Voor het team Passend Werk en Inkomen zijn wij op zoek naar een collega:

Handhaver / toezichthouder Sociaal Domein

(36 uur per week)

Voor deze vacature hanteren wij geen sluitingsdatum, wij gaan direct in gesprek met interessante kandidaten.

Wat ga je doen

Bij het team Passend Werk en Inkomen komen uitkeringsaanvragen binnen. Bij twijfel of bij signalen, doe je onderzoek naar de rechtmatigheid van een aanvraag of een al verstrekte uitkering. Je gaat alle gegevens na die hiervoor van belang zijn. Dit is variërend van screening van een nieuwe aanvraag, tot het doen van een huis of buurtbezoek. Dit doe je objectief en zonder vooroordelen. Je weet hoe je weerstand kunt voorkomen en hoe je hier professioneel op moet reageren. Nadat je alle feiten naast elkaar hebt gelegd, bepaal je de vervolgstappen. Van jou wordt verwacht dat je zelfstandig onderzoek kunt doen en daaropvolgend een duidelijke rapportage kunt maken. Je bent een kei in duidelijk en juridisch te rapporteren; jouw adviezen zijn concreet, objectief, gemotiveerd en juridisch sterk. Jouw taken zijn als volgt:

 • Je verricht administratief- en veldonderzoek. Hierbij hoort: dossieronderzoek, systeemonderzoek, raadplegen van bronnen, verrichten van waarnemingen, buurtonderzoek, huisbezoek, het opnemen van verklaringen, confrontatiegesprek en het slecht nieuws gesprek indien de uitkering na onderzoek wordt ingetrokken.
 • Je verricht kwalitatief hoogstaand bestuursrechtelijke onderzoek ter voorkoming en bestrijding van fraude, misbruik en/of oneigenlijk gebruik van uitkeringen.
 • Je geeft voorlichting, ondersteunt, begeleidt en adviseert de uitvoering op het gebied van fraudealertheid, fraudesignalering, fraudebestrijding en fraudepreventie en onderhoudt de contacten met de diverse disciplines.

Hoe zou de dag eruit kunnen zien

Je bent vroeg uit de veren om te kijken op een woonadres van een klant waarover een melding van samenwoning is binnengekomen. Zo zou de partner vroeg in de ochtend naar zijn werk gaan. Bij het posten, merk je niets verdachts op. Je rijdt na enige tijd door naar kantoor. Daar ondersteun je collega’s die werkzaam zijn binnen de ‘poort’. Een aanvraag roept vragen op. Zo is een inkomens- en woonsituatie niet duidelijk. Samen met je collega  onderzoek je of bijstand aan de orde is. Vervolgens komt een vraag over een klant bij je terecht waarbij er twijfel is over de verblijfplaats. Deze klant is al geruime tijd niet gezien of gesproken en reageert niet op brieven of telefoon. Je kijkt op het adres wat de stand van zaken is. Op bellen en kloppen op de deur wordt niet gereageerd. Je ziet in de gang veel ongeopende post, kranten en reclamefolders liggen. Je vraagt bij de buren of zij iets weten en gaat terug naar kantoor. Daar werk je nog het één en ander uit om zo je dossiers op orde te houden. Aan het eind van de middag rij je nog een keer langs het adres van de samenwoning. Mogelijk zie je de vermeende partner nu wel.

Hoe is het om bij de gemeente Goeree-Overflakkee te werken?

Je werkt in een organisatie met korte lijnen. We weten elkaar te vinden en we helpen elkaar. In onze organisatie is ruimte om jezelf te ontwikkelen. Als professional en als mens. Wij vinden balans tussen werk en privé belangrijk. Daarom heb je in veel functies de mogelijkheid om werk en privé op elkaar af te stemmen. Op kantoor ontmoet je collega’s en zoek je actief de verbinding. Thuis kun je in alle rust werken. En heb je de ruimte om tussendoor een boodschap te doen of te sporten.

