Nieuwsoverzicht

Duurzaamheid
Duurzaamheid  |  Nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht

 • Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland, Veere en Westvoorne benoemd tot beste duurzame natuurbestemming wereldwijd!

  (07-03-2019)

  De vier QualityCoast gebieden in de Nederlandse Delta: Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duivenland, Veere en Westvoorne zijn door de organisatoren van de Green Destination top 100 benoemd tot de beste duurzame natuurbestemming wereldwijd! De juryprijs is één van de onderscheidingen binnen de verkiezing van de meest duurzame bestemmingen van de Green Destinations top 100. De prijs is woensdagmiddag 6 maart uitgereikt tijdens de internationale beurs ITB in Berlijn, de grootste toerismebeurs ter wereld.

  Lees verder
 • Energie besparen? Doe het zelf!

  (01-03-2019)

  Er zijn vele manieren om uw woning duurzamer te maken en te besparen op de energierekening. Hier hoeft u niet per se een bedrijf voor in te schakelen; veel maatregelen kunt u zelf uitvoeren! Laat u op de WoonWijzerWinkel themadag Doe-het-zelf, op zaterdag 9 maart, inspireren en informeren over alle mogelijkheden, zodat u direct kunt beginnen met besparen.

  Lees verder
 • Bescherm uw woning tegen de kou!

  (13-02-2019)

  Veel woningen verliezen ongemerkt warmte via het dak, de gevel, ramen of de vloer. Dit is slecht voor uw wooncomfort én voor uw portemonnee. Laat uw woning nu voordelig isoleren met de inkoopactie van de WoonWijzerWinkel. Kies voor bodem-, vloer-, spouw-, glas- of dakisolatie!  

  Lees verder
 • Komt u zaterdag 9 februari ook naar de WoonWijzerWinkel themadag ‘isoleren en ventileren’?

  (29-01-2019)

  De WoonWijzerWinkel is het regionale onafhankelijke energieloket voor energiebesparing voor 24 gemeenten in de regio Rijnmond en Haaglanden en organiseert op zaterdag 9 februari een themadag over isoleren en ventileren.

  Lees verder
 • Kom op zaterdag 12 januari naar de WoonWijzerWinkel-themadag: warmtepompen en elektrisch verwarmen

  (07-01-2019)

  Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden om uw huis te verwarmen zonder cv-ketel? Kom dan naar een themadag van de WoonWijzerWinkel op zaterdag 12 januari in Rotterdam. Tijdens deze themadag ligt de focus op warmtepompen en elektrisch verwarmen.

  Lees verder
 • Tweede ronde duurzaamheidscampagne van start

  (13-08-2018)

  Inkoopactie isoleren start in september, inkoopactie zonnepanelen verlengd  

  In juni 2018 is de duurzaamheidscampagne in de gemeente Goeree-Overflakkee van start gegaan. Doel van de campagne is om het verduurzamen van particuliere woningen te bevorderen.

  Lees verder
 • Inschrijving zonnepanelenactie geopend!

  (16-06-2018)

  Vanaf 16 juni 2018 startte de duurzaamheidscampagne in Goeree-Overflakkee. Het doel van de campagne is om de huizen op Goeree-Overflakkee duurzamer te maken. Daarmee slaan we vier vliegen in één klap, want bewoners besparen op hun energierekening, het wooncomfort gaat omhoog, de huizen op Goeree-Overflakkee worden waardevoller én zo zijn we allen voorbereid op een aardgasvrije toekomst.

  Lees verder
 • Aan de slag met het verduurzamen van je woning!

  (14-06-2018)

  Vanaf 16 juni start WoonWijzerWinkel in samenwerking met de gemeente Goeree-Overflakkee  een campagne om het verduurzamen van particuliere woningen te bevorderen. Tijdens deze campagne bezoekt de WoonWijzerWinkel de verschillende kernen op Goeree-Overflakkee met een mobiele showroom en organiseert zij diverse wijkacties. Ook zijn er de komende maanden inkoopacties voor zonnepanelen, isolatie en warmtepompen. En kunnen inwoners zich gratis laten adviseren over het verduurzamen van hun eigen woning.

