Voor het team Omgeving zijn wij op zoek naar een:

Juridisch adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling

(32 tot 36 uur per week)

Voor deze vacature hanteren wij geen sluitingsdatum, wij gaan direct in gesprek met interessante kandidaten.  

Heb je interesse in een essentiële rol waarin je de ontwikkeling van bouw- en wooninitiatieven op het prachtige eiland Goeree-Overflakkee stimuleert? Variërend van het herbestemmen van schuren tot appartementen tot het opzetten van een wooncluster voor ouderen, en zelfs het bijdragen aan de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk aan de rand van een dorpskern. Deze mogelijkheden dragen stuk voor stuk bij aan het behoud en de versterking van de leefbaarheid van de dorpskernen en het mooie buitengebied.

Als Juridisch Adviseur RO binnen de gemeente Goeree-Overflakkee speel je een cruciale rol bij het mogelijk maken van deze initiatieven. Binnen het team Omgeving draag jij bij aan een toekomst waarin we over vijf, tien en zelfs vijftig jaar nog steeds trots en gelukkig zijn om op ons eiland te wonen, te ondernemen en te recreëren. Als Juridisch Adviseur RO maak je deel uit van een dynamisch en professioneel team waarin leren door te doen en leren van elkaar centraal staat.

Over de functie:

  • Als Juridisch Adviseur RO neem je zowel zelfstandig als in teamverband de verantwoordelijkheid voor diverse juridische aspecten van ruimtelijke projecten en processen. Hierbij worden zowel bestuursrechtelijke als civielrechtelijke werkzaamheden uitgevoerd.
  • Je vertegenwoordigt het gemeentebestuur voor de rechtbank of de Afdeling bestuursrechtspraak in zaken met betrekking tot ruimtelijke plannen en projecten, inclusief bestemmingsplannen en planschade.
  • Je vertaalt de uitgangspunten van een plan of project en draagt bij aan het opstellen van anterieure overeenkomsten.
  • Je onderhoudt contacten zowel binnen als buiten de organisatie en je biedt inhoudelijke expertise op beleids-, procesmatig- en juridisch niveau.
  • Het uitvoeren van diverse andere ruimtelijke en juridische taken binnen het team behoort tevens tot jouw werkzaamheden, afhankelijk van de behoeften.

De functievereisten

  • Je beschikt over een afgeronde juridische hbo of wo-opleiding met aanvullende kennis en/of ervaring binnen het vakgebied ruimtelijke ordeningsrecht en omgevingsrecht.
  • Je hebt kennis van wetgeving, (gemeentelijk) beleid, RO procedures en het kunnen toepassen hiervan.
  • Je bent analytisch sterk, omgevingsbewust en overtuigend. Daarnaast heb je ervaring in het optreden in overlegsituaties en het daarin toelichten en verdedigen van standpunten en het doen van voorstellen.
  • Daarnaast ben je accuraat, proactief en resultaatgericht. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden (zowel in woord als geschrift) en bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband goed te functioneren.

Wat bieden wij

De functie is ingedeeld in schaal 11, maximaal € 5.725,- euro per maand en op basis van 36 uur, peildatum januari 2023. Het salaris wordt bepaald op basis van jouw kennis, opleiding en ervaring. Verder biedt de gemeente Goeree-Overflakkee uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Arbo-verantwoorde thuiswerkplek inclusief laptop en telefoon, een thuiswerk- en internetvergoeding, flexibele werktijden, de mogelijkheid om 4 x 9 te werken, woon-werk reiskostenvergoeding en opname in het ABP-pensioenfonds. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar voor 32-36 uur per week. Bij wederzijdse tevredenheid is de intentie om een vast dienstverband met elkaar aan te gaan.

Naast je salaris krijg je een vrij besteedbaar budget bij de gemeente Goeree-Overflakkee, te weten een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17.05 % van je bruto jaarsalaris. Je krijgt hierdoor meer keuzevrijheid en zeggenschap over je geld. Je bepaalt zelf wat het beste past bij je levensfase en persoonlijke wensen en doelen. Zo kun je dit budget bijvoorbeeld inzetten voor extra verlofdagen, het inkopen van extra pensioen of opleidingsmogelijkheden om te blijven groeien in je vak.

Meer informatie  

Mijntje Lammen 06 - 58 97 04 08

Solliciteren   

Solliciteer via deze link(externe link). Voor deze vacature werken we samen met de CertusGroep