Gemeente Goeree-Overflakkee

Nieuwsberichten

 • Tozo en TONK-regeling: extra ondersteuning bij financiële problemen

  (06-09-2021)

  De coronamaatregelen zijn voor een groot deel opgeheven en de economie draait weer volop. Toch hebben sommige mensen het op dit moment financieel moeilijk. Door de coronamaatregelen zijn er banen verdwenen. Sommige ondernemers kunnen hun werk maar deels uitoefenen. Hierdoor hebben veel mensen minder inkomen dan voorheen. De gemeentelijke regelingen TONK en Tozo kunnen extra ondersteuning bieden bij financiële problemen.

  Lees verder
 • Ik heb een uitnodiging gehad voor vaccinatie, maar er is geen plek. Wat nu?

  (26-03-2021)

  Het kan soms voorkomen dat er op de vaccinatielocatie in Sommelsdijk geen vaccinatieafspraak gemaakt kan worden. Hoe komt dit? Wekelijks bekijkt de GGD hoeveel vaccins er geleverd worden, en op basis daarvan zetten zij de afspraken open. Doordat mensen buiten onze regio soms ook gevaccineerd worden op de locaties in onze regio, kan het zijn dat een locatie tijdelijk vol zit.

  Lees verder
 • Hoe maak ik een afspraak voor vaccinatie tegen corona?

  (26-02-2021)

  U maakt een afspraak voor de inenting tegen corona door te bellen met het landelijk belcentrum van de GGD.

  Het belcentrum is 7 dagen per week open: van 8.00 tot 20.00 uur. Het telefoonnummer vindt u in de uitnodiging voor de vaccinatie die u per post ontvangt. Het RIVM volgt hierbij de vaccinatiestrategie van de overheid.

  U kunt alleen een afspraak maken als u hiervoor een brief hebt ontvangen van het RIVM of uw zorgwerkgever.

  Lees verder
 • Vaccinatielocatie De Staver in Sommelsdijk maandag 1 maart open

  (24-02-2021)

  Iedereen verlangt naar een leven zonder coronaregels. Vaccineren is hierin de belangrijkste stap. Als we ons laten vaccineren, kan corona niet meer zomaar om zich heen grijpen en krijgen we stapje voor stapje meer vrijheid terug.

  Lees verder
 • Vaccineren: zo werkt het

  (15-02-2021)

  Volwassenen in Nederland kunnen gratis een vaccin krijgen tegen het coronavirus. U ontvangt een brief van het RIVM voor een gratis vaccinatie. De overheid bepaalt wanneer u aan de beurt bent. De vaccinatie is veilig en uitgebreid getest. U mag zelf kiezen of u de vaccinatie neemt.

  Lees verder
 • Chat Veilig Thuis blijft tijdens avondklok ook ’s avonds bereikbaar

  (10-02-2021)

  Nu de avondklok is verlengd blijft de chat van Veilig Thuis landelijk ook ’s avonds bereikbaar. Slachtoffers, omstanders en plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling kunnen tot en met 2 maart op werkdagen van 09.00 uur tot 22.00 uur chatten met een medewerker van Veilig Thuis. Het landelijke telefoonnummer 0800-2000 voor advies en meldingen is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.

  Lees verder
 • GGD-testlocatie in Middelharnis weer 5 dagen open

  (27-01-2021)

  Vanaf woensdag 27 januari is de GGD-testlocatie in Middelharnis weer 5 dagen in de week open. De teststraat is open op werkdagen van 8.30 tot 12.00 uur.

  Lees verder
 • Avondklok van 21.00 uur tot 04.30 uur

  (23-01-2021)

  In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. 

  Lees verder
 • Intrekking noodverordening in de regio per 1 december

  (01-12-2020)

  Met ingang van 1 december 2020 treedt de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 in werking. Deze wet vervangt de noodverordening. Nu een noodverordening niet langer noodzakelijk is, wordt de noodverordening van 18 november ingetrokken per 1 december 2020. Meer informatie op https://www.rijnmondveilig.nl/corona/intrekking-noodverordening-in-de-regio-per-1-december/.

 • Steunfonds Goeree-Overflakkee open voor aanvragen ondernemers

  (13-11-2020)

  De gemeenteraad Goeree-Overflakkee heeft een steunfonds van 2,5 miljoen euro in het leven geroepen om ondernemers en sport- en sociaal-culturele instellingen te helpen tijdens en na de coronacrisis. De subsidieregeling Steunfonds Coronamaatregelen Ondernemers Goeree-Overflakkee (SCOGO) – waar 1,5 miljoen euro voor is gereserveerd - is vanaf nu open voor aanvragen.

  Lees verder
 • Aandacht voor elkaar

  (27-10-2020)

  Het coronavirus raakt ons allemaal. In ons werk, onze vrije tijd en het contact met familie en vrienden. Na ruim een half jaar slaat coronamoeheid toe, juist nu besmettingen weer toenemen.

  Lees verder
 • In thuisquarantaine door corona (thuisblijven)

  (30-09-2020)

  Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen kan het nodig zijn dat u thuis blijft en geen bezoek ontvangt. Dit heet in (thuis)quarantaine gaan. U blijft bijvoorbeeld thuis als u klachten heeft die passen bij corona, zoals een loopneus of koorts. Hoe lang u in quarantaine gaat en wat de regels zijn verschilt per situatie. Lees meer over thuisquarantaine.

 • Zorgmedewerkers en leraren tijdelijk voorrang bij de coronatesten

  (22-09-2020)

  Zorgmedewerkers en leraren in het onderwijs krijgen tijdelijk voorrang bij de coronatesten. Het gaat om een maatregel omdat er te weinig labcapaciteit is. Zij worden zoveel mogelijk in de ochtend getest om ‘s avonds de testuitslag te krijgen. Zodra de laboratoriumcapaciteit weer voldoet aan de testvraag is het niet meer nodig om groepen met voorrang te testen.

  Lees verder
 • Testen voor buitenlandse toeristen in Nederland

  (22-09-2020)

  Bent u een buitenlandse toerist op vakantie in Nederland en krijgt u op uw vakantieadres klachten? Dan geldt voor u: blijf binnen in de vakantieaccommodatie en laat u testen. Maak via het landelijke nummer 0800-1202 een afspraak bij een van de GGD teststraten. Soms is dit nummer niet bereikbaar voor toeristen. In dat geval belt u naar +31 850 659 063 om een testafspraak te maken. 

  Lees verder
 • Ondernemen in coronatijd

  (21-08-2020)

  De afgelopen periode kregen ondernemers regelmatig bezoek van de burgemeester of van één van de wethouders. Ze bezochten ondernemers uit allerlei sectoren om van hen te horen hoe zij de coronacrisis beleven en wat de gevolgen zijn voor hun bedrijfsvoering.

  Lees verder
 • Bron- en contactonderzoek; wat betekent dat?

  (18-08-2020)

  Heeft u zich laten testen en heeft u corona? Dan doet de GGD bron- en contactonderzoek om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

  Lees verder

 • Testlocatie corona in Middelharnis

  (04-06-2020)

  Ook in de gemeente Goeree-Overflakkee is vanaf maandag 8 juni een testlocatie geopend om mensen met klachten te testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar. Het gaat om een leegstaand bedrijfspand op het bedrijventerrein Oostplaat, aan de rand van Middelharnis (Zernikeweg 28).

  Lees verder
 • 1 april: Steffie legt het coronavirus eenvoudig uit

  (01-04-2020)

  De Rijksoverheid heeft de website https://corona.steffie.nl/nl/ gelanceerd. Op deze website legt uitleghulp Steffie moeilijke informatie over het coronavirus op een makkelijke manier uit. De website is speciaal bedoeld voor kwetsbare doelgroepen, zoals mensen met een licht verstandelijke beperking en laaggeletterden.

  Lees verder
 • Goeree-Overflakkee verdubbelt TONK-tegemoetkoming

  (23-07-2021)

  De gemeente Goeree-Overflakkee verdubbelt met terugwerkende kracht de maximale bedragen van de tegemoetkoming Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). Ook worden de regels versoepeld: bij een inkomensdaling van 15% of meer (was 25%) kunnen mensen aanspraak maken op de regeling.

  Lees verder
 • Maatregelen tegen corona blijven gelden

  (24-03-2021)

  De besmettingen met het coronavirus nemen toe. Het aantal coronapatiënten op de intensive care (ic) stijgt. De derde golf begint zichtbaar te worden. Daarom wordt het huidige pakket maatregelen verlengd.

  Lees verder
 • Jaaropgave Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers (Tozo)

  (26-02-2021)

  Bent u ondernemer op Goeree-Overflakkee en maakte u het afgelopen jaar gebruik van de Tozo-regeling? Dan heeft u een jaaropgave nodig voor de aangifte inkomstenbelasting bij de belastingdienst. U vindt de jaaropgave Tozo op mijninkomen.goeree-overflakkee.nl. U logt in met uw DigiD.

 • Voorzichtig meer lucht tijdens de lockdown

  (23-02-2021)

  De coronamaatregelen vragen veel van iedereen, zowel fysiek als mentaal. Het kabinet wil besmettingen voorkomen maar ook perspectief bieden. Onder voorwaarden gelden vanaf 3 maart een aantal voorzichtige verruimingen.

  Lees verder
 • Dragen medisch mondkapje verplicht in Regiotaxi

  (10-02-2021)

  Vanaf maandag 15 februari is het dragen van een medisch mondkapje verplicht in de Regiotaxi. Ook de chauffeurs dragen zo’n masker. Zonder dit mondkapje kunnen passagiers worden geweigerd. Het gaat om mondneusmaskers van type II of type IIR. Deze maskers zijn verkrijgbaar bij de apotheek of online.

