Inwoners  |  Van Pallandtpolder: Proeftuin voor duurzame en innovatieve ontwikkeling

Van Pallandtpolder: Proeftuin voor duurzame en innovatieve ontwikkeling

 • “Schoon drinkwater, vruchtbare grond en een stabiel klimaat”

  Als ik over het eiland fiets, geniet ik enorm van de prachtige natuur en onze mooie agrarische bedrijven. Veel agrariërs op Goeree-Overflakkee zijn actief bezig met duurzaamheid en innovatie. Dat past goed bij de ambities van Goeree-Overflakkee. Ik vind het mooi om te zien dat deze ontwikkelingen samenkomen in de gebiedsontwikkeling ‘Proeftuin Van Pallandtpolder Middelharnis’.

  Lees verder
 • Wat heeft u hieraan?

  De Proeftuin Van Pallandtpolder staat voor kennis verkrijgen en kennis delen. U voelt zich thuis op ons eiland. Een eiland van ruime landbouwpolders en mooie natuur. Maar weet u ook hoe de producten op het land groeien? Wat er allemaal bij komt kijken om de bodemkwaliteit en het bodemleven – ook in de toekomst – optimaal te houden? Welke slimme technieken er worden bedacht om nog duurzamer en vernieuwender te produceren? U kunt de duurzame innovaties in de Proeftuin Van Pallandtpolder van dichtbij meemaken!

  Lees verder
 • Geschiedenis Van Pallandtpolder

  Het ontstaan van de Van Pallandtpolder valt terug te voeren op de opkomst van de zandplaat ‘Flakkee’, welke in de achttiende eeuw opkwam voor de haven van Middelharnis. Deze plaat werd van west naar oost doorkruist door het Zuiddiep.

  Lees verder
 • Zie ook...

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op
maandag t/m vrijdag
van 08.00 tot 17.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis