Afgelopen vrijdag 18 november 2022 blies mevrouw Tanis-Tanis maar liefst 103 kaarsjes uit. Dat mocht niet onopgemerkt voorbij gaan. En daarom bezocht burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman haar in De Vliedberg. 

Foto: Sam Fish

Kee(tje) Tanis werd in Ouddorp geboren. Ze trouwde met Jaap Tanis en woonde 72 jaar op boerderij ‘De Klarebeek’ uit 1669. Het echtpaar kreeg 5 kinderen, waarvan 2 kinderen zijn overleden. Er zijn inmiddels ook 13 kleinkinderen en maar liefst 21 achterkleinkinderen. Haar man Jaap overleed helaas in 1990.

Naast de zorg voor haar gezin, zorgde Kee(tje) voor 2 oude ooms die ook op De Klarebeek woonden. Daarnaast werkte ze in de tuin van de boerderij en maakte ze iedere dag de melkmachine schoon.

100plus worden gaat volgens één van de oudste inwoonsters van onze gemeente vanzelf. Wat wel heeft geholpen? Gezond leven, hard werken in de buitenlucht en gezonde voeding uit eigen tuin. Ze krijgt veel bezoek, zo komt de buitenwereld bij haar binnen. Ze geniet van de liefdevolle en uitstekende verzorging in De Vliedberg. Daar is ze dankbaar voor.