Gemeente Goeree-Overflakkee

Klachten? Maak telefonisch of online een afspraak voor een coronatest

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk? Laat u dan zo snel mogelijk testen op het coronavirus. U kunt zich niet laten testen zonder klachten die passen bij corona. Zo blijven de testen beschikbaar voor iedereen die dat echt nodig heeft.

U kunt op 2 manieren een afspraak maken: 

  • Maak online een afspraak 

Online kan een testafspraak gemaakt worden via www.coronatest.nl. Zo heeft u geen last van telefonische wachttijden en bent u sneller aan de beurt.

U logt voor het online maken van een afspraak in met uw DigiD. Op basis van de ingevoerde postcode toont het systeem testlocaties en beschikbare tijdstippen. Na de keuze volgt een afspraakbevestiging per e-mail en sms. Als de uitslag bekend is, wordt dit ook per e-mail en sms gemeld. Inzien van de uitslag kan weer op de site met DigiD.

Positieve testuitslagen worden nog steeds uitsluitend telefonisch doorgegeven door de GGD. Bij de uitslag wordt namelijk direct het bron- en contactonderzoek gestart.

  • Bel voor een afspraak met 0800-1202 

0800-1202 is elke dag bereikbaar van 08:00 tot 20:00 uur. Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Blijf thuis en ga alleen naar buiten voor de test.

Meer informatie

Meer informatie over het maken van een afspraak voor een coronatest is te vinden op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/afspraak-maken