Gemeente Goeree-Overflakkee

Testen voor buitenlandse toeristen in Nederland

Bent u een buitenlandse toerist op vakantie in Nederland en krijgt u op uw vakantieadres klachten? Dan geldt voor u: blijf binnen in de vakantieaccommodatie en laat u testen. Maak via het landelijke nummer 0800-1202 een afspraak bij een van de GGD teststraten. Soms is dit nummer niet bereikbaar voor toeristen. In dat geval belt u naar +31 850 659 063 om een testafspraak te maken. 

Geen klachten maar een COVID-19-vrij verklaring nodig?

De GGD test alleen mensen die (milde) klachten hebben die passen bij het coronavirus en willen weten of ze op dat moment besmet zijn. Dit doet de GGD om de verspreiding van het virus te voorkomen en in het belang van de publieke gezondheid. De GGD test dus geen mensen zonder klachten. Ook niet om het mogelijk te maken dat zij bijvoorbeeld bij het terugreizen vanuit een regio met een oranje of roodreisadvies de regels van thuisquarantaine in hun eigen land niet op hoeven te volgen.

Meer informatie

Meer informatie over het coronavirus en reizen van en naar het buitenland is te vinden op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/testen-op-vakantie-in-nederland