Gemeente Goeree-Overflakkee

Mondkapjes voor minima en cliënten Voedselbank

Dit item is verlopen op 29-01-2021.

De gemeente Goeree-Overflakkee heeft de afgelopen weken duizenden herbruikbare mondkapjes verspreid onder gezinnen met een laag inkomen en cliënten van de Voedselbank.

“Voor mensen die krap bij kas zitten kan het aanschaffen van een mondkapje een uitgave zijn. Met de richtlijnen om kapjes elke vier uur te vervangen is het ook goed om de beschikking te hebben over verschillende exemplaren”, legt wethouder Berend Jan Bruggeman (Sociaal Domein) uit. “We hopen zo onze inwoners een beetje te kunnen helpen bij het naleven van de mondkapjesplicht.”

Met de verstrekking van de mondkapjes komt de gemeente ook tegemoet aan een verzoek van de PvdA. Deze fractie vroeg eerder om de mogelijkheden te onderzoeken van het gratis verstrekken van de gezichtsmaskers, omdat ze zich zorgen maakte over inwoners die te weinig financiële middelen hebben om de kapjes aan te schaffen voor de noodzakelijke bezigheden in de publieke omgeving.

De gemeente heeft brieven met de mondkapjes verstuurd aan inwoners die bij de gemeente bekend zijn vanwege een uitkering volgens de Participatiewet (of een vergelijkbare regeling) en aan inwoners die bekend zijn vanwege een schuldregeling. De gemeente heeft geen adressen van cliënten van de Voedselbank. Daarom is aan deze organisatie gevraagd de enveloppen met mondkapjes toe te voegen aan het pakket.