Gemeente Goeree-Overflakkee

Nieuwsberichten

 • Nederland blijft tot en met ten minste 9 februari in lockdown

  (12-01-2021)

  Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft.

  Lees verder
 • Stemmen voor mensen met een visuele beperking

  (29-12-2020)

  Heeft u een visuele beperking? Dan kunt u in de gemeente Goeree-Overflakkee met hulp van een mal en audio-ondersteuning bij één stembureau zelfstandig stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021. 

  Lees verder
 • Lockdown nodig om snel oplopend aantal besmettingen tegen te gaan

  (14-12-2020)

  Het coronavirus grijpt opnieuw razendsnel om zich heen. De afgelopen weken zien we een snelle toename in het aantal besmettingen, tot zo’n 9.000 per dag. Ook in de ziekenhuizen en verpleeghuizen komen er elke dag patiënten bij. En dat heeft zijn weerslag op de zorg: al meer dan een miljoen reguliere behandelingen in het ziekenhuis zijn uitgesteld. Helaas is de bron van een besmetting niet altijd te herleiden.

  Lees verder
 • Intrekking noodverordening in de regio per 1 december

  (01-12-2020)

  Met ingang van 1 december 2020 treedt de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 in werking. Deze wet vervangt de noodverordening. Nu een noodverordening niet langer noodzakelijk is, wordt de noodverordening van 18 november ingetrokken per 1 december 2020. Meer informatie op https://www.rijnmondveilig.nl/corona/intrekking-noodverordening-in-de-regio-per-1-december/.

 • Gedeeltelijke lockdown gaat verder

  (18-11-2020)

  Maatregelen blijven nodig om elkaar te beschermen 

  Het aantal coronabesmettingen daalt. Dat is goed nieuws. We houden ons goed aan de maatregelen, en dat heeft effect. Maar we zijn er nog niet. Daarom is het van belang dat we de gedeeltelijke lockdown voortzetten.

  Lees verder
 • Extra handen voor de zorg

  (03-11-2020)

  Het water staat de zorg tot aan de lippen. Van Lansingerland tot Dirksland. Het aantal besmettingen met het coronavirus groeit.

  Lees verder
 • Gedeeltelijke lockdown om besmettingen terug te dringen

  (13-10-2020)

  Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft vandaag besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. Dit doen we door op die plaatsen in te grijpen waar het risico op overdracht van het virus het grootst is. Door het aantal contactmomenten en reisbewegingen te beperken, mensen te ondersteunen bij het kunnen naleven van de basisregels en striktere handhaving.

  Als we ons samen aan de basisregels en maatregelen houden, kunnen we corona onder controle krijgen.

  Lees verder
 • In thuisquarantaine door corona (thuisblijven)

  (30-09-2020)

  Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen kan het nodig zijn dat u thuis blijft en geen bezoek ontvangt. Dit heet in (thuis)quarantaine gaan. U blijft bijvoorbeeld thuis als u klachten heeft die passen bij corona, zoals een loopneus of koorts. Hoe lang u in quarantaine gaat en wat de regels zijn verschilt per situatie. Lees meer over thuisquarantaine.

 • Zorgmedewerkers en leraren tijdelijk voorrang bij de coronatesten

  (22-09-2020)

  Zorgmedewerkers en leraren in het onderwijs krijgen tijdelijk voorrang bij de coronatesten. Het gaat om een maatregel omdat er te weinig labcapaciteit is. Zij worden zoveel mogelijk in de ochtend getest om ‘s avonds de testuitslag te krijgen. Zodra de laboratoriumcapaciteit weer voldoet aan de testvraag is het niet meer nodig om groepen met voorrang te testen.

  Lees verder
 • Testen voor buitenlandse toeristen in Nederland

  (22-09-2020)

  Bent u een buitenlandse toerist op vakantie in Nederland en krijgt u op uw vakantieadres klachten? Dan geldt voor u: blijf binnen in de vakantieaccommodatie en laat u testen. Maak via het landelijke nummer 0800-1202 een afspraak bij een van de GGD teststraten. Soms is dit nummer niet bereikbaar voor toeristen. In dat geval belt u naar +31 850 659 063 om een testafspraak te maken. 

  Lees verder
 • Ondernemen in coronatijd

  (21-08-2020)

  De afgelopen periode kregen ondernemers regelmatig bezoek van de burgemeester of van één van de wethouders. Ze bezochten ondernemers uit allerlei sectoren om van hen te horen hoe zij de coronacrisis beleven en wat de gevolgen zijn voor hun bedrijfsvoering.

  Lees verder
 • Bron- en contactonderzoek; wat betekent dat?

  (18-08-2020)

  Heeft u zich laten testen en heeft u corona? Dan doet de GGD bron- en contactonderzoek om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

  Lees verder

 • Testlocatie corona in Middelharnis

  (04-06-2020)

  Ook in de gemeente Goeree-Overflakkee is vanaf maandag 8 juni een testlocatie geopend om mensen met klachten te testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar. Het gaat om een leegstaand bedrijfspand op het bedrijventerrein Oostplaat, aan de rand van Middelharnis (Zernikeweg 28).

  Lees verder
 • 1 april: Steffie legt het coronavirus eenvoudig uit

  (01-04-2020)

  De Rijksoverheid heeft de website https://corona.steffie.nl/nl/ gelanceerd. Op deze website legt uitleghulp Steffie moeilijke informatie over het coronavirus op een makkelijke manier uit. De website is speciaal bedoeld voor kwetsbare doelgroepen, zoals mensen met een licht verstandelijke beperking en laaggeletterden.

  Lees verder
 • Meer weten over coronavaccinatie?

  (08-01-2021)

  Iedereen verlangt naar een leven zonder coronaregels. Vaccineren is hierin de belangrijkste stap. Als we ons laten vaccineren, kan corona niet meer zomaar om zich heen grijpen en krijgen we stapje voor stapje meer vrijheid terug.

  Lees verder
 • Mondkapjes voor minima en cliënten Voedselbank

  (23-12-2020)

  De gemeente Goeree-Overflakkee heeft de afgelopen weken duizenden herbruikbare mondkapjes verspreid onder gezinnen met een laag inkomen en cliënten van de Voedselbank.

  Lees verder
 • Eén miljoen euro voor behoud sociaal aanbod op Goeree-Overflakkee

  (09-12-2020)

  Het corona-steunfonds Behoud Sociaal Aanbod van de gemeente Goeree-Overflakkee is vanaf nu open voor aanvragen. Voor culturele instellingen, sportverenigingen én verenigingsgebouwen binnen de gemeente is er in totaal één miljoen euro beschikbaar. Het geld is bedoeld als extra ondersteuning voor organisaties zonder winstoogmerk om in deze lastige tijd het sociaal aanbod in stand te houden.

  Lees verder
 • Mondkapje verplicht vanaf 1 december

  (30-11-2020)

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wil het kabinet het dragen van een mondkapje in onder andere winkels, musea, restaurants en theaters vanaf 1 december verplichten. Ook in het onderwijs (met uitzondering van de basisschool) moeten mensen dan een mondkapje gaan dragen. Voor contactberoepen geldt de regel zowel voor de klant als de professional, zoals de kapper of de rij-instructeur. In het openbaar vervoer was een mondkapje al verplicht, maar voortaan is dit ook het geval in stations en bij bus- en tramhaltes. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Wie de regel niet naleeft, riskeert een boete van 95 euro.

  Lees verder
 • Steunfonds Goeree-Overflakkee open voor aanvragen ondernemers

  (13-11-2020)

  De gemeenteraad Goeree-Overflakkee heeft een steunfonds van 2,5 miljoen euro in het leven geroepen om ondernemers en sport- en sociaal-culturele instellingen te helpen tijdens en na de coronacrisis. De subsidieregeling Steunfonds Coronamaatregelen Ondernemers Goeree-Overflakkee (SCOGO) – waar 1,5 miljoen euro voor is gereserveerd - is vanaf nu open voor aanvragen.

  Lees verder
 • Aandacht voor elkaar

  (27-10-2020)

  Het coronavirus raakt ons allemaal. In ons werk, onze vrije tijd en het contact met familie en vrienden. Na ruim een half jaar slaat coronamoeheid toe, juist nu besmettingen weer toenemen.

  Lees verder
 • Dringend advies tot dragen van mondkapjes

  (01-10-2020)

  Dringend advies: draag een niet-medisch mondkapje in publieke binnenruimtes zoals winkels, musea, benzinestations en ons gemeentehuis. Ook met mondkapje op houd je 1,5 meter afstand van elkaar. In het Openbaar Vervoer was een mondkapje al verplicht. 

  Meer informatie 

  https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/09/30/dringend-advies-tot-dragen-van-mondkapjes

  Lees verder
 • Klachten? Maak telefonisch of online een afspraak voor een coronatest

  (22-09-2020)

  Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk? Laat u dan zo snel mogelijk testen op het coronavirus. U kunt zich niet laten testen zonder klachten die passen bij corona. Zo blijven de testen beschikbaar voor iedereen die dat echt nodig heeft.

  Lees verder
 • Waar moet ik naar toe als ik een COVID-vrij verklaring wil hebben?

  (22-09-2020)

  De GGD en de gemeente krijgen regelmatig vragen over het afgeven van een COVID-19-vrij verklaring. Een COVID-19-vrij verklaring of non-COVID-19 verklaring is een schriftelijke verklaring waarin staat dat een persoon is getest op COVID-19 en dat de uitslag negatief is (dus geen coronavirus is aangetroffen). Sommige landen eisen zo’n verklaring voordat naar het land kan worden (terug)gereisd.

  Lees verder
 • Kabinet staat stil bij maatregelen tegen verspreiding corona: persconferentie 1 september

  (02-09-2020)

  Minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge hebben gisterenavond in een persconferentie de stand van zaken over het coronavirus gedeeld.

  Lees verder
 • In thuisquarantaine bij aankomst in Nederland

  (18-08-2020)

  Reist u (terug) naar Nederland? Bekijk dan voor vertrek het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) voor het land waaruit u vertrekt.

  Lees verder
 • Per 1 juli: 1,5 meter afstand blijft de norm

  (25-06-2020)

  Opnieuw kunnen we een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. We starten een nieuw hoofdstuk en gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen.

  Lees verder
 • 9 april: Persoonlijke verslagen met betrekking tot de coronacrisis gezocht

  (09-04-2020)

  Net als archiefinstellingen in het hele land roept het Streekarchief Goeree-Overflakkee mensen op om hun ervaring van de huidige coronacrisis vast te leggen en naar het Streekarchief te brengen. Toekomstige generaties kunnen op die manier later kennis nemen van de wijze waarop burgers de huidige tijd ervaren hebben. 

  Lees verder
Archief