Wij dragen bij aan jouw vitaliteit. Dit doen wij door je onder andere te voorzien in een Arbo verantwoorde thuiswerkplek, inclusief laptop en telefoon. Wij vertrouwen erop dat je jouw werk goed afrondt. Je houdt hierbij rekening met onze inwoners, samenwerkingspartners, bestuur en/of collega’s. Daar hoeven wij geen werktijden voor af te stemmen. Dat kun jij prima zelf! Bij ons kan iedereen zichzelf zijn. Waar mensen met een verschillende achtergrond samenwerken, ontstaan nieuwe inzichten. Vanuit die gedachte is iedere medewerker welkom.

Wat vragen wij

 • Een gerichte en afgeronde opleiding op Hbo-niveau en je hebt een geldig BOA getuigschrift of je bent bereid tot het volgen van de opleiding Buitengewoon Opsporingsambtenaar (domein Werk, Inkomen en Zorg) ;
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie in een vergelijkbare omgeving;
 • Kennis van de Participatiewet, Algemene Wet Bestuursrecht en aanverwante regelingen met daarnaast ruime aanvullende kennis op het eigen vakgebied;
 • Kennis van de gemeentelijke organisatie, haar interne beleid, bestuurlijke en maatschappelijke verhouding, regels en procedures;
 • Een goed analytisch vermogen;
 • In bezit van een rijbewijs;
 • Geen 9 tot 5 mentaliteit en de bereidheid om ook buiten die uren te werken als de situatie daarom vraagt.

Wat bieden wij

 • Werken bij een organisatie waar medewerkers zich gelukkig voelen. In het recent gehouden geluksonderzoek geven de medewerkers een score van 7.3 voor werkgeluk;
 • De functie heeft als generiek profiel vakinhoudelijk medewerker B en is gewaardeerd op schaal 9 (maximaal € 4.537,-- per maand bij een volledig dienstverband). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Een volledige werkweek is bij ons 36 uur. Het is mogelijk om 9 uur per dag te werken. Je krijgt 26 vakantiedagen op basis van een fulltime (36 uur) dienstverband.
 • Naast salaris krijg je iedere maand een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden en wensen. Anders gezegd: je bepaalt zelf waarvoor je het geld gebruikt. De hoogte van het IKB is 17,05% van je salaris.
 • Wij vergoeden € 0,21 per kilometer met en een maximum van 70 kilometer enkele reis. Je krijgt bij ons een thuiswerk- en internetvergoeding van € 3,-- netto per dag voor de dagen dat je niet op kantoor werkt.
 • Je bent verzekerd van je pensioen tegen een zo’n laag mogelijke premie bij pensioenfonds ABP. De beleggingen van dit pensioenfonds dragen bij aan een duurzame wereld.
 • Je kunt met korting een zorgverzekering afsluiten bij CZ, IZA of Menzis. Daarnaast ontvang je jaarlijks een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering. Ook als je niet deelneemt aan onze collectieve verzekering.

Meer informatie  

Wil je meer informatie en/of van gedachten wisselen over de inhoud van deze functie? Neem dan contact op met David van Kampen, teamleider Passend Werk en Inkomen. Voor informatie over de procedure kun je terecht bij Annet Okkerse, beleidsadviseur HRM. Beiden zijn bereikbaar op telefoonnummer 14 0187.

Solliciteren   

Spreekt deze functie je aan en voldoet je profiel aan de eisen? Wil jij onze organisatie nog beter maken? Geweldig, dan zijn wij op zoek naar jou en nodigen wij je van harte uit om te reageren!  Dat kan door je schriftelijke motivatie, in combinatie met een actueel curriculum vitae te mailen naar: personeelszaken@ggo.nl. Deze vacature heeft geen sluitingsdatum. Geschikte kandidaten nodigen we zo snel mogelijk uit. Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek. Vaak volgt er dan een tweede gesprek waarin je uitgenodigd wordt voor het arbeidsvoorwaardengesprek. 

Een antecedentenonderzoek kan onderdeel uitmaken van deze procedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze procedure stellen we niet op prijs.