Gemeente Goeree-Overflakkee

Nieuwsberichten

 • Nieuwe noodverordening in regio per 14 oktober 2020

  (15-10-2020)

  Vanaf woensdag 14 oktober 2020 22.00 uur geldt een nieuwe noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze noodverordening vervangt de voorgaande versie van 29 september. Hiermee wordt regionaal invulling gegeven aan de landelijk bepaalde maatregelen. De noodverordening is nodig om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden.

  Lees verder
 • Help de verspreiding van het coronavirus te stoppen (Coronamelder)

  (12-10-2020)

  Het coronavirus is er nog altijd. Dus is het belangrijk om juist nu alert te blijven. Daarom bestaat de app CoronaMelder. Deze is getest in een aantal regio’s en sinds 10 oktober te gebruiken in heel Nederland.

  Lees verder
 • Nieuwe noodverordening in regio per 29 september 2020

  (30-09-2020)

  Vanaf dinsdag 29 september 2020 18.00 uur geldt een nieuwe noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze noodverordening vervangt de voorgaande versie van 20 september. Hiermee wordt regionaal invulling gegeven aan de landelijk bepaalde maatregelen. De noodverordening is nodig om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden.

  Lees verder
 • Aangescherpte maatregelen om de verspreiding van het virus terug te dringen

  (28-09-2020)

  Tijdens een landelijke persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge zijn nieuwe maatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De landelijke maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende 3 weken van kracht.

  Lees verder
 • Zorgmedewerkers en leraren tijdelijk voorrang bij de coronatesten

  (22-09-2020)

  Zorgmedewerkers en leraren in het onderwijs krijgen tijdelijk voorrang bij de coronatesten. Het gaat om een maatregel omdat er te weinig labcapaciteit is. Zij worden zoveel mogelijk in de ochtend getest om ‘s avonds de testuitslag te krijgen. Zodra de laboratoriumcapaciteit weer voldoet aan de testvraag is het niet meer nodig om groepen met voorrang te testen.

  Lees verder
 • Testen voor buitenlandse toeristen in Nederland

  (22-09-2020)

  Bent u een buitenlandse toerist op vakantie in Nederland en krijgt u op uw vakantieadres klachten? Dan geldt voor u: blijf binnen in de vakantieaccommodatie en laat u testen. Maak via het landelijke nummer 0800-1202 een afspraak bij een van de GGD teststraten. Soms is dit nummer niet bereikbaar voor toeristen. In dat geval belt u naar +31 850 659 063 om een testafspraak te maken. 

  Lees verder
 • Nieuwe regionale maatregelen om het virus in te dammen

  (18-09-2020)

  Het kabinet heeft in nauwe samenwerking met 6 veiligheidsregio’s maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen zijn gebaseerd op advies van het Outbreak Management Team en gaan in op zondag 20 september 18:00 uur

  Lees verder
 • Kabinet staat stil bij maatregelen tegen verspreiding corona: persconferentie 1 september

  (02-09-2020)

  Minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge hebben gisterenavond in een persconferentie de stand van zaken over het coronavirus gedeeld.

  Lees verder
 • Aanscherpingen coronamaatregelen

  (19-08-2020)

  Het kabinet heeft vanavond aanscherpingen aangekondigd van de coronamaatregelen. Aanleiding is een toename van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen sinds de laatste persconferentie van 6 augustus.

  Lees verder
 • Bron- en contactonderzoek; wat betekent dat?

  (18-08-2020)

  Heeft u zich laten testen en heeft u corona? Dan doet de GGD bron- en contactonderzoek om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

  Lees verder

 • Testlocatie corona in Middelharnis

  (04-06-2020)

  Ook in de gemeente Goeree-Overflakkee is vanaf maandag 8 juni een testlocatie geopend om mensen met klachten te testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar. Het gaat om een leegstaand bedrijfspand op het bedrijventerrein Oostplaat, aan de rand van Middelharnis (Zernikeweg 28).

  Lees verder
 • Gedeeltelijke lockdown om besmettingen terug te dringen

  (13-10-2020)

  Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft vandaag besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. Dit doen we door op die plaatsen in te grijpen waar het risico op overdracht van het virus het grootst is. Door het aantal contactmomenten en reisbewegingen te beperken, mensen te ondersteunen bij het kunnen naleven van de basisregels en striktere handhaving.

  Als we ons samen aan de basisregels en maatregelen houden, kunnen we corona onder controle krijgen.

  Lees verder
 • Dringend advies tot dragen van mondkapjes

  (01-10-2020)

  Dringend advies: draag een niet-medisch mondkapje in publieke binnenruimtes zoals winkels, musea, benzinestations en ons gemeentehuis. Ook met mondkapje op houd je 1,5 meter afstand van elkaar. In het Openbaar Vervoer was een mondkapje al verplicht. 

  Meer informatie 

  https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/09/30/dringend-advies-tot-dragen-van-mondkapjes

  Lees verder
 • In thuisquarantaine door corona (thuisblijven)

  (30-09-2020)

  Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen kan het nodig zijn dat u thuis blijft en geen bezoek ontvangt. Dit heet in (thuis)quarantaine gaan. U blijft bijvoorbeeld thuis als u klachten heeft die passen bij corona, zoals een loopneus of koorts. Hoe lang u in quarantaine gaat en wat de regels zijn verschilt per situatie. Lees meer over thuisquarantaine.

 • Klachten? Maak telefonisch of online een afspraak voor een coronatest

  (22-09-2020)

  Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk? Laat u dan zo snel mogelijk testen op het coronavirus. U kunt zich niet laten testen zonder klachten die passen bij corona. Zo blijven de testen beschikbaar voor iedereen die dat echt nodig heeft.

  Lees verder
 • Waar moet ik naar toe als ik een COVID-vrij verklaring wil hebben?

  (22-09-2020)

  De GGD en de gemeente krijgen regelmatig vragen over het afgeven van een COVID-19-vrij verklaring. Een COVID-19-vrij verklaring of non-COVID-19 verklaring is een schriftelijke verklaring waarin staat dat een persoon is getest op COVID-19 en dat de uitslag negatief is (dus geen coronavirus is aangetroffen). Sommige landen eisen zo’n verklaring voordat naar het land kan worden (terug)gereisd.

  Lees verder
 • Nieuwe noodverordening in regio per 20 september 2020

  (21-09-2020)

  Vanaf zondag 20 september 2020 geldt een nieuwe noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze noodverordening vervangt de voorgaande versie van 15 september. Hiermee wordt regionaal invulling gegeven aan de landelijk bepaalde regels. De noodverordening is nodig om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden. Ten opzichte van de vorige noodverordening zijn er enkele aanpassingen opgenomen. Het uitgangspunt blijft: geef elkaar de ruimte, houd 1,5 meter afstand en mijd drukte. Zo proberen we verdere besmettingen en verspreiding van het virus te voorkomen.

  Lees verder
 • Nieuwe noodverordening in regio per 15 september

  (16-09-2020)

  Vanaf dinsdag 15 september 2020 geldt een nieuwe noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze noodverordening vervangt de voorgaande versie van 10 augustus. Hiermee wordt regionaal invulling gegeven aan de landelijk bepaalde regels en versoepelingen. De noodverordening is nodig om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden.

  Lees verder
 • Ondernemen in coronatijd

  (21-08-2020)

  De afgelopen periode kregen ondernemers regelmatig bezoek van de burgemeester of van één van de wethouders. Ze bezochten ondernemers uit allerlei sectoren om van hen te horen hoe zij de coronacrisis beleven en wat de gevolgen zijn voor hun bedrijfsvoering.

  Lees verder
 • In thuisquarantaine bij aankomst in Nederland

  (18-08-2020)

  Reist u (terug) naar Nederland? Bekijk dan voor vertrek het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) voor het land waaruit u vertrekt.

  Lees verder
 • Per 1 juli: 1,5 meter afstand blijft de norm

  (25-06-2020)

  Opnieuw kunnen we een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. We starten een nieuw hoofdstuk en gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen.

  Lees verder
Archief