Zeven Nederlandse nieuwkomers zijn in het kader van de nieuwe Wet Inburgering begonnen bij het Ontwikkelbedrijf van Goeree-Overflakkee (Webego). Zij maken kennis met de Nederlandse arbeidsmarkt. Met kruukplaetjes en Flakkeese bolussen werden ze kortgeleden feestelijk verwelkomd bij de kick-off van hun traject. 

Inburgeringstraject 

De komende drie jaar gaan de inburgeraars aan de slag om onze taal te leren en te leren hoe wij hier wonen, werken en leven. Doel is dat ze door hun inburgeringstraject zo snel mogelijk meedoen in Nederland. En dat ze daarnaast zo snel mogelijk werk vinden.   

Nieuw thuis op Goeree-Overflakkee 

Als gemeente zijn we vanaf begin dit jaar verantwoordelijk voor de inburgering van nieuwe Nederlanders. Deze zeven inburgeraars zijn de eersten die dit traject gaan doorlopen. Wat houdt dat in? We helpen nieuwe Nederlanders – mensen met een verblijfsvergunning of anderen met een inburgeringsplicht in ons land – om van Nederland én dus van Goeree-Overflakkee hun nieuwe thuis te maken. Dat traject van drie jaar is voor iedereen verschillend. Een belangrijk onderdeel is kennismaken met de Nederlandse arbeidsmarkt. Dit heet de Module Arbeidsmarkt en Participatie (MAP) en wordt opgepakt door ons Ontwikkelbedrijf (Webego). Naast de MAP maken de inburgeraars kennis met verschillende beroepssectoren door te werken en leren in het Ontwikkelbedrijf en bij lokale ondernemers. Door snuffelstages, vrijwilligerswerk en open dagen te bezoeken, leren de nieuwe Nederlanders zichzelf en Goeree-Overflakkee beter kennen. 

Naast het traject bij het Ontwikkelbedrijf, volgen de inburgeraars ook andere verplichte Inburgeringsonderdelen bij onder andere Stichting Vluchtelingenwerk en het Albeda College. Binnenkort is er een kick-off met de samenwerkingspartners. Kijk voor meer informatie op www.goeree-overflakkee.nl/inburgeren