Gemeente Goeree-Overflakkee

Nieuws

 • Toekomst van Zuid-Hollands erfgoed Fort Prins Frederik en Fort Buitensluis voor het voetlicht

  (16-06-2020)

  Tijdens een bezoek aan de forten Prins Frederik (Goeree-Overflakkee) en Buitensluis (Hoeksche Waard) besprak Willy de Zoete de toekomstplannen van dit erfgoed.

  Gedeputeerde Willy de Zoete heeft vrijdag 12 juni 2020 een bezoek gebracht aan de forten Prins Frederik (Goeree-Overflakkee) en Buitensluis (Hoeksche Waard). De gedeputeerde werd daarbij, in klein gezelschap, begeleid door wethouders Daan Markwat (GO) en Harry van Waveren (HW), de beide projectleiders van de twee forten en de voorzitter van de Stichting Fort Buitensluis. De gedeputeerde nam met interesse kennis van de tot nu toe gerealiseerde restauratiewerkzaamheden en verdere doelen en plannen voor de toekomst. Zij was daarbij verheugd te horen dat ook hier een grote schare vrijwilligers ons erfgoed zo’n warm hart toedraagt.

  Lees verder
 • Basisscholen maken kennis met werkzaamheden fort

  (17-10-2019)
  Basisscholen bezoeken het fort

  Woensdag 16 en donderdag 17 oktober bezochten leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen OBS de Regenboog en CBS De Hoeksteen uit Ooltgensplaat Fort Prins Frederik. Zij leerden op de bouwplaats alles over de restauratie van de geschutstoren en mochten daarna zelf met het metselgereedschap aan de slag. 

  Lees verder
 • Fort Prins Frederik krijgt kanon cadeau van Fort Sabina

  (18-06-2019)
  Wethouder Markwat bij kanon

  Donderdag 13 juni ontving Fort Prins Frederik van ‘zuster’ Fort Sabina een kanon. Fort Sabina schonk het kanon om de onderlinge verbondenheid en samenwerking tussen beide forten te symboliseren. Beide forten hebben nu een kanon waarmee ze net als vroeger het Volkerak bestrijken.

  Lees verder
 • Gemeente Goeree-Overflakkee nieuwe eigenaar Fort Prins Frederik

  (02-02-2018)

  Sinds 1 februari 2018 is de gemeente Goeree-Overflakkee de nieuwe eigenaar van het Fort Prins Frederik. De gemeente wil van Fort Prins Frederik een exploitabel fort maken, waar niet alleen recreanten ter plaatse, maar ook toeristen profijt van hebben. Het vrijmaken van de vestingwal, de restauratie van de geschutstoren en de reconstructie van de fiets- en voetgangersbrug zijn de eerste stappen die de gemeente zet om het doel te bereiken.

  Lees verder
 • Gemeente reconstrueert oorspronkelijke toegangsburg Fort Prins Frederik

  (30-03-2020)
  brug in aanleg

  Sinds het voorjaar van 2019 restaureert de gemeente Goeree-Overflakkee de geschutstoren van het Fort Prins Frederik.

  Lees verder
 • Een mooi moment voor blij verraste Klaas Baas

  (18-09-2019)
  Klaas Baas en wethouder Daan Markwat bij de gedenksteen

  Begin dit jaar vond met het (her)planten van een kastanjeboom de officiële start plaats van de restauratie van het Fort Prins Frederik in Ooltgensplaat. Dat deze symbolische starthandeling op dinsdag 17 september een verrassend vervolg zou krijgen was toen nog niet bekend.

  Lees verder
 • Restauratie Fort Prins Frederik in Ooltgensplaat van start

  (08-02-2019)
  Herplanten kastanjeboom

  Op donderdag 7 februari 2019 vond met het (her)planten van een kastanjeboom de officiële start plaats van de restauratie van het Fort Prins Frederik in Ooltgensplaat. De symbolische starthandeling werd verricht door Rik Janssen, gedeputeerde voor de provincie Zuid-Holland en Daan Markwat, wethouder van de gemeente Goeree-Overflakkee en tevens voorzitter van de erfgoedlijn Goeree-Overflakkee.

  Lees verder