Met ingang van zondag 9 januari 2022 rijdt Connexxion in de regio Goeree-Overflakkee en Hoeksche Waard volgens een nieuwe dienstregeling. De teruggang in reizigers als gevolg van corona heeft impact op het openbaar vervoer. Ook in deze regio zijn door de sterke daling in het aantal reizigers veel minder inkomsten. Naar aanleiding van het tekort dat zo ontstaat, heeft Connexxion in overleg met de Provincie Zuid-Holland en reizigersorganisaties de dienstregeling voor 2022 flink moeten aanpassen. Hoewel ze ook kosten moeten besparen, willen ze optimaal blijven aansluiten bij de reizigersvraag.

Wijzigingen 

Bushalte Dirksland Dorp

De belangrijkste wijziging in de nieuwe dienstregeling is dat buslijnen waarvan weinig reizigers gebruik maken, worden gecombineerd, minder vaak rijden of komen te vervallen. Op die manier ontstaat financiële ruimte waardoor buslijnen waar véél reizigers gebruik van maken, kunnen blijven rijden. Met de nieuwe OV-dienst ‘OV-op-Maat’ kan Connexxion toch een dekkend OV-netwerk garanderen. Alle reizigers kunnen met het openbaar vervoer blijven reizen: 99% van de reizigers behoudt vast OV en 1% van de reizigers reist met OV-op-Maat.

Lees op de website van Connexxion om welke wijzigingen het precies gaat: nieuwe-dienstregeling-hoeksche-waard-en-goeree-overflakkee-(hwgo)-per-9-januari-2022.