Gemeente Goeree-Overflakkee

Hoe maak ik mijn bedrijf duurzaam?

logo energieke regio

Er is veel meer mogelijk dan je denkt

De gemeente Goeree-Overflakkee neemt ondernemers graag mee in de verduurzamingsambitie, dat doen we in samenwerking met stichting Energieke Regio. Het klimaatakkoord onderstreept dat we niet stil kunnen blijven zitten. Het veranderende energielandschap dwingt ons allemaal tot actie. Ook de overheid stuurt aan op energiebesparing. Hoe duurzaam is jouw bedrijf? Doe de energiescan!

Energiescan: proces

Hoe ziet het proces er in jouw bedrijf uit? Is dat al duurzaam of kun je met eenvoudige ingrepen grote resultaten boeken? Via Energieke Regio kun je een energiescan laten uitvoeren: waar gebruik je energie? Waar heb je warmte nodig? Waar komt die energie vandaan en kan het duurzamer? Juist een frisse blik van buitenaf brengt je tot nieuwe inzichten. En dat is belangrijk, want sinds 2008 geldt de Wet Informatieplicht Energiebesparing voor ondernemers die relatief veel verbruiken.

Energiescan: bedrijfsgebouw

Het bedrijfsgebouw is vaak een gegeven. Welke investeringen zijn lonend met het oog op duurzaamheid? Met isolatie boek je vrijwel in elke situatie meteen resultaat, zowel in verbruik als in comfort. Verder zijn er flink wat mogelijkheden om de investering in zonnepanelen op het dak terug te verdienen. En zit jouw bedrijf in een gedateerd pand? Kijk dan eens kritisch naar de levensduur van het gebouw: in hoeverre loont een investering nog in het pand of wordt het tijd om te verhuizen?

Energieke Regio

Ondernemers kunnen met al dit soort vragen terecht bij Energieke Regio. Een stichting die ondernemers informeert en adviseert over Ondernemers kunnen met al dit soort vragen terecht bij Energieke Regio. De stichting informeert en adviseert ondernemers over verduurzaming van je gebouw en de mogelijkheden van het opwekken van energie. Energieke Regio steunt gemeenten bij hun beleid om bedrijven, maatschappelijke organisaties en hun gebouwen te laten verduurzamen.

Informatieplicht Energiebesparing

Ondernemers die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of meer dan 25.000 m3 aardgas verbruiken, zijn sinds 2008 verplicht om ook energie te besparen. Je bent verplicht om de Rijksoverheid hierover te informeren. Je bent verplicht om de overheid te laten zien op welke manier je energie bespaart. Als je twijfelt of je als ondernemer ook aan deze Informatieplicht Energiebesparing moet voldoen? Kijk dan op www.wattjemoetweten.nl. Energieke Regio helpt je om daadwerkelijk aan de verplichting te voldoen.

Doe de duurzaamheidsscan

Meer lezen over dit onderwerp: