Gemeente Goeree-Overflakkee

Natuurinclusief ondernemen

strand en duinen

Je omgeving optimaal benutten als ondernemer

Goeree-Overflakkee heeft prachtige stranden, mooie duinen en een aantrekkelijk klimaat voor ondernemers. Als gemeente dagen we recreatieondernemers uit om deze elementen te benutten. Kwaliteitsverbetering slaat niet alleen op de luxe maar ook op de duurzaamheid.

Duurzame vakantiebestemming

Er zijn diverse campings, hotels en beachlodges met een Green Key certificaat die gedeeltelijk of zelfs volledig op zonne-energie draaien. Op de kop van Goeree-Overflakkee zijn ook verschillende duurzame recreatiewoningen en hotels (in aanbouw). Zo is in Ouddorp ecohotel Punt West gerealiseerd. Verder zijn er vergevorderde plannen voor volledig zelfvoorzienende back-to-basic huisjes via het Greenhuus concept.

Schone stranden

Goeree-Overflakkee ontvangt al een paar jaar op rij maar liefst 9 Blauwe Vlaggen. Op 2 stranden en in 7 jachthavens wappert de Blauwe vlag. In 2014 had het eiland zelfs de meeste Blauwe Vlaggen voor jachthavens ter wereld! Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een internationale erkenning voor de inspanningen die de strandgemeente of jachthavenbeheerder heeft geleverd voor schoon en veilig (zwem)water, mooie natuur, goede sanitaire voorzieningen en een gezond milieu. Daarnaast heeft Goeree-Overflakkee al een aantal jaar een QualityCoast Award voor duurzaam toerisme.

Nummer 1 in duurzaamheid

Vier QualityCoast-gebieden in de Nederlandse Delta – waaronder Goeree-Overflakkee – zijn in 2019 samen uitgeroepen tot de beste duurzame natuurbestemming ter wereld. Zie persbericht AD.nl.

Zeehondenopvang A Seal

In Stellendam is A Seal zeehondenopvang en Expo gevestigd.  Stellendam heeft een gunstige ligging vlakbij de Noordzee en het Voordeltagebied, centraal in het gebied waar de zeehonden graag vertoeven. A Seal richt zich voornamelijk op het opvangen van gestrande en verzwakte zeehonden. De opvang is gericht op een zo spoedig mogelijke terugkeer van de dieren naar de natuur, met goede overlevingskansen. A Seal geeft voorlichting over de zeehonden, hun natuurlijke leefomgeving en de wijze waarop ze worden opgevangen en verzorgd. Er is ook een expositie over de zee, de zeehond, Haringvlietsluizen en de KNRM.

Meer lezen over dit onderwerp: