Bewustzijn

Duurzaamheid
Duurzaamheid  |  Bewustzijn

Bewustzijn

De gemeente Goeree-Overflakkee wil duurzame ontwikkeling versnellen door samen bewust te werken aan een duurzame toekomst. Dit betekent kansen benutten en successen vieren. Iedereen kan aan de slag. 

 • Energie besparen - particulieren

  Bent u eigenaar van een woning op Goeree-Overflakkee? Voor onafhankelijk en deskundig advies over het energiezuinig maken van de eigen woning kunt u terecht bij de WoonWijzerWinkel.

  Lees verder
 • Energie besparen - bedrijven

  Begin 2013 hebben het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, de gemeente Goeree-Overflakkee en het architectenbureau Casa Ratsma de handen ineen geslagen. Onder de naam Energieke Regio is in maart 2013 op Goeree-Overflakkee het project gestart. Energieke Regio helpt bedrijven, maatschappelijke organisaties, verenigingen van eigenaars en woningbouwcorporaties met het verduurzamen van hun gebouwen.

  Meer informatie over energie besparen bedrijven

 • Duurzaamheidsleningen

  Heeft u als inwoner duurzame ambities maar nog onvoldoende middelen? Bekijk dan ook de informatie over de gemeentelijke duurzaamheidslening. De duurzaamheidslening is een aantrekkelijke lening met een lage rente. Met de lening treft u gemakkelijk duurzame maatregelen in de woning. Naast de energierekening verlaagt u zo ook uw woonlasten. De lasten van de lening zullen voor de woningbezitter in de meeste gevallen geheel of voor een groot deel wegvallen tegen de verlaging van de energierekening.

 • Duurzame gemeente

  Goeree-Overflakkee is groen en innovatief. Als gemeente hebben we de ambitie om ook als organisatie energieneutraal te worden. Daarnaast is duurzaamheid en social return on investment (SROI) een onderdeel van ons inkoopbeleid. Ook worden alle bestuurlijke- en raadsbesluiten getoetst aan de eilandvisie.

  Voor meer informatie: bekijk deze video

 • Autodelen: duurzaam en voordelig!

  Het samen gebruiken van één auto is duurzamer en vaak ook voordeliger dan het aanschaffen van een auto. Zeker als u deze niet elke dag nodig hebt. Op Goeree-Overflakkee staan deelauto's van verschillende aanbieders. Op deze websites is hier meer informatie over te vinden www.ikbenhopper.nl,  www.ritjeweg.nl, www.autodelen.info.