Ruim 40 werkzoekenden bezochten donderdag 2 november de Ontwikkelmarkt in Middelharnis. Ze maakten zo kennis met het leer- en ontwikkelaanbod van de leerwerkbedrijven in de regio.

Het evenement werd georganiseerd door het Ontwikkelbedrijf van gemeente Goeree-Overflakkee. Aanwezig waren Voorne-Putten Werkt, HWwerkt! en het leerwerkloket Rijnmond. De leerwerkbedrijven begeleiden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze helpen hen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten en vaardigheden. En bij het vinden van een geschikte werkplek. Ze zijn er voor iedereen die een baan zoekt en onder de Participatiewet valt.

Op de ontwikkelmarkt laten de leerwerkbedrijven zien wat er allemaal mogelijk is. Door in gesprek te gaan kan een werkzoekende onderzoeken of een bepaald vak bij hem of haar past. Van leerwerktraject zonnepaneleninstallateur tot de leerlijn groepshulp kinderopvang: er zijn genoeg mogelijkheden. De markt was succesvol. Er werden contacten gelegd, informatie uitgewisseld en zelfs al matches gemaakt.

Ontwikkelbedrijf Goeree-Overflakkee

Het Ontwikkelbedrijf van gemeente Goeree-Overflakkee helpt mensen in hun ontwikkeling naar werk. Door te werken, leren mensen wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Het Ontwikkelbedrijf werkt hiervoor samen met lokale ondernemers. Nieuwsgierig naar het Ontwikkelbedrijf? En naar wat ondernemers en kandidaten voor elkaar kunnen betekenen? Voor meer informatie: www.goeree-overflakkee.nl/ontwikkelbedrijf