Samenvatting

In de woonkernen Middelharnis en Dirksland zijn parkeerzones ingesteld.  Hulpverleners eerstelijnszorg die in verband met het verlenen van beroepsmatige hulp binnen de parkeerzones van Middelharnis en/of Dirksland moeten parkeren kunnen een parkeervergunning aanvragen.

Parkeervergunning op naam of op kenteken

Een parkeervergunning eerstelijnszorg kan op naam van het bedrijf of op kenteken van een auto worden aangevraagd. Een parkeervergunning op naam moet jaarlijks vernieuwd worden en een parkeervergunning op kenteken alleen bij vervanging van de auto. Een parkeervergunning op kenteken is daarom vaak voordeliger.

Online aanvragen

Een parkeervergunning eerstelijnszorg parkeerzone kan online worden aangevraagd! U moet dan wel kunnen inloggen met uw DigiD.  en de mogelijkheid hebben om de verschuldigde kosten te voldoen via internetbankieren (iDeal).

Parkeervergunning eerstelijnszorg parkeerzones aanvragen

Wat moet ik doen?

U moet een aanvraag parkeervergunning indienen bij de gemeente. Bij de aanvraag moeten de vereiste bijlagen worden gevoegd. 

Wat moet ik meenemen?

Een kopie van het kentekenbewijs als het een eigen auto betreft, óf een kopie van het huur- of leasecontract als een huur- of leaseauto betreft.

Wat kost het?

€ 44,75 per vergunning.

Hoe lang duurt het?

Op aanvragen parkeervergunningen eerstelijnszorg wordt binnen zes weken een besluit genomen.