Gemeente Goeree-Overflakkee

0187coronahulp

Speciaal voor inwoners van Goeree-Overflakkee is www.0187coronahulp.nl gelanceerd. Op de website zijn allemaal tips te vinden om goed voor jezelf én voor de ander te kunnen zorgen in deze moeilijke tijd.

Tips om (samen) de dag door te komen

Het sociale leven is stilgevallen. Voor Stichting ZIJN, welzijnsorganisatie op Goeree-Overflakkee, is dat een reden om de telefonische bereikbaarheid uit te breiden. Het welzijnsadvies en mantelzorgondersteuning is bereikbaar tijden kantooruren op 0187-483366 keuze twee en in het weekend op 06 16253799 en op mailadres nietalleen@zijngo.nl. Stichting ZIJN biedt een luisterend oor. U kunt altijd bellen als u vragen heeft, niet weet hoe u iets moet oplossen of gewoon voor een praatje.

De website is een gezamenlijk initiatief van stichting ZIJN, de gemeente Goeree-Overflakkee, GOvoorelkaar, CuraMare Thuiszorg, Zorggroep Haringvliet, het Rode Kruis en Kwadraad (maatschappelijk werk).

Het is een lastige tijd, zo erkennen de partijen allemaal. Door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is voor veel mensen het leven opeens ingrijpend anders: het sociale leven is stilgevallen, het aantal sociale contacten is beperkt en de vaste invulling van de dag is heel anders. Daarnaast kunnen er ook zorgen zijn over de eigen gezondheid en dat van familieleden, vrienden en kennissen. Mensen kunnen overvallen worden door gevoelens van eenzaamheid, angst en zorgen.

Samen zorgen

Juist in deze tijd is het extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen én ook te erkennen dat het leven momenteel lastig kan zijn. De website geeft tips als mensen hulp nodig hebben bij hun daginvulling of het onderhouden van sociaal contact. Er zijn bijvoorbeeld links naar online cursussen en beweegtips te vinden. Deze tijd kan alleen voelen, maar de initiatiefnemers achter de website benadrukken juist dat we dit als Goeree-Overflakkee samen doen. Alleen samen krijgen we corona onder controle. Die slogan geldt in heel Nederland, maar zeker ook op ons eiland.

Luisterend oor

Daarnaast zit er momenteel ook elke dag van de week een belteam van welzijnsinstelling ZIJN klaar. Alle inwoners van Goeree-Overflakkee kunnen daarheen bellen als ze op zoek zijn naar een praatje, als ze zich alleen voelen, als ze hulp nodig hebben (bijvoorbeeld om boodschappen te doen) of als ze voor een andere reden een luisterend oor nodig hebben. ZIJN is elke dag bereikbaar (ook in het weekend) van 9.00 tot 17.00 uur via 0187-483366 (keuze 1) en via het e-mailadres nietalleen@zijngo.nl.