Let op: leg eerst de trouwdatum vast bij de gemeente!Een melding van een voorgenomen huwelijk moet u rechtstreeks doen bij de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente waar u wilt trouwen.

Let op: als u beiden niet in Nederland woont en u en/of uw partner de Nederlandse nationaliteit bezit, moet de melding voorgenomen huwelijk bij de gemeente Den Haag worden gedaan.

In de gemeente Goeree-Overflakkee kunt u een melding voorgenomen huwelijk (op dit moment) alleen persoonlijk en op afspraak doen.

Online afspraak maken(externe link)

Beide partners moeten bij de melding aanwezig zijn.

Zodra u met de gemeente een datum voor de melding heeft afgesproken, ontvangt u een vragen/getuigenformulier. Dit formulier dient u uiterlijk bij de melding van uw voorgenomen huwelijk in te leveren. U dient dan ook gelijk een kopie legitimatiebewijs van u beiden en van de getuigen in te leveren. Bij een huwelijk moeten minimaal twee en mogen maximaal vier meerderjarige getuigen aanwezig zijn.

Dus:

  • vragenlijst/getuigenformulier
  • kopieën legitimatiebewijzen van u en uw partner
  • kopieën legitimatiebewijzen van uw meerderjarige getuigen

De ambtenaar van de burgerlijke stand beoordeelt uw documenten. Bij twijfel zal de ambtenaar van de burgerlijke stand om aanvullende documenten vragen, zoals een nooit eerder getoonde buitenlandse geboorteakte of een bewijs van echtscheiding uit het buitenland.

Bent u in het buitenland geboren, heeft u een vreemde nationaliteit of bent u woonachtig (geweest) in het buitenland dan kunnen er andere voorwaarden gelden. In dit geval kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers.

U dient de kosten bij de melding van uw voorgenomen huwelijk te voldoen.