Op donderdag 29 september begint de Week tegen Eenzaamheid. Verspreid over het eiland biedt Stichting ZIJN de komende week verschillende activiteiten aan waarbij ontmoeting en verbinding centraal staan. De eerste activiteiten zijn al op donderdag 29 september. Wilt u een activiteit bijwonen? Meld u zich dan aan via het e-mailadres m.vanderwelle@zijngo.nl. We hopen u de komende week te ontmoeten!

In samenwerking met Stichting ZIJN organiseert de gemeente in die week activiteiten die mensen dichter bij elkaar brengen en sociale contacten en netwerken stimuleren. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen.

Activiteiten Week tegen Eenzaamheid
Datum:Activiteit:Omschrijving

29 september
donderdag

Activiteit; Samen koken, samen eten.
Locatie: Oude-Tonge, Infocentrum
tijd: 12.00 uur

Oude-Tonge gaat de creaclub lekkere hapjes maken in het Infocentrum die u om 12.00 uur op kunt komen eten. Alleen of samen met een vriend, vriendin of buurman.

29 september
donderdag

Activiteit: Praetje bie un Plaetje
Locatie: Nieuwe-Tonge, Ons Dorpshuis
Tijd: 14.00 uur

Bij ‘Praetje bie un Plaetje’ worden oude beelden van Nieuwe-Tonge getoond en kunt u onder het genot van een kopje koffie uw verhalen delen. Hannie Kasteleijn neemt een laptop vol oude foto’s mee naar Ons Dorpshuis. Ze worden getoond op een scherm.

29 september
donderdag

Activiteit: Koffiekamer
Locatie: Sommelsdijk, Antoon Coolenstraat 11 
(Kameraadhuis)
Tijd: 09.00 tot 13.00 uur

Hier kunt u terecht voor een kopje koffie en een praatje van 09.00 tot 13.00 uur. Er kan zelfs mee geluncht worden.
Op basis van vrije inloop.

29 september
donderdag

Activiteit: Aanschuifkoor
Locatie: Middelharnis, Het Diekhuus
Tijd: 14.00 tot 16.00 uur

Gezellig samen liedjes zingen die iedereen kent. Na afloop is er gelegenheid om in de foyer van Het Diekhuus na te praten. Aanmelden is niet nodig, u kunt gewoon gratis aanschuiven.

30 september
vrijdag

Activiteit: Praetje bie un Plaetje
Locatie: Ooltgensplaat, ’t Centrum
Tijd: 14.00 uur

Bij ‘Praetje bie un Plaetje’ worden oude beelden van Ooltgensplaat getoond en kunt u onder het genot van een kopje koffie uw verhalen delen. Op vrijdag 30 september verzorgen de gebroeders Maliepaard een middag met beelden
van vroeger in ‘t Centrum in Ooltgensplaat.

3 oktober
maandag

Activiteit: Walk & Talk
Locatie: Stad aan ’t Haringvliet, Ons Trefpunt
Tijd: 14.00 uur

In Stad aan ’t Haringvliet heeft Gerda Arensman een mooie wandelroute uitgezet. Op maandag 3 oktober bent u om 14.00 uur welkom in Ons Trefpunt voor een kopje koffie. Vanaf deze locatie kunt u, 2 aan 2, 5 kilometer wandelen.
Er worden kaartjes met gespreksonderwerpen uitgedeeld en het zou leuk zijn wanneer er onderweg van wandelpartner wordt gewisseld.
Mensen met een scootmobiel kunnen ook deelnemen.

3 oktober
maandag

Activiteit: Rust Roest: ontspanningsoefeningen
Locatie: Herkingen, Ons Huis
Tijd: 14.00 uu

Bewegen is niet alleen gezond, maar kan ook heel gezellig zijn als je het samen doet. Met na afloop natuurlijk een lekker kopje koffie. Bij ‘Rust Roest’ kunt u ervaren hoe fijn het kan zijn om lekker te bewegen.

3 oktober
maandag

Activiteit: Rust Roest: bewegen op muziek
Locatie: Ouddorp, Dorpstienden
Tijd: 14.30 uur

Bewegen is niet alleen gezond, maar kan ook heel gezellig zijn als je het samen doet. Met na afloop natuurlijk een lekker kopje koffie. Bij ‘Rust Roest’ kunt u ervaren hoe fijn het kan zijn om lekker te bewegen.

