Gemeente Goeree-Overflakkee

Stemmen voor mensen met een visuele beperking

Dit item is verlopen op 18-03-2021.

Heeft u een visuele beperking? Dan kunt u in de gemeente Goeree-Overflakkee met hulp van een mal en audio-ondersteuning bij één stembureau zelfstandig stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021. 

Hoe werkt het?

De stemmal en soundbox helpen u als gaat stemmen.

De stemmal is speciaal voor het stembiljet ontwikkeld. U legt de mal met gaatjes over het stembiljet. De soundbox met koptelefoon vertelt u vervolgens welke partijen en kandidaten op de lijst staan. Daarbij krijgt u ook het nummer van de gewenste partij en kandidaat te horen.

Op de mal zelf zijn de partijen met voelbare cijfers en in braille aangegeven. U vindt de juiste kandidaat dus door onder de partij de gaatjes te tellen. Met het potlood kunt u daarna het gewenste vakje rood kleuren.

Bij welke stembureau kan ik terecht?

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021 kunt u bij één stembureau gebruikmaken van de stemmal en soundbox. Welk stembureau dit is, wordt nog bekendgemaakt.

Meer weten?

Meer informatie vindt u op de website van de Oogvereniging www.oogvereniging.nl. Telefonisch kunt u informatie inwinnen via de Ooglijn op 030 2945444.