Gemeente Goeree-Overflakkee

Nieuwsberichten

 • Nieuwe noodverordening in regio per 10 augustus

  (10-08-2020)

  Vanaf maandag 10 augustus 2020 geldt een nieuwe noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze noodverordening vervangt de voorgaande versie van 5 augustus. Hiermee wordt regionaal invulling gegeven aan de landelijk bepaalde regels en versoepelingen. De noodverordening is nodig om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden.

  Lees verder
 • Nieuwe noodverordening Rotterdam-Rijnmond per 15 juli

  (14-07-2020)

  Vanaf woensdag 15 juli 2020 geldt een nieuwe noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze noodverordening vervangt de versie van 1 juli. Hiermee wordt regionaal invulling gegeven aan de landelijk bepaalde regels en versoepelingen. De noodverordening is nodig om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden.

  Lees verder
 • Nieuwe noodverordening Rotterdam-Rijnmond per 1 juli

  (30-06-2020)

  Vanaf dinsdag 1 juli 2020 geldt een nieuwe noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze noodverordening vervangt de versie van 15 juni. Hiermee wordt regionaal invulling gegeven aan de landelijk bepaalde regels en versoepelingen. De noodverordening is nodig om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden.

  Lees verder
 • Informatieve uitzending Curamare: (Terug)blik op corona

  (23-06-2020)

  Op dinsdag 30 juni organiseert CuraMare in samenwerking met huisartsen een exclusieve online uitzending waarbij specialisten een (terug)blik geven op corona. Wat weten we over corona? Waarom zijn de maatregelen van de overheid noodzakelijk? Hoe kunnen we veilig met elkaar omgaan?

  Lees verder
 • Nieuwe noodverordening Rotterdam-Rijnmond per 15 juni

  (12-06-2020)

  Vanaf maandag 15 juni 2020 geldt een nieuwe noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond. Hiermee wordt regionaal invulling gegeven aan de landelijk bepaalde regels en versoepelingen. De noodverordening is nodig om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden.

  Lees verder
 • Nieuwe noodverordening 1 juni 2020

  (29-05-2020)

  Vanaf 1 juni 2020 geldt een nieuwe noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze noodverordening vervangt de versie van 11 mei 2020.

  Lees verder
 • Goeree-Overflakkee staat strandterrassen toe

  (28-05-2020)

  Horecaondernemers en paviljoenhouders op het Noordzeestrand krijgen van de gemeente Goeree-Overflakkee de ruimte om tijdelijk een strandterras te realiseren, met een foodtruck of een ander uitgiftepunt.

  Lees verder
 • College Goeree-Overflakkee belt met mantelzorgers

  (26-05-2020)

  Burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee hebben als onderdeel van het ‘belteam‘ van 0187Coronahulp/stichting ZIJN recent een aantal mantelzorgers gebeld.

  Lees verder
 • GGD opent extra coronatestlocatie op Goeree-Overflakkee

  (26-05-2020)

  GGD Rotterdam-Rijnmond bereidt zich voor om in juni dagelijks ruim 1000 inwoners te testen op het coronavirus. In juni kunnen alle Nederlanders die klachten hebben zoals verkoudheid, keelpijn of koorts zich door de GGD laten testen. De GGD opent daarom vier extra testlocaties in de regio waarvan één op Goeree-Overflakkee. Iedereen kan zelf – zonder tussenkomst van een arts – een afspraak maken.

  Lees verder
 • Corona-aanpak: de volgende stap

  (20-05-2020)

  Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte. Per 1 juni kunnen we in Nederland opnieuw enkele maatregelen versoepelen: ‘alleen’ wordt weer iets meer ‘samen’.

  Lees verder
 • Nieuw aanwijzingsbesluit

  (20-05-2020)

  Aansluitend op de noodverordening 11 mei 2020 is een nieuw aanwijzingsbesluit vastgesteld. Hier zijn specifieke gebieden en locaties aangewezen die onder de noodverordening vallen en worden aangeleverd door de gemeenten in de regio. Op 18 mei is een nieuw aanwijzingsbesluit door de voorzitter vastgesteld.  Het aanwijzingsbesluit gaat per direct in en is hieronder in te zien

  Lees verder
 • ‘Hart onder de riem’-pakketjes voor ouderen

  (20-05-2020)

  Ruim 2700 alleenstaande ouderen boven de zeventig jaar op Goeree-Overflakkee vinden de komende periode een geschenkpakketje in hun brievenbus of op hun deurmat. Het kleine geschenk met onder andere een puzzelboekje is een initiatief van 0187Coronahulp om zo de ouderen ‘een glimlach te bezorgen’.

  Lees verder
 • Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) krijgt een vervolg

  (20-05-2020)

  De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) krijgt een vervolg. De noodregeling voor zelfstandig ondernemers die eind mei afloopt, wordt met drie maanden verlengd tot eind augustus.

  Lees verder
 • Vanaf 25 mei reguliere openingstijden gemeentehuis

  (19-05-2020)

  Vanaf maandag 25 mei 2020 staan we voor u klaar tijdens onze reguliere openingstijden. Vanwege de coronamaatregelen pasten we deze eerder aan.

  Lees verder
 • Weer non foodkramen op weekmarkten Ouddorp en Dirksland

  (15-05-2020)

  Op de weekmarkten van Ouddorp en Dirksland zijn vanaf 19 mei ook weer non-food kramen toegestaan. Voor Sommelsdijk is dat nog niet mogelijk.

  Lees verder
 • Nieuw aanwijzingsbesluit en vrijstellingsbesluit

  (15-05-2020)

  Aansluitend op de noodverordening COVID-19 11 mei 2020 zijn op 14 mei een nieuw aanwijzingsbesluit en een vrijstellingsbesluit vastgesteld door de voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

  Lees verder
 • Stapsgewijs verruiming recreatieve verhuur

  (12-05-2020)

  Campings, recreatieparken en jachthavens in de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, waar Goeree-Overflakkee onder valt, mogen met ingang van 15 mei weer hun verblijven verhuren. Dat gaat wel met verantwoorde stappen, beginnend met 25 procent verhuur voor verblijven met eigen sanitair. 

  Lees verder
 • Nieuwe noodverordening van kracht

  (09-05-2020)

  Vanaf maandag 11 mei 2020 geldt een nieuwe noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze noodverordening vervangt de versie van 29 april. Hiermee wordt regionaal invulling gegeven aan de landelijk bepaalde regels en versoepelingen. De noodverordening is nodig om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden.

  Lees verder
 • Hulp bij geldproblemen door de coronacrisis

  (08-05-2020)

  Kunt u door de coronacrisis uw rekeningen niet meer op tijd betalen? Of maakt u zich zorgen  of u de maandelijkse huur of de boodschappen nog kunt betalen? Vraag dan tijdig om hulp en voorkom financiële problemen!

  Lees verder
 • Alle parkeerplaatsen stranden weer open

  (08-05-2020)

  Dit weekend gaan ook de kleinere parkeerplaatsen bij de stranden van Goeree-Overflakkee weer open. Afgelopen week was parkeren op de grote parkeerplaatsen bij de stranden van Ouddorp al mogelijk. Hiermee zijn alle parkeerplaatsen bij de stranden van Goeree-Overflakkee vanaf dit weekend weer open.

  Lees verder
 • Doe mee, doe goed

  (07-05-2020)

  Een impuls voor lokale winkeliers, horeca en een lokaal goed doel!

  Het coronavirus vraagt en eist veel van iedereen. Ook voor de lokale detailhandel en horeca zijn het pittige tijden. Een moeilijke tijd dwingt tot extra creativiteit. FOGO, Paulina.nu en Eilandmarketing Goeree-Overflakkee slaan de handen ineen en komen in actie met een gezamenlijk initiatief: de DoeGoed actie. 

  Lees verder
 • Vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand

  (06-05-2020)

  Vanaf maandag 11 mei kunnen we elkaar in Nederland iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden. Naleving van de belangrijkste basisregels is dan wel belangrijker dan ooit.

  Lees verder
 • Campings en recreatieparken weer open voor eigenaren en huurders van vaste plekken

  (05-05-2020)

  Met ingang van zaterdag 9 mei mogen mensen met vaste plekken op campings, recreatieparken in Rotterdam-Rijnmond weer volledig gebruik maken van hun stacaravan, boot met vaste ligplaats, recreatiewoning, die voor een heel seizoen aan hen is verhuurd of bij hen in eigendom is. Dit met de voorwaarde dat deze vaste plekken voorzien zijn van eigen sanitair.

  Lees verder
 • DCMR gaat meer fysieke inspecties uitvoeren

  (01-05-2020)

  Het kabinet maakte bekend dat de maatregelen in verband met de verspreiding van het Coronavirus worden verlengd tot 20 mei. Nu de periode van beperkingen langer duurt, zal DCMR - met inachtneming van de RIVM-richtlijnen – meer fysieke inspecties gaan uitvoeren.

  Lees er alles over op de website van de DCMR: https://bit.ly/2xnhktt

 • Jeugd kan weer buiten onder begeleiding sporten

  (30-04-2020)

  Kinderen en jongeren t/m 18 jaar mogen vanaf woensdag 29 april weer buiten onder begeleiding sporten. Belangrijke voorwaarde is wel dat zowel het sporten als spelen veilig (volgens de RIVM-richtlijnen) kan plaatsvinden, voor zowel de kinderen als begeleiders. 

  Lees verder
 • Grote parkeerplaatsen stranden weer open

  (30-04-2020)

  De grote parkeerplaatsen bij de stranden van Goeree-Overflakkee zijn niet meer gesloten. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman heeft dat besloten.

  Lees verder
 • Nieuw aanwijzingsbesluit

  (30-04-2020)

  Aansluitend op de noodverordening COVID-19 29 april 2020 is vandaag een nieuw aanwijzingsbesluit vastgesteld door de voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Hier zijn specifieke gebieden en locaties aangewezen die onder de noodverordening vallen en worden aangeleverd door de gemeenten in de regio.

  Lees verder
 • Algeheel verbod recreatief verblijf op campings, recreatieparken en jachthavens

  (29-04-2020)

  Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman heeft besloten om een algeheel verbod in te stellen op recreatief verblijf op campings, recreatieparken en jachthavens. Ze sluit hierbij aan bij de lijn van de regio Rotterdam-Rijnmond bij de toepassing van de op 30 maart afgekondigde noodverordening.

  Lees verder
 • 29 april: Nieuwe noodverordening van kracht

  (29-04-2020)

  Vanaf 29 april 2020 geldt een nieuwe noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze noodverordening vervangt de versie van 30 maart. 

  Lees verder
 • 24 april: Bloemengroet voor de thuiszorg

  (28-04-2020)

  Ruim 1100 zorgmedewerkers en cliënten van de thuiszorg op Goeree-Overflakkee zijn vorige week namens het gemeentebestuur verrast met een fleurige én lokale bos tulpen. Burgemeester en wethouders bezorgden samen met thuiszorgmedewerkers de bloemen bij een aantal inwoners van de gemeente.

  Lees verder
 • 24 april: Parkeerterrein strand Herkingen dicht

  (24-04-2020)

  De gemeente Goeree-Overflakkee sluit dit weekend het parkeerterrein bij het strand van Herkingen voorlopig af.

  Lees verder
 • 24 april: Evofenedex lanceert poster met maatregelen voor magazijn en distributiecentrum

  (24-04-2020)

  Evofenedex stelt samen met VNO-NCW, MKB-Nederland en de Rijksoverheid een poster beschikbaar met de belangrijkste maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus in magazijnen en distributiecentra. 

  Lees verder
 • 22 april: Wethouder Bruggeman bezoekt De Vliedberg

  (22-04-2020)

  Wethouder Berend Jan Bruggeman van de gemeente Goeree-Overflakkee heeft dinsdagmiddag een bezoek gebracht aan woonzorglocatie De Vliedberg in Ouddorp.

