Zaterdag 8 januari was het 65 jaar geleden dat Magda (82) en Jan (85) Droger-van Dijk uit Dirksland in het huwelijksbootje stapten. 

Jan is geboren in Herkingen en Magda in Dirksland. Het echtpaar leerde elkaar kennen tijdens een feestje in het verenigingsgebouw aan de Voorstraat in Dirksland. Jan zag Magda zitten en was op slag verliefd. Ze zijn in Dirksland getrouwd en daar wonen ze na 65 jaar nog steeds. Nu Jan slecht ter been is en hartklachten heeft, wonen ze in een appartement van Geldershof. Het echtpaar kreeg 3 zoons, 5 kleinkinderen en 11 achterkleinkinderen.

Jan zat in zijn werkzame leven altijd op de weg als vrachtwagenchauffeur. Tot zijn pensioen werkte hij bij Van Dongen. Magda werkte in een kruidenierswinkel, maar toen deze werd opgeheven is ze hulp in de huishouding geworden. Ook deed ze vrijwilligerswerk in Geldershof. Vanwege de coronamaatregelen moest ze daar helaas mee stoppen.

Magda is nog in goede gezondheid en puzzelt graag. Ook is ze bedreven in handwerken. Jan leest graag de krant en blijft op de hoogte van het nieuws in de transportwereld door Truckstar te lezen.

Vanwege de coronamaatregelen kon burgemeester Ada Grootenboer het echtpaar helaas niet persoonlijk feliciteren met hun briljanten jubileum. Namens het gemeentebestuur ontvingen ze wel een bos bloemen en van de koning kregen ze een brief met felicitaties. 

Foto: Sam Fish