Voor het team Veiligheid & Handhaving zijn wij op zoek naar een:

Jurist omgevingsrecht

(36 uur per week)

De reactietermijn loopt tot en met 26 maart 2023.

Ben jij een professional die complexe vraagstukken niet uit de weg gaat?

Profiel                                                                                               

Als jurist omgevingsrecht houd jij je bezig met de naleving van wet- en regelgeving op het gebied van bestuursrecht. Jij bent inzetbaar op diverse gebieden, zoals bijvoorbeeld ruimte, milieu, natuur en WABO. Op deze handhavingsgebieden ben jij één van de aanspreekpunten binnen onze gemeente. Hieronder volgt een kort overzicht van het takenpakket:

 • Je biedt ondersteuning bij juridische vraagstukken op het gebied van toezicht en handhaving op de WABO en het omgevingsrecht;
 • Je stelt handhavingsbesluiten op en voert je gesprekken met interne en externe partijen. Hiervoor heb je veel contact met de collega’s van het team vergunningverlening;
 • Je handelt verzoeken af in het kader van Wet Open Overheid (WOO);
 • Je voert gesprekken met overtreders en probeert te achterhalen waarom degene zo heeft gehandeld. Vervolgens pas je daar het vervolgtraject op aan. Als er wordt gekozen voor een handhavingstraject, stel je een vooraankondiging/voornemen op, in heldere en begrijpelijke taal. Indien nodig, stel je daarna een sanctiebesluit op (bijvoorbeeld last onder dwangsom of last onder bestuursdwang);
 • In samenspraak met de collega’s van team juridische zaken bewaak je de rechtsgang en lever je benodigde stukken aan;
 • Je vertegenwoordigt de gemeente bij juridische procedures bij de commissie bezwaarschriften, bij de rechtbank en de Raad van State.

Hoe is het om bij de gemeente Goeree-Overflakkee te werken?

Je werkt in een organisatie met korte lijnen. We weten elkaar te vinden we helpen elkaar. In onze organisatie is ruimte om jezelf te ontwikkelen. Als professional en als mens. Wij vinden balans tussen werk en privé belangrijk. Daarom heb je in veel functies de mogelijkheid om werk en privé op elkaar af te stemmen. Op kantoor ontmoet je collega’s en zoek je actief de verbinding. Thuis kun je in alle rust werken en heb je de ruimte om tussendoor een boodschap te doen of te sporten.

Wij dragen bij aan jouw vitaliteit door je onder andere te voorzien in een Arbo verantwoorde thuiswerkplek, inclusief laptop en telefoon. Wij vertrouwen op jou dat de klus hoe dan ook wordt geklaard en dat je hierbij rekening houdt met jouw klant of collega’s. Daar hoeven wij geen werktijden voor af te stemmen. Dat kun jij prima zelf! Bij ons kan iedereen zichzelf zijn. Waar mensen met een verschillende achtergrond samenwerken, ontstaan nieuwe inzichten. Vanuit die gedachte is iedere medewerker welkom.

Wat vragen wij

 • Jij hebt een afgeronde HBO of Universitaire rechten opleiding;
 • Je hebt kennis van of bent nieuwsgierig naar de gemeentelijke organisatie, haar interne beleid, regels, procedures en nieuwe ontwikkelingen;
 • Je weet collega’s te inspireren en indien nodig aan te spreken;
 • Je bent een enthousiaste, proactieve en klantgerichte collega met een frisse blik, die beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke communicatie.

Wat bieden wij

 • Werken bij een organisatie waar medewerkers zich gelukkig voelen. In het recent gehouden geluksonderzoek geven de medewerkers een score van 7.3 voor werkgeluk;
 • De functie heeft als generiek profiel vakinhoudelijk medewerker A en is gewaardeerd op schaal 10 (maximaal € 4.671,-- per maand bij een volledig dienstverband). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. Een arbeidsmarkttoelage van maximaal 10% behoort voor een periode van drie jaar tot de mogelijkheden;
 • Een volledige werkweek is bij ons 36 uur. Het is mogelijk om 4 x 9 te werken. Vanaf 2023 krijg je 26 vakantiedagen op basis van een fulltime (36 uur) dienstverband.
 • Naast salaris krijg je iedere maand een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden en wensen. Anders gezegd: je bepaalt zelf waarvoor je het geld gebruikt. De hoogte van het IKB is 17,05% van je salaris.
 • Wij vergoeden € 0,21 per kilometer met en een maximum van 70 kilometer enkele reis. Je krijgt bij ons een thuiswerkvergoeding van € 2,15 bruto per dag voor de dagen dat je niet op kantoor werkt.
 • Je bent verzekerd van je pensioen tegen een zo’n laag mogelijke premie bij pensioenfonds ABP. De beleggingen van dit pensioenfonds dragen bij aan een duurzame wereld.
 • Je kunt met korting een zorgverzekering afsluiten bij CZ, IZA of Menzis. Daarnaast ontvang je jaarlijks een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering. Ook als je niet deelneemt aan onze collectieve verzekering.

Meer informatie  

Wil je meer informatie en/of van gedachten wisselen over de inhoud van deze functie, dan kun je contact opnemen met Marianne Kleingeld, teamleider Veiligheid en Handhaving. Voor informatie over de procedure kun je terecht bij Marit Werkhoven, beleidsadviseur HRM. Beiden zijn bereikbaar via telefoonnummer 14 0187. 

Solliciteren   

Wil jij onze organisatie nog beter maken? Geweldig, dan zijn wij op zoek naar jou en nodigen wij je van harte uit om te reageren! Je kunt tot en met 26 maart 2023 je belangstelling kenbaar maken. Dat kan door je schriftelijke motivatie, in combinatie met een actueel curriculum vitae te mailen naar: personeelszaken@ggo.nl.
De gesprekken vinden plaats op maandagmiddag 3 april 2023.

Een antecedentenonderzoek kan onderdeel uitmaken van deze procedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze procedure wordt niet op prijs gesteld
.