Over Goeree-Overflakkee  |  Project Eerste Bekading  |  De Eerste Bekading; veel nieuwe (toegankelijke) natuur met kleinschalige woonvorm.

De Eerste Bekading; veel nieuwe (toegankelijke) natuur met kleinschalige woonvorm.

Het Wereld Natuur Fonds, Natuurmonumenten, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Goeree-Overflakkee werken samen aan de ontwikkeling van de Eerste Bekading, een onderdeel van de gebiedsontwikkeling Noordrand Goeree-Overflakkee

Het gebied van ruim 27 hectare biedt plaats aan natuur, recreatie en een duurzaam woonconcept. Ongeveer 90% van het gebied zal ingevuld worden met nieuwe natuur, dat ook wordt ook opengesteld voor recreatief medegebruik (wandelen en fietsen). Een klein gedeelte van het gebied (2,7 hectare) zal gebruikt worden voor de bouw van een bijzondere duurzame woonvorm. De woningen worden namelijk gebouwd op een kunstmatig aangelegde heuvel (woonterp) middenin de nieuwe natuur. De woningeigenaren worden gezamenlijk eigenaar van de natuur en gaan die ook met elkaar beheren. Er zullen eenmalig maximaal 40 woningen worden gebouwd, die permanent bewoond gaan worden.

Meer informatie

Een impressie van de energieneutrale woonterp is te zien in de vlog van Camilla Dreef: https://www.youtube.com/watch?v=QHwmfj2NbZU.

Meer informatie over de Noordrand vindt u op de website van de gemeente: Gebiedsontwikkeling Noordrand

Sfeerbeeld Eerste Bekading

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op
maandag t/m vrijdag
van 08.00 tot 17.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis