Inwoners  |  Van Pallandtpolder: Proeftuin voor duurzame en innovatieve ontwikkeling  |  “Schoon drinkwater, vruchtbare grond en een stabiel klimaat”

“Schoon drinkwater, vruchtbare grond en een stabiel klimaat”

Als ik over het eiland fiets, geniet ik enorm van de prachtige natuur en onze mooie agrarische bedrijven. Veel agrariërs op Goeree-Overflakkee zijn actief bezig met duurzaamheid en innovatie. Dat past goed bij de ambities van Goeree-Overflakkee. Ik vind het mooi om te zien dat deze ontwikkelingen samenkomen in de gebiedsontwikkeling ‘Proeftuin Van Pallandtpolder Middelharnis’.

De gemeente stelt landbouwgrond ter beschikking voor initiatieven op het gebied van duurzame, innovatieve landbouw. We hebben ondernemers uitgedaagd om via openbare inschrijving hiervoor een creatief plan neer te leggen. Maar liefst 13 partijen hebben in de afgelopen tijd een plan neergelegd.  In een special in het Eilanden Nieuws van 15 september 2020 presenteerden alle inschrijvers hun plan. Op onze oproep om uw stem uit te brengen op het naar uw ogen beste plan werd boven verwachting gereageerd. Fijn om zoveel betrokkenheid te ervaren!

Waarom is het belangrijk dat we experimenteren met nieuwe, duurzame vormen van landbouw? Het is echt nodig om met elkaar te werken aan een toekomstbestendige landbouwsector, waarbij duurzaamheid een hele grote rol speelt. Hierdoor verbetert de kwaliteit van de bodem, de biodiversiteit neemt toe, er ontstaan er kortere ketens en nog zoveel meer. Op deze manier kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de wereld om ons heen. De belangen zijn groot en juist daarom ben ik er een groot voorstander van dat Goeree-Overflakkee een proeftuin is voor duurzaamheid. Laten we in de Van Pallandtpolder landbouwinnovaties testen, ervan leren en deze kennis meenemen richting de toekomst!

Tea Both-Verhoeven, wethouder duurzaamheid en innovatie.

Afspraak maken

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op