‘Gezamenlijk de handen ineenslaan om boostervaccinaties te versnellen om zo de zorgcontinuïteit te beschermen’. Dat was het gezamenlijke doel van CuraMare, Zorggroep Haringvliet, ondernemersvereniging FOGO en gemeente Goeree-Overflakkee. Ruim 500 medewerkers zorgden ervoor dat in vier dagen tijd meer dan 11.000 inwoners van, of werkenden op, Goeree-Overflakkee hun boostervaccinatie kregen.

In de volgende video zijn de mensen vanuit de verschillende betrokken organisaties aan het woord die nauw betrokken waren bij de boostercampagne op Goeree-Overflakkee:

Video Zorg voor onze zorg

Vraag en antwoord

Hieronder hebben wij voor u nog enkele veelvoorkomende vragen en antwoorden op een rij gezet die u kunnen helpen nadat de boosterprik bij u is gezet. Geven die alsnog niet de informatie waar u naar op zoek bent, dan kunt u uw niet-medische vragen stellen via het telefoonnummer 14 0187.

Veel voorkomende vragen

Kan ik dezelfde bijwerkingen verwachten als de vorige keer?

Na iedere vaccinatie kan het zijn dat u bijwerkingen ervaart. Bijvoorbeeld pijn op de prikplek, vermoeidheid en koude rillingen, hoofdpijn of spier- en gewrichtspijn.

Is het wel veilig om nu een vaccinatie met een ander merk vaccin te krijgen?

Voor de boostervaccinatie kunnen allebei de mRNA-vaccins (Pfizer en Moderna) ingezet worden. Het maakt niet uit welk merk vaccin is gebruikt bij eerdere vaccinaties: Pfizer, Moderna, AstraZeneca of Janssen.
Een boostervaccinatie van een ander merk dan de eerste of tweede prik, het combineren van vaccins, staat nog niet officieel beschreven in de bijsluiters van de vaccins en de EMA registratie. Wel is uit onderzoek tot nu toe gebleken dat er geen verschil in effectiviteit en bijwerkingen is. Daarom is door de Gezondheidsraad geadviseerd dat voor de booster de vaccins gecombineerd kunnen worden.

Meer informatie vindt u op: https://www.rivm.nl/.

Ik heb corona gehad en twee keer een prik gehaald. Moet ik nog een booster? 

Ook als je corona hebt gehad, krijg je een uitnodiging voor een boosterprik. Heb je na je laatste vaccinatie nog corona gehad? Dat heeft ook een boostereffect. Dan moet je 3 maanden wachten voordat je de booster kunt halen.

Ik heb mijn boosterprik gehad, maar zie dit niet in mijn CoronaCheck app. Wat moet ik doen?

Het RIVM heeft gemiddeld 1 tot 3 weken nodig om de boostervaccinatie te verwerken. Na een boosterprik moet een vaccinatie handmatig worden toegevoegd aan het vaccinatiebewijs. Hoe je dit doet kun je lezen op https://coronacheck.nl.

Blijft mijn coronatoegangsbewijs wel geldig?

Als u een boostervaccinatie krijgt, blijft uw coronabewijs gewoon geldig. Zowel uw coronabewijs voor reizen binnen Europa (DCC) als uw coronatoegangsbewijs voor toegang tot activiteiten in Nederland. U hoeft dus niet opnieuw twee weken te wachten om een geldige QR-code te krijgen.