Gemeente Goeree-Overflakkee

2 maart: Het coronavirus COVID-19

Dit item is verlopen op 22-04-2020.

Het coronavirus is volop in het nieuws. Inmiddels zijn er ook in Nederland patiënten met het coronavirus vastgesteld. Het RIVM en de GGD Rotterdam-Rijnmond houden de situatie rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten.

Vragen? Bel met het landelijke publieksinformatienummer 0800 – 1351.

Wat kunt u zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

  • was regelmatig uw handen (lees hier hoe)
  • hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • gebruik papieren zakdoekjes, gooi deze na gebruik meteen weg
  • raak je neus, mond en gezicht zo min mogelijk aan.

Over de Corona-uitbraak

In de regio Wuhan in China is eind december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus. Patiënten hebben longklachten, zijn kortademig en hebben koorts. De uitbraak is door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) uitgeroepen tot een internationale bedreiging voor de volksgezondheid.

Meer informatie

Kijk op de website van het RIVM voor de meest actuele informatie over het coronavirus. Hier vindt u ook antwoorden op veelgestelde vragen. Met vragen over het coronavirus kunt u ook terecht bij het landelijk publieksinformatienummer 0800-1351 (tussen 8.00 en 20.00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

Kijk voor meer informatie ook op de websites van:


Naar overzichtspagina informatie coronavirus