  Lees verder
 • Klaar voor de start…!

  (30-01-2021)

  De Staver wordt vaccinatielocatie Goeree-Overflakkee

  Het Prieel van recreatiecentrum De Staver in Sommelsdijk wordt de centrale vaccinatielocatie in de gemeente Goeree-Overflakkee. Medewerkers van de GGD staan klaar om, zodra de locatie geopend is, de inwoners van de gemeente te vaccineren tegen COVID-19. De opening van de locatie is afhankelijk van de levering van het vaccin.

  Lees verder
 • Huiselijk geweld tijdens de avondklok

  (26-01-2021)

  Is er geweld bij jou thuis tijdens de avondklok? Bel bij direct gevaar altijd 112 en verlaat zo nodig je huis. Je mag ook naar iemand anders toe gaan. Dit mag ook als je je thuis onveilig voelt, maar er geen direct gevaar is. Kijk of je bij iemand terecht kunt, bij voorkeur bij jou in de buurt. In deze gevallen is het toegestaan om je huis te verlaten en krijg je geen boete.

  Lees verder
 • Meer weten over coronavaccinatie?

  (08-01-2021)

  Iedereen verlangt naar een leven zonder coronaregels. Vaccineren is hierin de belangrijkste stap. Als we ons laten vaccineren, kan corona niet meer zomaar om zich heen grijpen en krijgen we stapje voor stapje meer vrijheid terug.

  Lees verder
 • Mondkapje verplicht vanaf 1 december

  (30-11-2020)

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wil het kabinet het dragen van een mondkapje in onder andere winkels, musea, restaurants en theaters vanaf 1 december verplichten. Ook in het onderwijs (met uitzondering van de basisschool) moeten mensen dan een mondkapje gaan dragen. Voor contactberoepen geldt de regel zowel voor de klant als de professional, zoals de kapper of de rij-instructeur. In het openbaar vervoer was een mondkapje al verplicht, maar voortaan is dit ook het geval in stations en bij bus- en tramhaltes. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Wie de regel niet naleeft, riskeert een boete van 95 euro.

  Lees verder
 • Extra handen voor de zorg

  (03-11-2020)

  Het water staat de zorg tot aan de lippen. Van Lansingerland tot Dirksland. Het aantal besmettingen met het coronavirus groeit.

  Lees verder
 • Gedeeltelijke lockdown om besmettingen terug te dringen

  (13-10-2020)

  Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft vandaag besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. Dit doen we door op die plaatsen in te grijpen waar het risico op overdracht van het virus het grootst is. Door het aantal contactmomenten en reisbewegingen te beperken, mensen te ondersteunen bij het kunnen naleven van de basisregels en striktere handhaving.

  Als we ons samen aan de basisregels en maatregelen houden, kunnen we corona onder controle krijgen.

  Lees verder
 • Klachten? Maak telefonisch of online een afspraak voor een coronatest

  (22-09-2020)

  Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk? Laat u dan zo snel mogelijk testen op het coronavirus. U kunt zich niet laten testen zonder klachten die passen bij corona. Zo blijven de testen beschikbaar voor iedereen die dat echt nodig heeft.

  Lees verder
 • Waar moet ik naar toe als ik een COVID-vrij verklaring wil hebben?

  (22-09-2020)

  De GGD en de gemeente krijgen regelmatig vragen over het afgeven van een COVID-19-vrij verklaring. Een COVID-19-vrij verklaring of non-COVID-19 verklaring is een schriftelijke verklaring waarin staat dat een persoon is getest op COVID-19 en dat de uitslag negatief is (dus geen coronavirus is aangetroffen). Sommige landen eisen zo’n verklaring voordat naar het land kan worden (terug)gereisd.

  Lees verder
 • Kabinet staat stil bij maatregelen tegen verspreiding corona: persconferentie 1 september

  (02-09-2020)

  Minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge hebben gisterenavond in een persconferentie de stand van zaken over het coronavirus gedeeld.

  Lees verder
 • In thuisquarantaine bij aankomst in Nederland

  (18-08-2020)

  Reist u (terug) naar Nederland? Bekijk dan voor vertrek het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) voor het land waaruit u vertrekt.

  Lees verder
 • Per 1 juli: 1,5 meter afstand blijft de norm

  (25-06-2020)

  Opnieuw kunnen we een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. We starten een nieuw hoofdstuk en gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen.

  Lees verder
 • 9 april: Persoonlijke verslagen met betrekking tot de coronacrisis gezocht

  (09-04-2020)

  Net als archiefinstellingen in het hele land roept het Streekarchief Goeree-Overflakkee mensen op om hun ervaring van de huidige coronacrisis vast te leggen en naar het Streekarchief te brengen. Toekomstige generaties kunnen op die manier later kennis nemen van de wijze waarop burgers de huidige tijd ervaren hebben. 

  Lees verder
Archief