Van maandag 31 oktober tot en met woensdag 2 november en van maandag 7 tot en met woensdag 9 november is in De Staver in Sommelsdijk een priklocatie van de GGD Rotterdam-Rijnmond geopend. Hier kunnen inwoners van Goeree-Overflakkee ook zonder afspraak terecht voor de herhaalprik tegen corona.

Waarom de herhaalprik? 

De herhaalprik zorgt ervoor dat mensen minder ziek worden als gevolg van het coronavirus. Mogelijk zijn mensen na de herhaalprik ook minder vatbaar voor infectie en kunnen ze het virus minder makkelijk overdragen op anderen. Vaccinatie helpt zo om de zorg en de samenleving voor iedereen open te houden. 

Over de herhaalprik 

De herhaalprik bestaat uit één prik met het vernieuwde vaccin (Pfizer). Dit is een mRNA vaccin. Het vaccin van deze herhaalprik is ontwikkeld om het afweersysteem van mensen die al eerder gevaccineerd zijn, een extra aanmoediging te geven. Het bouwt voort op de al opgebouwde afweer van de basisvaccinatie. Het is daarom belangrijk de basisvaccinatie te hebben voordat u de herhaalprik krijgt. Prikken is veilig én gratis.

Afspraak noodzakelijk 

Wilt u een prik halen in De Staver maak dan vooraf een afspraak. Dit kan online via www.planjeprik.nl of door te bellen naar 0800 7070. U kunt ook een afspraak maken via de afsprakenlijn van GGD Rotterdam-Rijnmond: T. 010 - 443 80 31 (maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en in het weekend van 9.00 tot 16.00 uur).

Voor welke prikken kunt u terecht 

Op deze locatie wordt de herhaalprik tegen corona uit de najaarsronde gegeven. Heeft u nog geen basisvaccinatie tegen corona, dan kunt u ook hiervoor op afspraak in De Staver terecht.

Adres en openingstijden

Adres: De Staver, Olympiaweg 32, 3245 DL Sommelsdijk.

De vaccinatielocatie is open op de onderstaande dagen en tijden:

 • Maandag 31 oktober: 9.00 uur tot 16.00 uur
 • Dinsdag 1 november: 9.00 uur tot 16.00 uur
 • Woensdag 2 november: 9.00 uur tot 16.00 uur
   
 • Maandag 7 november: 9.00 uur tot 16.00 uur
 • Dinsdag 8 november: 9.00 uur tot 16.00 uur
 • Woensdag 9 november: 9.00 uur tot 16.00 uur

Vraag of meer informatie

 Hieronder hebben wij voor u de veelvoorkomende vragen en antwoorden op een rij gezet. Geven die alsnog niet de informatie waar u naar op zoek bent, dan kunt u voor meer informatie terecht op de website van GGD Rotterdam-Rijnmond, bellen met het GGD Rotterdam-Rijnmond informatienummer (T. 010 – 443 80 31) of met het landelijke telefoonnummer van Rijksoverheid (T. 0800 – 1351).

Veelvoorkomende vragen en antwoorden

1.  Waarom is deze herhaalprik nodig?

Deze herhaalprik is nodig om ernstige ziekte, ziekenhuisopname en sterfte door het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen en de bescherming tegen het virus op peil te houden. De herhaalprik zorgt ervoor dat mensen minder ziek worden als gevolg van het coronavirus. Mogelijk zijn mensen na de herhaalprik ook minder vatbaar voor infectie en kunnen ze het virus minder makkelijk overdragen op anderen. Vaccinatie helpt zo om de zorg en de samenleving voor iedereen open te houden.

2.    Waarom is de basisvaccinatie nodig voordat je de herhaalprik kunt krijgen? 

Het vaccin dat gebruikt wordt voor deze herhaalprik is ontwikkeld om het afweersysteem van mensen die al eerder gevaccineerd zijn, een extra aanmoediging te geven. Het bouwt voort op de al opgebouwde afweer van de basisserie. Het is daarom belangrijk de basisvaccinatie te hebben voordat je de herhaalprik krijgt.

3.    Welk vaccin krijg ik? 

De herhaalprik in De Staver wordt gegeven met het vernieuwde vaccin van het merk Pfizer. Dit is een mRNA vaccin.

4.    Ik heb eerder een andere vaccinatie gehad dan Pfizer. Kan ik toch naar De Staver in Sommelsdijk komen voor de herhaalprik?  

Ja, als u een uitnodiging heeft ontvangen dan kunt u komen. In De Staver zullen we prikken met Pfizer. Het maakt niet uit of u een ander vaccin heeft gehad de vorige keer. 

5.    Hoeveel prikken heb ik nodig?  

De herhaalprik bestaat uit één prik.