  Lees verder
 • Kom zaterdag 24 maart naar de WoonWijzerWinkel themadag: Innovaties

  (20-03-2018)

  De WoonWijzerWinkel is het regionale, onafhankelijke energieloket voor energiebesparing voor 24 gemeenten in de regio Rijnmond en Haaglanden en organiseert op zaterdag 24 maart een themadag over innovaties

  Lees verder
 • Verslag Energy Island 2017; succesvol congres en drukbezochte beurs

  (22-12-2017)

  Op 8 en 9 december stond Goeree-Overflakkee in het teken van duurzaamheid en innovatie tijdens het congres en de beurs in Recreatiecentrum de Staver in Sommelsdijk.

  Lees verder
 • Vertrouwen in de (groene) toekomst

  (17-10-2017)

  Wat betekent het regeerakkoord voor duurzaamheid op Goeree-Overflakkee?

  Algemeen

  Er komt een klimaatwet die streeft naar 49 procent minder CO₂-uitstoot (t.o.v. 1990) in de komende 13 jaar. Dat is meer dan in Europa is afgesproken. Tegelijk is volgens het Planbureau voor de Leefomgeving een reductie van minstens 60 procent nodig om de afspraken van Parijs te halen.

  Lees verder
 • Veel interesse voor collectieve zonnedaken in Ooltgensplaat en Goedereede

  (27-06-2017)

  Er is veel interesse voor de collectieve zonnedaken (de zogenoemde “ZonneHubs”) op Goeree-Overflakkee. De gemeente Goeree-Overflakkee heeft twee daken in Ooltgensplaat en Goedereede ter beschikking gesteld voor inwoners die geen zonnepanelen op hun eigen dak kunnen of willen. Op deze manier kan men toch profiteren van de financiële en duurzame voordelen van zonnepanelen. Initiatiefnemer en inwoner van Goedereede, Gert-Jan van Veen, krijgt veel vragen uit zijn omgeving over hoe het precies werkt. Daarom wordt er volgende week voor zowel het dak in Ooltgensplaat als in Goedereede een informatieavond gehouden, waar geïnteresseerden terecht kunnen voor een persoonlijke toelichting en beantwoording van hun vragen.

 • Zonnepanelen aanschaffen? Doe een gratis dakscan!

  (03-05-2017)

  Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Heeft u een eigen of gedeeld dak en overweegt u de aanschaf van zonnepanelen? Doe dan een gratis dakscan via de WoonWijzerWinkel en ontdek wat zonnepanelen u kunnen opleveren: http://www.woonwijzerwinkel.nl/doe-de-dakscan-voor-zonnepanelen/.

  Lees verder
 • Jaarverslag duurzaamheid en innovatie 2016

  (20-03-2017)

  De gemeente Goeree-Overflakkee wil duurzame ontwikkeling versnellen door samen bewust te werken aan een duurzame toekomst. In het ‘jaarverslag duurzaamheid en innovatie 2016’ vindt u de activiteiten die in 2016 plaatsvonden op het gebied van duurzaamheid en innovatie.

 • Goeree-Overflakkee en Stedin intensiveren samenwerking voor een energieneutraal eiland

  (20-02-2017)

  De gemeente Goeree-Overflakkee en netbeheerder Stedin gaan intensiever met elkaar samenwerken om het eiland Goeree-Overflakkee in 2020 volledig energieneutraal te krijgen. Zo gaan de gemeente en de netbeheerder samen het aardgasgebruik van het eiland omlaag brengen en ervoor zorgen dat alle inwoners inzicht krijgen in hun eigen energieverbruik via de slimme energiemeter. Op 15 februari tekenden wethouder Arend-Jan van der Vlugt en directeur Klant en Markt Joep Weerts van Stedin hiervoor een samenwerkingsovereenkomst.  

  Lees verder
Archief