Gemeente Goeree-Overflakkee

Zorgmedewerkers en leraren tijdelijk voorrang bij de coronatesten

Zorgmedewerkers en leraren in het onderwijs krijgen tijdelijk voorrang bij de coronatesten. Het gaat om een maatregel omdat er te weinig labcapaciteit is. Zij worden zoveel mogelijk in de ochtend getest om ‘s avonds de testuitslag te krijgen. Zodra de laboratoriumcapaciteit weer voldoet aan de testvraag is het niet meer nodig om groepen met voorrang te testen.

In de regio Rotterdam-Rijnmond is er dagelijks een tijdvak gereserveerd van 11.00 tot 12.00 uur. Zorgmedewerkers en leraren in het onderwijs kunnen dan met voorrang terecht op de testlocaties in Schiedam, Rotterdam Koperstraat en Rotterdam Topsport Centrum. (dit geldt niet voor de testlocaties in Zuidland en Middelharnis).

Afspraak maken 

Medewerkers in de zorg en het onderwijs kunnen 7 dagen per week tussen 07.30 en 20.00 uur bellen met het coronatest prioriteitsnummer van de GGD 0800 – 8101 om een testafspraak te maken. De GGD medewerker stelt een aantal vragen om te controleren of aan de voorwaarden wordt voldaan.

Meer informatie 

Meer informatie over het aanvragen van een test met prioriteit is te vinden op: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/zorgmedewerkers-en-docenten-testen-op-corona