3 oktober
maandag

Activiteit: Ontspanningsyoga
Locatie: Goedereede, Verenigingsgebouw Oostdam
Tijd: 19.30 tot 20.30 uur

U kunt deelnemen aan ontspanningsyoga die voor iedereen geschikt is. Geniet na afloop van een lekker kopje thee. Bijzonderheden: lenigheid is geen vereiste, een onderzoekende nieuwsgierige geest wel. Graag zelf een mat, slaapzak of een tuinstoelkussen meenemen zodat u zacht zit en ligt.
Eigen bijdrage van 5 euro. Aanmelden doet u per WhatsApp bij Jacqueline: 06 43 55 60 69.

4 oktober
dinsdag

Activiteit: Samen koken, samen eten
Locatie: Dirksland, Victoriahal
Tijd: 11.00 uur

Er worden op dinsdag 4 oktober samen hapjes gemaakt in de Victoriahal. Om 11.00 uur wordt er begonnen met de bereiding en daarna is het smullen geblazen.

4 oktober
dinsdag

Activiteit: Samen koken, samen eten
Locatie: Stellendam, ‘t Haegse Huus
Tijd: 10.00 uur

Niets zo gezellig als samen eten! En het eten zelf klaarmaken maakt het nog leuker. In Stellendam wordt er een workshop ‘arretjescake maken’ georganiseerd in ‘t Haegse Huus. Natuurlijk wordt de cake na afloop genuttigd met een kopje koffie.

5 oktober
woensdag

Activiteit: Walk & Talk
Locatie: Melissant, Melishof
Tijd: 09.30 uur

Wandelen en praten: een mooie combinatie. Stichting ZIJN zorgt voor de
gespreksonderwerpen. Er is een mooie route uitgezet. Er wordt om 09.30 uur gestart met de wandeling vanaf de Melishof. Rond 11.30 uur wordt de tocht afgesloten met koffie en appelgebak.

5 oktober
woensdag

Activiteit: Rust Roest: yogales
Locatie: Achthuizen, R.K.V.V. FIOS (kantine)
Tijd: 10.00 uur

Bij ‘Rust Roest’ kunt u ervaren hoe fijn het kan zijn om lekker te bewegen.

5 oktober
woensdag

Activiteit: Wandelgroep
Locatie: Dirksland, Startpunt is de keet van speeltuin ‘De Flierefluiter’ 
Tijd: 10.00 uur

Om 10.00 uur doen we eerst een kopje koffie. Daarna gaan we van 10.30 tot 12.00 uur ongeveer 3 kilometer samen wandelen in en rond Dirksland. Bij slecht weer wordt een leuke binnenactiviteit georganiseerd.
Op basis van vrije inloop.

6 oktober

Activiteit: Praetje bie un Plaetje
Locatie: Goedereede, Verenigingsgebouw Oostdam
Tijd: 14.00 uur

Bij ‘Praetje bie un Plaetje’ worden oude beelden van Goedereede getoond en kunt u onder het genot van een kopje koffie uw verhalen delen. Andre Kastelein vertelt over Goedereede uit vervlogen tijden en toont een film uit 1966.

6 oktober 
donderdag

Activiteit: Koffiekamer
Locatie: Sommelsdijk, Antoon Coolenstraat 11
(Kameraadhuis)
Tijd: 09.00 tot 13.00 uur

Hier kunt u terecht voor een kopje koffie en een praatje van 09.00 tot 13.00 uur. Er kan zelfs mee geluncht worden.
Op basis van vrije inloop.

8 oktober
zaterdag

Activiteit: Samen uit samen thuis
Locatie: Middelharnis, Het Diekhuus
Tijd: 14.00 tot 16.00 uur

De dames van Duo Voci zorgen voor een onvergetelijke middag in Het Diekhuus. Kent u mensen die bijna niet de deur uitgaan of het spannend vinden alleen een voorstelling te bezoeken? Neem zo iemand dan mee naar het optreden in Het Diekhuus. Wilt u graag naar de voorstelling maar niet alleen? Meld u dan ook aan bij Stichting ZIJN. We kijken dan samen of
we u eventueel kunnen matchen met iemand.

Bij slecht weer bieden we een alternatief programma aan voor de buitenactiviteiten.

Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken van een activiteit. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen.

Veel Nederlanders voelen zich soms of zelfs vaak eenzaam

Eenzaamheid komt binnen alle leeftijdsgroepen voor. Vaak vormt het een belemmering om mee te komen in onze samenleving. Met het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid, georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, wil de overheid de trend van eenzaamheid doorbreken door eenzaamheid eerder te signaleren, het bespreekbaar te maken en door samen te werken. Het organiseren van de Week tegen Eenzaamheid is daar een voorbeeld van.