Met vriendelijke groeten,
Ada Grootenboer-Dubbelman
Burgemeester

SVHW - UITSTEL BETALING ONDERNEMERS

SVHW neemt maatregelen om ondernemers en ZZP-ers meer ruimte te geven om de lokale belastingen te betalen. Op deze manier hoopt SVHW enige financiële verlichting te creëren, aangezien de omzet van velen vanwege de Corona uitbraak onder druk staat. Lees het volledige bericht over uitstel van betaling.  

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis