Gemeente Goeree-Overflakkee

Nieuwsberichten

 • CODE ROOD: maandagmorgen 15/2 GGD test- en vaccinatielocaties gesloten

  (14-02-2021)

  Het KNMI heeft voor morgenochtend 15/2 code rood afgekondigd vanwege gladheid en ijzel. Daarom sluiten alle GGD’en in Nederland morgen hun test- en vaccinatielocaties. In onze regio blijven we dicht tot 12.00 uur.

  Lees verder
 • Parkeren bij Het Volgerland Ouddorp op 13 en 14 februari

  (13-02-2021)

  De afgelopen dagen was het te druk met parkeren rondom de schaatslocatie bij Het Volgerland in Ouddorp. Veel auto’s stonden geparkeerd waar een parkeerverbod geldt.

  Lees verder
 • Wethouders tekenen brandbrief voor taskforce en Deltaplan Jeugd

  (10-02-2021)

  Honderdvijftig wethouders Jeugd uit gemeenten in heel Nederland hebben premier Rutte en het demissionair kabinet een brandbrief gestuurd. Aanleiding: de grote gevolgen die de aanhoudende coronapandemie heeft op de jeugd. Ook wethouder Berend Jan Bruggeman tekende namens de gemeente Goeree-Overflakkee.

  Lees verder
 • Testlocaties GGD Rotterdam-Rijnmond beperkt open

  (07-02-2021)

  Door het winterse weer, zijn maandag 7 februari alleen de teststraten Ahoy, RTHA, Schiedam en Middelharnis open. Vaccinatielocatie RTHA is ook open. Thuisbemonsterafspraken gaan niet door.

  Lees verder
 • GGD past openingsdagen teststraat Middelharnis aan

  (20-01-2021)

  De laatste periode lieten minder mensen zich testen op corona in de teststraat in Middelharnis. Er is voldoende plek, maar het is niet vol. Daarom kiest de GGD ervoor om de openingsdagen aan te passen. De GGD zet personeel in op locaties waar het nodig is.

  Lees verder
 • Stemmen voor mensen met een visuele beperking

  (29-12-2020)

  Heeft u een visuele beperking? Dan kunt u in de gemeente Goeree-Overflakkee met hulp van een mal en audio-ondersteuning bij één stembureau zelfstandig stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021. 

  Lees verder
 • Dringend advies: sla de Nieuwjaarsduik dit jaar over!

  (28-12-2020)

  Door de coronacrisis vinden er op 1 januari 2021 geen georganiseerde Nieuwjaarsduiken plaats. De Reddingsbrigade en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond adviseren om ook niet zelf de zee in te gaan op nieuwjaarsdag. 

  Lees verder
 • Mondkapjes voor minima en cliënten Voedselbank

  (23-12-2020)

  De gemeente Goeree-Overflakkee heeft de afgelopen weken duizenden herbruikbare mondkapjes verspreid onder gezinnen met een laag inkomen en cliënten van de Voedselbank.

  Lees verder
 • Eén miljoen euro voor behoud sociaal aanbod op Goeree-Overflakkee

  (09-12-2020)

  Het corona-steunfonds Behoud Sociaal Aanbod van de gemeente Goeree-Overflakkee is vanaf nu open voor aanvragen. Voor culturele instellingen, sportverenigingen én verenigingsgebouwen binnen de gemeente is er in totaal één miljoen euro beschikbaar. Het geld is bedoeld als extra ondersteuning voor organisaties zonder winstoogmerk om in deze lastige tijd het sociaal aanbod in stand te houden.

  Lees verder
 • Mondkapjesplicht voor mensen met een beperking of ziekte

  (03-12-2020)

  Vanaf 1 december geldt in Nederland in publieke binnenruimtes een mondkapjesplicht, bijvoorbeeld in winkels, in het openbaar vervoer of de bibliotheek. Dit geldt in principe ook voor mensen met een beperking. Sommige mensen hoeven echter vanaf 1 december geen mondkapje te dragen op plekken waar dat verplicht is. Via deze link vindt u informatie over wie uitgezonderd is van de plicht om een mondkapje te dragen en hoe zij dit kunnen aantonen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/mondkapjes/mensen-met-een-beperking-of-chronische-ziekte.

 • Testen op corona vanaf 1 december voor bepaalde groepen ook mogelijk zonder klachten

  (01-12-2020)

  Mensen van wie uit bron- en contactonderzoek of de CoronaMelder-app is gebleken dat zij in contact zijn geweest met een besmette persoon, kunnen zich vanaf 1 december op corona laten testen. Ook als ze geen klachten hebben. Dit kan op de vijfde dag na het laatste risicovolle contact met die persoon. Op deze dag is het virus ook bij mensen zonder klachten goed aan te tonen. Is de uitslag negatief? Dan hoeft de quarantaineperiode van 10 dagen niet afgemaakt te worden. Belangrijke voorwaarde is wel dat mensen ook daarna alert blijven op klachten en zich opnieuw laten testen als zij toch klachten krijgen.

  Lees verder
 • Brieven én vouwblaadjes voor scholen Goeree-Overflakkee

  (23-11-2020)

  Alle basisscholen op Goeree-Overflakkee ontvangen deze week een brief van de burgemeester in het kader van het landelijke initiatief ‘Aandacht voor elkaar’. Bij de brief zitten vouwblaadjes zodat de leerkrachten in de klas met hun leerlingen aan de slag kunnen gaan om iets moois te maken voor iemand anders.

  Lees verder
 • Nieuwe noodverordening Rotterdam-Rijnmond per 6 november 2020

  (06-11-2020)

  Vanaf vrijdag 6 november 22.00 uur geldt een nieuwe noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze noodverordening vervangt de voorgaande versie van 4 november. Hiermee wordt regionaal invulling gegeven aan de landelijk bepaalde maatregelen. De noodverordening is nodig om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden.

  Lees verder
 • Nieuwe noodverordening in de regio per 4 november 2020

  (04-11-2020)

  Vanaf woensdag 4 november 2020 22.00 uur geldt een nieuwe noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze noodverordening vervangt de voorgaande versie van 14 oktober. Hiermee wordt regionaal invulling gegeven aan de landelijk bepaalde maatregelen. De noodverordening is nodig om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden.

  Lees verder
 • Tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown

  (03-11-2020)

  Samen is het ons gelukt om de stijging van het aantal besmettingen te doorbreken. We zijn op de goede weg, maar het gaat nog te langzaam. De cijfers moeten sneller dalen om overbelasting van personeel in de ziekenhuizen te voorkomen en om de kwaliteit van de zorg voor alle patiënten te garanderen. Ook willen we de weg terug naar meer vrijheden in ons dagelijks leven bespoedigen. Het kabinet heeft daarom besloten om voor de komende 2 weken, bovenop de huidige gedeeltelijke lockdown, extra maatregelen in te stellen.

  Lees verder
 • Aanwijzingsbesluit 27 oktober 2020

  (28-10-2020)

  Aansluitend op de noodverordening COVID-19 van 14 oktober 2020 is op 27 oktober een nieuw aanwijzingsbesluit vastgesteld. Hier zijn specifieke gebieden en locaties aangewezen die onder de noodverordening vallen en worden aangeleverd door de gemeenten in de regio.

  Lees verder
 • Aanwijzingsbesluit 20 oktober 2020

  (23-10-2020)

  Aansluitend op de noodverordening COVID-19 van 14 oktober 2020 is een nieuw aanwijzingsbesluit vastgesteld. Hier zijn specifieke gebieden en locaties aangewezen die onder de noodverordening vallen en worden aangeleverd door de gemeenten in de regio.

  Lees verder
 • Nieuwe noodverordening in regio per 14 oktober 2020

  (15-10-2020)

  Vanaf woensdag 14 oktober 2020 22.00 uur geldt een nieuwe noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze noodverordening vervangt de voorgaande versie van 29 september. Hiermee wordt regionaal invulling gegeven aan de landelijk bepaalde maatregelen. De noodverordening is nodig om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden.

  Lees verder
 • Help de verspreiding van het coronavirus te stoppen (Coronamelder)

  (12-10-2020)

  Het coronavirus is er nog altijd. Dus is het belangrijk om juist nu alert te blijven. Daarom bestaat de app CoronaMelder. Deze is getest in een aantal regio’s en sinds 10 oktober te gebruiken in heel Nederland.

  Lees verder
 • Nieuwe noodverordening in regio per 29 september 2020

  (30-09-2020)

  Vanaf dinsdag 29 september 2020 18.00 uur geldt een nieuwe noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze noodverordening vervangt de voorgaande versie van 20 september. Hiermee wordt regionaal invulling gegeven aan de landelijk bepaalde maatregelen. De noodverordening is nodig om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden.

  Lees verder
 • Aangescherpte maatregelen om de verspreiding van het virus terug te dringen

  (28-09-2020)

  Tijdens een landelijke persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge zijn nieuwe maatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De landelijke maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende 3 weken van kracht.

  Lees verder
 • Nieuwe noodverordening in regio per 20 september 2020

  (21-09-2020)

  Vanaf zondag 20 september 2020 geldt een nieuwe noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze noodverordening vervangt de voorgaande versie van 15 september. Hiermee wordt regionaal invulling gegeven aan de landelijk bepaalde regels. De noodverordening is nodig om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden. Ten opzichte van de vorige noodverordening zijn er enkele aanpassingen opgenomen. Het uitgangspunt blijft: geef elkaar de ruimte, houd 1,5 meter afstand en mijd drukte. Zo proberen we verdere besmettingen en verspreiding van het virus te voorkomen.

  Lees verder
 • Nieuwe regionale maatregelen om het virus in te dammen

  (18-09-2020)

  Het kabinet heeft in nauwe samenwerking met 6 veiligheidsregio’s maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen zijn gebaseerd op advies van het Outbreak Management Team en gaan in op zondag 20 september 18:00 uur

  Lees verder
 • Nieuwe noodverordening in regio per 15 september

  (16-09-2020)

  Vanaf dinsdag 15 september 2020 geldt een nieuwe noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze noodverordening vervangt de voorgaande versie van 10 augustus. Hiermee wordt regionaal invulling gegeven aan de landelijk bepaalde regels en versoepelingen. De noodverordening is nodig om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden.

  Lees verder
 • Aanscherpingen coronamaatregelen

  (19-08-2020)

  Het kabinet heeft vanavond aanscherpingen aangekondigd van de coronamaatregelen. Aanleiding is een toename van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen sinds de laatste persconferentie van 6 augustus.

  Lees verder
 • Nieuwe noodverordening in regio per 10 augustus

  (10-08-2020)

  Vanaf maandag 10 augustus 2020 geldt een nieuwe noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze noodverordening vervangt de voorgaande versie van 5 augustus. Hiermee wordt regionaal invulling gegeven aan de landelijk bepaalde regels en versoepelingen. De noodverordening is nodig om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden.

  Lees verder
 • Nieuwe noodverordening Rotterdam-Rijnmond per 5 augustus

  (05-08-2020)

  Vanaf woensdag 5 augustus 2020 geldt een nieuwe noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze noodverordening vervangt de versie van 15 juli. Hiermee wordt regionaal invulling gegeven aan de landelijk bepaalde regels en versoepelingen. De noodverordening is nodig om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden.

  Lees verder
 • Nieuwe noodverordening Rotterdam-Rijnmond per 15 juli

  (14-07-2020)

  Vanaf woensdag 15 juli 2020 geldt een nieuwe noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze noodverordening vervangt de versie van 1 juli. Hiermee wordt regionaal invulling gegeven aan de landelijk bepaalde regels en versoepelingen. De noodverordening is nodig om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden.

  Lees verder
 • Informatieve uitzending Curamare: (Terug)blik op corona

  (23-06-2020)

  Op dinsdag 30 juni organiseert CuraMare in samenwerking met huisartsen een exclusieve online uitzending waarbij specialisten een (terug)blik geven op corona. Wat weten we over corona? Waarom zijn de maatregelen van de overheid noodzakelijk? Hoe kunnen we veilig met elkaar omgaan?

  Lees verder
 • GGD opent extra coronatestlocatie op Goeree-Overflakkee

  (26-05-2020)

  GGD Rotterdam-Rijnmond bereidt zich voor om in juni dagelijks ruim 1000 inwoners te testen op het coronavirus. In juni kunnen alle Nederlanders die klachten hebben zoals verkoudheid, keelpijn of koorts zich door de GGD laten testen. De GGD opent daarom vier extra testlocaties in de regio waarvan één op Goeree-Overflakkee. Iedereen kan zelf – zonder tussenkomst van een arts – een afspraak maken.

  Lees verder
 • Corona-aanpak: de volgende stap

  (20-05-2020)

  Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte. Per 1 juni kunnen we in Nederland opnieuw enkele maatregelen versoepelen: ‘alleen’ wordt weer iets meer ‘samen’.

  Lees verder
 • Hulp bij geldproblemen door de coronacrisis

  (08-05-2020)

  Kunt u door de coronacrisis uw rekeningen niet meer op tijd betalen? Of maakt u zich zorgen  of u de maandelijkse huur of de boodschappen nog kunt betalen? Vraag dan tijdig om hulp en voorkom financiële problemen!

  Lees verder
 • 21 april: Maatregelen corona verlengd

  (21-04-2020)

  We gaan samen door met de corona-aanpak in Nederland. Handen wassen, zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken, afstand houden - alle maatregelen die de deskundigen ons adviseren - worden verlengd. Wel komt er voorzichtig meer ruimte voor kinderen en jongeren.

  Lees verder
 • 31 maart - Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april

  (31-03-2020)

  Het kabinet heeft vandaag besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven.

  Lees verder
 • 16 maart: Aanvullende maatregelen tegen coronavirus

  (15-03-2020)

  Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden en sport- en fitnessclubs. Dit heeft grote gevolgen voor onze samenleving, ook hier op Goeree-Overflakkee.

  Lees verder
 • 2 maart: Het coronavirus COVID-19

  (02-03-2020)

  Het coronavirus is volop in het nieuws. Inmiddels zijn er ook in Nederland patiënten met het coronavirus vastgesteld. Het RIVM en de GGD Rotterdam-Rijnmond houden de situatie rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten.

  Lees verder