6.    Ik krijg binnenkort ook de griepprik. Kan ik deze op hetzelfde moment halen als de herhaalprik tegen corona? 

De griepprik wordt door de huisarts gegeven. De herhaalprik tegen corona wordt door de GGD gegeven. Je kunt deze dus niet op dezelfde locatie halen. Het is wel mogelijk om de beide prikken kort na elkaar te halen. Wachttijd tussen deze twee prikken is niet nodig.

7.    Ik heb kortgeleden corona gehad. Is een herhaalprik dan nodig? 

Het is verstandig om de herhaalprik ook te halen als je corona hebt gehad. Wel moet er 3 maanden tussen de laatste besmetting en de herhaalprik zitten. Als deze periode korter is dan krijgt het afweersysteem niet de kans om zich te versterken. Er zitten dan nog veel antistoffen tegen het virus in het bloed waardoor het vaccin te snel door het lichaam wordt opgeruimd.

8.    Moet ik een afspraak bij de GGD maken om in De Staver in Sommelsdijk mijn herhaalprik te kunnen halen? 

Ja. Voordat u uw herhaalprik kunt halen in De Staver dient u eerst een afspraak te maken bij de GGD Rotterdam-Rijnmond. De afspraak maakt u zodra uw geboortejaar aan de beurt is. U kunt dit nagaan via de website van de Rijksoverheid: Herhaalprik tegen corona | Vaccinatie tegen het coronavirus | Rijksoverheid.nl
Voor een afspraak belt u met 010 - 443 80 31. U kunt niet vrij binnenlopen.

9.    Ik heb al een afspraak bij de GGD. Wat moet ik doen? 

Als u al een afspraak heeft bij de GGD, dan vragen we u om uw herhaalprik bij de GGD te halen, op de reeds ingeplande dag en tijd.

10.    Is er voldoende parkeergelegenheid bij De Staver in Sommelsdijk? 

Er is een parkeerterrein met ruimte voor ongeveer 150 voertuigen bij De Staver. 

11.    Ik heb geen vervoer. Hoe kom ik bij de vaccinatielocatie? 

U kunt via ANWB AutoMaatje vervoer regelen. Neem daarvoor contact op met 06 - 86 89 05 06. Zij zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 09.00 en 12.00 uur. U kunt ook een e-mail sturen naar automaatje@zijngo.nl.

12.    Zijn er rolstoelen beschikbaar? 

Er zijn rolstoelen beschikbaar bij de vaccinatielocatie. 

13.    Kan ik mijn scootmobiel parkeren? 

Ja, er is ruimte om uw scootmobiel te parkeren. 

14.    Wie geeft de vaccinaties op deze locatie? 

De vaccinaties worden gezet door speciaal hiervoor opgeleide medewerkers van GGD Rotterdam-Rijnmond. Ook is er op de vaccinatielocatie een arts aanwezig voor eventuele vragen. 

15.    Ik kan niet printen en ben mijn gezondheidsverklaring kwijt. Wat nu? 

Er zijn op de vaccinatielocaties ook gezondheidsverklaringen beschikbaar. U vindt de gezondheidsverklaring in meerdere talen ook op de website van de Rijksoverheid.  

16.    Wat moet ik meenemen naar de afspraak? 

Wij vragen u om het volgende mee te nemen naar de vaccinatielocatie: 

 • Rijbewijs, ID-kaart of paspoort*
 • Een mondkapje
 • Eventueel: aanvullende informatie van je behandelend arts en het vaccinatieboekje.

17.    Waarom is de Staver maar zo’n korte periode geopend als priklocatie? 

De pop-up locatie in De Staver wordt opgezet speciaal voor de minder mobiele en kwetsbare bewoners uit de regio. Zij krijgen de mogelijkheid om op 6 dagen verspreid over twee weken een prik te halen bij hen in de buurt.  

18.    Ik heb geen uitnodiging ontvangen voor de herhaalprik, kan ik toch in De Staver terecht? 

U kunt in De Staver terecht voor de herhaalprik als uw geboortejaar aan de beurt is en u de basisvaccinatie tegen corona heeft. Of u aan de beurt bent kunt u nagaan via de website van de Rijksoverheid: Herhaalprik tegen corona | Vaccinatie tegen het coronavirus | Rijksoverheid.nl

Ook kunt u in De Staver terecht voor een basisvaccinatie tegen corona als u deze nog niet eerder kreeg. 

19.    Waar kan ik terecht wanneer mijn vraag er niet tussen staat? 

GGD Rotterdam-Rijnmond is voor de herhaalprik het eerste aanspreekpunt. Meer vragen en antwoorden kunt u vinden op de website van GGD Rotterdam Rijnmond. Geeft de website niet de informatie waar u naar op zoek bent dan kunt u bellen met de GGD via telefoonnummer 010 - 443 80 31.