  Lees verder
 • 21 april: Landelijk alternatief programma Koningsdag

  (21-04-2020)

  Door de coronacrisis ziet het programma voor Koningsdag er heel anders uit. Het wordt een Koningsdag thuis. De gemeente Goeree-Overflakkee deelt het programma dat de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen samenstelde om de mensen thuis nationaal met elkaar te verbinden.

  Lees verder
 • 21 april: Maatregelen corona verlengd

  (21-04-2020)

  We gaan samen door met de corona-aanpak in Nederland. Handen wassen, zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken, afstand houden - alle maatregelen die de deskundigen ons adviseren - worden verlengd. Wel komt er voorzichtig meer ruimte voor kinderen en jongeren.

  Lees verder
 • 16 april: Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman bezoekt ziekenhuis Dirksland

  (20-04-2020)

  Donderdag 16 april jl. was burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman van Goeree-Overflakkee op bezoek bij Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. De burgemeester wilde persoonlijk horen hoe het de afgelopen weken gegaan is, hoe het nu is en hoe het met de artsen en verpleegkundigen en andere medewerkers gaat. Zij werd rondgeleid in het ziekenhuis en sprak met verpleegkundigen, artsen en het management van het ziekenhuis.

  Lees verder
 • 16 april: Dodenherdenking: kransen, online toespraak en aangepaste vlaginstructie

  (16-04-2020)

  Dodenherdenking op 4 mei 2020 kan helaas niet op de gebruikelijke manier plaatsvinden, in verband met de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus.

  Lees verder
 • 15 april: Milieustraat Goedereede op afspraak weer open

  (15-04-2020)

  De milieustraat van Goedereede gaat – op afspraak – vanaf vrijdag 17 april weer open. U kunt zelf een afspraak maken via onze website.

  Lees verder
 • 11 april: Bloemengroet voor ouderen Goeree-Overflakkee

  (11-04-2020)

  Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman van de gemeente Goeree-Overflakkee heeft vrijdagmiddag een aantal mooie voorjaarsboeketten bezorgd bij zelfstandig wonende ouderen in Ouddorp.

  Lees verder
 • 8 april: Makkelijker een afspraak maken bij de milieustraat in Middelharnis

  (08-04-2020)

  Een afspraak maken bij de milieustraat in Middelharnis is makkelijker gemaakt. U kunt zelf via de website een afspraak maken.

  Afspraak maken

  Let op! Afspraken worden niet meer gemaakt door het sturen van een e-mail. E-mails die zijn binnengekomen tot en met woensdag 8 april worden nog wel gewoon verwerkt.

  Lees verder
 • 2 april: Oud papier wordt weer opgehaald op Goeree-Overflakkee

  (02-04-2020)

  Vanaf maandag 6 april wordt het oud papier op Goeree-Overflakkee weer opgehaald. In de afgelopen weken is er vanuit de gemeente, in goede samenwerking met Renewi, gezocht naar een alternatief. Dat is nu gelukt!

  Lees verder
 • 31 maart - Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april

  (31-03-2020)

  Het kabinet heeft vandaag besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven.

  Lees verder
 • 30 maart: Wekelijks inzamelen grofvuil voor urgente situaties

  (30-03-2020)

  De milieustraten van Middelharnis en Goedereede zijn vanaf dinsdag 24 maart gesloten omdat door de extreme drukte de situatie niet meer verantwoord was. Vanaf donderdag 2 april gaat de milieustraat van Middelharnis op afspraak én onder voorwaarden weer open.

  Lees verder
 • 20 maart: Kom niet naar de camping, vakantiepark of jachthaven

  (20-03-2020)

  Namens de gemeenten op Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee

  De burgemeesters van Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee roepen iedereen op om niet naar vakantieparken, jachthavens en campings te komen.

  Lees verder
 • 2 maart: Het coronavirus COVID-19

  (02-03-2020)

  Het coronavirus is volop in het nieuws. Inmiddels zijn er ook in Nederland patiënten met het coronavirus vastgesteld. Het RIVM en de GGD Rotterdam-Rijnmond houden de situatie rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten.

  Lees verder