De Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Goeree-Overflakkee organiseert op zaterdag 4 juni The DriveXperience. Dit is een gratis praktijkdag voor jonge autorijders tot en met 24 jaar die in het bezit zijn van een autorijbewijs. Deelname is helemaal gratis. Je hoeft geen eigen auto mee te brengen, Van Mossel OPC Opel stelt auto’s beschikbaar voor een rit én een training op een mobiele slipbaan.

Deze praktijkdag wordt gehouden in en bij de Brandweerkazerne aan de Olympiaweg in Sommelsdijk. De dag begint om 9.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Een broodjeslunch is bij de dag inbegrepen. 

Als deelnemer ervaar je op deze dag hoe goed je als jonge autorijder bent en welke verbeterpunten je wellicht nog kunt bereiken. Dit doe je in drie modules, waarbij je zelf achter het stuur zit:

Module 1: Praktijkrit rijden (Road Xperience) 

Elke deelnemer rijdt met twee andere jonge deelnemers in de auto met een coach een anderhalf uur durende praktijkrit door de omgeving. Je wisselt elkaar af aan het stuur, beoordeelt je eigen én elkaars rijstijl en je geeft mogelijke verbeterpunten aan. Dit alles onder begeleiding van een coach die ook zijn oordeel geeft. 

Module 2: Noodstops simuleren op mobiele baan (Track Xperience) 

Je maakt op een gladde rem-/slipbaan een aantal noodstops en voelt wat het is om op glad wegdek onverwacht met verschillende snelheden een noodstop te moeten maken. Je merkt dan hoe lang je remweg op een glad wegdek is en voelt de werking van het ABS-remsysteem. Je bent dan wéér een ervaring rijker en je kunt hier later in het verkeer voordeel aan hebben.

Module 3: Afleiding, Alcohol en Drugs (Xperience Xchange) 

In een groepsdiscussie met ervaringsuitwisseling praat en discussieer je met de andere deelnemers over de werking van alcohol en drugs in relatie tot verkeerdeelname en hoe je daarmee kunt omgaan. Samen met een verkeer- en alcohol/drugsdeskundige heb je een open discussie hierover, over je eerste kilometers als zelfstandig autorijder en over het omgaan met apparatuur in de auto die je ondersteunt, maar die ook kan afleiden. 

Aanmelden via de website 

De praktijkdag van 6 november vorig jaar is vanwege corona niet doorgegaan. Misschien had je je toen aangemeld? Dan heb je misschien mail van ons in je SPAM-box zitten om je aan te melden. Maar je kunt je ook opnieuw aanmelden.
Nog niet eerder aangemeld ? Er is nog ruimte voor extra deelnemers. Meld je dus snel aan via www.thedrivexperience.nl. Daar vind je ook meer informatie over de inhoud van het dagprogramma. Na aanmelding krijg je alle aanvullende informatie per e-mail toegestuurd. QR-reader op je smartphone? Scan dan de QR-code hiernaast en je bent meteen op de website om je aan te melden.

Voor meer informatie over de praktijkdag voor jonge automobilisten The Drive Experience op 4 juni kun je u contact opnemen met Danny van Oss, Projectleider Verkeersveiligheid. Hij is bereikbaar via 06 - 15 36 36 16 en danny.vanoss@advoss.nl