HOME  |  Coronacrisis  |  17 april: Trailerhelling 'De Banaan' afgesloten

17 april: Trailerhelling 'De Banaan' afgesloten

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman heeft besloten om trailerhelling ‘De Banaan’ bij Ooltgensplaat met ingang van vrijdagmiddag 17 april af te sluiten.

Verwachte drukte

De burgemeester neemt dit besluit, omdat in het Paasweekend is geconstateerd dat het druk was bij de trailerhelling. Voor komend weekend wordt mooi weer voorspeld. Daarnaast is de verwachting dat het nog drukker wordt bij De Banaan, omdat de strandjes en de trailerhelling bij Numansdorp sinds zondagmiddag 12 april zijn afgesloten.

Veiligheid niet te garanderen

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman: “Ik tref deze maatregel in goed overleg met de hulpdiensten, omdat we door de verwachte drukte de veiligheid op en rond de trailerhelling niet kunnen garanderen. Dit met name ten aanzien van het houden van 1,5 meter afstand. De maatregel om de trailerhelling af te sluiten is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Net als bij de andere coronamaatregelen is het doel om de druk op de zorg niet verder op te laten lopen. Ik blijf iedereen oproepen om – ondanks het mooie weer – zoveel als mogelijk thuis te blijven.”

Vanaf vrijdagmiddag

De maatregel gaat vrijdagmiddag om 16:30 uur in. Op dat moment wordt de trailerhelling (fysiek) afgesloten. Eerder op de dag worden er borden geplaatst door de gemeente.

Trailerhelling De Banaan (Ooltgensplaat), nabij de Haringvlietbrug.

Trailerhelling

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis